Semester

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är lördag den 210807
Det är Silvia & Sylvia som har namnsdag.
 
Dagens ord "Release"
 
Det är snart slut på min och gubbens semester. Vi har hunnit med en kort men kul hemmasemester. Vi åkte upp till Kopparberg. Det är ju en skön semester på ett par dagar. Jag körde inte det var min man som gjorde. Jag kan inte köra långa sträckor. Men vi lämna Tuna 3/6 och styrde vår resa mot Köping. Där var vi på ett bil museum, massa bilar från starten av just bilar och snygga RR bilar så klart. Jag hitta leksaksbilar också, så klart Bees barndoms bil.
 
Sen for vi och käka, vidare mot Kopparberg, här bor en tjej som är världens finaste människa. Jag lärde känna henne genom min syrra Anki. Vi bodde i Kärrtorp då. Så henne har jag haft med mig i livet länge.  Det är kul att ses lite så, det är nästan två år sen sist. Men nu skall vi ses i tre dagar. Det kommer ju bli så kul. Så vi anlände hos Helen runt 14,30. Snacka lite och bestämde att komma tillbaka om en stund, skall bara lämna saker på Herrgården Bångbro.
 
 
Vilken fin Herrgård. Det känns super kul att vara här och njuta av en atmosfär som talar om gammal epok. Så detta kommer att vara kul. Men först tillbaka till Kjelanders. Så fika på altan och massa snack, skratt och några trevliga timmar. Nu lämnar vi för i dag med skall umgås hela dagen i morgon. På Herrgården tar vi en sen middag, det blev en klassiker med husmanskost. Det blev någon öl till mannen och en cider till mig. Då så stänger för i dag.
 
 
Ny dag och då blir det frukost för oss på Herrgården och sen lite fika med Helen och Torsten. Vi skall se en gammal kyrka ( som är i bruk i dag ) som har utnämnd till en av Sveriges finaste kyrka. Den måste jag se. Vilken kyrka, jag tappa lite andan här. Vad fin den är wow säger jag. Om du är i närheten av Kopparberg leta rätt på denna kyrka säger jag ju bara. Det var också ett gammalt stenbrott som massa finska män kom och jobba i också som vi titta på.
 
 
 
 
 
Vi for ett par kilometer längre bort och käka på en Asiatisk retasurang. Så klart jag tar kyckling, jag måste sluta att bara äta kyckling. Det finns andra saker att äta på asiatiska mat sällen. Så varför skall jag envisas med kyckling? Skärpning. Vi tar kaffe hemma hos Kjellanders och det är trevligt så klart. Jag tror att jag är super nöjd med denna semester som vi tog jag och gubben.
 
 
 
Då så tillbaka till herrgården och vi tog varsin räck smörgås. Den var super god kan jag avslöja. Sen var det dags att relaxa på rummet och sen sova. Trött och super seg, en aning ont i knät och ryggen. Dålig kombination. Men så är det när man sliter hårt. Kroppen tar stryk. Men det är smällar man får ta när man har jobbat med det man tycker om. Jag är glad för det jag har jobbat med och det är saker jag har tyck om.
 
Sista dagen i Kopparberg, det blir en kaffe/te hos Kilander. Det känns ju skit bra och hoppas vi kan ses igen snart. Nu skall vi mot Sala och i morgon skall vi ner på 155 meters djup i en Silvergruva. Men det kommer att ta ett tag, min man skall stanna och titta på massa saker och det kan ta tid. Men vem har bråttomt? Inte jag i alla fall, huvudsaken är att vi har ett ställe att sova på.
 
Så nu är man på gång. Vi stanna upp på olika ställen längst vägen, fika, titta, titta lite till, äta, och sen lite mer titta. Vi kom till Sala så där 17 tiden och det känns okej. Nu skall vi in med alla saker och sen skall vi se stan. Det kan ju gå fort så vi stannar på ett hak och tar en drick paus. Så då är det mer dags för en sen middag. Det blir på hotellet. Så nu sitter vi här och njuter av maten och stillheten.
 
På vårat rum har vi en bubbelkopp och den skall vi pröva så sagt och gjort i med vatten och på med bubblet. Göta Petter vad den låter, man blir ju döv. Men vi satt där ett tag sen tar vi och kollar film. Eller jag kollar film min man somna. Så det är bara att försöka somna och att se natten som en skön vilopaus.
 
Frukost, hotellfrukost. Finns det något bättre?? Nej det gör det inte. Det är framdukat, man tar det man vill. Man tar alltid för mycket och hamnar i en frukost koma. Inte så bra alla dagar. Då skall vi köra hemåt. Den bit som är kvar är inte så long. Min man vill inte hamna i massa köer och så, så det blev bara ett enda stopp på den vägen hem. Ja vad skall man säga. gubbar.
 
Kom hem säkert och det var bra. Ny dag i morgon.
  
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
Bilder från Google

RSS 2.0