Kalas 2

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 200429
och det är Tyko som har namnsdag. 
 
Grattis Haylie
 
 
på din stora dag.
Älskar dig.
 
Min dag börjar tidigt som vanligt, i dag är det mitt ben som värker och jag skall ju inte ha det så i dag. Jag kan inte köra bil långt om jag har värk, det blir inte så bra. Jag har ett par timmar att se till att det INTE värker så jag får nog jobba på med det. Ja min dag är i färd med frukost och avslappnande musik. Ljuvliga mjuka toner rör min själ och allt kommer tillsammans i underbar harmoni. Det är för mig och bara för mig, jag skall känna mig i harmoni med min själ. Så det inte blir något annat. Ja så är det och jag har lyckats komma långt i min egen harmoni.
 
Frukost står också på min agenda så jag skall sätta mig och äta med de ljuvliga musiken i mina öron. Som du ser fyller ett av mina barnbarn år i dag , ett litet krutpaket i for av en bertämd liten dam. Hon skall jag gratta i dag. Så det är till Ärla man skall i eftermiddag. Nu skall jag bara njuta av frukost och skön musik. Åter kommer snart. Oj vad klockan ticka i väg, nu är ju klockan mycket, ta fram tvätten och sortera , lägg i kasse och så skall allt vara klart. 
 
Ner och ladda maskiner med tvätt. det är ju ett snabbt arbete, 3 minuter så nu kan jag allt åka upp och fortsätta min kommunikation med Nea, om garaget. Men allt är i sin ordning och det ser ju bra ut. Jag har i alla fall fixat allt som det skall. Hoppas nu att allt ser lika bra ur som jag alltid har det. Ordning och reda. Ja så var det att beställa samtal med Storvretens vårdcentral. Måste snacka med en sköterska.
 
Ja ner igen och hänga tvätt, när man ser det så här är det ju skönt att bara vara två som har tvätt. Allt blir klart och inte är det mycket heller. Så det är en fördel när barnen lämnar trygga boet. Ja men då så nu kan jag allt fixa detta på ett litet kick. Skall bara ner och kolla om en timme. Jag kan ju bädda sängen och fixa i sovrummet. Ja det låter bra det kör jag på. Sköterskan ringer så där 09.15. Så det är ju helt okej.
++
Ja har nu tagit upp tvätten och jag skall nu bara fixa lite så skall jag åka till Brinken och vara med Linus. Jag skall ju bra kolla så han är helt okej. Känns ju så jävla orättvist. Jag vet hur det känns och jag vet hur svårt allt detta är, jag har inga ord som kan trösta jag är så ledsen. Att bara sitta och se på när ett liv lider så förbannat mycket, det är så svårt, så svårt. Jag hoppas ingen annan mamma skall få upp leva denna långa plåga, men det är ju så att den finns överallt, fuck cancer.
 
Min dag fortsätter och jag är nu nere på Brinken det är mycket som händer och det är ju bra, Linus skall pröva sin gå stol så han kan vara ute lite. Han skall ju få känna lite värme ute i solen det är så fint och se honom. Han går där så gått det går, mormors fina krigare. Mitt hjärta blöder så mycket. Hur fan skall jag kunna stoppa detta? Det går ju inte, jag fattar inte, detta är ett barn med hela livet framför sig. Jag skulle ge allt för hans liv, hela mitt hjärta. Tårar riner hela tiden inne i mitt innre, varje dag. Man skall prövas genom livet med alla möjliga idiotis saker. Men att små barn skall behöva plågas med cancer är för mig ett mysterium. Man har mist äldre barn på andra sätt, föräldrar, vänner, och sin partner. Men att ett barn skall plågas, nä där går min gräns tycker jag.
 
 
Ja jag skall åter gå till min dag, den är då nere på Brinken och där är jag tills jag skall åka till Ärla. Mitt barnbarn Haylie fyller 6 år då skall man bara fira henne helt enkelt. Jag skall köra  massa mil och det kommer att bli en utmaning. Nå väl jag skall nu se till att göra mig i ordning för den färden, Thomas kollar oljan och jag har full tank. Då så puss Linus ses i morgon. Jag hoppas att allt går bra, jag har telefon kontakt med Pia så jag har någon att snacka med.
 
Det tog 45 minuter och det är ju bra, jag och Pia snackar så mycket om hela livets skit, ja det var ett mycket trevligt inslag. Tack Pia för att du var med mig på min färd till Ärla. Så här kommer jag nu och Haylie tycker att det är skit kul att jag kommer, Amanda kramas och Joline ja hon har massa känslor som skall komma ut. Men då är min son där och dirigerar att det skall städas och plocka undan, men det är ju en fråga om att alltid plocka undan när man lekt färdigt.
 
Jag ser på Joline att hon bubblar, ja jag måste ju ta denna flicka i ett samtal, men min son har annat som skall ske först. Hoppas nu att det blir en bra kväll för henne. Nu till sist kan jag äntligen få ett samtal med mitt hjärta, de känslor hon har i sitt hjärta, men jag lyssnar och känner att hon är ledsen på mig. Men hjärtat hur kan du gå omkring och vara så ledsen , det är inte alls bra. Jag pratar med henne och vi har ett långt samtal. Hon blir glad och jag försöker att hjälpa henne så mycket det går. Nu skall vi ha ett kalas.
 
 
 
Jag det var det, det blir middag och det blir tårta, sång och massa annat. Jolin blir besviken och sen ledsen och även arg, den kombon är inte så bra. Hon tar ut det på mamma och det är inte heller så bra, pappa kramar henne pratar med henne och så släpper det. Hon har haft sån känslo bomb i dag så det är ju inte alls så lätt. Hon är glad nu och jag skall natta henne, Hon ber att jag skall ringa i morgon så klart jag kan. Älskar dig, låt ingen få dig att tro något annat.
 
Jag skall åka hem det är med blandade känslor jag åker hem men jag måste ju hem. Hoppas på att inte allt för mycket trafik är på vägen nu, och jag har Pia i luren. Hon är min ängel i kväll så jag kan skratta och känna att detta går ju galant, hemresan gick på 35 minuter, det kan väl inte vara möjligt, jag starta 20.35 och lanta i Tuna 21.10 Ja det var ju konstigt. Jag har inte kört fort , jag har hållit hastigheten så jag fattar inte.
 
Nå väl Tack Pia för fina pratstunden, tack för att du är en sån varm och ärlig person.
Jag hittar min son hemma och han ser måttligt road ut. Han spelar med sina kompisar. Det är hans nöje efter en hård dag på jobbet. Jag vet att han behöver varva ner, att han kan göra det med att spela är nog gener från sin far. Ja jag skall ta Darth Vader och lägga mig, lite nyheter och ett kort samtal med Camilla. Linus sover lungt. Ja vi hörs i morgon.
 
Då så  Jag tar
och lägger mig
nu.
 
 
God natt Tack för i dag.
 
 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
 
SUPER GRANNY
 
 
 Bilder tagna från Google
 

Träffa Eva

 
 SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 200428
och det är Ture & Tyra som har namnsdag. 
++ 
Det regnar, har regnat hela natten och nu får moder jord en skvätt regn här i Tumba, tror det skall regna i Ärla/Eskilstuna också. Gubben sa något om det i går. Men då skall jag hålla mig här i Tumba och hos mig. Det är en halv frukost som intas i dag, den andra halvan är med Juhani på Circle K  Så nu skall jag i väg i regnet, fy tusan så jobbigt. Men det är bara att ta på regnjackan. Den är ju väldigt bra i mörkret med den duger som regnjacka också. Så nu skall jag ner och köra fram Bee så vi kan komma iväg med sonen.
 
Så han är säkert på jobbet och jag kan känna att det blir skönt att komma hem och ta lite te i kylan och så njuta av lit rock ock känna sig ung igen. Det är också super medicin för själen, man skall lyssna på det man gillade som ung. Jag är ju en allätare på musik, kan bli allt typ från opera till folkmusik och relaxmusik så klart. Det som kommer med åren är att flera grupper jag inte gilla på typ 80-talet kan jag lyssna på i dag och gilla vissa låter med den gruppen typ som då Judas Priest, låten Turbo lover är skit bra.
 
Så kan det gå när haspen inte är på, jag gillar mest att lyssna på blandad musik så man får höra många grupper och man inser att dom är skit bra. Ja nu skall min dag dra vidare och jag kan lätt säga att jag har en super dag framför mig. Det kan bli kort i dag, hoppas det. Då så jag gasar på och ger dig min dag och jag kan använda mitt bollplank med jobbiga saker. Det sker ju varje dag.
 
Jag får ett samtal från Eva att hon och Malin är på G över för att se min fina lilla lägenhet. Det är en snabb visit efter som vi är bjudna på lunch av familjen Karlsson. Det var trevligt att få visa runt i stora salongen och kök, även ett öga slänger vi in i Juhanis rum så då kan vi åka ner till Brinken. Jag har nu full koll på allt. Jag det blir gott med lunch. Jag far ner till Brinken och Eva kommer också med. Malin hänger på men skall jobba lite i eftermiddag. Så vi lunchar och sen skall Thomas och Camilla köra Malin till tåget. Vi sitter kvar, men efter en stund skall Eva dra sig hemåt. Camilla fångar precis upp henne och berättar att vi skall ha go fika innan hon får åka hem. Så hon kom tillbaka.
 
 
Det blev 40 minuter go fika, vilka goda bullar nu är det inte så många bitar kvar av hela alltet men det blev i alla fall, så du kan se några go bitar i alla fall. Så nu skall jag snart hem, masserar Camilla lite som har spänningar överallt. Det är så jävla sjukt vad hennes kropp är spänd, ingen avslappning här inte. Så det blir lite spänt. Ja så var jag klar med detta så familjen skall ha lite egen tid och jag skall åka hem. Jag pratar med en halvgrinig man. Vad är det som händer, vad är det?? Han var snarstucken och irriterad, du jag ringer sen. Puss. Jag kommer upp och funderar på varför han är sur. Jag vet faktiskt inte, har inge svar på det. Jag vet bara att det är väldigt otrevligt. Vi skall hålla i hopp, inte glida isär.
 
Jag hoppas det är bättre nu när jag åter igen ringer dig. Hej gubben hur är det? Jo jag är på väg att lägga mig och se på film. Okej vad skönt. Jag skall också lägga mig och se nyheterna. Det är så segt i skalle just nu. Alldeles för många orostankar. Men det var ju kul att få tag i dig igen. Ja så prata vi på och sen sa vi god natt. Han skall sova och jag skall vidare med kvällens arrangemang. Ja alla detaljer med Darth Vader är klart så nu kan jag sjuka ner på sängen och bara njuta av en skön kväll.
 
 
God natt Tack för i dag. 
 
 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
 
 
 
SUPER GRANNY
 
Bilder är tagna från Google

Tankar, tankar......

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är Måndag den 200427
och det är Engelbrekt som har namnsdag. 
Det är också veck 118, dag 11 på året
 
Jag skall säga att jag har sovit bra så healingen i går har hjälpt och det är så bra, så skönt. Jag känner mig lugn och stabil. Inte alls stressad men orolig så klart varje dag har man varit så orolig man är makt lös och jag bara kan stå och se på. Detta är inte kul eller så jag tycker denna sjukdom, cancer, skall bara bort från världens yta. Jag hoppas du håller med, jag är så trött på den, för den är inte smittsam, den är inte något som kommer utifrån det är ju bara en muterad cell i din egna kropp som ställer till det. Jag är särskilt emot att barn skall få detta, det gör ont i mitt hjärta, barn som är så oskyldiga så sköra så ljuvliga.
 
Detta kan jag skriva om till Dacke fejden löser av mig. Jag skall gå över till min frukost och njuta av den och lyssna på relaxmusik. Jag kommer till baka så fort jag är klar. Det är så skönt för själen att ha det lugnt på morgonen det är mycket därför jag har gått upp tidigt när jag jobba, Det är skönt att känna att man är ett med själen när man skall jobba och fokusera på sin uppgift. Jag vet att det är många med mig som gör lika dant, det är gott. Ja då skall jag nu ta mig till Brinken, familjen kommer snart hem, ett möte på NKS. Ja och snart kan jag osa med min krigare. Fast han kan allt bli arg på mig också, han har ett humör som han inte hade förut. Han kämpar så gott min krigare.
 
 
Så föräldrarna skall nu i väg och handla, vilket jag tycker är så bra. Jag vill att dom skall handla te om dom hittar. Jag vill ha mitt nya favorit te. När dom åker i väg så har jag och min krigare måndagsmys de lux, chirrebirrar, ostbågar och tacos chips. Jag dricker te och Linus vatten. Det är sju bästa festen ju, vi tittar på cup head och ser hur alla kämpar med bossarna, det är svårt och jag vet att många ut i världen säger de samma. Det är bara att höra dom vuxna på youtube.
 
 
Hej föräldrar kommer ni, vad kul. Hitta du te till mig? Ja vad glad jag är hurra här skall köpa mer av detta goda te. jag skall njuta varje dag och hoppas att jag njuter lika mycket sen som nu. Nå väl Thomas skall ut och cykla med Linus i en cykelvagn. Så coolt Vad glad han blev, han ringer sin mamma och frågar vilket bröd dom skall köpa för dom är i affären. Söt gröt, fina krigaren . Jag blöder i mitt hjärta.
 
 
Ja då skall jag hem men innan skall jag och Camilla sitta och kolla blommor. Det är så att dom fina krukorna som hon fick av Pia skall ha nya blommor. Det är ju dags med vår blommor ny. Så vi kanske åker i morgon och fixar detta. Ja så är det då, nu åker jag, men jag vill häls var med henne och bara krama om min dotter, jag kan inte fatta , jag kan inte förstå vilken smärta hon och Thomas går igenom. Att mista ett barn är så fruktansvärt för all, men att se ett barn lida och inte kunna göra något åt det. Jag tycker så hjärtligt synd om Linus, detta är inte snällt någon stans, helt sjukt helt galet.
 
Ja hemma är det tomt och här kommer nu mina känslor upp till ytan, jag är så jävla trött på tjafs och skit som alltid skall ställa till saker i min omgivning. Jag hoppas verkligen att man kan öppna ögonen och se vad som händer. Jag har nog med att stötta min dotter i allt som sker där hemma. Jag känner bara för ett primalskrik, det hjälper och jag kan fokusera igen. Min krigare min fina fina krigare. Jag vill byta plats med dig 1000 gånger om. Jag vet att det som händer är för jävligt, du är så ung. Helt galet vad denna skit kan slå till. Ja det är vad jag lever med i dag. Men jag är stark för dig, varje dag varje minut alltid skall jag ge dig de bästa.
 
Nu är min hjärna så trött så slut, sätter mig och lyssnar på musik det hjälper en vis del, Nu kommer min son, min älskade kille. Hur är det? Inget säger han och undviker mig. Men hallå, du kan inte dölja detta för mig, vad är det? Han säger bara att han skall fixa med en sak. Men vad? Han svarar inte. Men snälla, nej mamma det är inget jag skall bara snacka med Ashani. Jag släpper han, men som mamma vet jag när mina barn ljuger, ja även i dag. Jag har stans koll och jag vet mer än vad ungarna tror, jag är en supermamma som har sten koll på allt. Nå väl min kille här tänker inte säga något, men jag får ur han lite och jag säger bara det ... kära nån vad är det med folk.
Nu skall jag skita i detta och komma i säng jag är trött och helt slut. 
  
  
God natt Tack för i dag.
 
 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
 
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Googel.

Ute och shoppar

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 200426
och det är Teresia & Terese som har namnsdag.
 
Jag skall nu försöka få en annorlunda blogg med bara bilder från mig själ som kan vara bra till texten. Jag har beslutat mig om en liten förnyelse och det kan ju gå bra hoppas jag. Om du vill kan du säga vad du tycker, då skall det vara seriöst inte massa skit. Ja så kan jag starta min dag. Det kommer att vara en frukost, njuter av den en timme typ, det är det som är en bra morgon. Jag har sovit rött bra i natt för i går hade jag hjärtliga minnen med skratt och stora leenden. Jag kan lova att Linus skratta så han kikna.
 
Det är nu klart med frukost och nu skall jag fortsätta med lite bäddning och duschning. Jag återkommer om en liten stund. Så skönt allt klart och jag kan verkligen njuta av min dag. Har inte bestämt hur jag vill ha min sida men jag skall nu försöka arbeta fram min prägel på min blogg. Jag hoppas att jag kan få feedback från seriösa läsare. Jag tycker det är kul, har många rån Botkyrka, USA, hela Sverige, Australien, ja över allt. Jag tycker det är kul,
 
Skall nu ta lite lunch och fundera vidare på mitt arbete med utseendet här. Det kan bli bra eller så blir det inte det, bra alltså. Jag skall i alla fall nu iväg med min man så detta får vänta, vi skall till Biltema, Coop,Jula och så till Gladö. Det blir en sväng till Brinken också. Jag hoppas hon mår bra min fina dotter. Orosmoment Hugo för morgondagen. Men så är det varje gång något  stort händer.
Dagens skörd av bilder.
 
Vi åt lunchen ute.
 
 
På Gladö vid vattnet.
 
Renovering på Gladö. Fint
 
Just ja tet som jag skulle vis tänker jag vänta med tills jag hittar något, det fanns inte på COOP och jag blev så ledsen. Jag hoppas jag kan hitta det på ICA eller en annan COOP. Nu så är jag på väg hem från Camilla, jag fick några påsar av henne. Och hon får besök nu också. De skall fpå ha besök i lugn och ro, ring mig sen. Älskar dig. När vi kommer till porten kommer min fina kille, han saknar sin tjej så mycket att han åker till Jordbro. Fin du är, jag är så glad att vi fick dig, du är ett ljus i mitt mörker, min fina klippa när jag är ledsen. Älskar dig killen. Så kan vi gå upp och jag skall ta lite te och vänta på middagen som min man fixar.
 
Jag är mätt och skall nu vila på maten för att se ta en healing tid, det är en kompis från början på 80 tal som skall ge healing, skall bli skönt. Ja så nu snackar jag och mannen om lite ditt och datt. han skall spela medans jag skal hela mig. På med meditations musik, slappna av och låt kroppen bara vara, allt bra så långt. 
 
Men nu måste ja gå upp min kropp är så rastlös och jag har så knasiga bilder i skallen. Detta går inte. Men jag han med en stund. Det är ju första gången som jag inte kunde slappna av läskig känsla blev det. Ja nu är jag uppe så då kan jag fixa med min sovkompis, jag måste döpa min maskin, ja
Darth Vader, det måste vara det ultimata namnet. Skall fundera lite så får vi se. Ja på med tv:n i sovrummet och så kan jag kolla lätt vad som är här. Vet inte vad jag kollar på en enorm trötthet anlände lite för snabbt i skallen. Det var bara att somna då.
 
 
God natt Tack för i dag. 
 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
 
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

En flytt

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200425
 
 
GRATTIS 
 
Markus
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej,
hur har du
sovit då? Jag har
drömt igen, inget läskigt
bara ett himla letande. Det kan
vara jobbigt bara det, Ja så nu är jag
på banan igen och skall ha en bra dag.
Jag startar med min frukost och nu är det
bara att njuta av den.
 
Då är man tillbaka och jag skall inte se till att ha en
dålig dag, nej då här skall man sprudla av kärlek.
Man kan inte gräva ner sig, trotts situationen 
Nej då här skall jag njuta av hela mitt hjärta
så länge det går. Jag har bestämt mig,
vist är det bra? Jag skall nu egna
mig åt mitt och det är mitt liv
som gäller vad gör mig
glad? Mina fina
barnbarn.
 
Jag har
sätt och hört,
framför allt att folk
hänger upp sig på vad jag
skriver. Det är en klick som tror
på allvar att jag bara skriver om dom.
Men kära hjärtanes då, Nej det finns fler
rötägg i min omgivning. Så läs gärna min blogg,
men kan du inte bara läsa och förstå att det är från
mitt liv och mitt sätta  att se de, annars kan du ju sluta
läsa. Jag tvingar ingen att läsa detta, jag har den för min
skull. Detta är mitt boll plank som jag använder till att få bort
massa onödigt skit i min själ.
 
Jag har denna blogg för att skriva av mig min sorg, smärta och orättvisor.
Jag kan då använda ett uttryck som just han kan säga, " Du har inget
med mitt liv att göra". Jag kan faktiskt ha ett liv utan just er, ja
just du och det känns bra för mig. Hoppas du kan inse det 
och bara lägga ner. Detta handla om just dig denna
gång. Jag tycker att du kan sluta läsa mina 
inlägg. Tack så mycket. Jag hoppas
att ni andra läser och bara läser,
inga diskussioner  eller något
annat. Tack för visad
respekt.
 
kan jag 
återgå till min
lördag som skall bli
så jädrans bra och den
är min lördag. Har en liten
planering och hoppas den håller i
dag. Det kan hända så mycket så man
får se. Jag tar en minut i taget och ser i kväll
om den höll. Jag skall nu in i duschen så vi ses.
Ner till Brinken och se o, man får något fika sällskap,
står där och skall precis fixa te när Camilla bjuder på ett
nytt te.
 
 
 
Vad gott detta skall jag då köpa igen, finns på COOP, 
jag skall då införskaffa mig denna goda runda
smak. Så gott. Bild kommer i morgon
tror jag. Det är hemligt tillsvidare.
Varför? Jag tycker bara så
just nu. Ja då skall jag
hjälpa Camilla med
lunchen. Då
ramlar Ari
in.
 
Det
var ju kul
vi äter och han
tar kaffe efteråt. Jag
sitter med Linus, Thomas,
Ari och Camilla i soffan och fikar.
Mysigt och trevligt. Jag skall nu säga
hej då till mannen som måste hem men
skall med till Vega.  Vi skall åka vis 14 tiden
men det blir ju senare för att det tar tid men Linus.
Vi kommer i väg och det blir Thomas och Ari i storbilen,
jag, Camilla och Linus i min bil. Jag skall plocka upp Ashani i
Haninge och så skall vi ta oss till Vega. kommer dit och alla är i
full fart att flytta ut saker.
 
 
 
Så skönt att ha detta avklarat, jag tror att det nu är bara  att
lämna det som skall till Ashani hos henne och så drar vi
mot Tuna. Där tar vi upp Juhanis kläder och mat
som jag får. Det blir en liten väntan och så
åker vi alla ner till Brinken för middag
och myskväll. Jag tackar värdfolket
 för i kväll och nu  skall jag köra 
till  Jordbro. Nu skall jag 
och Juhani göra
hem.
 
Klockan
blir sjuk mycket,
mina mediciner är
väldigt sena intagna.
Men det skall nog gå, 
skall väl ta och fixa med
maskinen och se vad som
kommer med nattens
drömmar i natt.
 
Tack
för i dag.
 
P.S Det kommer en ändring av min blogg från i morgon.
Det kommer bara sånt som är viktigt för mig.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Gubben kommer hem

  
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200424
 
 
GRATTIS 
 
Vega
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Då skall jag
avklara en fredag och
föra min fredag till den bästa.
Det är enkelt jag har mina morgonrutiner.
I dag blev det att köra Juhani till jobbet han börja
06.00. Tufft men sant, här är det bara att fortsätta med min
 morgon och då kommer ju frukost, mjuk musik och bara en härlig
morgon stund, njuter så det knakar. Väcks upp av en ilsken klocka som
plingar på 06.55, tvättstuga.
 
Återgår till frukosten del två, te och en smörgås. Det kommer att vara en
lång dag, med tvättstugan känns morgonen så lång och trist. Men
man måste ibland göra saker som är mindre kul. Ja så är det
och jag känner att det blir bra, bara jag tar det
lugnt och hinner med att andas. Så
måste jag ju då berätta att hon
är framme nu, ja just det
SOLEN.
 
härligt, just
nu 20 minuter över sju
lyser hon i mitt ansikte och
värmer mig så gott. Jag kan verkligen
njuta ett tag, och bara andas med magen. 
Det är magiskt, vilken kontakt jag har, så djupt och
innerligt skönt. Mamma, vill du ha kaffe? Så kan det gå ibland.
När man får besök.
 
Ja nu skall jag ner i tvätten igen, det är ju helt sjukt
vad det det tar tid, och så hat man ett jävla ben
som värker. Jag undrar om det någonsin
kommer att bli bra. Ja man skall ha
hoppet kvar. Så det är väl
klart det blir bra. Allt
blir bra nån
gång.
 
Ja
så var
det dags igen,
nu skall allt upp det
betyder att jag är klar klockan
11,00. Hurra nu kan jag bara se fram
emot en ljuvlig fredag med nära och köra.
Nästa vecka är det ju Haylis födelse dag. Det 
kan bli kul. Hon skall också få ett bra paket. Jag
hoppas dom gillar sina pennetuier. Skall kolla med
dom.
 
Jag åker nu ner till Brinken för att hitta min dotter utslagen
på soffan och Thomas är med Linus och fixar lunch,
det blir gott. Thomas har gjort gryta, köttet är
så mört att det faller isär, my good, Det
är så gott, kunde k´jag skulle jag
äta hela grytan. Njuter av
varje tugga. Tack
Thomas det
är super
gott.
 
Jag
skall se
till Linus medans
herrskapet åker och handlar,
jag har också beställt varor. Det är
ju skönt att man slipper själv gå till affären.
Vi kollar lite på film och sen skall vi spela. Det kan
vara ett lätt seger för Linus då jag inte kan detta med spel.
 
När dom kommer tillbaka är det full rulle med spelandet,
Thomas får då komma snart och lösa av mig.
Det blir mamma först, Thomas plockar
in varor. Så då kan man lugnt
säga att det är skönt att
bli avlöst här, jag tar
te och Camilla
tar kaffe.
 
Vi
Har en
stunds kvalitets
tid och kan känna att
den är nyttig. Linus har alltid
kvalitets tid med var och en av oss tre.
Nu är klockan så pass att jag skall gå hem och 
dom skall få lite familjetid. Jag återkommer en stund i
morgon säkert. Puss och hej, vi hörs.
 
Nu skall jag bara ta upp varor från bilen, det är lite tungt
och det känns i min arm, mitt ben och mina axlar.
Det är ju så man är sliten på ett vårdjobbs
yrke, inga konstigheter. Ja det är så
jobbigt med alla slitningar. Nu
så har jag ju fått detta
och det är bara
att lava med
det.
 
Hemma
ligger min man
och tittar på tv och
den filmen vill jag också
se på, Avengers filmen, sista
delen. Jag älskar dom, dom skulle
man se på sonens ( i Ärla ) biorum . Vad
maffigt det skulle vara, kan höra med han
sen om man kan få se den där. Ja så kan det
vara, vi käkar och njuter av filmen, sen skall jag
fixa med maskinen och allt runt om. För bereda in
för kvällen och jag skall nog titta på Let´s dance.
 
Gubben spelar, kollar film, läser så det kan ta tid,jag
lovar han kommer nog om ett par timmar när jag
har somnat. Han är så rolig, han vill hänga
med mig men det som drar mest
är spelet. Ha ha han är så
söt. Ja då skall jag
ringa Pia, men
vad hände?
????
 
Tack
för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Nu sitter vi på verandan

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200423
 
 
GRATTIS 
 
Georg & Göran
 
Grattis Linus
på din namnsdag 
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej,
Ny dag,
nya utmaningar.
Jag har rätt många
läsare på min blogg det
är så kul, från USA, Australien,
Mexiko ja en hel del i gamla Svedala
också. Det är ju skoj, men det är fortfarande
min blogg utifrån mitt perspektiv. Jag kan skriva
vad jag känner och jag kan skriva om vad jag vill.
 
Jag vill att mina läsare förstår detta och därför
kan jag klargöra det igen, tjatigt men det
kan behövas tycker jag. Jag hoppas
du kan ta in det och bara låta
det va. Jag är min egen
person som skriver
utifrån mig. 
 
Som
nu, jag intar
min frukost med ljuv
musik och en härlig morgon
sol, jag känner att det är så skönt
att ha allt jag vill ha en morgon, ingen
stress bara in och ut andningar efter ett yoga
pass. Så skönt, jag är helt slut, och det är ju inte
på ett dåligt sätt, nej det är på ett skönt och varmt sätt.
Ja jag njuter en stund av frukosten.
++
Jag hitta en minikonsert med Nanne och Peter. Jag 
tycker att det är super fint att artister gör detta.
jag hoppas detta går över så man får kan
gå på gig´s. Jag har många artister
jag vill se. Nu är det ju bara
att njuta av gratis gig´s
Nanne är så cool.
Vilket gung.
 
Det
känns super
att få en konsert
så här på morgonen. Ja
då har man jazzat lite till bra musik.
Det är ju bara att njuta av morgonen och
lite Jag skall nu ta mig till Duschen för att göra det
sista innan  dagen fortsätter, har lite att kolla upp också.
Det blir grejer det. Då skall jag fortsätta min dag och fara
ner till Brinken, en eftermiddag med Linus. Känns super och
jag tror att jag har en bra känsla för dagen.
 
Hej gott folk jag vill hänga på eran veranda, måste bara torka
av bordet. Så nu kan vi hänga här, det är så skönt. Ja
man skall vara ute när solen är framme, den kan
ju hålla sig borta i dagar, det är inte kul.
Så kom Miss Paakki, det var
inte i går. Ja det var
trevligt att
träffas.
 
Så 
skall jag åka
ner till Donken och
fixa middag till Linus, det
blir ju då liten middag med Camilla.
Paakki och jag och Juhani, vilket gäng. Vi
har trevligt och Linus är så glad att Juhani är med,
han är så duktig på spel säger han. Linus sätter sig med 
Juhani och så spelar dom lite, vi tre tjejer sitter också och tittar
på, jag är så fascinerad på Linus "skills", han är så otroligt duktig
med en hand på kontrollerna.
 
Det blir att fara hem där vid 19.30 Har en healing på G så jag
skall vara hemma nu helst. Så går ner i varv och skall
vara avslappnad en stund, på med musik och
andas och känn hur avslappnad jag är.
Njuter av 20 minuter av härlig
kärlek. Det var så bra
och min själ mår
prima.
 
Dags
att förbereda inför
natten. Det är nu klart så
jag kan se tv och så skall jag sova. 
 
Tack
för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Linus dag

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200422
 
 
GRATTIS 
 
Allan & Glenn
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
det är en 
helt ny dag med
massa innehåll som jag
styr hur jag vill ha det. Det är det
som är så skönt med livet egentligen, man
tappar bara bort det ett tag och när man åter får den
kunskapen är jag så nöjd och så lycklig. Det är detta min mamma
har snackat om som jag inte lyssna på när jag var ung. Allt skönt som
finns i livet är ju helt sanslöst .
 
Det finns också en oerhörd smärta, och saker man kan ha gjort
helt annorlunda, men det är gjort och då skall man lämna
det bakom sig, sa en vis kvinna till mig. Ja mamma jag
gör det och jag kan känna en viss lättnad men det
finns saker som gör ont i mitt hjärta fortfarande,
jag tycker detta blir för mycket. Vad skall jag
göra? Kära mamma om du har ett svar
kan du ge det till mig.
 
Jag
vaknar med att
min luft är slut i lungorna,
det är helt tomt och jag är tvungen
att kippa efter andan, Nä jag dog inte nu
heller så jag får väl gå upp. Jag möter Camilla
och Thomas med en Linus, vi skall ha lite frulle. Det
kommer att smaka super,  det blir förstås med fint sällskap,
Linus. Han berätta att han minsann skall spela med pappa i
dag, dom spelar Cup head. Dom har nästan gjort klart banan
och det är ju här Linus spelar med en hand när man dehöver två.
 
Det är så kul att se hur han lyser i ögon och ansikte när han berättar
att pappa skall spela med han. Pappa har bara ett pytte liten
uppgift att göra först. Så vi skall underhålla killen lite med
 lite läsning och lite engelska och matte, det är ju hans
bästa ämne. Han är för övrigt skit grym mad att
skriva med vänster hand, jag är så imponerad.
Bokstäverna kommer åt rätt håll, hela
hjärnan har vänt hans höger
funktioner till vänster.
Helt grym på så
kort tid.
 
är det lunch
och jag skall ta han
till sin rulle och vi skall
till köket. Nej då vill han äta i
vardagsrummet. Det är ju helt okej
varför inte vi sitter ju där och äter, i bland
kan man tänja på gränserna. Särskilt om man 
bara har en att handskas med. Ja det är lättare.
Det skulle aldrig ha fungerat i vårat hushåll med ett
gäng barn och några få vuxna.
 
Oj det var tider de, med alla barnen mindre. Vilka karaktärer det var,
jag har ju alltid sagt att man kan rada upp mig och Ari och barnen
som barbafamiljen. Jag har så många fina minnen vi hade. Vi
var och fiska en helg, pojkarna hade fått fickknivar av Ari,
Jimmie fick något i ögat och han blev tvär ilsk och  kasta
kniven i vattnet, vilket han ångra sen när skräpet
avlägsnat sig. Eller när vi åkte med husvagnen
upp till Happis,  Vilken resa och vad kul vi
hade i Happis, inte Camilla då, hon
utveckla epilepsi skulle det
visa sig efter massa
prover.
 
Ja
man har så
många minnen med barnen, i
dag sitter dom med egna partners och
vissa har barn, mina barnbarn som för mig
är guld värda fast man kan vara lite kaxig. Så
lik sin pappa. Nå väl jag skall fixa lite med lite gips
saker Camilla fixar med, skall ta bort trolldegen. Det är
pillrigt och mycket krävande jobb det skall ju vara fint också.
Jag hoppas det blir bra till slut, Jag skall nu ta lite te och snacka
med Pia medans jag pillrar med gipset och trolldegen.
 
 
Hon tacka för blommorna, dom var fina tycker hon. Det var kul, buketten
heter Aprilbukett. Den är super fin. Så nu blir det snack om allt mellan
A och Ö det tar sin tid men det är ju okej. Ja då så nu tar jag tag i
eftermiddagen. Skall hänga m,ed Linus, han väntar på sin
pappa. Mamma skall bada och sen vill ju då Linus
bada också, det blir jag som skall ta han i
trappan. Det var en super duper
jobbig omgång, stackars
Linus, jag känner
hjärtat.
 
Thomas
kommer och man
kan höra Linus lättnad, äntligen
pappa jag har väntat i åratal. Så det var
en lång eftermiddag. Jag skall dra mig hem efter
som Ari är hemma och väntar på mig. Ja men hallå där
är du hemma? Ja då ropar han från badrummet. Bra då jag
är hemma också. Hur har din dag varit Ari ? Jag hoppas du har
haft det jobbigt och tråkigt. Ha ha ha Nä jag bara skojar, kul att
du är hemma kan jag känna.
 
Jag sätter mig vid datorn och skall skicka några mess, det är till Robin,
Elli och ett till Eva. Så har jag lagt ner saker till Ärla och det blir ju
bra hoppas det bli nöjda de små. Jag skall nu fixa i ordning
inför min kväll blir så trött vi den här tiden, klockan är
20.40 så jag kan lägga mig och se på tv. Skall
bli skönt att komma i säng. Då så
dags att sova nu, det är sent
22 han klockan bli.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Sover över på Brinken

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200421
 
 
GRATTIS 
 
Anneli & Annika
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej,
Ny dag och
med flödande sol, tror det
är eller kommer att bli bra värme i dag.
Det skall tydligen bli så där 15 grader, det är
ju fantastiskt. En skön och varm vår dag, det är bara en
sak man skall göra i dag, hämta lyktan hos mamma och pappa.
Lägga lite blommor och sånt på graven, min bror också, har andra gravar
att gå till också. Ja det blir nog en sån dag i dag.
 
Men först skall jag allt njuta av min fina goda frukost. Den
och lite avslappnande musik, så nice. Jag har inte
något att göra som innebär  stresseller annat
rusande. lugnt och stilla, lugn i hjärtat
och i själen. Så under bart lugn 
som sprider sig i kroppen,
andas in, andas ut.
Så skönt, så
nyttigt.
 
Ja
det är
ju bara att
köra på och låta
dagen komma som den
skall. Jag stressat inte för det
behöver jag inte. Då så nu skall jag
slå en plin till Karlssons och höra hur
dom har det. Mamma är trött och pappa är
med killen. Ja jag tänkte dra till gravarna, det är
så att man måste känner jag. Så jag dyker upp sen.
Då skall jag tanka på St 1.
 
 
Så  full fart mor Skogskyrkogården, min bror befinner sig där.
Känslan som infinner sig när jag kommer till min brors
grav är så känslosam. Här finns en själ på en 9
månader pojke som jag aldrig han att träffa.
Här finns den broder jag aldrig han
att älska. Jag känner mig
ledsen men ändå
inte. Jag kan
känna kärlek.
 
 
Jag
kommer snart
igen kära broder, jag
lovar. Skall plantera lite fint
till sommaren. Så nu skall jag åka ner
till Botkyrka kyrka och hälsa på mamma och
pappas grav. Dom är så saknade och jag känner mig
så vilsen ibland och vill bara lyfta luren och prata med min
mamma. Så skönt det skulle vara. Här behöver jag allt
snygga till.
 
 
Så åker jag till Lilla Dalens begravningsplats, jag rullar sakta
upp, det gör så ont i mitt hjärta. Helvete. Jag sätter mig
ner en stund och bara känner in platsen. Nu skall
jag åka till Tumba för att hämta ett paket,
undra lite lätt vad det är, det vet jag ju.
Så kan man väl åka till Brinken
då? Nej det kan jag inte, jag
har glömt mina mediciner,
far hem hämtar dom
och NU kan jag
fara ner till
Brinken.
 
Det
blir te och
lite snack och lite
skratt. Jag visar Camilla
vart jag gjorde på mormors grav.
Det var ju skönt att kunna ställa dit en
blomma i alla fall. Måst fixa till det där snarast.
Jag vill ju kunna ställa dit mammas och pappas favorit
blommor. Få se om jag hittar några i kruka.
Gullvivor och liljekonvaljer kan bli
knepigt. Men jag gör ett
försök.
 
 
Här har Camilla och Linus lite spel tid, jag dricker te och
mår allmänt bäst. Jo jag skickade blommor till Pia i
dag hon fyller ju år. Så det är ju värt att säga
här tycker jag. Det ä'r ju min blogg och
min dagar. Det är ju viktigt att fira
en vän även i dessa tider. Jag
tycker jag  fixa det bra.
Men inte han dom
med att komma
fram i dag 
inte.
 
 
då skall vi
ta det lite piano innan
läggdags och jag sitter och pratar
med Linus. Så det är ju en trevlig diskussion
vi har om att jag skall eller inte skall hämta en smörgås
till killen. Han skall ta mediciner så vi går upp och så kan man
ju få en efter, okej säger han men jag är så trött säger han, då vill jag
vänta tills i morgon. Så nu sitter vi här och han skall ha så mycket
mediciner att man blir mörkrädd, stakars Linus. Jag lider med dig.
 
Han somna innan han lade huvudet på huvudkudden. Det är ju helt
galet med allt detta jag ligger kvar en stund men måste ju ta
mina mediciner också. Det blir lite snack med Thomas,
vi skall kolla på Joker. Men oj vad trött jag blev,
halva filmen sen somna jag. Han gick
upp och titta klart på mobilen.
Så nu ligger jag under
täcket och skall
sova.
 
Tack 
för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Väntan

 
 SUPERFARMOR BLOGG
Vecka 17, dag 111 på året
 
 
 
200420
 
 
GRATTIS 
 
Amalia & Amelie
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej,
då har vi
alltså en ny vecka
framför oss. Det är ju grejer
det. Jag har ett psykolog samtal i dag,
videosamtal så klart, men det skall bli skönt att
lätta hjärtat. Jag har så mycket att grina över men jag
måste stå stark inför alla möten med barnbarn och det
är påfrestande. Jag vet att jag inte kan berätta sanningen än
men den kommer en dag.
 
Det är samma som jag säger till Tindra, en dag kommer allt fram.
Ja då så skall vi se vad min dag skall mer bestå av. Jag har
några timmar som jag kommer att vila på och som
är klart i eftermiddag, jag vill inte ta så många
steg nu för jag vet att det blir fler sen.
Det är väl bara att börja med
min magiska frukost.
Musik är på och
lugnet är
här.
 
Så 
nu är jag
tillbaka och skall
ta mig igenom denna dag
då den kan vara jobbig och tung.
Är det så att jag kan hitta ett lugn i min
själ i dag? Jag hoppas på det, jag behöver
det så inåt he___te. Ja då kan jag fortsätta men
att njuta av min frukost. Återkommer inom kort.
 
Ja det blir en tråkig väntan, delvis att invänta videosamtal med läkare
och psykolog, den tunga väntan på att allt är okej men Linus.
Ja jag fixar mer te och sätter mig för att kolla tv. Jag blir
så deppig av allt snack om corona, det liksom
inte tar slut. Nu vet ju jag att det finns
knäppgökar som INTE gör
som vi bör göra. Det
är tragiskt.
 
Vi
alla har fått
stränga uppmaningar
att vara försiktig och att ha
2 meter mellan vår granne i affären,
apoteket, bussar och tåg. Vi vet att det finns
människor som är svaga på grund av sjukdomar.
Vi vet att våra äldre är sköra, vi vet också att det finns många
unga människor som är sköra. ändå skiter man i riktlinjerna, hänger
ute och är på smockfulla krogar i stan. Hur fan tänker man här?
 
Ja det är min åsikt, jag vet att det är upp till var och en att tänka
med insidan av skallen. Man bör sätta igång med att testa
alla,  jo jag vet det är en stor kostnad, men man kan ju
lära sig tänka på andra i alla fall. Men ute folket i
stan är kanske emun mot cv 19. Ja jag
vet i alla fall att jag håller avstånd
och bara åker i min bil. Jag
handlar var 14 dag om
det behövs.
 
Jag
har sköra barnbarn
och en skör man. Jag är ju
också i riskgruppen på grund av min
kärlkramp. Så man skall vara försiktig dessa
dagar, inte fara runt till alla man känner. Ja nu skall
jag inte sitta här och snacka om corona, det räcker med alla
andra. Jag kolla Expressen i morse och andra mornar, det är en sak
jag gör varje morgon. Vi säger att det står 100 artiklar om saker så är det 
om corona 95 % så allt annat är oväsentligt.
 
Ja jag får hålla mig till nyheter om PH och hennes fantastiska dagar
som hon har, eller hur? Denna blogg är ju om mig och hur
saker och ting är på riktigt av en helt vanlig
mormor/farmor, mamma och svärmor.
Jag tror att det är rätt intressant
att det händer saker och
konflikter hos vanligt
folk också.
 
Jag
har nu ett
samtal med min
psykolog och sen med
min läkare. Det blir mycket
känslor i dag och det är så där
jobbigt att hålla på med. Jag försöker
döva mitt sinne men det funkar bara korta
stunder, det går när jag måste vara skärpt. Det är
tungt då, mitt hjärta svider och allt är som jobbigast.
Men jag kan oftast hålla i hopp det och det är ju skönt att 
veta. Jag kan vara helt avstängt.
 
Som när jag får på hopp och elaka tungor om mig och mitt
barnbarn, min dotter och mina sner. Det är då man
skulle vilja bli den där krigaren som bor i min
själ, den där krigare som kan vända
upp och ner på hela världen.
Den där krigaren som alla
vänder sig till för att
få hjälp.
 
Den
krigare kan
också vara väldigt
hård om det behövs. Så
pass att det gör ont om man
bränner sig på hen. Jag tar sällan
farm hen men i bland är hen där och
kan smacka till redigt. Jag är av naturen en
snäll själ som kan ställa upp på människor som
sårar mig, som är elaka. Men ju äldre jag blir tyar jag
parti för de svaga som vill prata med någon, som vill ha
en axel att gråta mot, som behöver ett stöd bara.
 
Jag vet att jag oftast blir stucken i ryggen av människor
som jag hjälper, men det finns några som uppskatta
min själ och dess hjälp, mina barn så klart men
också andra "barn" man har eller haft. Ja
det är finna minnen man har med
vissa som bara är minnen i dag.
Jag tror på riktigt att det är
de goda som alltid är
starkast.
 
nu är mitt
samtal klart och jag
har fått lite verktyg att handskas
med, jag skall använda min stora kunskap
i att skriva ner allt i en bok. Bara för att avsluta det
jag absolut inte skall handskas med. Människor som inte
kan vara sanna, människor som pratar med kluven tunga, människor
med dåligt inflytande. Jag kan lätt sortera bort dessa dom är inte värda
min uppmärksamhet. Jag lägger den på mina barn och barnbarn det är
lättare och gör mig glad.
 
Nu ringer Linus, han är på väg hem med föräldrarna. Ja då kan jag
komma om 40 minuter då. Du får berätta vad dom sa i dag,
vad du gjorde och om det gick bra. Det är ju så kul
att höra vad du gör. Ses snart mormors krigare.
Då skall jag få komma ner till min krigare
och hoppas att det blir bra till slut
med allt. Jag har så mycket
hopp så om jag hoppas
lite till.
 
Nere
på Brinken
är det bara att köra
på med kramkalas, och Linus
berättar att han fick ta ett corona test
igen, men det var ju inget så då körde jag allt i dag.
Lina var inte där och det var ju så jobbigt men en annan
sköterska är med och det var bra, hon var snäll. Jag har ätit risifrutti
och nu skall jag få middag mormor jag är super hungrig, pasta och köttfärssås.
 
Han är så trött men nämner man det spärrar han upp ögonen,
så hårt och så mycket att det är riktigt kul att se, jag är
inte trött säger han, min lilla kille. Ja du nu skall
jag hem och göra kväll, men vi ses i
morgon, och då skall mormor
sova hos dig. Blir det
bra? Ja säger
han.
 
tack  för mig,
ha en fin kväll så ses vi i
morgon, är det okej? Jo då min
dotter ler och säger det är alltid kul och
skönt när du är här. Hej då nu åker jag, jag
har fått ett fint handavtryck an Linus den är fin, jag
skall fila lite på kanterna. Den skall jag hänga upp. Nu tar
Bee mig hem och det känns super. Jag hoppas att det blir en
skön kväll med minimal värk. Hemma och nu skall jag ta medicin 
och fixa maskinen, jag skall ju ha ljummet vatten i den så det är
barta att fixa med vatten kokan.
 
Pratar med Pia och kollar upp hur hon mår, det är viktigt, hon har
det lite trist och det är ju inte kul. Men det är bäst så.
Ja då skall man tacka för samtalet och kolla
lite på "Så mycket bättre" Jag tror att
jag somna där runt 22 tiden.
Det förstod jag trött
som vanligt.
 
Ja det var det.
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Grattis Joline

 
 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200419
 
 
GRATTIS 
 
Olaus & Ola
 
Grattis Joline
 
 
 
 
DAGENS CITAT
 
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Det är en
vacker morgon
med allt vad det innebär,
jag är på gång med min morgon
stund. Jag började då här med dig och lite
vacker musik, min frukost och lita av varje. Det är
ju sen dags att ta till duschen och så kommer jag igång
med resten av dagen.
 
 
Tiden går fort och vi måste nu åka om vi skall hinna. Det är dock 
10 mil vi skall. Vi skall stanna på Biltema i Moraberg för
att inköpa diskhandskar och svabbar, jag och
Joline skall fixa bra diskhandskar.
Så nu skall vi åka och nu
är det lite bråttomt.
Är framme
snart.
 
ringer Joline.
Hej farmor vart är
du kommer du snart, ja
jag är här nu. Hon kommer
springande och skall kramas.Jag
tror att det är bra om vi kan gå in nu,
det är väl lika så bra. Jag hoppas att det
blir lugnt och stilla, Ja Haylie kommer och vill
sitta i mitt knä det är viktigt. Jag har bara fokus
på flickorna.
 
 
Ja det blev lunch tårta och prinsesstårta. Man är
säkert storm mät sen och då kan man skippa
resten av maten i dag. Ja just ja Ari var
är påsen från Biltema? Du glömde
den eller hur? Jag måste ringa,
fan det blev ju mycket nu.
När jag snackar med 
Biltema sjunger
folket för
Joline
 
Vilken
härlig soppa
det blev i luren, men
vår påse är där. Jag hoppas
då vi kan hämta den i dag. Ja så
blir det dom stänger 18. Vi säger hej då.
Far förbi Annelie med en påse med kläder
från Linus till Robert. Sen åker vi upp till Aris
buss, alltså vilket stolpskott. På riktigt, skall du
fixa den? Ja det är ditt projekt.
 
 
Nu är det bara hem som gäller, en snabb visit till en
biltvätt. Bee är nu ren och fin. Så nu skall vi till
Moraberg, det är bra, hämta påsen. Det
är ju bara att njuta av bilfärden som
går nu mot hemmet. Ari kör
och han "provar" hur
mycket Bee tål.
Massor.
 
Hemma,
det blev en lång
dag och nu är jag super
trött. Jag tänker koppla av lite
på sängen, skriva och sätta in bilder
här. Sen blir det mer tv tror jag, Gubben
sitter och spelar så det blir nog bra det.
 
Har nu fixat allt på bloggen så nu kan
jag allt relaxa för kvällen. Hoppas
du har haft en bra dag. Ja då
är det bay bay .
 
Tack
för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Jag letar efter en docka

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200418
 
 
GRATTIS 
 
Valdemar & Volmar
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej.
Det är lördag
och jag skall njuta av
min frukost, det kan ju vara bra.
Jag skall allt se till att njuta av min dag
till fullo, finaste dagen skall jag ha. Det jag 
gör med min  dag kan jag stoppa i min minnes
bank och vara stolt över ännu en fin dag.
 
Så var det med den, skall vidare med min  dag och
jag skall ju leta docka i dag, har varit lite här och
där i går men det var slut överallt. Det känns
inte så bra. Jag hoppas jag kan hitta
den i dag. Vi skall nu brassa i
väg och se om jag kan
hitta en docka
till Joline.
 
Vi
tar Lekia
nere i Tumba,
nej finns inte här.
I väg till Kungens kurva
och se om den finns på Lekia
där. Nej den skall vara slut, här är
den säger Ari och kommer med den,
jo det var ju bra. Då har jag den nu då.
Härligt. Då kan man bocka av den då. Nu 
tar vi och handlar gips till Camilla, hon skall
meka i hop lite saker.
 
 
En stå fika och så tittar vi på när Linus och Thomas
kör Cuphead. Det är stressigt spel och Linus
lirar med en han, han är ett geni. Hur
han hinner med att hoppa springa
fram och ducka och allt annat
du gör med två händer.
Grymt killen.
 
 
Tack
för oss och
ha en skön dag.
Vi skall handla middagen.
Det blir färdig kyckling och 
potatissallad och vitlöks bröd.
Hur gott är inte detta? Mums, jag
skall ha lite andra saker också. Då
så kan vi åka hem nu, jag är trött i ryggen
och har smärta i benet. Det är nackdelen med
att vara ute och gå så mycket.
 
Så nu har jag njutit av min middag och skall
ta tag i Linus band, skall på lite mer kulor,
för han gör ju mer saker. Här  nedan 
kan du se  hans band och de
kulor jag skall sätta dit.
Många är det.
 
 
Ja
skall man
göra en skön kväll
då, man kan summera
dagen och säga att den var
lysande. Jag är så nöjd med min
dag. Jag skall nu göra mig i ordning för
kvällen och se på lite tv. Det är ju stjärnornas
stjärna. Det brukar jag titta på och mycket för det
är mycket musik. Ja skall ha en skönhetssömn och njuta
av hela nattens sömn.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

En dag med Camilla på bygden.

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200417
 
 
GRATTIS 
 
Elias & Elis
 
 
DAGENS CITAT
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Solig
morgon och det
är så skönt, jag älskar
solen lika mycket i dag som
i går. Det är så skönt när värmen
sprider sig i kroppen och man fylls av
solvärme. Här skall njutas i dag, så då kan
man säga att man är vaken och skall njuta av
morgonen,  solen, musik, andning och frukost.
 
Ja så är man igång med en ny dag som är helt
oskriven, det betyder att jag kan lägga alla 
fina saker jag gör i dag till mitt minner
kort i skallen. Där kan jag ta fram
det och njuta av dagen en 
annan dag. Det är
så fina minnen
används.
 
Jag
skall nu
ta och ringa Camilla.
Det var något på G där i
dag så jag vill gärna hänga med
dom på förmiddagen. Så skönt kan man
säga. Ja det är bara att ringa då, så man vet vad
vi skall göra i dag. Lite kul och lite spännande, man vet
aldrig vad som kommer. Så nu är jag på G.
 
Jag får ett samtal från Camilla, det är hon och jag som
skall fixa lite saker och när jag då kommer och
hämtar henne tar vi en tur till Weda, där
kan man hitta mycket. Jag har
hittat till min man, Linus och
min dotter. Jag hitta inte
dockan Joline vill
ha, Jävlar.
 
 
får jag kolla
i Tumba, eller Skärholmen.
Vilket skunk vill jag då på stå. Jag måste
bara hitta den, jag fattar inte men den måste bara
finnas.Ja så kan det vara när alla vill ha samma docka. Men
har jag någonsin givit upp? Nä jag tror inte det, jag bruka dundra på så
det ryker. Så även denna gång. Jag skall se till att hitta den.
  
Då så skall vi nu ta oss hem då. Jag är klar och det är Camilla med.
Vi har ett bra flyt hem och det är skönt att vara hemma. jag 
hoppas att Thomas fixat lite lunch, jag är väldigt
hungrig. Ja titta det har han, så snäll man.
Ja tack Thomas för lunchen, super
gott. Jag skall nu fixa lite med
kläderna som jag lova
Camilla.
 
Dom
får främmande
så jag skall inte vara
kvar så länge, det blir en
stund till. Ja så lite go fika på
detta också. Ja Ari är hemma och jag
känner mig nöjd med dagen då jag åker hem.
Tack för en bra dag Camilla. Varit så trevligt att
vara med dig. Väl hemma hittar jag en trött man i soffan
och det är ju där han bruka befinna sig på en fredags eftermiddag.
 
Jag skall bara sätta mig vid datorn en stund. Sen skall man göra
kväll och se vad som finns att titta på TV. Jag tror min man
väljer data spel istället för tv, det är ju okej det. Men
då så är det kväll och lite Let´s dance för mig
tror jag. Hoppas du har en bra kväll och
att vi ses i morgon igen. jag skall
ju leta efter en docka.
 
Tack för i dag
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

NKS med Linus

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200416
 
 
 
 
GRATTIS 
 
Patrik & Patricia
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej.
Jag har tagit
ett farväl av min man,
han lämna mig för att åka till
jobbet och Eskilstuna, snyft, Men han
kommer hem i morgon. Så jag skall nu ta hand
om min morgon, det blir ju lite av en rutin, du vet  med
frukosten och min musik och allt jag har för att starta min dag
här hemma.
 
Njuter en stund och tar in den nya dagen, åter kommer om
en stund. Så denna dag har nu startat och jag är
på G ner till Brinken. Det blir en eftermiddag 
på NKS och med Linus. Det kommer
vara en spännande eftermiddag.
Skall inte rusa före så jag 
skall börja med att
åka ner till dom,
Karlsson´s
 
Ja
då är jag
här och det förbereds
för lunch och det är ju helt
galet att det är så gott dom gör. Linus
skär salladen nu när jag kommer ih´n. Han har
gjort det mesta till denna lunch så det skall bli gott att
avsmaka. Vi sitter nu alla fyra och njuter av Linus goda
korvgryta.
 
Klockan ticka iväg och nu är det ju dags att åka så på med
kläder och swish så är vi i bilen och på G. Det känns så
spännande och man är så upprymd. Kan inte fatta att
man skall få komma med, Jag är så glad. Nu skall
vi parkera och Thomas hittar en plats direkt i
garaget. Tar vi oss upp.
 
Läskigt,
magen är spänd
och man är lite orolig. Hur
kommer det att gå, vad skall han
säga? Ja många frågor och vi väntar bara på
ett svar, nå är det okej just nu? Svaret kommer och jag
kan höra att det blir en liten suck av lättnad. Ja du killen du kämpar
så det ryker om dig.
 
 
Vi har en sak till att göra här på avdelningen, ett prov. Så det
blir ju lite väntan och vips så är vi klara. Vi skall göra
en sak till, samma som Camilla gjorde som barn,
EEG. Även Jimmie har gjort denna
undersökning. Så jag vet att
den kan ta tid. Men nu är
det ju löjligt. Över en
timme och vi
väntar än.
 
Nu
kommer
en inte så glad
kille. Vad har dom gjort,
oh nu har han så ont i huvudet,
men lilla vän. Pappa skall kramas och då
kan det bli bra, pappa har starka lugnade ord
så det hjälper på alla i hans omgivning. Skall vi åka
hem nu? Frågar krigaren, ja säger pappa det skall vi göra.
Nu så hem bilen rullar ut på E4:n som är lätt tjock med bilar så klart.
 
Hemma kan vi ta en filmtajm med Donken mat. Det är vi alla
förtjänade av. Det blir en skön kväll och nu känner man
sig seg och trött, killen skall nu förberedas in för
kvällen och jag tackar för i dag. Tar Bee
hem och skall nu sova lite det kan
ju vara skönt. Men jag måste
ta ett samtal med Pia,
hur mår du??
 
Vi
snackar en
stund sen känner
jag att det är bara att
lägga sig och sova.Jag
faller snart i djup sömn.
Vilken dag.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Brinken dag

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200415
 
 
GRATTIS 
 
Olivia & Oliver
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
vilken sovmorgon
jag tror att jag inte sovit
så här länge på många veckor,
07.30. Så vi skall sätta i gång med
morgonen. Thomas tar hand om Linus,
jag fixar frukosten och Camilla kommer ner
och hjälper mig, hon har sovit rätt bra men är seg.
 
Thomas frågar om han skall ringa till dom som hade en
bildörr till Bee? Ja det kan du göra sa jag. Jo dom
har den kvar, då åker jag dit säger Thomas
och han fixar liten rese snacks. Ja
det är tur jag har en sån
fin kille till svärson.
Jag är så
glad.
 
Han
vill vila och
vill att mamma skall
vara nära, dom somna båda två,
helt tyst blev det, jag sitter en stund och
tittar på mer om Norrmalms polisens arbete.
Dom sover 45 minuter tror jag, det är i alla fall snart
dags för lunch och då skall Camilla bjuda på Unicorn våfflor.
Vad spännande, hur kommer detta bli??
 
 
Linus är med och rör ner färger, röd, blå, gul, grön och lila.
Detta blir kul att se, det kommer vara smarrigt att äta
våfflor. Linus tar två stycken med sylt och grädde,
han har lite socker också. Ser ju så gott ut,
det är dom också. Vi snackar med
Thomas också han är på väg
hem nu. Kristinehamn tur
och retur, lång resa.
 
Eftermidags fika
 
När
han sen
kommer hem
vill han fixa dörren
så det var bara att börja,
men det är ju så snällt av han,
tack finaste svärsonen. Jag är så
tacksam. Jag orkar ju inte själ med att
fixa detta, tung dörr och så muttrar och skit.
Nä det skulle jag inte fixa.
 
Ja så jag blir ju kvar på Brinken ända till 18.00.
Ja det blev lite sent, men ibland vill inte allt
gå som man vill, och Thomas fick
lite problem, inget han inte
kan lösa men det tar
bara längre tid.
 
Nu
skall jag
hem och hälsa
på min man, han kommer
ju hem i dag, jag skall också kolla
balkongen, Vad skall dom göra med hålen???
Det är kul att se sin gubbe, man det är tröttsamt för
han att åka hem 10 mil så han brukar oftast somna i soffan
vid 19 tiden.
 
Ja hans matlåda är klar jag skall snart ta min medicin och
lägga mig, jag har viktiga skaker att stå i , i morgon.
Men att göra kväll kan ta sin tid så jag tror
att jag skall fixa lite med tvätten, det
skall ju läggas in i skåpen.
Man har alltid något
som skall göras.
Alltid.
 
 
Jag
nås av en 
nyhet som inte
är så rolig. Adam Altsing
har lämnat jordelivet. Det är
smärtsamt, overkligt, och chockande. 
Jag blev verkligen ledsen av denna dåliga
nyhet. Vila i frid Adam, mitt hjärta är med dig och din
familj. Så saknad.
 
 
Jag har berättat för min man , han tror jag har drömt och
går för att läsa nyheterna. Han blir kvar där ute,
jag hinner somna innan han kommer och
lägger sig. Så kan det gå.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Får balkongen fixad

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200414
 
 
GRATTIS 
 
Olivia & Oliver
 
 
DAGENS CITAT
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Jag har en
solig morgon med 2 +
och det är jag super nöjd med,
det blir ju varmare varje timme. Hoppas
det är sol hos dig också. Jag skall börja i badrummet.
Det är bäst att få det överstökat, det kommer arbetskillar hit i
dag som skall fixa balkongen. Klar här då tar jag min frukost och
njuter av den med ljuvlig musik.
 
Ja nu är det bara att njuta av min goda frukost och min sköna
musik som ljuvligt hörs i högtalarna. Man kommer i balans
med sitt inre jag och då Är det bara att fortsätta denna
resa med lyckan i hjärtat. Livet är skört och man
har inte så många år på sig att ha det fint
och lyckligt. Det händer saker längst
vägen som är Svåra och lätta.
Det är så för alla. Man
bör vara ett med
sitt inre
jag
 
Tjafs
och elakheter
är inget som livet skall
innehålla, det är för kort, alldeles
för kort. Snart är jag också borta och livet
fortsätter än då. Jag har det finaste man kan ha
när man är gammal, barnbarn, jag har fina barn och
jag känner mig väldigt glad över det. ett få tal nära och kära.
Du skall inte dras med människor som har elaka tungor och bara 
har elakheter att säga, livet är för kort och för skört att ha sådant i din närhet.
 
Jag och min familj kör med rätt kärlek i hjärtat och med allt som
tillhör godhet. Jag har lärt mina bar artighet och att sanning
är det som skall komma från ens mun, avundsjuka 
skall inte finnas och man skall vara god i
hjärtat. Det finns mycket som sker
i livet men man skall alltid
vara  sann mot sig
själv.
 
då kan jag
ta tag i min fina lugna
dag, som bara kan bli bättre
med solen i topp. Jag skall ta mig
ner till Brinken det blir ju att hänga där
eftersom dom skall fixa min  balkong. Det
får då bli så och det är inget jag kan göra något
åt. Det är bara att finna sig i detta. Ja då skall jag  inta lite
te med min dotter. Kollar hur Linus har det, jobbigt killen när du
skrämdes i förrgår. Nu ser du ju lite bättre ut, mormors gris. Det är ju bra 
att vi kan vara tillsammans i dag. Du och pappa skall ju spela medans jag och
mamma kollar dina för små kläder.
 
Vi äter lunch och det blir en liten brak för oss alla. Det är ju bra.
Vad skall vi göra nu, oj killen är du så trött, då skall du
sova lite. Det är ju bra om han kan vila lite under
dagen, det blir bra för honom. Nu skall
jag titta på lite om Norrmalmspolisen,
vilket jobb dom gör. Jag och
Millan tittar på Viaplay
Skit spännande.
 
Ja vi tar
lite eftermiddags
fika och Linus vill ha
en smörgås. Jag tar te och
Millan och Thomas tar kaffe, sen
skall Thomas och Linus spela lite. Dom är
riktiga spelnördar. Jag är imponerad vad Linus lär
sig att hantera kontrollen med en hand, så imponerad.
Vi skall ju bara njuta av hans skicklighet och allt han lär sig,
matte, läsa, engelska och massa annat. Nå ja dom får fixa där
med spel, jag och Camilla skall väl fixa middagen.
 
Vi äter tillsammans och det är mysigt, Linus är lite stressig för
han och pappa skall spela ett nytt spel. Jag och Millan
fixar kaffe och te, lite egen tid på soffan. Lite med
polis agerande, dom hjälper, dom hittar
gärningsmän dom får larm på larm.
Massa stress för dom. Vi
snackar lite och nu
är det kväll.
 
Linus
skall lägga sig
och nu sover han , Camilla
kommer till mig och hon vill bara
kramas, hon har ont i hjärtat. Min lilla
flicka. Thomas är klar med duschen så nu kan
hon gå upp och lägga sig. Vi släcker och säger god natt.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Äntligen får jag se han

 
 SUPERFARMOR BLOGG
Vecka 16, dag 104 på året.
 
 
 
200413
 
 
GRATTIS 
 
Artus & Douglas
 
 
DAGENS CITAT
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej,
har nu en
fin ny dag att
ta hand om, det kan
ju vara en skön måndag
eller en jobbig dag. Skall ta adjö
av påsken och sen skall man ta i tur
med en ny vecka. Jag skall börja med en
lugn och skön förmiddag med min frukost i
första hand. Njuter av den och mitt sällskap i
dag är ju då min man, det är ju bra de.
 
Några nya saker som man skall tänka på och det är ju att 
dagen kan vara lite jobbig och smärtsam, jag hoppas
inte de men så kan det bli. Då var jag klar med
min frukost och kan lugnt luta mig
tillbaka i stolen och andas.
Det är så bra och
så skönt.
 
Hoppas
på denna dag, jag
känner att det är så viktigt
att man är positiv inför en ny dag,
man släpper allt gammalt och tar i tur
med allt nytt. Då är livet som bäst. Jag har
en skön känsla i min mage i dag och det kan
vara positiva saker om Linus eller? Ja det är ju
här mina tankar är, i går hade jag ett litet brake av
en skön liten dams röst som pladdra på med hela
hjärtat, det lätta ju massor då.
 
Då kommer ett samtal från en ledsen kille som gråter och längtar
till mormor, men älskade barn, gråt inte jag kommer och
träff dig i dag, jag kommer hem till din efter tvätten.
Kan du vänta till dess? Ja snyftar han fram.
Där brister mitt hjärta en smula, jag vill
inte att barnbarnen skall vara
ledsna. Det blir inge bra
då för mig. Men jag
skall till Brinken
efter tvätten
 
Han
lugnar sig
och vi kan säga
hej så länge. Det blir
massor att stå i nu, tvätten..
Ari hämtar kläder från bilen och
jag går till tvättstugan, det blir bra.
Han kommer med en kasse och då är
det bara att lassa in. Det var de, ner om 50
minuter. Skall hänga tvätten då.Det är bara att
fortsätta tills det blir klart,
 
Blir lite sur på Ari då han hade lagt en pappers
näsduk i en ficka på sin tröja, ej och hå hela
maskin i ludd av en pappersnäsduk
väl jag är klar och skall nu till Brinken 
för att träffa Linus och äta en
middag. Ari hämtar Juhani.
Så då är vi samlade kring
matbordet
 
 
Linus
berättar så
gott det går vad
han har gjort på NKS
Det är mycket prover som
togs och det är bra, han är ju kvar
över natten, det är ju så skönt att det finns
resurser när det behövs. Han är trött och det är
ju bara att njuta av dagar han är hos mig.
 
Allt trevligt tar alltid slut och även då denna trevliga kväll.
Tack familjen vi hörs och ses snart. Jag säger till
min man att jag kommer snart, skall bara
lämna Juhani hemma hos sig. Då så
Full fart och det är som att man 
dras med en magnet hem,
plötsligt parkerar jag
bilen. Hemma.
 
Skall
nu ta min
medicin och se till
att komma i säng, en ny
dag vänta mig i morgon.
 
Tack
för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Vilken jävla dag

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
200412
 
 
GRATTIS 
 
Liv
 
Påskdagen
 
 
DAGENS CITAT
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
 
Jag börjar
med att säga
god morgon och berättar
att min natt har varit ljuvlig ....NOT.
Min maskin krångla och jag var så yrvaken
att jag inte kom på vad det va, efter att jag vakna
sjunde gången så fatta jag att de band som håller masken
kvar över näsan var loss på ena sidan. Så jag fick då tag i bandet
och satt det på plats, nu kan jag somna om. Jag lyckades sova ett
tag till, Tack för det hjärnan.
 
Nu är jag på G med min frukost och då ringer Camilla, fan
inte bra, jag kan komma ner om du vill eller skall du
och Thomas vara en stund med Linus själva?
Jag kan ringa senare och höra hur
ni har det. Älskar dig kära
dotter. Jag hoppas du
ringer om du vill
att jag skall
komma
 
Fan
det hade jag
inte räknat med. Jag
få hitta på något bra medans
jag väntar på mitt samtal från Camilla.
Det är så jobbigt och så sjukt när saker händer.
Ja jag skall hålla mig lugn och jag skall hålla mig på fötter.
Det är så jag kan hjälpa Camilla och Thomas. min krigare
Mormor älskar dig för evigt.
 
Jaha då skall jag hitta på något att göra hemma, det kan
bli svårt men jag måste, fixa sovrummet, bädda och
vädra eller tvärt om skall det nog va. Värmer
mitt hjärta med lite relaxmusik, det
hjälper att hålla balansen. Nu
tar jag lite andetag och
blundar och bara
lyssna på
musiken.
 
Skall
straxt ner
till Brinken och fika.
Det blir bra och jag är nöjd
med det. Nu ringer Camilla, skall
du ha något handlat? frågar jag. Nej säger
hon, lite uppgiven och dom skall in med Linus, Nej
nej nej inte nu. Vad händer, jag berättar sen. Ovissheten plågar
min själ så ofantligt mycket. Jag blir totalt nojig och alla dom eländiga
tankarna kommer i gen och det skall man gå och vänta och vänta.
Fan vad det är jobbigt.
 
Ja då är det bara att vänta, snackar med Pilla, det blir skit jobbigt.
Jag hoppas att det är bra snart så m an slipper denna jävla
väntan. Ett oskyldigt barn får lida så mycket, inte
skojigt alls, det är skit och piss. Både jag och
Pilla tycker det är sjukt. Hur rå kan det
bli, stackars barn som drabbas.
Ja nu skall jag snacka
med Ari en
stund
 
Han
skall lämna
släpet i Ärla så det
blir ju bra.Hoppas han tar
en liten paus och vilar, åker
hem senare. Jag kommer in te gå
någonstans jag väntar här hemma. Ja
det är nog bäst tycker jag, vet inte vad han
tycker. Nu skall jag göra kväll och se till att allt blir
bra så fort som bara den. Jag skall be för mitt barnbarn,
det är det ända jag kan göra. Min krigare.
++
Tar ett samtal med Pia, det är tufft för henne då hon blivit
snorig mitt i allt, jag hoppas det blir bättre snart. Hon
hostar väldigt mycket också, hon har ju en skit
jobbig hosta, låter lite kol aktig. Men det
är det inte. Ja alla har vi jobbiga
saker och det är skit tråkigt
att det skall vara så.
 
Jag
får ett samtal
från Ärla, det är Joline
hjärtat. Min kropp fylls av små
hjärtan som kilar runt i mitt system, hej
hjärtat hur mår du? Det blev farmor vet du, farmor
kan du, farmor jag kan, farmor jag älskar dig.Hon berätta
allt på några få minutrar hon var helt exalterad. Sprudla av lycka.
Ja det gör jag också, mitt älskade barnbarn.
 
Nu så åker gubben från Ärla och då är han hemma om en
timme. Jag fixar i ordning mig, min maskin och så
lägger jag mig i sängen för att se på nyheter
och Welander, då kommer min man.
Min man kliver in och nu kan
jag somna efter som
han är hemma
nu.
 
Tack 
för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 
Bilder tagna från Google

Städa och fika

 
SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200411
 
 
GRATTIS 
 
Ulf & Ylva
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Det 
är en ny
dag och nu skiner
solen. Jag såg att det har
varit minusgrader i natt, när jag
gick upp var det knappt nollan. Så
nu har den värmt på sig så det är 13 +
mot husväggen. Det är ca: 2+ nere på
gården, men sen kommer att lysa på så
det blir runt 10 plus i dag. I Tumba alltså.
Så var det med det.
 
Jag skall njuta av frukost och skön musik. Det blir en
underbar start på min dag. I dag blir min frukost
så som jag alltid vill ha den, yoghurt, musli,
 smörgås och te. Ja nu skall jag ta in
energi från musiken och bli ett
med min fina själ. Jag
återkommer om
så där en
timme.
 
 
Vårat sovrum
 
Vardagsrum och kök.
 
Jag
blev borta
längre på grund
av att jag städade det tar
 sin tid och det är så jobbigt, värken
kommer sen som ett  brev på posten och jag
är så less. Men nu är det gjort. Jag är nöjd och det
är det som räknas. Jag hoppas att jag slipper städa igen på
ett par dagar. Jag orkar inte, jag skall be min dotter komma och hjälpa
mig efter vi fått nya fönster
.
 
Kaos i Juhani´s rum, Dom kommer och saneras på balkongen nästa vecka.
 
Jag har så lite tid och så mycket som skall göras, hur
skall jag hinna allt? Det vet jag inte. Jag är i alla
fall glad över  min dag i dag, nu skall jag
klä på mig och åka till  Camilla och
Linus. Det blir eftermiddags
häng på Brinken.
 
Jag
möts av en
kille som spelar
lite boll. Det är ju så
kul att se, det är super svårt
för min krigare men han är i alla
fall med. Det är ju så bra så. Men han
vill in ganska så snart då det är tufft för honom.
Hjärtat brister av sorg, varje dag, varje minut, dag
efter dag. Så svårt, så jobbigt. Min starka och fina
krigare, fan vad orättvist för dig.
 
Nu skall mamma och pappa iväg och hämta en sak 
till pappas cykel. Det hämtar middagen också,
jag skall ha sallad, Nu är det ju så att jag
inte är så hungrig, men en sallad kan
jag väl få ner. Det är så gott ju. Vi
tar lite fika och tittar på en
film, "Ensam i rymden"
en Svensk film.
 
Nu
är filmen
slut och jag måste
säga att den var ju bra. Barn
och ungdoms film. Så det är ju bara att
se den tycker jag. Vi tar lite fika innan jag skall 
åka hem, det är ju dags att se Stjärnans stjärna. Så
bra så härligt att se på, jag älskar ju musik så mycket
musikprogram blir det.
 
Nå ja nu är jag hemma och det känns väldigt bra med
min hela dag. Jag hoppas att det inte kommer
massa andra dumma saker i morgon, det
blir nog en bra dag. Fixar i ordning
lite te och så mediciner. Då
är jag klar. Lite tv och
sen en god
sömn.
 
Tack
för i dag.
 
GOD NATT 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Var hos Linus i dag

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200410
 
 
GRATTIS 
 
Ingvar & Ingvor
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Då är det morgon
på Brinken och jag hör att Linus
är på gång ner med pappa, dom sätter sig
i soffan och snackar lite om vi skall fixa frukost
eller om pappa gör det. Det blir pappa. Jag hjälper
Linus i rullen och kör ut han, vi tar frukost. Vi snackar lite och
funderar över dagen. Camilla har fått sovmorgon och kommer ner när
vi är klara.
 
Vi sitter kvar och snackar lite det är mysigt. En morgon med stil.
Vi har en fin stund Linus och jag. Det är sådant jag sätter
stor vikt på att få vara med barnen. Det är dom
jag skall förvara till min ålderdom. kunna
titta tillbaka på fina minnen.
Vilken fin morgon.
 
Registrering skylt.
 
Ja
då skall man
fortsätta dagen och det blir
inte så mycket gjort, jag hänger med
en trött Linus. Han är lite trött så vi kan inte så
mycket göra. Vi tittar på film och sen behöver killen vila.
Han somnar för en stund i mammas famn, vi kollar in tårtor som
ser fina ut. Det är roligt att se när dom får i hopp dom. Då är "caka Boss"
bäst att se, Thomas passar på att spela lite.
 
Linus vaknar upp men mår inte så bra, han ligger kvar och
vill inte vakna. Till slut vaknar han upp och pappa och
han skall spela Wii på övervåningen. Det blir
lite rörelser för honom, Det är skratt,
hopp, och det verkar vara kul.
Nu hoppar inte Linus
det är pappa som
gör det.
 
 
Det är
så skönt att höra
Linus skratt och det är ända
inifrån hjärtat. Ett äkta skratt som
man hör är varmt. Så bra dom har, vi skall
ha en eftermiddagsfika med mellis till Linus. Då
blir det bestämt att Camilla och Thomas skall hämta ut
medicin till killen. Jag och Linus är kvar hemma, det blir bra
tycker Linus, men strax efter säger han > måste jag vara hemma
eller?< Det är klart du får hänga med säger pappa, vill mormor
hänga med? Nej tack jag väntar här.
 
Dom kommer hem och då plockar jag in Linus med rullen och
Thomas tar varor. Inte så mycket, men ändå. Det är tufft
på Thomas, Camilla får inte lyfta så Thomas får
göra allt. Jag hjälper han och det är det
som är bra i hela kråksången. Ja
vi skall ta en fika till jag
och Camilla.
 
Linus
vill vila lite tittar
på en film och halv slumrar,
jag skall hämta Juhani så det blir att
åka i väg. Min son skall hem och fixa skägget.
Han är oerhört noga med det och det är ju bra. Jag
är framme lagom till då han slutar, han skall byta om och
så. Nu kommer han. Vi är hemma på ett kick och det är skönt,
han fixar lite i sitt rum och sen går han ut för att träffa polare en kort
minut typ en  eller två cigg.
 
Han är uppe nu, då skall skägget fixas, låser in sig i badrummet
och har musik på, sen kommer han ut och visar upp sitt
snygga skägg.Välvårdat kammat och oljat. snyggt
killen. Då blir det bråttomt han skall hem och nu
skall han rusa i väg, hej då killen. Jag älskar
dig, mamma jag älskar dig svarar han,
värme Hugo sprids i min kropp.
Min son tack.
 
En
sak som en
mamma vill höra är
just att barnen älskar en
på de fina mor och barn vis.
Min dotter och Pernilla säger det
ofta till mig, mina söner är lite snåla
med såna ord, för utom Juhani. Så synd.
jag tror att alla mammor vill höra detta. Så det 
måste bli en skärpning av våra barn, vi kommer inte
finnas för evigt och då är det försent.
 
Ja jag skall nu göra kväll och se om det är något kul på TV:n.
Gamla avsnitt av let´s dance. Ja det var ju tråkigt.
Jag ringer Pia och snackar med henne, frågar
hur hon mår och så. Ja då skall jag fixa
maskinen och sätter på den , kollar
vidare men jag tror jag sover
nu.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Sova över på Brinken

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200409
 
 
GRATTIS 
 
Otto & Ottolina
 
 
Grattis
Camilla
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej.
Jag är lite
seg men jag är uppe.
Det är en speciell dag i dag
i dag så jag har lite att göra, jag tycker 
det är synd att det är virus i luften jag skulle
verkligen tyckt att det hade varit kul för Camilla att
få ha en liten fest. Nu är det bara vi. Det kommer gå bra i
alla fall.
 
Ja jag skall då ta tag i dagen, men vänta nu, min frukost,
den skall nog komma här nu, inga andra saker
skall störa. Så jag får allt njuta av den
en timme eller så, det är inte så
noga om jag säger så. Ja
då njuter jag ett tag.
På återseende
 
är jag tillbaka
och nu kan jag börja
med att duscha. Nice tycker
jag. Jag är ju klar med den också
då. Nu skall kläder på och jag skall handla
på apoteket, och lite påskgodis, Camillas lilla present 
är ju klar så då var det bara Linus påskägg från Pilla. Jag har nu 
varit i centrum alldeles för länge. Det blir inge bra. Så nu far jag ner till 
Brinken och firar min dotter som tycker det är trist med corona skiten.
 
Hon har så ont i hjärtat så det är ju fan om hon skall få ett sko av
SLE nu också. Men vi firar så gott vi kan, massa blombud
kommer, det är ju skit kul. Nu är hon nyfiken på vilka
som skickat dom, kul. Värmer gott. Ja tårta blev
det också det är ju då super, jag tycker
det var bra än då. En glad tjej 
som får en liten fest
ändå.
 
Vi
skall ha varma
mackor till kvällen, det blir
lagom lätt. Jag tycker att en middag
skall vara något lätt, man skall sova sen och
magen blir uppblåst. Hur roligt är det? Ja men så här
är det i alla fall Linus har ätit och nu skall han sova, det är då
bara att följa med upp och hjälpa han med alla mediciner.
Fan vad jobbigt detta är.
 
Att se ett bar med så mycket livs glöd lida så. Han tycker det är
jobbigt, vi är många som tycker det och det är ju helt galet.
Min krigare jag finns hos dig, ALLTID. Jag förstår
att många tycker detta är lite kul att gotta
sig i, men du skall veta min krigare
att det är så fel, du är ett barn,
mitt barnbarn, mitt hjärta
är med dig hela tiden
jag lyfter dig
högt.
 
Vi
kämpar tillsammans
med dina föräldrar, du och jag.
Så nu är du klar för kvällen och jag pussar
dig god natt. Jag sitter kvar en stund, mamma blir
så röd och kramar dig när du sover. Hon lider med dig.
Det är så vackert att se jag blir glad att min dotter är så mjuk
och fin mod dig. Hon älskar dig så mycket, det finns inga ord, det
finns inga rätt eller fel det finns bara nuet.
 
Vi sätter oss och tittar på program om tårtor, så fina dom är och
dom ser rätt goda ut. USA gör lite konstiga tårtor, det är så
mycket kaka i dom och massa smörkrämer. Det
måste vara torrt och geggigt på samma gång.
Men fina är dom. Jag blir trött och
även Camilla. Eftersom jag
skall sova kvar blir
det sängen
nu.
 
Jag
skall tacka för
denna dag med Linus.
Det är alltid så skönt att vara nära
han. Han är väldigt orolig för sin mamma,
om hon inte är nära frågar han efter henne.Nu
skall dom sova hela natten och så ses vi i morgon.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Är med Linus

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
200408
 
 
GRATTIS 
 
Nadja & Tanja
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Nu är det
en ny dag och det
innebär massa roliga
saker som kommer min väg. 
Jag  bygger ju upp m in väg själv
och väljer då allt roligt och allt som gör
mig glad och harmonisk. Allt roligt som man
vill göra skall man försöka göra så att man kan behålla
den possessiva inställningen. Jag lever i nuet och ser vad jag
har  och gläds åt det.
 
Vad jag har är en fin familj med fina barnbarn, nära vänner och det
är värt massor. Kollegor på jobbet och andra vänner runt om
mig. De nätverk som jag har gör mig glad och ger mig
kärlek. Jag kan känna mig lycklig och fri. Vilket
är så viktigt. Jag hoppas du har det runt
dig så du är glad i hjärtat. För det
är med hjärtat man får ett liv
av glädje här och nu.
 
Min
dag är igång
och du känner mig,
jag startar med min frukost
och njuter av den tills allt är klart,
det blir precis lagom till jag skall ner i
tvättstugan. Det är uträknat på minsta minut,
ha ha ha ha, Ja jag har ju den specialiteten. Nåväl 
det blir bara att packa i hopp tvätten nu och ta den ner.
 
Det flyter på bra, jag pratar med Ari i luren han har lämnat
Kallx nu på morgonkvisten. Nu skall han ta sig över
något träsk och det är en is gata med gropar
Hugo. Ja det är bra i alla fall han närmar
sig nu, det bryts så han får ringa
när han kommer fram.
 
skall jag ner
för att lägga i sista
maskinen, en 30 grader,
mina favvo tröjor.Jag smäller
igen dörren tar hissen och åker ner,
men vänta nu, mobilen har jag med mig
men var är nycklarna? Nu önskar jag att Camilla
har mina nycklar, men nej det har vi inte fixat än, Jävlar.
Då skall jag se är Juhani på jobbet? Kan Thomas hämta nyckel
från han?
 
Nej jag ringer min bo värd. han kan komma snabbast, 10
minuters väntan så kommer han. Hej jag hämtar
din nyckel i tuben, och så släpper jag in dig i
tvättstugan. Tack du har räddat min
dag. Nu kan jag lägga i tröjorna
och jag hinner torka dom
också.
 
Vika
och lägga in
allt i skåpen och fixa.
Jag skall ner till centrum och
fixa present till Camilla. Vi är fyra som
skall dela på det, så det blir nog bra. Jag
är klar då skall jag bara handla lite i affären så jag
klarar mig under veckan. Är hos Camilla för att hjälpa
henne då hon har väldigt ont. Jag hoppas att det blir bra 
 med hennes ingrepp. Läskigt och smärtsamt.
 
 
Fika med mina hjärtan, vi sitter ute i solen.
Lite Lady bug
 
 
Vi skall fika och sen titta på Ladybug. En av de bättre
tecknade serien. Linus gillar den också. Hon är så
snäll som hjälper andra säger han. Men det är
bara att fortsätta med det vi gör till middagen,
jag äter hos dom i dag det är lika så bra.
En te också hinner jag med.
Linus skall sova och
då åker jag
hem.
 
 
 
Jävlar
Jag slog i
handen på Thomas
jobbar bil. Jag skulle ställa
tillbaka min och Camillas stol, vi
satt i solen lite. Men som tur är var det
bara översta huden som gick sönder. Men 
kommer sätta ett plåster när jag kommer hem.
Jag skall göra mig en mysig och skön kväll. lite
te och sen är det sängen, jag vet att jag kommer att
somna här och nu.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Det blev inte som jag ville

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200407
 
 
GRATTIS 
 
Irma & Irmelin
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Ja nu
är jag på G
igen, och det skall 
inte vara några konstigheter.
Jag skall säga hej då till min man
som åker i dag. Sedan har jag och Camilla
saker för oss.
 
Så det är ju bara att sätta fart på min slitna kropp.
Apropå sliten kropp. Varför skall man jobba
och slita ut sin kropp så himla mycket för
att sen ha värk i den när man är
pensionär? Det är ett musteri
för mig. Det är INTE så
roligt kan jag lova.
Vad har man
för glädje
då?
 
Vad är
min livskvalitet?
Ja det undrar jag också. 
Ja nu skall jag inte snack om 
det. Jag har en helt annan sak att
ta hand om.nu är det frukost för mig och
min stund på jorden. Jag har musik på och alla
lampor är släckta. Den utanför kan jag inte rå på, hon är
också uppe med tuppen och hon kämpar för att komma fram.
 
Så nu kommer Camilla och Thomas ja det blir en färd till KHS
och ett ingrepp på Camilla. Det känns i mamma hjärtat,
det är trots allt ett ingrepp. Med alla komplikationer 
som det innebär. Jag håller tummarna, jag är
ju med så det kommer gå bra. Förs 
provtagning, sen skall en
sköterska skriva in 
henne.
 
Provbtagning i sal 7 det är super      Inskrivning 
           
Ja då
får jag också
reda på att jag får
INTE vara på avdelningen.
Det är av säkerhet för patienten.
Okej. När Camilla är klar så säger jag
hej då. Synd. Jag ringer Thomas och frågar
om han skall hämta mig. Det gör han så gärna.
Det tar max 20 minuter innan han kom, snabb kille
så då blir jag skjutsad hem. Han och Linus åker hem.
 
 
Väl hemma skall jag komma ner i varv och ta in allt som
sköterskan sa och vad läkaren har sagt till Camilla.
Det är mycket och det är svårt. Nu skall jag
ringa min man och hoppas på det
bästa. Så pratar nu med min 
man som är på väg
mot Haparanda.
 
Nu
har jag vilat
och vräk i mig godis,
är det de som kallas tycka synd
om godis. Ha ha ha . Skall nu invänta samtal
från Camilla att dom är klara. OP skall ta 3 -4 timmar med
lite mer eller mindre. Så hon kommer in mellan 11 - 14 hoppas
det blir elva. Jag väntar och jag väntar. Inget samtal.
 
Tror jag somna lite, jag var trött tydligen. Då så nu kan jag ringa
hennes lur, okej den är av. Klockan är 14.00 så nu skall hon
vara inne. Fan vad jobbigt att bara sitta här och vänta.
Vad skall jag göra under tiden? Titta på TV:n det
kan ju vara kul. Så nu ringer hon. Då så
massa frågor från mig, och hon hade
åkt iväg 11.00 så OP tog lång tid.
Nu är hon vaken i alla fall.
 
kan jag
andas ut och
allt känns bra. Hon
berätta att det är lite ömt
både här och där. Jag hoppas
att det går över snart, hon skall ta det
lugnt nu så allt blir bra. Älskar dig gumman.
Bli frisk nu. Så skall jag nu ha en sen eftermiddag
med allt vad den innehåller. Jag lyssnar på musik, pratar
med Ari och även Pia.
 
Kvällen kommer jag skall titta på NCI och invänta sömnen.
Den kommer som ett brev på posten. Där vid
9.30 - 10.00 Tittar på nyheter och
så somnar jag. 
 
Tack för i dag
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Pyjamas dag

 
 SUPERFARMOR BLOGG
vecka 15, dag97 på året
 
 
200406
 
 
GRATTIS 
 
Vilhem & William
 
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Jag har nu
fått upp ögonen, jag
har fått lite för mycket vatten i
näs masken så det rann in i näsan. Inte
skönt alls. Jag får allt gå upp och fixa detta.
 
 
När jag ändå är uppe så kan jag ju äta min
frukost och njuta av den en stund. Det
är ju den jag har längtat efter.
Så njuter en stund och
åter kommer
sen.
++
Ja jag
har nu tagit
tag i min dag. Jag
hat också konstaterat att jag
tänker inte göra något i dag, jag
skall svassa runt i pyjamas hela dagen
och jag skall inte gå utanför min dörr. Det blir
en hemma dag med min man. Allt annat står på sparlåga.
 
Jag har nu sätt tre avsnitt av "Letter to the king" eller bara 
 "The letter" . En fantasi riddar film. Hur bra som, helst
om man gillar magi. Jag gör det och det är
spännande. Ja så var det lunch den
blev ju god. Ari snodde i hopp
något med sås och
kyckling
till mig.
 
Vi
tittar på
sista avsnittet
och sen skall jag ha
te och njuta av resten av
dagen. Skall hamna i duschen 
och sen göra Ari sällskap framför TV:n
Vilken dag, vilken slö dag. Men en sådan man
alltid behöver.
 
Det blir att jag hänger i luren, jag pratar både med
Camilla och Pia. Det är ju bra att höra så de
mår bra när jag inte är fysiskt med dom.
Jag hoppas att min kväll blir lika bra
som förmiddagen och lunchen.
Mannen tittar på tv och
jag skriver här.
 
går jag 
också in till
vardagsrummet
och tittar på film med
Ari. Vi kollar på någon konstig
film. Ja så kan det bli när gubben har
dosan. Jag skall fixa till saker och ting så jag
kan ta emot healing i kväll.
 
Det var spännande, jag kände av värmen, och
Nu skall jag lägga mig och se på Venom
med mannen. Han har redan sett
30 minuter men det är okej.
Jag har set den förut.
Nu är filmen slut
och det är jag
också.
 
Tar
och säger
hej då för nu får
det vara bra.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 
Bilder tagna från Google

Slapp dag

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200405
 
 
GRATTIS 
 
Ierne & Irja
 
 
DAGENS CITAT
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Då har vi
en ny dag tillsammans.
Det är en väldigt tidig morgon som
är på gång, är ju vaken här klockan 02.30
Det kan kan ju vara lite jobbigt framåt eftermiddagen.
Jag får väl göra det bäste. Hoppas på en bra dag.
Lugn och stilla.
 
 
Jag har tagit lite te och en smörgås, det var gott.
Jag kan ju inte brassa på min morgon
frukost nu. Det är alldeles för
tidigt. Den får allt vänta
tills klockan är
8.00
 
Nu 
kan jag ta 
min frukost och njuta
av den. Det är ju så varje dag
och det kommer att vara en god frukost
att avnjuta. Är strax till baka. Det tar ett tag med
frukosten, det är inte bara att slafsa förbi. Men nu är
jag redo för dagen och den kommer att vara super. Lite på
tankad av barnbarn i Ärla, så det kommer att bli super i dag.
 
Har inget för mig just nu men det säger inte att jag kan
ha massor att stå i  sen. Jag skall njuta av dagen
och hoppas på en skön promenad om det
går. Vet inte med benet, det är så
ont så jävla ont att det är
jobbigt att gå.
 
Jag
har här i
Tuna så där  6 +
och det är halv klart
till klart. Det står att  det
känns som 2+ så det är ju kalt.
Få se om det går eller inte. Jag skall
nu ta lite mer te och njuta av den också.
 
Min man är en rätt trött mössa i dag. Vill
han göra något? Nej för han vill ha
en trevlig hemma kväll. Jag
tycker det är okej. För
det är ju bara att
njuta av dagen
hemifrån.
Toppen.
 
Jag
kan känna
att det är en super
bra ide eftersom jag har
varit vaken tre timmar i natt.
Jag är rätt trött så jag lägger mig
på soffan och somnade. Det är lite jobbigt
att vara så trött. Jag kan känna att jag inta vill
göra något alls i dag.
 
Men som en snäll mamma som jag är och som jag
sliter för mina barn så ja vill jag träffa min
fina kille Juhani. Jag skall lämna ett
diskställ till dom så jag kan ju
hämta han, han har lite
brev också. Sagt
och gjort.
Mot
Juhanis jobb.
Det blir en lite sväng
ner till Brinken. Han skall hälsa
på Linus. Jag får vänta en stund och sen
kommer han. Här är breven och här har ni ett
diskställ. Bättre än att lägga saker på en tidning.
Ring sen så kommer jag. Kram och puss.
Hälsa Karlssons.
 
Jag far hem för jag skall äta middag med min man. Det
är han som kokar i hopp något gott, kyckling och
ris, currysås det blir så gott så. Jag han
inte ta kort men nästa gång. Jag
kommer nu  njuta av te
och kvällen.
 
Det
blir nog inget
mer än detta, jag tror
att jag är färdig för i dag. Tack
och bock.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Hemfärd

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200404
 
 
 
GRATTIS 
 
Marianne & Marlene
 
 
DAGENS CITAT
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej
Jag vaknar
upp denna lördagsmorgon
med ett leende. Är i Ärla och här finns
fyra tjejer, fyra guldklimpar som jag kan pussa
på och som jag kan kramas med ytterligare en dag. Det
känns för mig väldigt bra och skönt, mitt hjärta har nu fått en
skopa kärlek av barnbarn.
 
Jag skall inta en frukost i sällskap av en tjej  som är vaken,
hon och jag slår oss ner i köket. Då kommer en till
upp och vi kan inta vår frukost. Det är så
läkande, så fint. Mina fina tjejer.
Att bara se dom eller
att bara känna
närhet är så
helande.
 
 
När
vi är klara
kommer en till att
inta plats vid vårt bord. Det
är kul. Vi snackar om allt från skola till
vad som. Alla vill säga saker till mig, berätta
vad som händer i deras liv. Vad som är fint och
vad som är jobbigt. Ja allt. Det är roligt att dom berättar
om mig. Har en viss upprymdhet att få vara med dom, så mysigt.
  
Det ramla upp en efter en, Ukki, Sonen mamman och så rödtotten.
Hon kommer som en ryggsäck på pappas rygg, ler och jag
bara blir varm i kroppen. Ja mina tjejer så fina så goa.
Vi skall påsk pyssla lite och det är då full fart
på barnen. Jag tror att detta var en
fin start på dagen av oss. Vi
gör massa påskpynt
till riset.
 
 
 
 
 
Vi
sitter och
pysslar en bra stund
efter lunchen också. Det är
en skön stämning vid bordet.
Föräldrarna gör lite annat. Jag skickar
minstingen ner för att väcker min man runt
tre, så han kan vakna till och vi kan bege oss,
det är en lång bit hem. Det blir att vi lättar vid 16
tiden, vi går ut på gårdsplan och snackar en stund.
Jag vet att det är tufft för en av tjejerna, hon gråter.
 
 
Vi kör ett par kilometer fram till chopchop. det var ju 
super. Jag och gubben käka och det var
en lugn och skön middag. N u skall
jag köra sista biten den brukar
gå bra motorväg först och sen
Hågelby leden, hemma.
Så skönt.
 
vägen hem
snackar jag med
Pia, hon berätta om
flytten som hennes son och
kompis hjälpte henne. Hon var klar
nu och det blev ju bra sa hon. Det är
ett gäng saker kvar att fixa så klart med 
Hon städat ur lägenheten hon har bott i.
Även dit hon skall flytta, så tragiskt att man 
inte städar ur sin lägenhet nä'r man flyttar. Det
blev lite mycket för Pia. Men nu är det klart.
 
Min man kommer upp och han har ju lämnat 
släpet i Salem så nu skall han se trav,
och så somnar han i soffan. Det
blev som en fredag. Jag 
skall nu titta på 
TV:n
 
Det är ju
stjärnornas stjärna.
Det är musik och det gillar jag.
Vad som bara det är bra musik. Min 
man vaknar upp från soffans slummer
20.30 och blir en smula besviken att klockan
bara är 20.30. Han lägger sig och somnar igen.
Jag också.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Fredags mys och fest

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200403
 
 
GRATTIS 
 
Ferdinan & Nanna
 
 
DAGENS CITAT
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej.
Då har
jag en fredag
framför mig. Det
har nu snöat i natt och
lämnat ett täcke på marken
efter sig. Som tur är kommer solen
fram och hon är super stark. Så detta
kommer att smälta bort.
 
Då skall jag starta min dag med en dusch,
det är lättast så. Det var den, då över
går jag till köket och fixar mig en
frukost. Den skall sitta fint
efter en dusch. Skall
nu njuta av den
en stund.
 
är jag
tillbaka och
har njutit av en god
frukost med mjuk musik och
andnings övningar. Allt för att jag
och min själ skall må bra. Det har nu
kommit upp lite sol, det droppar massor
av snön som smälter. Det är så ljuvligt.
 
Min dag fortsätter lite framåt och det blir bara 
att bädda och plocka undan, Så poppar
jag lite mer 80-tals rock. Det är 
grejer det. Så min dag är
nu på G med
besked.
 
 
 
Åker
ner till Brinken
och skall just bara ligga
och slappa och se på fil, spela
och vem vet det kan ju bli mer. De blir te och
kaffe till tv tittandet. Camilla kom på att vi kan ta ett
bubbelbad med Linus. då skall jag stoppa ner min kropp i
39 gradier i vatten, inga bubblor medans Linus är med. Jag sträcker
på hans arm, drar tillbaka den och sträcker. Så fingrarna, och handled
skall vara stadig. Svårt, ja jag vet. 
 
Nu vill Linus gå upp till pappa och spela lite fortnite . Det är
ju okej, jag och Camilla bubblar lite då och solar oss i
vårsolen. Så skönt. Jag skall njuta av denna
lilla stund. Jag hoppas det blir bra. Men
så kom jag på tal om att Ukki ville
att jag skulle komma ner till
Ärla. Det var någon
LWK kväll.
 
Ja
det kan man
ju göra, men det är
långt och undra om jag kan
klara 10 mil. Det är jobbigt. Men
Camilla tyckte att jag skulle åka ner, jag
kan ju då få träffa barnbarnen. Ja det är ju det,
jag vill ju träffa dom så, det är nog en bra ide. Så
Jag ringer Ari och berättar för han att jag kommer ner.
Det blir skit bra tycker han.
 
Ja då får jag väl köra ner då, det betyder att jag har 10 mil att köra och
full volym på radion och man sjunger med. Det är avkopplande och
resan blir mycket lättare. Så nu är jag framme, se där är en
kollega till min son. Hej hej hans fru också kul hej.
Går in och hittar ingen, tar av mig skorna
och går in i Joline´s rum. Hej ungar,
dom blev galna hoppa upp
och ner, farmor, farmor.
Är du verkligen
här?
 
det är ett spöke
som ser ut som farmor. Eller
är det jag? Jo jag tror det, kramkalas 
Hugo. Min rödtott skiner i kapp med solen, 
Joline och Amanda kramas hårt, det är så trevligt.
Mina fina flickor.Skall du sova här? Snälla lova snälla, 
ja jag skall sova här. Så nu är det bra med det eller hur.
Det blev en mycket trevlig och fin afton med super god mat
och god dricka. Så jag tror att alla vara nöjda, ha ha Ari var
det i alla fall.
 
 
 
  
Så, då tickar klockan i väg och jag skall väl lägga mig, eller.
Nä jag vill smaka  på den dör prinsesstårtan med socker-
dricka. Det kan vara super gott. Ja det är  då en super
god drink, jag blev lätt överraskad. Den måste jag
få tag i, hoppas den går att beställa. Skall
göra ett försök.
++
Nu
då  jag fick
smaka på en annan
goding också, den var också god,
med sockerdricka.Så vi hade trevligt tills
klockan är 02.00. Jag går före Ari ner och byter
om och lägger mig under täcket.Det är svinkallt, jag lovar,
när min man kommer ner så blir det lite varmare, men han somnar
onekligen snabbt.
 
  Tack för i dag
 
GOD NATT
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Mys dag

 
 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200402
 
 
GRATTIS 
 
Gudmund & Ingemund
 
 
DAGENS CITAT
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
 
Hej
Ja då är
det en ny dag
den starta med att jag
blev en smula ar på min man.
Det är ju så att jag har fixat matlåda
till han som han INTE tog med sig. Varför 
skall jag fixa matlåda om han INTE tar den
med sig? 
 
Sen retar jag upp mig på att han INTE har pratat med
1177 om sina händer och den andra killens ansikte. 
Asbest är inget att leka med. Och som jag
trodde. Han skall ta kontakt med
VC i Tumba, och få ett
läkarutlåtande
Skall ringa
han.
 
Jag
Känner att han
just nu är en trotsig
gubbe. Jag släpper han och
han får styra upp detta som han vill.
Jag tar då och åter går till min morgon. 
Den skall j då starta med lugn musik och
med mycket god frukost. Jag kommer inte att
stressa i dag utan jag är så glad att det är sol
ute. Allt faller tillbaka i lugn och ro. Andas in, 
andas ut.
 
Min dag kan nu ta fart med duschen, bäddning och
undan plockningen. Jag skall ringa ett samtal
eller två och sen är jag på gGmed en
ny dag. Brinken får ett besök.
Vi skall plocka ris till
ute bordet på
framsidan.
 
Men
va fasen det
blev ju molnigt. Jag plockar
upp familjen K  vid Donken. Linus
verkar pigg och han är ute med sin nya
rulle, läckra hjul har han nu. Tänk att han får
in hela rullstolen i mitt bagars. Helt fantastiskt.
Vi far till Brinken och tar lite Fika. Linus käkar mat.
 
Så skall vi ta oss en titt på roliga Youtube klipp, väldigt kul.
Det tycker Linus också. Ja vi har en skön hemma dag
och det kan behövas för rätt som det var kom
stormen Hugo över oss. Det till och med
bullra ute, det var lite läckert att höra.
Man får lite vår känslor, även om
det regnar.
 
Men
vi sitter vid
köksbordet och målar,
Linus tröttna på att måla så han
ville räkna lite. Så mamma fixar lite tal till
han som han fixar på en gång. Han har pappas
hjärna när det gäller matte. Så vi har en trevlig stund,
nu blir min krigare trött, jag hjälper han till soffan. Älskade
unge, Gud vad jag vill byta med dig.
 
Nu skall jag hem puss killen ses i morgon.
Jag kommer hem och tar ett samtal
med Pia, hon är trött efter
jobbet och hon är
orolig för flytten
Mycket nu.
 
Jag
skall ta mig
till sängs och kolla
tv:n. Det blåser fortfarande.
Massa kast vindar.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Påsk fixat

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200401
 
 
GRATTIS 
 
Harald & Hervor
 
 
DAGENS CITAT
 
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
Hej,
Jag kör igång
min dag direkt. det är
sol ute och det känns i hela kroppen. 
Just nu har jag 4 grader men såg på vädret att
den skall var runt 0 i dag. Kallt alltså. Men skall jag inte
ta en promenad? Det kan vara skönt, på platt mark. Ja det
skall jag nog göra.
 
Först är det ju lite morgon stök i badrummet som toa besök
och dusch. Nu kommer frukosten och den skall
avnjutas i ackompanjemang  av relaxmusik.
Sen är det bäddning och påklädning,
sen kan jag gå på en promenad. 
Då starta jag. Mu huva
va kal det är. Blåser
och det är inte
skönt alls.
 
Jag
tar en super
kort promenad, verkligen
en kort promenad. Lite varmt te nu
när jag kom hem, det blir mint den är god.
Så nu skall jag njuta en stund. jag skall ner till 
Brinken snart så det blir att träffa familjen Karlsson.
Är stört skönt.
 
Vill helst ha Linus hos mig 24 - 7 Men det kan jag inte
för det vill föräldrarna också. Dom har första tjing
på Linus. Men jag kan vara där när han vill ha
mig där och det är varje dag. Han blir så
glad och han kan ringa mig och be mig
skynda mig. Min fina krigare. Det
är skönt att veta att han är på G
hem nu.
 
Jag
hoppas att han
inte hinner hem före
mig. Jag tror jag blir först.
Tar in paketet som står utan för,
oj har hon städat undan allt, då kan
jag inte plocka med någonting medans
jag väntar. Jag kan plocka ur diskmaskinen,
den är klar.
 
Sätter mig och lägger en pasiagns med kortleken. Det är bra
hjärngympa. Jag hoppas jag kan lägga ett par stycken
innan familjen K kommer. Så här kommer dom nu, 
en känslosam Linus, en mamma och en pappa,
jag hjälper till att bära in saker. Så vi fikar
lite och sen så blir det lite snack om
påsken och dom visar vad dom
köpt.
 
 
 
Jag
och Millan åker
ner till Solbo, snabbt in och
handla ris. Jag skall också göra lite
påskfint. Så det blir väl bra. Jag svänger
hem henne sen åker jag hem. Jag blev väldigt
trött vill jag lova. Men det har med min värk att göra.
Så när jag kom hem då skall jag fixa påskriset. Då så 
nu är det klart så här blev det.
 
 
 
Vist ja, jag fixa ju badrummet i går,
det blev gröna detaljer.
Inte så pjoskigt.
 
 
Nå väl
min man kom
just in genom dörren.
Han har väldiga irritationer
sina händer. Han har gott igenom vad
han gjorde förra veckan på jobbet. Det ser 
inte så bra ut. Jag hoppas det inte är något farligt.
Vad har ni kommit fram till? Asbest, du skämtar!!
 
Ja jag säger å det fan vad skit det finns. Hoppas nu
att detta inte för med massa skit om några år.
Asbest är inget att leka med. Jag fattar
inte vad han håller på med. Jag
skall kolla med 1177 i
morgon. Vi sitter
i köket när
jag dör.
 
Det 
betyder en huvudvärk
från hell kom över mig, slarvat
med vätska och då blir det så här. Jag
hoppas att det inte blir värre. Jag skall lägga
mig nu så blir det bra. Min man kommer snart också.
 
Tack för i dag.
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Morgon, städa, aj inte bra.

 
 SUPERFARMOR BLOGG
 
 
 
200331
 
 
GRATTIS 
 
Ester
 
 
DAGENS CITAT
 
 
 
VÄLKOMMEN TILL MIN DAG
 
är det sista
Dagen på mars, det 
känns bra, för nu nalkas våren.
Man planerar små frön, man ser om
sina buskar. Det liksom spritter i kroppen.
Allt käns bra, det blir varmt på dagarna, det är
skönt.
 
Jag har -5 grader men solen är på gång så det blir
varmare framåt dagen. Nu skall jag njuta av
min frukost och lyssna på avslappnings
musik. Så ljuvligt. Du anar inte vad
kroppen går ner i varv. Man skall
inte ta den musiken som är
till för att somna.
Njut.
 
Det
är nu dags att
ta sig upp och ta tag i
dagen. Jag skall njuta av min
förmiddag och se till att jag har det
bäst. Det är ändå min morgon inte sant? 
Tar en varm dusch och stå där i en timme typ.
Låter som en bra ide.
 
 
Nå jag jag skall väl göra som normala människor gör,
städa. Det är dock litet problem, men det skall
nog gå bra. Jag vet ju att det är viktigt
med livskvaliteten. Jag skall alltså
kunna städa och njuta av
det. Ja det kommer
jag att göra.
MEN
 
Men
vilken smärta
kommer jag att ha? Hur
ont och hur länge? Jag fattar inte
detta med livskvalitet, hur fan skall man kunna
fixa det när man inta kan fixa det? När man går i skolan
skall man plugga och sen komma hem och äta för att göra läxor.
Vart är livskavliteten då?
 
Sen skall man jobba, hem och äta, stora barn skall ha hjälp
med läxor, små barn skall  hämtas från dagis, bada,
matas och läggas. Sen sövas. Sen skall man
hinna med att vara social med sin
partner och oftast somnar
man då på soffan.
Om igen nästa
dag.
 
Var
är livskvaliteten då?
Nu när man skall gå i pension
skall man leva och ha så mycket tid och
njuta av livet. Ja jo det skall nog gå, eller? Jag har
konstant smärta i min rygg, höft och vrist. just nu håller jag
på att försöka få i ordning mitt hus, Men herre gud, det funkar inte.
Det gör så jävla ont. Vart är min livskvalitet då?
 
Linus och Thomas gjorde fina pannkakor
 
Ner till Brinken äter lite lunch, tack familjen. Hur har min krigare det?
Ont i magen? Eller trött? Jag vet att du krigar så mycket,
Vet du jag skulle kunna byta med dig på stående
fot, fan vad detta är illa. Allt lidande som tar
så mycket kraft av dig. Du är tapper
och en riktig krigare. Du skall
veta att mormor ber
varje kväll för
dig.
 
 
Vad
vill du göra?
Skall du spela VR? Eller
vill du spela fortnight? Då kan pappa
hjälpa dig. Vi kan också ha en liten mys
stund, vill du vila lite, Mamma ligger här med
dig så vilar vi lite.Älskade barn, jag hoppas du 
förstår allas körlek till dig. Vi fattar inte att detta
händer. Barn skall inte få gå igenom detta. Helvete.
 
Nå väl jag blöter ´ner min skjorta, så jag bytte till en
tröja som Camilla hade. Det blir bra, om styled
av dottern tack. Vi dricker kaffe och Te. Det
är ju bara att köra på. Linus spelar med
pappa Så nu skall det fixas middag,
Thomas skall handla och jag
skall hem. Tack för i dag 
Vi ses i morgon.
Love you.
++
Hemma
Känslor kommer
och man blir helt slut.
Stackar hjärtat. Jag sätter
mig och snackar med Pia. Vi snackar
om allt. Jag kommer på att vi har nu snackat
länge, ja säger Pia 1,37 exakt. Ha ha ha Packa
nu gumman. Vi hörs i morgon.
 
Då skall jag göra kväll och hälla kokat vatten
i maskinen och sätta på alla saker så den
kan fungera. Lite jobbigt men den
hjälper, så tack för den. Lite
tv innan jag släcker.
God natt
 
Tack för i dag
 
GOD NATT 
   HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

RSS 2.0