Middag hos Karlssons

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 210227
och det är Lage som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Ju mer vi slösar med vår kärlek,
desto mer får vi tillbaka.
  
Dagens ord "Purification"
 
Mindfulness
 
Vi kommer hit med ingenting
och tar ingenting med oss
härifrån
 
Det är strålande sol och jag känner en stark längtan att njuta av solen. Så det är nu en bra dag att njuta av den Min balkong badar i sol och det är riktigt fint ute. Jag har tagit min frukost och jag har bäddat och badrums stöket är klar så kropp och själ känner sig så bra. Mitt lilla face är också klart med lite kräm, jag har ju fått lite sliten hud så den måste också tas om hand. Jag provar ett nytt märke så rapport om den kan komma längre fram.
 
Så Det är bara att starta dagen med allt vad det kan bli, Planen för i dag är....tvätta Bee, promenera och sen ta en sväng till gravar. Det är väl en bra dag att ha en lördag som denna. Just nu (kl: 10,45) har jag fyra plusgrader, strålande sol och det kommer lite moln senare men solen kommer att vara där. Så ut och njut i solen det är en bra aktivitet i dag. Det slår jag ett slag för.
 
Min morgon, förmiddag går över till lunch och då kan jag säga att jag har haft en bra start på dagen. Det är bara att köra vidare med allt vad det innebär, känner mig glad och positiv. Det är också en fördel att kunna känna sig, trots saknaden och smärtan av längtan av Linus.
 
Det är nu bara att få denna dag att fortsätta framåt och det blir ju så att jag kommer att ha en lugn och stilla dag. Min dotter ringer och säger att hon kommer upp till mig runt 13 tiden. Vad kul då kan jag ha fika med henne då. Min man kollar skidor, sen är det trav. Vi tar i alla fall lunch tillsammans. Så då kommer Camilla snart.
 
Vi har en fin fika stund och hon hänger med mig ett tag, det är ju så skönt att bara kunna sitta här och bara vara. Vi hade tänkt gå en promenad men hon har ju stress städat hemma och då vet jag att hennes höft inte håller. Det är som ett brev på posten att smärtan blir outhärdlig. Även hennes rygg börjar också jävlas med smärtor. Så jag säger att vi bara hänger här tills Thomas kommer och plockar upp henne.
 
Vi är bjudna på middag i kväll hos Karlssons, det blir super kul. Jag börjar kolla på en film om en delfin som är skadad och som blir av med stjärtfenan. Den är så fin och den är en sann historia. Så bra den var. Den slutar klockan 18,00 så där efter åker vi ner till Brinken. Thomas grillar och det luktar så gott. Jag känner hunger när jag kliver förbi grillen.
 
Nu sitter vi här och mumsar på potatisgratäng, som är hemmagjord, grillade kotletter, sallad och dressing. Jag hoppar över bea såsen då jag har tröttnat lite på just bea sås. Vilken god middag det är, tack herr och fru Karlsson. Lite Kaffe/te på detta. Camilla ger mig en påse med allahjärtans presenter från Pernilla. Vilken fin bonus dotter jag har, tack finaste.
 
 
 
Nu skall vi hem och vi tar en sväng till Linus, det är bara ett måste i dag, jag vill inte missa en sekund av att åka dit. Ja det är fruktansvärt jobbigt att åka dit men värre att lämna han. Han finns i mitt hjärta hela tiden och jag saknar honom så väldigt mycket. Men det blir bättre och jag kommer att kunna leva med denna förlusten senare. Just nu är det bara skit.
 
 
Kommer hem och jag skall nu göra kväll och se lite på Tv:n jag är rätt trött och känner att jag inte vill vara vaken allt för länge. Tackar för i dag och hoppas det blir en bra natt. På återseende.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 SUPER GRANNY 

Så är det sista dagen på arbetsveckan

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 210026
och det är Torgny & Torkel  som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Så plötsligt kommer det rätta
ögonblicket.
 
Dagens ord "Tenderness"
 
 
Mindfulness
 
Ditt sinne är ett instrument,
lär dig att bli dess mästare,
inte dess slav.
 
Ja då är det fredag och jag skall njuta en kort stund av min morgon med frukost och allt annat som hör till. Jag har en väldigt bra start i dag med lugn och ro, tyst runtomkring och det är ju bara det jag vill. Önska morgonen när den bara är min. Så nu skall jag då äta min frukost och se till att jag bara kan njuta av denna morgonen en lång stund.
 
Så nu skall jag plocka upp Camilla och sen åker vi till sjukgymnastiken. Det blir ju väldigt trevlig och det känns så bra efteråt. Camilla är hemma på Brinken så jag plockar henne där och så är det ju bara att åka till sjukgymnastiken. Det blir en super duper bra tränings pass. Jag kör mina övningar och det är ju bara att kämpa på och se till att göra. Mitt högra knä är inte alls så bra som jag vill men det fungerar.
 
Då så min dotter är vi klara och kan lätt som en plätt tacka för oss och på återseende nästa vecka. Så tar vi oss hem och då är det ju så att Paakki tittar över, det var ju inte i går direkt. Men lite fika och trevligt snack blev det. Så skall vi alla ge oss av vidare på äventyr. Eller nja inte äventyr direkt. 
 
Paakki skall handla och hem och sova. Jag och Camilla skall hem till mig för att softa och sen är det dusch och annat som skall göras. Då är det redan eftermiddag, tänk vad tiden går. Det är hutlöst att vissa dagar bara är vakna, lunch och sen kväll. Camilla blir upplockad av Thomas och sen åker dom hem.
 
Bacon inlindad kyckling
 
Vi skall äta och jag skall se på Talan tänkte jag, det är ju kul och det är lite underhållande. Så nu skall jag alltså fixa med detta och ha en mysig kväll med soffhäng. Min man spelar så det är bara att inse faktum att han inte kommer och håller mig sällskap. Gör inget för jag kan allt bara vara själv också. Det är dags för te och avslappning inför natten och bra sömn.
 
Dagen tar slut till slut och nattens sömn kommer sakta och säkert. Jag är väldigt trött och känner att det är skönt att få sova nu. Jag skall nu sluta för i dag då jag inte är piggare än så,
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Trevlig kväll

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tordag den 2100225
och det är Sigvart & Sivert som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Kärleken är en resa
utan kompass i väglöst land.
Ett äventyr!
 
Dagens ord "Communication"
 
Mindfulness
 
Gör något kreativt -- rita eller måla en bild.
Skriv ner en berättelse från din barndom eller
spela musik. Bry dig inte om hur resultatet,
 och -  viktigaste av allt - Våga ge dig hän!
 
Då har jag en torsdag och det är ju bara att säga hej på dig till denna dag. Jag skall nu fixa med mina morgon ritualer för att starta dagen som jag känner är en bra dag. jag hoppas jag inte kommer på att det är något jag missar. Allt är klart så då kan jag njuta lite av min frukost och filosofer om min kommande dag.
 
I dag åker jag ner till Camilla som ringde och bad mig komma ner. Hon har en off dag och är inte på bästa humör direkt. Men vi dricker te, båda två, och snackar lite. Hon berättar sin dröm som är helt galet jobbig. Så tråkigt att dom skall vara så tuffa. Men det tillhör nu sorgearbetet som är igång på henne. Det är helt okej att känna sig off lite nu och då.
 
Jag försöker vara stark för hennes skull och stöttar henne så mycket jag kan. En mammas kärlek till sitt barn är starkt och när barnet rycks bort med en äcklig sjukdom som inte bör finnas överhuvettaget, då är det en sorg process som är jobbig att bära. Jag stöttar min dotter så mycket jag kan för vad annars skall en mamma göra?
 
 
Ja vi skall fixa naglar på vänsterhanden nu så då kan hon få annat att tänka på. Det är läckert och jag blir nöjd så klart. Jag är ju den hon gör nya saker på och det är skitroligt. Så lite mer te och så lunch. Vi sätter oss i soffan och vilar på maten. Camilla är snäll och följer mig till Tullinge för samtal, det är snällt av henne att jag får sällskap. Jag hittar inte så bra i Tullinge så det är skönt med en kartläsare, hon hittar ju överallt.
 
Nu är vi tillbaka hemma på Brinken och vi skall faktiskt ta en go fika med bulle. Så gott det är och jag njuter av varje tugga, gott te har jag också rabarber och grädde super gott. Vi sätter oss i soffan och känner oss nyttiga i dag, vi har ju torsdagsmiddag i kväll så det är ju trevligt. Jag hoppas det blir bra i alla fall. En kväll med god mat och sällskap av Eva och Malin.
 
Då är det go fika i gen, Malin har köpt Pågens kanelbullar, dom små goda bullarna som man inte kan ta en av. Thomas startar Dedpoole, första filmen, jag har sett dom men det är bra filmer och vill allt se dom igen. Vi får dock pausa den för Eva måste hem. Jag åker hem också, kommer hem vid 20,00 tiden. Skall duscha och sen på med natt kläder och sockor. Jag måste ha sockor annars får jag sendrag hela natten och det vill jag inte.
 
Gör kväll nu så tack för att just du är inne och läser min blogg.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Färg på tillvaron

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 2100224
och det är Mattias & Mats som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
 
Kärleken involverar alla
sinnen - också det sjätte!
 
Dagens ord "Beauty"
 
Mindfulness
 
Kärleken kommer och går
likt moln på en stormig himmel
Medveten andning
är mitt ankare.
 
Mitt i arbetsveckan är det i dag, det är ju så att man räknar arbetsveckan måndag till fredag, sen kommer ju helgen. Men i dagens samhälle har man inget sådant, många människor jobbar sex dagar i sträck om inte sju. Helgen har kommit bort lite, för nu mera jobbar man måndag som söndag, onsdag som lördag. Inga konstigheter. Jag det blir ett himla jobbande.
 
Jag mins när t.ex. söndag var söndag, affärer var stängda, kontor, banker och posten var ju stängda det var sjukhus ålderdomshem ( eller som förr, i dag är det indelat lite annorlunda ) taxi, tågtrafik, biograf som var öppna. Nu är så gott som allt öppet, kontor, är stängda. Men det är nog snackat om detta. Jag skall fortsätta min dag och göra den till en super dag.
 
Det är ju så då att min dotter har kommit och skall hänga här ett tag. Vi har haft många tidiga mornar här nu, det känns ju kul. Jag hoppas på fler som skall komma också. Ja det blir en lugn förmiddag och jag rensar ur lite saker här och där. Det blir inte så svårt att kasta, får ihopp en kartong med udda glas och andra saker jag inte bill ha, Nu tar vi kaffe/te och sen börja vi med lunchen. Det är sen dags att åka ner för att fixa naglar på höger hand.
 
Så är det lite mer te för min del. Vi blir klara och så kommer Thomas hem. Det är ju bara att då säga hej då och att sen försöka få i sig lite mat. Inga saker som kan vara mer skönt är att få en middag som redan är klar. Jag snackar med Pernilla och de trassliga hon har just nu. Det är inte alls så konstigt. Jag vet hur det känns att få oroliga informationer och sen också inte få den hjälp man vill ha. Jag finns här för dig bonus dotter och självklart för barnen också.
 
Vi skall försöka ses på tisdag så det ser jag fram emot. Ja det är bara så och nu vill jag att du ringer när det blir jobbigt, det är ju det som mammor är till för. Så krama familjen så hörs vi igen. Nu tar jag o0ch gör kväll vilket innebär att jag skall spoffta en stund. Så vi hörs i morgon då kommer det en annan tex, och vi får då se hur den dagen blir.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

I dag blir det kul

 
 
SUPERFARMOR BLOGG 
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 2100223
och det är Torsten & Torun som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Kärlekens ögon ser
inga fel.
 
Dagens ord "Play"
 
Mindfulness
 
En bra mindfulness övning är set som på engelska kallas
för "non-attachment" och som går ut på att släppa
taget och inte klamra sig fast vid föreställningar
saker och idéer, ibland blir det inte som
man har tänkt sig - lär dig att
acceptera det.
 
Min dag har nu börjat och jag vakna faktiskt klockan 05.50, så det kan jag lätt säga är en sovmorgon för mig. Det är inte lätt att få bort dessa tidiga mornar, men jag jobbar på det väldigt stenhårt. Jag vill inte alls vara den som är den men det skulle vara skönt med en skön sovmorgon nästan varje dag i alla fall. Den kan ju komma sen eller så kommer den aldrig. Nu skall jag i alla fall ta tag i denna morgon och göra den bäst för mig. 
 
Camilla kommer och vi tar lite morgon fika och sätter oss i vardagsrummet. Det blir lite tv och lite snack. Jag har ju fått sovit ut lite så det känns så bra. Jag hoppas min dag blir lika bra, det är ju det som är livskvalitet. Att bara kunna ha en bra dag där allt fungerar och att man inte alls behöver känna så mycket av sorgen jag bär. Men det är bara att jobba på den och se till att ha lite roligt.
 
Så det blir en förmiddag hos mig och sen skall jag och Ashani i väg, Camilla hänger på. Vi åker till Hornbach för lite djur saker som Ashani skall handla. Camilla blir hämtas av Thomas. Dom skall göra något så det blir väl bra det. Nu så är Juhani med oss och vi skall fixa flyttkartonger. Nu skall min son bjuda sin mamma på lunch, alltså blir det Thai mat.
 
Vi kör förbi Tumba, Juhani skall hämta ett packet. Så är vi på väg hem. Det är skönt att komma hem men jag skall ju iväg igen så det är 30 minuter hemma och hinner med att pussa på min man. Han har varit ute och promenerat i dag, det är nog bara att göra och sen är det ju bra så han får igång lungorna och ser att revbenen inte gör så jävla ont.
 
Nu skall jag till Huddinge och träffa Pia. Vi skall träffa Inga men först skall Pia handla på Lindex och hon hitta en kofta och en klappa, så kul att hon hitta något hon verkligen ville ha. Så nu skall vi möta Inga vid Melins. Ja det blir en trevlig kväll och det är så kul att ses med kollegorna. Det ger en fin samanhållning när man kan ses och när man får lära känna varann mer.
 
 
Min mat och Ingas mat
Pias mat
 
 
Vi sitter fram till stängning och maten var super, jag åt lax, Inga tog en tost och Pia en köttbit. Vi hade så kul och det är verkligen värme och härlig stämning på haket. Men dom stänger klockan åtta så då kan vi åka hem och ta det lugnt. Inga skall plocka upp sin minsta dotter och Pia skall hem och lägga foten i högläge. Jag skall hem och göra kväll och sen sova på det så tack igen för en trevlig kväll.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Så skall jag ta tag i denna dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 2100222
och det är Pia som har namnsdag.
Vecka 8, dag 52 på året.
 
Ur boken 
Kärlek
 
Mannen tror att han väljer kvinnan,
men oftast är det kvinnan som
väljer den man som skulle
välja henne.
 
Dagens ord "Insperation"
 
Mindfulness
 
Möt ögonblicket med
kärlek
 
Det är ny vecka, ny dag och jag kan bara hoppas att denna vecka blir en bra vecka. Jag gör mina saker och sen får man se vad som kommer fram. Det är inte så bra för mig att ha allt planerat för jag vet att det kan komma saker som måste fixas och som då förstör min planering. Man har inte så många timmar på ett dygn som jag vill ha. Jag har bara en sak som är viktigt och det 'är att ge mig själv en lugn och harmonisk dag.
 
Min frukost är intagen och det är bra start på dagen. Min dotter är hos mig eftersom vi skall på sjukgympa snart. Vi hinner med lite te/kaffe och det är ju bara att njuta av den  och så är det då dags att åka, vi har ett träningspass att avklara, om jag är peppad? Både ja och nej. Det är ju skönt när man har gjort den men så här på morgonen är det inte så roligt att tänka på träning.
 
Så kom i gen nu kör jag 9 tränings saker skall jag göra åtta maskiner och en balansträning. Så jobbar så det blir svettigt. Jag har det så bra att kunna ha denna möjligheten att träna hos sjukgymnasten, det är ju så att man skall nog vara försiktig med maskinerna, lyfta rätt och inte super tungt så man skadar muskler och så. Men jag har en bra sjukgymnast som hjälper till med träningen. Ja då är jag klar. 
 
Camilla har ett besök först att avklara innan vi kan åka hem. Det är ju bara att vänta och sen åker vi. Det är bara att dricka vatten och ta det lugnt på soffan ett tag. Jag hoppas att jag slipper värk i lederna efter, jag har fått det i fredags och det är inte så kul vill jag lova. Lite te och så lite tv. Vad kan vara bättre? Jag skall nu se till att äta en lunch som min dotter har fixat.
 
Det är också ett samtal som väntar, från HS. Jag hinner med lite annat också så det blir super, när man har saker att göra går tiden fort, det vet vi alla. Men jag vet inte, är det bra eller dåligt? Många gånger är det tråkigt ja det kan jag hålla med om. Ja det är nu dags att åka hem, min middag skall straxt vara klart så nu är det snart kväll och lite annat på gång.
 
Kan nu sätta mig med min man och kolla in lite tv. Han tröttnar ju på tv:n ganska fort då det är reklam och det kan han inte med. Man kan göra så mycket annat under reklamtid, sätta på kaffe, prata med mig, gå på toa ja vad som nästan. Det är bara att låta den gå obemärkt. Jag blir kvar för jag skall se Benjamins program, det kan vara bra.
 
Då så tack för mig och tack för i dag
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

ute och åker

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 2100221
och det är Hilding som har namnsdag.
 
 
Ur boken 
Kärlek
 
Skriv nya kärleksbrev istället
för att läsa sönder de
gamla.
 
Dagens ord "Honesty"
 
Mindfulness
 
 
Hallå där
Du har sovit ganska länge.
Är det inte dags att vakna?
 
Då har jag en söndagsmorgon att ta tag i, det är veckans sista dag och det är ju bara att se vad denna dag har att ge mig. Jag hoppas att du också har en bra morgon och att du kan känna dig glad för din dag. Man får hoppas på att dagen är bra och att det är så bra det går. Jag skall strakts ta mig och min man till Brinken på en frukost. Det kommer att bli super Jag lovar.
 
Det är bara att jag då fixar med min morgon lite som jag gör och sen är vi klara för att köra. Vi är bjudna på frukost med nybakat bröd på Brinken. Jag har en stark känsla att det blir massa gott som det brukar, så kom nu gubben så åker vi ner till Karlssons. Det går inte fort men han rör sig. Tror att han har flera revben som är skadade. Det ser inte så kul ut kan jag lova. Han har jävligt ont.
 
Att sitta på en stol är okej men att hosta, snyta sig, dra in astmamedicin, vrida sig eller bära i höger hand det går inte. Så hur detta påverkar hans jobb är ju bara att inse att det inte går. Tycker rätt synd om honom faktiskt. Han vill så gärna göra sitt och det är så tufft för han. Så vi får se hur länge detta håller i sig. Kan ju ta skit lång tid.
 
 
Nå väl det är ju då frukosten som skall in tas och sen skall vi följa med och titta på ett hus. Det kommer att bli kul. Husvisning är skit kul och det kan helt enkelt bara kul att se vad som finns på marknaden just nu. Det blir säkert bra med tiden och det är väl inte så bråttomt att bestämma sig i dag. Vi åker mot Nykvarn och så är det en bit till.
 
 
Det ligger på ett drömställe, längst upp på en kulle med utsikt mot vatten och inga grannar inpå en. Huset är litet och det passar dom bra. Men vem måste bestämma sig i dag? Titta på flera hus och det kommer att vara det rätta huset när det kommer. Så nu är det bara att se fler. Detta var ett fint hus och det ligger skit fint, somrarna på den höjden, sol hela dagen på altan ja det skulle passa dom fint.
 
Då tar vi oss hem och svänger in på Dollar store och handlar ljus och popcorn, om du inte har smaka dom så tycker jag att du skall göra det, dom är stora och dom är jätte goda. Min man köper dricka också så det gör jag med. Dock har dom inte Aloe Vera så jag får nöja mig med en annan. Då kommer vi till slut hem och det blir kaffe/te stund innan jag och min man åker hem.
 
 
Då så tack för sällskapet i dag och det är ju kul att få följa med på husvisning. Hemma möter jag min son med flickvän dom har handlat så vi kan ha efterrätt i dag, fin middag då kan jag ta mitt favorit glas i dag då. Ja det är väl bara att kolla in denna eftermiddag och försöka göra den så bra jag bara kan.
 
Vad blir det för mat i dag? Jag gör något som fixar sig själv. Så det blir tjock korv, potatis, pepparrotssås. Det är ju super, då kan man göra annat medans potatis och korv kokar. Men fan....jag har ingen pepparrot, fasen det kan bli senapssås då eller så får ni ta ketchup och senap, detta var inte vad jag ville. Men vem bryr sig? Ja jag tar nog bara korv då så kan jag doppa den i senap.
 
Nu skall jag berätta att Juhani och Ashani har bakat bröd. Den är lite oval och man har vaniljkräm på och viker i hopp den på översidan lägger man smält Marabouchoklad. Så gått det är så gott men den är himla söt så jag tar bara en bit så jag inte får socker chock. Jag har5 pratat med Pia en stund och hon har ju ramlat. Det låter ju jobbigt så hon var hos läkaren och den är ju stukad då. Men det är ju tur att den inte var bruten.
 
Nu är det dags att kolla tv från sovrummet så jag kan somna lite. Jag är så trött i dag. Jag har ingen lust att vara vaken mer nu skall jag sova skiter i tv också. Trött trött trött.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Det är dagen med skön ledighet

 
 
 SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 2100220
och det är Vivianne som har namnsdag.
 
 
Ur boken 
Kärlek
 
Du fyller mina händer med de bokstäver
som stavar kärlek.
När du tar mitt namn mellan dina mjuka
läppar lyser det,
sjunger som marmor!
 
Dagens ord "Integrity"
 
Mindfulness
 
 
Lär dig att bli medveten om din andning och
visuallisera hur varje andetag fyller din kropp.
Några få ögonblicks medvetenhet hjälper
dig att känna dig lättare och gladare.
 
 
Då skall jag starta min dag med att bara ta djupa andetag och känna efter om jag är redo för en lördag med lite lugna minutrar i. Ja det kan sitta fint tycker jag. Jag behöver faktiskt inte göra   någonting om jag känner för det. Jag har bara lust att få vara det jag vill och det passar mig så bra. Jag hoppas att det blir en bra dag med saker jag tycker om.
 
Som min frukost och lugn och ro när den intas. Skön avslappnad musik för att stärka mitt inre som kropp och själ. Bara njuta av varje stund och må bäst med allt jag gör. En sak i taget, en minut i taget. Man skall vara stark och man skall bara ta sig igenom en dag i taget. Det är ju galet vad saker och ting är viktigt för att du själv skall klara dagen.
 
När man hamnar i ett läge där det blir stort tryck på dig och ditt hjärta så kommer det att märkas tydligt hur mycket ett lugn och ro kan betyda, samla tankar och att bara få göra det som är bra för en själv. Jag har nu anammat min sak och försöker få varje dag att gå någorlunda bra. Så det är ju bara att kunna få dagen att passera någorlunda bra. Så nu skall jag allt ta tag i min dag och hoppas på det bästa.
 
Det är en sväng ner till Brinken skall lämna några saker, tar en te med Karlssons och snackar lite. Det blir trevligt. Min man skall iväg och spela på hästar så det är ju okej. Jag skall också hämta Juhani han skall hjälpa mig med att bära kassar. Ashani skall handla till maten så det blir ju super. det tar sin tid efter som man skall hålla avstånd.
 
Nu är vi i alla fall klara och kan ta av masken, det blir så varmt under masken jag bara dör. Vi är klara nu så vi kan åka hem då. Hemma och uppe så kan jag få in allt som skall in på sin plats. Där kommer min man, han har hittat ett nytt ställe att lämna in travet på, Salem. Så han var där och gjorde det han skall. Nu kan man njuta av en eftermiddag och bara sitta och relaxa.
 
Jag/vi får faktiskt besök i dag, ett fikabesök som kommer och hälsar på det är ju hur kul som helst. Thomas och Camilla vill ha lite fika paus så det blir så trevligt, här kommer dom och det är ju en påse bullar också. Men det låter ju hur bra som helst. Vi snackar och hittar väldiga roliga saker att prata om. Det är ju sjukt kul att kunna släppa dagen för en stund.
 
Middagen hade varit bra om jag hade tagit en bild, men den glömde jag totalt bort. Ja vilken god mat och jag kan säga att Ashani vågar göra så mycket nya saker, detta var inte första maten hon försöker sig på. I korta drag, det är grytbitar, tortillabröd dom små, en stark mexikansk sås som hon har gjort som en pure. Man friterar brödet, lägger köttet i viket i hopp och doppar bröder i såspurén.
 
Visserligen tar köttet och kryddor en lång tid att koka, köttet skall vara redigt kokt så det faller sönder. Men jag lovar det var värt att vänta jag lovar. så gott, vilken tur jag har som får chansen att smaka på massa go mat. Smaken är så otroligt gott. ja då så nu kan man bocka av middagen och det är ju bara så bra.
 
Jag har en bättre dag en dom som passerat, men det är ju lite tungt och det kan jag inget göra åt. Jag har bara en sak att fundera över, det är att jag skall försöka få en eller fler bra dagar efter varann. Så det är ju en träning som heter duga. Jag kommer alltid att bli påmind om att mitt barnbarn är så saknad. Men jag jobbar med det själv och låter min omgivning inte bli för mycket på mind eller utsatt. Jag hanterar min smärta på mitt sätt och det går bra tycker jag.
 
Det är nu dags att lägga mig och se lite tv och det känns ju super bra, jag har inte så mycket att göra nu så jag kan tacka för i dag och hopp du kan ha en bra kväll/natt.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google
 

En dag som dom andra

 
 
 
 SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 2100219
och det är Gabriella & Ella som har namnsdag.
 
 
Ur boken 
Kärlek
Tänk att finna någon som man känner lust
att stiga upp med om mornarna i
lust och nöd.!
 
Dagens ord "Patience"
 
Mindfulness
 
 
Minska din informationsflöde.
Avsluta prenumerationer för tidningar
som du  knappt har tid att läsa och tacka nej
till digitala nyhetsbrev, kataloger och reklam.
 
Det är freda och det är sjukgymnastik i dag som kommer att göra gott för kropp och själ. Jag startar min dag med att äta min frukost, funderar över mindfulness texten för dagen och känner att det är hur viktigt som helst att ha en vid sin sida som alltid finns där. Jag tror att det blir en mer harmoniskt förhållande om man är på samma blad.
 
Ja jag har en bra man, trotts sina krämpor och sidor i bland. Jag kan gärna gå upp med han och hålla han sällskap på morgonen innan han åker till jobbet. det är inga konstigheter. Det är ju bara mysigt att sitta så att säga på tur man hand och äta frukost. Men oftast är det ju jag som vaknar tidigt. Ibland händer det att jag kan sova längre nu för tiden.
 
Det är nog så att jag inte har något viktigt att göra klockan 05.00 på morgonen nu för tiden. Så det hör nog till då att kroppen kan vänja sig med att gå upp lite senare, vilket jag tycker är bra. När jag väl sover vill jag fortsätta att sova så att säga, Då så frukost och i dag har jag sällskap av Camilla. Vi har ju sjukgymnastik i dag så det är bara att vara beredd att köra lite.
 
Min frukost är intagen och jag kan känna mig i lugn och skön harmonisk känsla och det är ju vad min morgon skall göra för mig. Så nu tar vi tag i dagen och ser vad som kommer ut av den. Camilla kom och vi tar lite te/kaffe. Vi skall till sjukgymnastik i dag så vi skall bara invänta tiden. Så 08.15 tar vi Bee och kör mot Tullinge.
 
Här på gympan är det bara jag och Camilla vilket är så bra för då går det fort att träna när man slipper vänta på att maskiner skall vara klara. Jag har mitt program och Camilla har sitt. Jag får också till en balansträning som jag har så svår med. Jag är lite yrslig ibland och jag behöver träna balansen. Men det går ju ganska hyfsat och vi blir klara 09,50.
 
Då skall Camilla ha samtal med Linda och vi kör mot Brinken. Det blir lite krock med vissa saker då vi har planerat att åka till Solna och Pillan. Men det är så att Kuratorn som skall vara med på ett samtal på måndag skall komma och det förstör hela vår dag. Det är ju fan också att det alltid skall komma något i vägen. Men det är ju bara att hoppas på bättre tider nästa vecka.
 
Vi tar en go fika och kollar på serier senare, jag skall snart dra hem för nu är klockan rätt mycket. Jag skall försöka göra lite hemma också. Det är bara det att det blir ångest laddat att vara hemma. Men jag har ju min man hemma så det kommer att gå bra i dag. Min hjärna är totalt i kaos och jag mår inte så bra i dag. Djup sorg och ångest de lux. Ja jag har det fortfarande vissa dagar, det är värre nu när dom kommer än det var när jag fick dom dagligen.
 
Det är inte alls så kul och jag vill bara lägga mig under täcket och tycka lite synd om mig själv. Jag vet att det inte är det inte är så bra så jag sätter mig bredvid min man och lyssnar på när han spelar. Jag skall straxt laga mat så det blir ju super bra. Jag tänker köra kycklingkebab med ris och en sås, kan bli super och det är ju bara att njuta av en god man som jag vet att det blir, det här har jag gjort förr.
 
Så kan vi väl då se på fil "Lady in red" eller jag tittar på den och min man tittar på något annat. Så är det och så blir det. Tar och säger tack för i dag och hoppas på att du får en skön natt med bra sömn. Jag hoppas du tittar in igen i morgon.
 
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY 
 
Bilder tagna från Google

Dagen ger glädje

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 2100218
och det är Frida & Fritiof som har namnsdag.
 
 
Ur boken 
Kärlek
 
Ändrar du på din älskade
kanske du slutar att älska.
Sluta aldrig att älska.
 
Dagens ord "Responsibility"
 
Mindfulness
Lyssna på tystnaden
 
Då har jag en torsdag och ingen vanlig torsta utan det är middags torsdag, det kan betyda att jag skall äta hos Camilla i dag. Så jag börjar från början och ser till att morgonen är så bra den bara kan och att jag nu kan starta dagen efter som frukost och allt annat är klart. Man har lite planer i dag så det är väl bara att sätta fart. Daglig rapport om min man, han har ont och det är jobbigt men jag ser en liten förbättring. Det är ju positivt.
 
Han vill till jobbet och det är jobbigt för han att bara kunna sitta men lite bättre är han. Så det är jag väl nöjd med, det är i alla fall inte sämre. Han kan ta astmamedicinen nu lite bättre, det kommer nästan hela vägen ner till lungans boten. jag har nu bara att sätta plaggen på så är jag redo för denna dag. Skall ta Bee till Brinken, möte på G.
 
Det är bara att hänga på och se vad som kommer att ske på mötet, det går bra och alla är nöjda. Det tar dryga timmen men nu är vi på väg mot Tuna, glömde en sak hemma. Jag tror att det är min stressade hjärna som är trött och att jag verkligen behöver ha den i viloläge ett tag. Men inga problem för jag är inte i Kina så jag kan ju hämta de jag glömt hemma.
 
Vi skall ta en liten paus och lunch innan det är tandläkare för Camilla. Det är bedövning och borra. Jag väntar tillsammans mad Malin som har kommit till Tumba. Hon skall ut på praktik snart och det blir ju kul för henne. Hon pluggat på högskola till förskole pedagog. Ett bra yrke för man behöver ju förskolor i framtiden också. Så nu är Camilla klar och vi skall vidare till Brinken. Vt tar ett stopp hos Linus.
 
 
Det blir gofika och en serie och tiden bara försvann. Middag som består av kyckling paj och grönsaker. Man är helt super mätt så det var riktigt gott. Lite te och så lite snack om allt möjligt. Thomas har hittat roliga filmklipp på Tik tok. Det är skönt att kunna skratta och känna sig avspänd. Jag tror att det är bra för energin i kroppen. Man måste skratta ibland för att överleva sorgen jag har.
 
Då så hemgång för mig och tack för i dag Karlsson. Vi ses i morgon igen då jag och Camilla har sjukgymnastik. Det är bara att köra på och hoppas kvällen blir lika bra som jag önskar mig. Just nu sitter jag och dricker lemonad, massa citron och det är så gott.
Ha en bra kväll och ta hand om dig.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Man skall njuta av de man har

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 2100217
och det är Alexsander & Sandra  som har namnsdag.
 
 
Ur boken 
Kärlek
Alla eldar slocknar
om man inte håller den vid liv.
 
Dagens ord "Surrender"
 
Mindfulness
 
När du går, gå.
När du äter, ät.
 
 
Då skall jag åter igen starta min dag fast denna dag är ny. Det är bara att in ta dagens liv och fördela den på rätt sätt och att ta det som kommer. Onödiga saker behöver jag inte ha i mitt liv och det är ju bara jag som kan bestämma det. Min morgon är nu på G och jag känner mig en aning hängig, det skall jag nu råda bot på, Lite yoga och lite ljus till sinnet så kommer denna dag också gå bra.
 
Frukost skall intas och jag har mjuk musik på och ljus tänt. Stämningen är på bra och nu kan jag starta min dag. Har verkligen inget att göra och det är så jag vill ha det i dag. Jag skall sitta och bara va i en hörna på soffan och bara känna att det är inte alls något som jag kommer att göra i dag. Det är tungt och då har jag tappat intresset för att inget känns bra i dag.
 
Sådana dagar kan man ha och det är inte alls något som jag tänker ändra på just nu så jag skall meditera en stund så min dag kan bli lite bättre. Känslan i kroppen är väldigt suspekt. Men sådana dagar får man ha och jag skall låta min jobba sig ur. Det är kanske inte så lätt, men att skuta den framför gör att det blir alldeles för mycket och då är det inte så hälsosamt.
 
Min dotter är och hälsar på igen, trevligt. Jag och hon skall ha en dag är i Tuna och bara njuta av varandras sällskap. Jag tror inte att det händer så mycket i dag men det gör inget. Vi har så mycket att stå i andra dagar så det är väl bara att vara hemma och ha go fika och se på TV. Min man har ont fortfarande, men han kan hosta lite nu i alla fall. Det är svårt för han att ta astmamediciner då han inte kan dra in pulvret så mycket som han bör.
 
Lunchen blir en pasta bolognese, det sitter bra och man kan lätt vara nöjd med det. Vi planerar vår vecka och vad vi måste göra. Det är bara att se till att allt kan vara bra då. Min man skall spela på travet och jag slår tärningarna. Det blev en rolig rad men han lämna in den. Då är det mer go fika och jag kan känna att min dag är ganska okej. Det är inte så jobbigt i dag, min kurva går lite uppåt igen. Men jag vet att det kommer att dala igen.
 
 
Har ett starkt behov till att åka på gravrunda också. Det är ju lite vad jag gör ibland, tända ljus och se till att allt är i sin ordning. Måste planera in det, hoppas Camilla orkar följa med det skulle vara kul. Nå väl Thomas skall hämta henne och jag skall förbereda tvätten och lite mat, fisk med äggsås, det var inte i går det kommer att smaka väldigt bra. Då så ner till tvättstugan, ladda maskiner och sen upp.
 
Vi tittar på en film med killen som spela sista Superman. Han är polis och skall lösa ett par mord som har inträffat. Den är bra och spännande, glömmer inte att jag måste hänga tvätt. Så ner igen och hänga kläder. Det var inte så mycket i dag och då kanske mer av kläderna är torra sen. Upp igen och fortsätta se på filmen. Tyvärr kommer jag ju inte på vad den heter men den är bra.
 
Nu skall all tvätt upp, Juhani hjälper mig och det blir klart på ett litet kick. Upp igen och det är dock nåra plagg som inte är torra så klart. Väl uppe hänger jag dom lite här och där. Fixar med disken och sätter på diskmaskinen. Nu så kan jag göra kväll, skall ta en dusch bara. Sen blir det lite tv i sovrummet.
 
Hoppas din dag har varit bra, jag kan säga att min har varit super bra.
Nu så är det dags att lägga sig.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google
 
Mindfulness 

Semmeldagen

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 2100216
och det är ?Julius & Julia  som har namnsdag.
 
Fettisdagen
 
Ur boken 
Kärlek
 
 
Kärleken är inte blind,
den ser bara lite dåligt.
 
Dagens ord "Enthsiasm"
 
Då skall jag ta hand om mig själv och se till att jag har en bra dag och en skön dag. Jag har yoga på morgonen, varför har man yoga på morgonen? Jo för då på verkas hela dagen med ett lugn och en bra andning. Det är avslappning man har på kvällen för att gå ner i varv innan man lägger sig. Det är viktigt för hjärnan att det blir stillhet på kontoret.
 
Har tagit halva frukosten då jag skall ta andra halvan med yoga gänget efter yogan. Så har jag på lugn, mjuk musik. Det jag väljer på morgonen är avslappnings musik med Native American, Rick Jones Andersson och med vattendrag, fågelkvitter i bakgrunden. so nice.
 
Min man har för jävla ont nu, det är ju galet hur han har ramlat. Det är ju bara att se nu när han inte kan ligga, inte sitta i fåtöljen, inte lyfta eller bära på högersida. Det är bara att se hur jävla slut han är efter tagit sig till köket och tillbaka för att försöka lägga sig. Det set inte så bra ut, jag lovar det är INTE bra. Det är bara att hoppas på ett underverk.
 
Nu är jag klar för att åka till yogan så på med bilbältet och så kör vi Bee. Kommer ner strax innan sju så det var ju en bra början. Jag hoppas att det är ett bra pass eller jag vet att det är ett bra pass. Eva är en duktig instruktör, hon är väldigt engagerat så vi gör rätt, det är bara att köra på.
 
 
Skön musik och det är det som är poängen med hela alltet, övningarna i sig är också bra, startar blodomloppet, stärker hela själen och hela inre delarna. Ja kan du så börja på yoga. Ljus är tända och stämningen är på topp. Nu andas vi och gör flera övningar som är bra för kropp och själ. Jag tycker att jag mår så bra efteråt och det är ju det som är viktigt tycker jag. Bra mående är A - O i ditt liv.
 
Med allt runtomkring så är healing och yoga det som är viktigas för mig. Jag tycker träningen är viktig också, men yogan...den skall jag alltid ha, så skön sak att göra på morgonen. Man behöver inte alls göra några invecklade övningar, det är  kundaliniyoga ( bara att googla det ) jag tycker det är en skön variant av yoga, Jag har ju också medyoga så det är lätt yoga.
 
Det skall nu bli frukost med yoga gänget och det är alltid lika trevligt. Jag hoppas att detta kan fortsätta i evighet. Jag vill verkligen bara ha det så här lugnt varje dag. Om man får önska så är det nog så jag kommer att önska, vardagen startar med yoga, man kan äta frukost eller lunch med dom bästa man har närmast sig. Man kan ha go fika med familj och vänner, man kan bara få leva ett normalt och skönt liv.
 
Ja då är det jag och Camilla, en kort stund, det är möte och så är det väl semla handlande. Jo jag skall ha en semla i dag. Jag tar alltid en semla på fettisdagen, det är då man skall äta dom. Så skall det inte vara massa mix med saffransemlor eller andra konstiga semlor. Bara semla, rakt upp och ner, traditionell semla går alldeles utmärkt.
 
Ja Malin kommer på eftermiddagen, hon skall göra naglar så då kan vi äta semlor. Hoppas det hinns med. Jag är lite rastlös här och nu vill jag ta mig för något, skall jag sätta på kaffe? Jag vet att du skall äta snart men vi hinner väl med en gofika? Thomas kommer också så nu blir det mycket. Jag hoppas att det blir bäst så nu kör vi med gofika.
 
Både jag och Malin lämnar Brinken straxt innan 17.00, jag skall hem och se hur min man har klarat dagen. I morse var han inte stöddig. Det är säkert en skada på axeln också. Så hur tänker jag här? Skall jag ringa ambulans eller villa han gå frivilligt till läkaren? Jag vet svaret redan innan jag frågar han. Men frågar i alla fall.
 
Svaret blir som jag tänkte mig. > Nej jag behöver inte åka in, vad skall dom göra åt detta? Inget dom gör inget< Okej skit i det då, svarar jag. Ingen ide att tjata för han kommer inte att åka in. Vi skall fixa mat, jag lyfter fram kastrull, stekpanna, steksmör och makaroner. Det blir ost och bacon korv i dag. Det sköter sig själv, nästan så det blir ju lätt.
 
Då så kan jag göra kväll och hoppas på en bra natt och att jag kan vakna i morgon och fortsätta med mina bra dagar.
 
 
Lugn andning, lugnt sinne,
lugn stund.
 
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Vi kör på så vi blir starka

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 2100215
och det är Sigfrid som har namnsdag.
Vecka 7 dag 46 på året.
 
Dagens ord "Adventure"
 
Mindfulness
 
 
Njut av ditt luktsinne - regnvåt jord, nybakat bröd, nyklippt gräs
eller os från grillen. Lukter och dofter hjälper till att väcka
ditt medvetande så att du blir mer
närvarande i nuet.
 
Det är nu bara att starta denna dag och se till att jag kan ha en bra dag. Det är bara du själv som kan bestämma hur din dag skall vara. Man bestämmer om den skall vara bra eller en dålig dag. Man kan själv vara medveten om att se till sin dag och bara få den helt som man önskar. Jo det kan alltid hända avvikelser. Det är då man skall hantera dom, gå vidare och försöka komma in på det harmoniska vägen igen.
 
Det jag skall göra nu är att bara se till att min dag är bra och ljus. Jag vill inte koncentrera mig på dåliga saker. Smärtan är där men det skall gå bra ändå. Saknaden av Linus och andra är stor men jag känner en närvaro som gör mig stark att gå vidare. Jag glömmer inte och min kärlek är stark. Det jag har i dag är viktigt, jag är så nöjd med detta och kan bara säga att det är bra, det kommer att gå bra och det är ju det som är meningen kan jag tycka.
 
Livets hårda saker som dyker upp och gör djupa sår i hjärtat är ju bara en sak av hela livet. Nu är jag väldigt djup och det kan vara bra i bland när man skall sortera saker, dessa spar jag och dessa kastar jag. Min tanke är att det jag gör för mig är mitt ansvar. Jag ber ingen annan att välja åt mig eller påverka mina beslut. 
 
Som nu, det är frukost till mig, jag har mjuk musik på för mig och det är bara att se till att min kropp och själ är i balans för denna dag. jag har inga större saker på gång utan det är bara att ta minut för minut, timme för timme, dag för dag. Allt har sin tid och sin plats, det är bara så och man handskas med olika känslor och det är jobbigt att sortera, det kan ta tid och det får ta tid.
 
Det är inte alls bara att glömma eller att göra. Man är fylld av olika kän
nslor och dom tar olika lån eller kort tid. Det bestämmer bara jag för det är mina känslor och funderingar. Nu skall jag åter gå till denna måndag och se till att jag har det bra och lugnt. Så min dotter kommer, vi skall till Tullinge vid nio tiden för att köra lite sjukgymnastik.
 
 
Det är också barncancerdagen i dag, man tänder ett ljus för alla barn som kämpar och för dom vi har mist. Det är dock hela 85% som blir friska men det är15% som inte klarar av sin sjukdom. Det är en slitande perjord för föräldrar som mister sina barn, det finns också föräldrar som kämpar för barnen som inte blir friskförklarade. Jag har både ett barn sju och ett halvt år som lämna sina föräldrar i en stor och tuff sorg. Hela familjen är berörda och det är tufft.
 
 
Jag har en bonusdotter som sliter sitt hår för sin son, som jag också tänder ett ljus för, du är alltid i mina tankar fina Viktor, som inte blir friskförklarad. Det är jobbigt de också, denna ovisshet. Barn och cancer hör inte i hopp. Barn som går från barn onkologen till vuxen onkologen. Denna sjukdom är ett helvete för så många. Det berör så många och det är inget man kan göra mer än att bidra till BARNCANSERFONDEN och be för alla barn.
 
Då skall jag och min dotter ta oss till Tullinge och se om vi kan ha en bra sjukgymnastiks dag. Det är segt och det är så jobbigt, jag kan inte fatta så segt det kan vara. Men dit kommer vi och det är så bra att man tar sig till dessa ställen så man kan få hjälp och känna sig stark. Det är bra för muskler, ryggen, leder och ja hela kroppen.
  
Vi går inte här för att få muskler eller bara gympa. Nej detta är sjukgymnastik och då får man göra sakerna på rätt sätt. En timme slitande så då kan man ju säga att det är en bra sak för man kan alltid få i sig mer vatten och känna sig nyttig och stark. Då är vi klara och jag kan säga att nu är jag verkligen sugen på te, så hem till Camilla och se vad som skall komma här näst.
 
Hon skall ju ha en röntgen och det är ju sent så vi skall lunch och vila oss lite. Det blev så att vi somna båda två. Jag var tröttare än vad jag trodde, hur det nu skall förklaras. Jag vet inte jag bara vart så trött. Sov två timmar och det är inte de vanligaste när det gäller mig. Men det kan ju hända den bästa, det hände ju mig. Så efter att ha sovit så tar vi kaffe/te och så kommer Thomas hem. Ja det vara ju så kul han hänger på med en kaffe.
 
Jag hörde att det finns killar på ett spel som tvingar yngre barn att köpa saker åt dom, Hampe har tydligen ett par sådana i sin grupp han spelar med. Inte okej att utnyttja mindre barn i spelen. Så jävla tråkigt tycker jag. Thomas skall undersöka saken. Nu är det nog dags att fara hem för jag är lite seg så det är bra att komma hem innan det blir mörkt.
 
 
Hemma har min man fixat i hopp lite mat, pannbiff, potatis och brun sås. Det ser gott ut och jag hoppas det är lika gott. Nu skall jag njuta av middagen. Så kan jag göra kväll och säkert vara med på healing också. Det skulle sitta fint . Jag har inga andra planer för min kväll så jag hoppas att den blir så bra jag vill.
 
Då så ja jag är nöjd med min dag och vi ses i skrift i morgon.
Hoppas jag.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Alla hjärtansdag och middag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 2100214
och det är Valentin  som har namnsdag.
 
Dagens ord "Release"
 
Mindfulness
 
 
Ha en anteckningsbok bredvid sängen och skriv ner
de drömmar du kommer i håg så fort du vaknar.
Drömmarna faller snabbt i glömska men så
här kan du fånga dem innan de försvinner.
Dröm sött.
 
Då är det en ny dag, det är söndag och till och med "Alla hjärtans-dag", så är det då man skall vara extra kärleksfull eller är det då man känner extra för familjen eller hur kommer sig att vi fira den? Jag själv firar alla dagar som jag får och som jag kan göra gott på. Jag kan känna att just denna dag är lite extra mot min man då. Han kan ju komma lite i bakvattnet när jag gör annat. Jag älskar inte honom minder för det han är min klippa och min stora starka man.
 
Ja men i dag är han lite extra och får extra mycket kärlek från mig, sen tycker jag om att skicka hjärtan till familjen och barnbarnen. Jag skickar upp till himmelen och mina nära och kära där uppe. Massa kärlek till er alla, ni är så saknade. Jag skickar ett extra hjärta till Linus. Mormors Superhjälte, super krigaren som kämpa så länge, så hårt.
 
Det är bara att säga ha en fin alla hjärtans dag i dag och ge utrymme för att vara vänlig i dag, le kanske till någon du möter, Säg hej i trappan/hissen där du bor eller i affären du handlar i. Det är bara att ge en liten glädje spridning så folk känner värme. Inte svårt inte alls. Det kan leda till att du alltid ler, hälsar eller bara sprider glädje.
 
Denna morgon är lite speciell för jag har sovit en sovmorgon som heter duga, 07,45 det är inte illa, inte illa alls. Jag är väldigt glad och känner mig utvilad, inget ont i huvud, bara ryggslutet. Jag börjar få problem med det delen igen och det är inte alls vad jag vill. Så trött så jobbigt, med ryggen alltså.
 
En för middag med min man som sitter bredvid mig och pangar på spelet på datorn, hörlurar och det är ju bra för då slipper jag höra det. Jag lyssnar på mjuk musik och det är så skönt för kropp och själ. Jag vill ju ha en lugn och uppvaknande för att se till att få den bästa dagen som möjligt.
 
Jo jag vet jag bestämmer själv vad som skall göras, det är bara det att jag vill inte ha höga ljud på morgonen. Viktigt att vakna lugnt och stilla. Det ger mig en bra dag och att man slipper hjärntrött het så att säga. Jag vet att det kan leda till huvudvärk för mig, och det vill jag inte ha. Så mjuk musik och bara avkoppling. Inga hastiga ljud eller rörelser. Det blir bäst så.
 
Frukost och allt annat är klart så jag kan börja min dag som jag planerat. Skall alldeles strax tala om att han, min man skall med mig och handla. Undra hur han tar det? Det återstår att se. Ja då kör jag på med denna förmiddag och gör det bästa av den och njuter av allt. Så kan man känna sig glad och nöjd.
 
Min man skall följa med mig till COOP i dag, det händer inte så ofta men det kan vara bra att röra sig. Så vi åker iväg, han hämtade sin lur och upptäckte att det låg saker på sängen. Det är ju alla hjärtans-dag så jag fixa lite till han. Själv glömde han bort det, och vet du det gör inget för jag kan ge honom saker utan att  vilja ha saker tillbaka.
 
 
I affären går det bra, han går och håller sig i vagnen så det är ju bara att hoppas att det är bra att röra sig. Han går sakta och är koncentrerad till 100%. Inga hastiga rörelser och inga plötsligt saker, för då gör det ont. Han går där och ser ut som han haft en stroke eller något åt de hållet. Jag tror att det var lite bra att han kom ut. Han hittar en choklad ask till mig, ett hjärta. Fina gubben, tack.
 
Väl hemma kommer all in där det skall och jag kan nu sätta mig på soffan och ta en te medans Ari tar kaffe. Det är visserligen skidor på tv:n och jag är inte intresserad. Men jag sitter med han ändå. Det är väl så man gör med sin kärlek, sin livs partner. Det är bara att ha en bra dag tillsammans. Så nu tar vi en eftermiddag till oss.
 
 
Jag och gubben är bjudna på middag hos Camilla och Thomas i dag, det blir en super duper middag, kyckling bröst som är delad en bit med mozzarella ost och lindad bacon runt, den intas av med sallad, jag dricker vatten så klart eftersom jag måste se till att inte få i mig för litet vilket händer väldigt ofta.
 
Det var en trevlig kväll och nu skall vi ta oss hem, det är bara att åka och det är en kväll som bara är hur bra som helst. Lugnt och skönt och jag kan säga att min dag är så perfekt, jag är nöjd med den. Vad annars kan man ha gjort bättre? Inget för jag har alltid varit noga med med familj/vänner. Nu skall jag lägga mig tror klockan är så där21.50 så man kan titta på nyheter och sova sen.
 
Ja det var denna dag och som jag skrev, är nöjd med min dag. 
Jag har det jag har och jag skall göra mitt bästa
med det. Tack för i dag.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Mello i kväll

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 2100213
och det är Agne & Ove  som har namnsdag.
 
Dagens ord "Strength"
 
 
Mindfulness
 
Tillåt dig själv att släppa taget
om stress och perfektionism 
 
Har min natt varit jobbig? Ja min man har väldigt ont. Det är nästan som om hans revben är av. Det är ju galet hur ont han har. Jag ville ju att han skulle till läkaren, det är ju då man får hjälp mer. Men inte, han skall ju jobba på måndag säger han. Jag säger okej det får vi väl se. Det är inte så bra att låta sådant bara rinna ut i sanden. Lite less är jag på hans "vill inte".
 
Nå väl min svärdotter har gjort lemonad till mig i dag som jag skall snutta på  lite då och då. Så gott med citron, så gott man bara dör. Citronen är det viktigaste i en god lemonad. Jag har njutit av en god frukost och lugn musik som blev störd av två ungdomar som skall fixa frukost. Det är ett väldigt tjatter på dom och det är inte alls något man i vanliga fall tänker på.
 
Men en lördagsmorgon...ha ha ha dom är riktigt roliga dessa två. Hittar alltid en hel del att tjafsas om. Sen bara skratta och fortsätta med det dom gjorde, Underbara ungar kan jag lova. Inga som helst problem och det är bara att köra på. Jag skall straxt ta lite mer te och se till att min dag är på gång. Jag har en sak planerat, Dollarstore, det är lite som jag behöver fixa där.
 
Undra om Camilla skall dit. Det kan ju vara kul i så fall. Snabbt in och snabbt ut. Man vet vad man vill ha så man plockar det och sen är det bra. Jag får ringa henne sen och hoppas hon vill följa med. Nu är det andra saker som pockar på och det är bara att se till att göra dessa saker innan jag ringer, duscha, bädda, klä på mig och lite annat.
 
Det blir ett par timmar med min man och sen blir det ett par timmar med Juhani och Ashani. Det betyder att jag nu sitter och dricker te och min man tar kaffe. Så vi snackar om hans revben och han har ont, väldigt ont. Jag hoppas att det går över men det ser inte så lovande ut då det gör väldigt ont på han. Tycker lite synd om honom faktiskt. Även om detta är självförvållat.
 
Det är nu den tiden på dygnet då man skall äta lunch, det blir bara en kvarg för mig, jordgubbar, kokosflingor. Det är så gott. Massa frukt och massa gott vanilj kvarg. Eller massa är det väl inte en och en halv dl. det är vad det är i burken. Men det är gott som få.
 
Nu är det ju bara att köra på med och se till att ungarna blir klara så vi kan åka, dom skall kolla in en ny tv och sen var det något annat. Jag är bara den som kör Bee. Jag får ju sällskap av dom så klart, det är ju kul. Men det är ju något jag räknar med. Då så vi blir borta ett tag, Dollarstore får ett snabbesök av oss också. Jag skall ha ballonger, speciella ballonger.
 
Camilla har frågat om jag kan köpa ett par st. Så jag letar och tyvärr hittar jag inga så det är tråkigt. Jag hittar en annan sak som jag skall ge dom, nya kaffemuggar. Då är jag hemma och släpper av Juhani och Ashani, sen tar jag en sväng till Camilla. Jag skall ta te och hon dricka kaffe, Thomas tar också en kaffe så tittar vi på en film.
 
Jag skall nu ta Bee hem och se vad min man har gjort för mat, jo han skulle laga den i dag, den var väl trasig kan jag tänka mig. Jag har i alla fall en man som försöker röra sig så gott det går, men att lägga sig i sängen går inte. Kul att se hur det blir i kväll. Nå väl mat blev det och det ser gott ut.
 
Jag är så nöjd med denna middag, jag kommer också att ta en tårtbit till Mello så det är vad som kommer i dag. Då kan man göra kväll och bara känna sig nöjd med dagen och vad jag har gjort. Man skall vara nöjd med de bra saker man gör. Empati och att ställa upp kan vara en bra sak, jag får ju tillbaka av detta också så det är en bra sak.
 
Att ta sina föräldrar för givet är inget som skall vara, jag menar att ibland har man annat för sig. Ja jag kommer ju inte så långt då men ibland kan det hända. Mina ungar har jag lärt att man skall vara snäll och ställa upp, det betyder att man hjälper till om man kan, man skall alltid vara nära sina syskon för man vet inte vad morgondagen ger.
 
Nå väl jag är nöjd med min dag och jag är säker på att denna dag är nöjd med mig också.
Dags att stänga för i dag och ses vi i morgon så gör vi det.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

En tvätt dag igen

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tfredag den 2100212
och det är Evilina & Evy som har namnsdag.
 
Dagens ord "Expectancy"
 
Mindfulness
 
 
Vårt sinne är fullt av självkritik, något som skapar ett
ständigt buller i våra huvuden och ofta hämmar oss i livet.
Var medveten om detta och försök se hur det begränsar
dig och hur det på värkar dina beslut.
 
Då är det fredag, jag brukar tycka denna dag är väldigt bra för min man skall komma hem. I dag är han ju hemma, han är ju skadad efter en olycka för snart en vecka sen. Det är så jobbigt och så jävla klantigt av han. Hoppas han blir bättre, med det är snarare att han är sämre. Natten som va har han låtit hela natten. 
 
Nu skall jag äta min frukost och njuta av lugn musik och bara njuta av tystnaden. Så otroligt skönt och avslappnat för kropp och själ. Det är ju det jag måste hinna med innan jag skall sloss med tvätten. Man måste ha en lungn och skön morgon med allt som jag behöver. Min dotter kommer till mig, det är ju så bra för då har jag hjälp med tvätten.
 
Jag går ner med den och och laddar maskiner med tvätt, och det är väl lite typiskt att en maskin är sönder. Att ha en tvättstuga i ett hög hus med nio våningar och sex lägenheter på varje plan, då slits maskinen ut rätt fort. Tvätt passen är fullbokade vecka efter vecka. Man skall helst boka nästa tvätten när man har startat maskinen på det pass du har.
 
Svårt att få bra tider och det är ju bara så det blir i ett höghus. Så nu är tvätten på och jag åker upp och tar te med min dotter. Det känns så varmt och gosigt att hon är här med mig. Jag kan inte vara mer tacksam än så. Hon finns här för mig och jag finns här för henne. Vi stöttar varann och det är ju det som är en fin relation.
 
Jag har hört att en kärlek mellan en Mor och Dotter är speciell och evig. Så det är ju så fint av henne att hjälpa mig. Det är ju så det funkar, tyvärr blir det ju den som bor närmast som hjälper till mest. Det är ju helt okej också. Man är ju bara så till naturen så att säga. Stor träffar gör man till jul och midsommar, Då kan man samla hela familjen på en och samma plats, eller när man fyller jämt kanske.
 
Nå väl det blir som det blir och har en alldeles utmärkt ralation med barnen, som man ser i bland och hör ifrån i bland. Det är ju väldigt fint och roligt när man ses och det blir stora minnen för livet. Så nu skall vi allt ha en bra dag jag och Camilla. Som vi alltid har. Med tiden är tvätten klar, Ari fixar lunch och det är väldigt bra. Vi skall ner till Brinken sen och låta min man få vila i fred med sin smärta.
 
Han har väldigt ont och han har fått ett över och ett undre revben som är skadat. Tänk om han hade röntgat sig i måndags och bara fått veta sina skador som han har, det är så typiskt killar, varför skall man gå till läkaren? Jo man kan få starka värktabletter så smärtan inte känns så mycket. Jag är trött på hans jävla nej, nej ingen läkare, det går över. Ja det är klart det går över.
 
Men det kan underlätta att man har värktablett eller hur? Ja killar är ett släckte för sig, nu finns det ju tjejer som också är så, det är ju klart. Så man kan ju inte bara gnälla på killar. Så då kan jag i alla fall säga att min man är en skitgubbe som inte har orkat röntga sig. Så nu skall jag fortsätta min dag som nu är över lunch. Jag och min dotter åker ner till Brinken för att bara hänga ett tag.
 
Det är då min man får lugnt omkring sig, ingen är hemma och kan störa han. Han bara kan vara själv. Vi tar en eftermiddag med olika saker att göra eller man hinner inte så mycket av det då. Thomas kommer hem och det är då dom skall iväg en stund, och jag tar Bee hem. Jag skall hämta Juhani för vi skall till Linus och tända alla ljus och se till att det är fint med massa ljus och kärlek.
 
 
Vi möter Thomas och Camilla på plats och det är. Det är trevligt att träffas och vara tillsammans och lyser upp hans plats och det är varmt i mitt hjärta när jag är där, Det är ju bra att tända lite här och där och se vad varmt och fint det blir.
 
 
 
Nu skall vi hem och det är Pizza dag för oss eller ja det blev det. Det blir film också så det är tvåan på Ante-man. Så kul att ha en film kväll med sonen och hans flickvän. Vi har en tårta också till Ashani för hon ville inte ha något i går så i kväll går det ju bra. Så vi har en bra kväll. Gubben kan inte sitta i fåtöljen för han har så ont. Det kommer att blir en jobbig natt, han har så ont och det är så jobbigt.
 
Vi tittar färdigt på filmen och sen är det sent och dags att lägga sig. Jag frågar min man om han skall lägga sig, jo då han kommer, gissa om han kunde lägga sig eller inte. Vi höll på i 10 minuter, till slut kom han upp i sängen och kunde lägga sig. Han kan inte spänna en enda muskel på höger sida. Det blir en jobbig natt också.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Ytterligare en dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 2100211
och det är Yngve & Inge  som har namnsdag.
 
Grattis Ashani på din dag i dag.
 
Dagens ord "Purification"
 
Mindfulness
 
 
Lämna alla härvor av ängsliga tankar bakom dig.
Lev i tystnad.
 
Då skall min dag ta fart och det är massa saker som jag känner att jag behöver ta tag i men jag tror jag tar det en annan dag för nu skall jag väl försöka ta mig framåt stilla och säkert. Man skall väl se till att man har det så bra som man bara kan eller hur. Jag skall ju klara min dag så bra som det bara går. Det är frukost först ut så nu kan jag köra på med det då.
 
 
Har packat gympa väskan så den är klar till sjukgymnastiken. Det är en bra dag. Jag skall ha samtal i dag i Tullinge också. Men nu först ner till Camilla och se vad som händer nu, eller vad händer på förmiddagen. Vi tar te, vi vilar lite kollar på tv och så är det lunch. Det ser bra ut och det är ju det jag vill, ha en bra dag.
 
Det är nu dags att ta min frysbox (som är nästan helt is fri) och åka till Tullinge. Vi blev lite sena men det är inget som hindrar och från att köra våra program. Jag är rätt stark nu, men rygg och knän gör ont. Min vänster hand är ju stelopererad så den värker ju lite förstås. Den andra är det mer problem med. Atros i alla fingrar och värst på vänster hand så klart.
 
Men jag jobbar på och det blir väl bra till slut och det hoppas jag verkligen att det blir. Detta är så jobbigt jag måste alltid tänka på att ha varma kläder och att inte bli kall särskilt om händerna. Men jag jobbar på det också. Det är lite så att jag är lite sugen på en dricka det måste jag ha efter träningen. Efter som jag har samtal nu efter så hinner man in på pressbyrån. Har också plockat upp Malin.
 
 
Då är jag på samtal och Malin och Camilla väntar utanför i väntrummet så att säga. Det är en lång timme som var och det blev så mycket sagt om allt. Det är skönt att man kan snacka av sig lite så det inte bygger ilska inombords. Jag tycker det är bra, alla känslor som jag bär inom mig är så förfärligt och det är inte lätt att sortera ut dom med ilska. Så jag pratar om det istället. Det är bra.
 
Men nu då? Är vi klara med våra uppgifter i dag? Ja jag tror det,  det är bara torsdagsmiddagen som är kvar. Den kan bli så bra och så kul. Hemma på Brinken förbereder Camilla allt som skall förberedas. Vi inväntar Thomas och Eva. Men se här kommer dom. Det blir ingen bild på middagen i dag för jag är hungrig och vill äta maten nu.
 
Det blev då panerad torsk, potatis och kall fisk sås. Jo det blev grönsaker också. Mums och allt är så bra och så gott. Trevligt sällskap och det är ju det som är viktigt. Jag hoppas att det blir fortsatt trevligt, vilket det alltid blir. Jag skall hem och se till min man som har haft en lugn och skön dag utan mitt tjat om allt och inget. Det är så det är och det kommer vara så ett tag framöver.
 
Min man sitter och spelar och det är ju kul för han, han är ju en spelnörd han också. Så jag gör kväll och sen är det bara att njuta av natten och den härliga sömnen.
 
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

En bra dag med massa te

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 2100210
och det är Iris  som har namnsdag.
 
Dagens ord "Synthesis"
 
Mindfulness
 
 
Poängen med mindfulness är inte att sluta tänks
utan att lära sig se tankarna på rätt sätt.
 
Då kan jag bara säga att det är super kalt i mitt hus, jag har bara åtta komma sex plusgrader i huset. Hue skall man överleva istiden i lägenheten? Så galet det är och så jävla tufft det är att stiga upp på morgonen. Inte alls kul, jag är ljusblå om mina händer. Tur så kan jag lite hand gympa så jag inte stelnar helt. Lite boll tryckande, lite finger spreta med ett gummiband ja man kan göra annat också sitta på händerna.
 
 
 Men varmt te blir desto bättre. Just nu har jag tänt ett ljus på Barncancersidan. För alla barn som drabbas av barncancer (barn mellan 1 - 14 ), det är en stor del som klarar sig i dag, hela 85 procent. Men många dör av sin cancer och även följdsjukdomar efter skador i kroppen.
 
Mitt barnbarn lämnade oss för 6 månader sen just med den av cancer formaena som det inte finns någon som helst botemedel till, än. Jag vet att forskare håller på att forska på detta och att det är viktigt att just denna form kommer upp i ljuset och att det är en satans kamp för barnen som har det. Jag har läst om andra länders utveckling, det kan förlänga liv ett tag med barnet som testredskap. Utgången är den samma. Barnen dör.
 
Jag önskar av hela mitt hjärta att detta inte alls skall drabba barn, det är fruktansvärt. Jag har en enda önskan, att den dödliga barncancer går bort nu, ja även de andra diagnoserna också. Inget bar skall behöva gå igenom detta. Så fruktansvärd ploga för barnen. Jag skulle vilja kunna ge barncancerfonden så mycket pengar att dom kunde forska större och mer. Tänd ett ljus för barnen.
ljus.barncancerfonden.se
 
Att leva med en smärta att någon går bort av en sjukdom är så fruktansvärt och jobbigt. Visst finns andra saker också, men just detta är lite nära för m8ig och jag brinner för det. Jag kan inte alls förstå att detta skall hända på 2000 talet. Vi har varit på månen och utvecklat el bilar och andra storverk, men barncancer är inte alls utvecklad lika stort.  Visst 85 % av cancern går att bota, men sen är det följd sjukdomar. Dom skall ju inte heller komma.
 
Nu blev det mycket om detta, jag har många funderingar kring denna lilla cell delningen som går fel och heter cancer. Alla kan få den och det är just därför den skall ligga längre fram i forskningen, det är inte mer än rätt, tycker jag i alla fall. Andra tycker annat och det är okej jag skriver bara min åsikt. Så nu skall jag fortsätta min dag och hoppas på bättre tankar kanske.
 
Frukosten som består av två delar blir nu intagen, i alla fall den första delen, yoghurt med musli. Den andra tar jag med Camilla när jag kommer dit. Det är en tidig morgon och jag är på väg ner till Bee nu så vi skall försöka få lite värme i bilen. Det är rena kylskåpet här inne eller rättare sagt frys, Har is på insidan för att det har varit så kalt i natt. Nu vill jag och Bee ha värme tack, mycket värme.
 
Hos Camilla tar jag en te med smörgås, det var gott och sen blir det snack och lite mat lagnings program och det är väldigt intressant att titta på många läckra saker gör dom. Men vi skall också planera vår dag med att fixa mina naglar. Så gammalt skall bort och jag skall ha ny färg. Det blir ju skit bra tycker jag. Men vi får ta det i etapper för hon har sitt problem med höften som inte blir bättre.
 
 
Det blir som sagt borttagning först, sen tar vi lunch. På det tar vi en liten paus och tittar på tv. Jag blir ju alltid så trött efter jag har ätit. Men vem säger att man inte kan ta en siesta och bara dega. Vi åter går till att målar naglar och avslutar med topp lack. Dom blev också fina helt en annan färg än vad jag kanske skulle ha valt, men jag tycker att det är kul med andra färger nu så jag provar och nu är jag nöjd så klart.
 
Vi tar en te/kaffe och lite Supernatural. Det blir en bra eftermiddag. Jag har lovat Camilla att fixa till kompisarna, dom skall ha lite nytt i huset och lite mat. Nytt vatten och lite gos. Dom är ju så fina Linus kompisar Mario och Luigi. Lite mer te vill jag ha och nu är Thomas hemma så vi kollar på en serie med killarna frånTop gear. Dom provar olika saker och i detta avsnittet körde dom båt och hade stora problem, vilket äventyr dom har. Så kul kan jag lova.
 
Jag skall nu hem men tar ett stopp i centrum, skall hämta medicin till Juhani och Camilla. Jag går ju ändå förbi och då kan jag ju hämta. Det jag måste ha från affären är potatis, kött, juice och sallad. Då så klar och då skall jag bara hem, Min man försöker att laga mat men har det tufft med att röra sig. Han är nog mer skadad en vad han tror.
 
Ja lite mat som sagt, ungs stekt falukorv, makaroner det blir ju gott och jag hoppas att det är så här jag njuter av att inte laga mat. Det är ju bra så. Nu skall vi ha en mysig kväll och titta på en relativt ny film med Tom Hangs. Skall sova sen och ha en bra natt. Så jag säger väl att dagen är slut nu och hoppas vi ses i morgon.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
 
SUPER GRANNY 
Vissa bilder tagna från Google

Denna dag är på gång

 

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 2100209
och det är Fanny & Franciska  som har namnsdag.
 
Dagens ord "Expectancy"
 
Mindfulness 
 
 
Lik molnen på himlen
är allt i ständig
förändring
 
Det är bara för mig att starta en ny dag och en bra dag. jag kan säga dig att man bestämmer själv hur man vill ha dagen, då menar jag goda handlingar och positivitet. Jag menar om man skall vara djävlig, elak eller något negativt kan man ligga kvar under täcket och fråga ställa sig  "hur bra är detta"? Jag har alltid en förhoppning om att dagen ger mig det som jag är värd utifrån mina handlingar.
 
Det är så jag har gjort länge, min mamma och pappa lärde mig att vara ärlig och se till att mina närmsta mår bra. Med detta menar jag inte att man skall ta vad skit som helst, nej det skall man inte. Jag tror att det är viktigt att jag själv är ren och har sopat framför min dörr, jag vet vad jag gör och hur jag ser på olika saker. Jag kan bara säga att det är ur mitt perspektiv och det är och räcker bra för mig.
 
I dag har min man väldigt ont och det är lite synd om honom, men som jag sa tidigare, är huvudet dumt får kroppen lida. Det är så jag ser på det min man ser det så klart på ett annat sätt, ja det accepterar jag. Jag tycker han bör gå till en läkare för att se om revbenet är av eller om det är en spricka. Men envis finne så vill han inte gå.
 
Nå väl min frukost är straxt intagen och jag kan ha en skön morgon med lite att göra, helst. Efter träningen i går så är jag liksom lite slut i leder och muskler. Så det är bara att ta det så lugnt i dag. Jag har bara en sak på agendan i dag och det är ju det jag kommer egna mig åt, Camilla skall fixa nya naglar till mig, och jag har tydligen slagit i mitt lillfinger så pass att den lätta från nagelbädden en smula.
 
Ingen färg på den i dag då jag måste läka såret först (ett pytte litet sår men ack vad det känns) men lite annan färg på naglarna i dag. Jag är ingen rosa tjej men det blev det ändå. Jag är ju nöjd trotts att Camilla var tvungen att fila ner alla naglar eftersom lillfingret blev 1.5 cm kortare.
 
 
 
Så lunch har man intagit och nu skall man jäsa på soffan, det var sallad i dag och det är bra för man skall väll ha en bad kropp till sommaren eller så skiter jag i det för jag är ju nöjd med det jag har. Det är väl viktigt att känna sig bekväm som man är för det är ju ändå jag som har min kropp.
 
Det är lite te/kaffe time och här kommer herr Karlsson hem. Kul han är en sådan fin kille med hjärtat på rätta ställe. Inga konstigheter här inte. Så lite snack om hans dag och våran dag. Det är ju bara att säga att mitt sällskap är super. Jag har en tur att ha så fina svär döttrar och svärson. Inge snack om saken kan jag säga.
 
Åker hem och skall nu göra middag till min haltande man som har lite mer ont i dag. Det blir ju värre ett par dagar innan det blir bättre. Så kyckling i dag då, det blir bra. Juhani går och möter Ashani så maten blir klar tills dom är tillbaka. Nu skall jag bara njuta av kvällen och se till att jag får den som jag önskar, lugn och stilla. En film sen kanske det kan ju vara på sin plats.
 
Då tar denna dag också slut och jag skall lägga mig.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Det är träning i dag

 

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 2100208
och det är Berta & Bert  som har namnsdag.
Vecka 6, dag 39 på året.
 
Dagens ord "Education"
 
Mindfulness 
 
 
Minska antal punkter på dagens "att göra" -lista och avsätt
en längre sammanhängande tid till att göra ingenting.
Gör mindre och göt det du måste göra
långsammare, mer innerligt och
mer fokuserat.
 
 
Jag är på gång igen för att ta tag i denna dag som är en ny vecka och det är bara att njuta av den. Jag skall ta min frukost nu för sen skall jag iväg på sjukgympa så ingen tid att förlora, jag måste hinna njuta av min frukost i minst en timme. Andas och bara njuta.
 
Det blir att fara iväg till Brinken för att hämta Camilla, hon skall ju också till Aleris på sjukgymnastik. Så det är ju alltid kul med sällskap, det tackar man inte nej till. Så en te hinner jag med och så var vi klara för avfärd. Det tar inte så lång tid det är bara att köra.
 
Jag älskar Bee fast han är en frysbox. Det är så härligt att ha en liten bil igen och han är allt jag behöver. Känner mig fortfarande fri. Dock blir det inga långresor då jag inte orkar köra långt. Men runt om i Tumba går alldeles utmärkt. Man skall välja sina mål och man skall också kunna känna att det inte blir påfrestande för ryggen. Två operationer på ett år skall väll räcka.
 
 
Nå väl nu skall vi träna, jag skall se till att få en starkare rygg och då  blir ju allt bättre och känns mycket lättare med bilen. Så vi håller tummarna. Det var 45 minuter med redskapen och sen är man klar. Tillbaka till Brinken för te och senare lite lunch. Så bra att man kan slappa nu efter så man inte har så ont vill jag lova.
 
Jag blir kvar där en stund och vi kollar på Supernatural och te/kaffe häller vi i oss. Dagen är så lugn och skön. Jag skall snart åka hem, min man är hemma och är fast i soffan. Efter gårdagens vurpa är han en mycket skadad man. Han är inte alls bra, fattar inte att han kan ta motorfordon på allvar. Det är ingen leksak. Nog för att han ville ha en leksak, men ändå.
 
Camilla och Thomas har ett ärende att ta tag i nu på eftermiddagen. Så nu kan jag lätta hemåt. Min man har tydligen sovit i fem timmar enligt vår son, som är ledig i dag. Han har också ätit ser jag det är ju bra. Hoppas det blir bättre med höften, revbenen och armen. Tokig man i strumpeband.
 
Då så är jag klar för att äta kvällsmaten och det blev kotlett, potatis, gräddsås och god smörgåsgurka, så gott det blir lite tv innan kvällen går över till sov tid. Min man spelar en kort stund för han är väldigt öm och har så ont i revbenen på höger sida. Det ser inte ut att det blir sent i dag, är vansinnigt trött i dag. Nu skall jag då bara njuta av denna kväll, hur länge det nu blir.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Städa i dag

 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 2100207
och det är Rickard & Dick  som har namnsdag.
 
Grattis Rickard
 
Dagens ord "Clarity"
 
Mindfulness 
 
Inget är värt mer
än den här dagen
 
Det är ny dag och min man skall åka skoter, det är ju väldigt kul för han då, Jag är inte så mycket för skoter körning så jag känner att det blir bra att inte följa med. Jag kan göra något annat, som att städa och få bort lite annat i vardagsrummet. Men jag skall först ta lite frukost innan jag hoppas på städningen. Jag tror att det blir bra trotts allt. Jag kan ju få min dag att gå ändå.
 
Då så innan jag börjar med det som jag skall göra hitta jag ett väldigt fult inlägg på massinger, två tjejer (äldre kärringar) med as fula tungor. Moget Ja jag kan inget säga men detta roar några och det kan väl hålla det för sig själva? Men det är väl det som är viktigt för dom, Jag skall nu gå till baka till mitt och se till att få denna dag att gå också.
 
Jag har en sak att gör i dag och det är att städa så efter min sköna morgon tar jag tag i detta och fixar huset, vårat sovrum, vardagsrummet. Ja ha ja nu var det strömlöst i dammsugaren. Ladda och då kan jag passa på att torka av luckor, spis och annat i köket. Jag kommer av mig för att ta lite lunch och sen påt igen. Ja det blir nog bra detta, det är bara en sak som fattas, jag måste inför skaffa mig ett par rediga diskhandskar.
 
Så nu är jag snart klar och skall ta det lite lugnt för nu är ryggen helt slut och jag skall ta lite te och njuta av det, en film kanske. Klockan tickar och jag undrar lite när min man skall komma hem. Det är ju nu middag snart, så det är ju bara hoppas han kommer snart så vi kan äta då kan man ju ta det lugnt på kvällen och nu blir det lite hjärngympa för mig så jag lägger patiens på datorn.
 
In genom dörren kommer en man som knappt kan gå och det ser ut som han har en huggorm i brallan. Han har vurpat med skoten, asså vad håller du på med? Jag vill bara säga att det är ju galet och helt otroligt dumt. Man leker inte när man kör skoter, man kör och njuter av allt runt omkring. Hoppas att han har lärt sig en läxa, vilket jag tvivlar på.
 
Det blir inge mer skoter åkande för hans del nu, den skall ju lagas nu. Det lär ju kosta en del. Men som han säger, min leksak kostar lite och det är helt okej. Ja ja det är väl det då. Nu är jag klar med middagen det blir köttfärslimpa, potatis och brunsås jo grönsaker också. Det är jag och gubben som sitter i vardagsrummet, Juhani och Ashani vid datorn.
 
Så nu är det bara att göra kväll och få i säng min man med Hugo smärta, hoppas jag hinner somna innan han, för han lär höras i natt och alla aj aj när han vrider sig. Ja det är sådant man få ta. Det var denna söndag och nu skall jag bara kolla läget för natten.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Lunch hos Karlssons

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 2100206
och det är Dorotea & Doris  som har namnsdag.
 
Samernas nationaldag
 
 
Dagens ord "Patience"
 
Mindfulness 
 
 
Ingenting ät mer värd
än den här dagen.
 
Så en ny dag, det har varit en ny natt och det är inte så mycket som behöver sägas om den, har sovit väldigt bra och det är ju det som räknas. Drömt har jag gjort men det är vaga fragment jag har. Så det är bättre om jag startar min dag och ser till att det blir en super duper dag. Så först ut är min frukost, skall njuta av den och bara ta djupa andetag.
 
 
Nu skall man gå vidare med denna dag som kommer bestå av olika saker. Fixa sängen, duscha, klä mig, lunch, vila lite, fixa middag och sen är det kväll. Ja en bra planerad dag för mig och skall se nu vad mer som kan hända. Man vet ju aldrig hur dagen ser ut när man inte har redan gått igenom den.
 
Så det är bara att starta av bockning för dagen, börjar med att kolla blommorna, det har varigt kallt om nätterna så en av mina palettblad har fått frostskador. Inte så kul vill jag lova. Men skall se vad som kan räddas och vad som inte kan räddas. Många av mina pelargonier har också strukit med. Man kan ju undra hur kallt har jag haft inomhus på nätterna nu? Ja det är inte så kul kan jag allt säga.
 
Men vinden susar för bi mitt sovrum på två sidor så, det är ju Bara så det är, gilla läget så att säga. Då skall jag fortsätta med det jag höll på med, jag skall bara fixa färdigt vårt badrum sen bädda sängen. Dricker lite te och njuter av min förmiddag.
 
 
Ja just ja lunch hos Karlsson i dag, en gryta och det blir ju så mysigt. Jag slipper tänka på mat och jag slipper allt annat också, min svärson och dotter fixar allt. Så nu skall jag ta Bee och min man ner till Brinken för att njuta av lite mat och trevligt sällskap. Det är de små sakerna i det stora hela som är så bra så kul och det är just det som jag tycker så mycket om.
 
Hoppas på många fler år tillsammans och det är ju så kul att ni kämpar på i vått och torrt, jag hoppas att det blir lika fint om Grattis Karlsson på er fina dag. Det är det som räknas och det är alla små saker man gör för varann som också räknas i ett bra förhållande. Man skall alltid tänka på sin partners bästa och finnas till för varann. Som ni gör, är så glad för er skull.
 
Jag skall nu njuta av en god lunch och det blir så spännande varje gång, kryddor, smak, tillagningssättet, tillbehör, och massa kärlek i en och samma gryta. Mums detta blir så gott. Ja vi blir här ett tag och det känns så bra, har bara en sådan längtan till Linus just nu, just i dag. Har dessa känslor i bland och det är bara så.
 
Tittas på dessa fina kort som sitter uppe, han strålar kärlek och det är så fint. Han är alltid i mitt hjärta och jag har fått haft han i mitt liv i sju och ett halvtår. Alla dagar har varit unika, alla dagar har varit särskilda. Jag tror att jag aldrig kommer ta bort dessa minnen från mitt hjärta. Det är bara så, ett barn är alltid ett barn.
 
Så vi skall vidare nu för Ari skall lämna in en trav rad så klart, det är inget annat som gäller. Jag skall handla så nu är det bara att köra på för mig så jag blir klar så jag kan åka hem och lägga mig på soffan och bara njuta resten av denna eftermiddag/kväll.
 
Har ingen hunger, så jag hoppas middagen nu i kväll och det är ju inte så bra det vet jag men vem fan vill ha mat nu? Inte jag om Ari vill ha kan han fixa den själv. Jag skall inget ha. Jag tittar på lite av varje på tv;n. Det är Klassfesten på fyran, första deltävlingen i mello på ettan och Jumanji på trean. Vilket jag nu pendlar i mellan.
 
Filmen på trean har jag sätt så många gånger så det är okej att fladdra där i mellan. Mello, jag vet ju vilka som går vidare, Danny och Arvingarna, undra om jag har rätt?? Jag tittar på en repris av Klassfesten med Sarah och Martin. Lite kul är det och man kan bara titta utan att man måste följa med. Skit bra tycker jag.
 
Lite te och lite mer av min vilopaus och bara njuta av det som föregår här. Min man kommer in för att höra snabbgenomgången på Mello låtarna, sen tittar vi på filmen. Den är ändå klar snart. Vi skall också slå över på ettan för att nu se vilka två som går vidare till finalen på Mello, Yes jag hade rätt, jag viste det, kul grattis till Arvingarna och Danny.
 
Då kan jag göra kväll och bara njuta av kvällen och att jag skall snart få lite sömn till kropp och själ. Jag har nog ingen lust med mera denna dag, är nöjd och vet att det är bara att sjunka in i en härlig sömn. Så nu skall jag  lägga mig och få en bra nattsömn som över tar min härliga känsla av avslappning och falla in i drömmarnas värld.
 
  
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Yoga morgon

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 2100205
och det är Agata & Agda  som har namnsdag.
 
Dagens ord "Abundance"
 
Mindfulness
 
 
Även vi borde göra oss tomma,
så att universums stora själ kan fylla
oss med sina andetag.
 
Det är tidig morgon och jag känner att jag kommer att ha en super bra morgon. Det blir upp och sen blir det att ta Bee ner till Brinken för att ha yoga med Eva som instruktör. Hon är ju utbildad yoga instruktör. Så det kan ju vara hur bra som helst. Jag hoppas det i alla fall, yoga balanserar kropp och själ helt otroligt bra så på med mjuka kläder så man kan röra sig bättre.
 
Bee nu skall vi åka och det kan betyda att jag får soppa fram dig lite, det har snöat i natt igen så nu har Stockholm eller i alla fall Botkyrka vinter land. Det är ljust och man kan säga att det är super fint, vist jobbigt med skottandet och kall bil och imma och vad det nu än mo vara på Bee.
 
Kommer ner straxt innan sju och vi startar straxt efter sju. Härligt med bra yoga igen. Vi eld andas, ligger i baby position, sträcker armar och ben upp i luften och eld andas, vi är lite trötta efteråt och då kan man sätta sig och äta en super frukost. Malin fixar Amerikanska pannkakor, vi har te/kaffe massa bär av alla slag, mango, persikor. så mycket gott på bordet. Vi sitter en bra stund och bara njuter av den goda frukosten .
 
 
Så skall Eva till sjukgympa och vatten gympa, hon skall också till läkaren så hon lämnar oss. Vi blir kvar och tittar på serie och dricker te/kaffe. Vi är trötta och helt slut, ingen orkar göra något annat än att bara jäsa på soffan. Det är helt okej att göra det också. Så nu kan vi säga att vi har en härlig slö dag, inga måsten, inga läkarbesök eller telefonsamtal. Bara vi soffan och lite te/kaffe. Två tjejer skall se hur mycket popcorn dom kan få in i munnen, tokiga dom är.
 
 
Här ligger vi och vill inte ens gå ut, det är för kallt och jag känner att det är helt galet skönt att bara vara hela dagen. Jag skall köra hem Malin till Tullinge och sen åka hem för att äta godaste hamburgaren, det är ju egentligen kyckling burgare så nu skall jag äta lite.
 
 
 
Det var en god friterad kyckling burgare och det är så trevligt att gom, Juhani och Ashani, fixar middagen på detta vis. Kreativt och mycket bra jobbat. Då skall jag och min man kolla film, Expendables 3. Jo min man somna så klart och jag titta färdigt innan jag lag mig till rätta i sängen och nu skall man sova.
 
Bra jobbat i dag, känner mig nöjd med min dag och kan lägga mig för en skön natt sömn och ha en bra återhämtning. Då ses vi i morgon.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Tvättstugan igen

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 2100205
och det är Ansgar & Anselm  som har namnsdag.
 
Dagens ord " Beauty"
 
Mindfulness
 
 
Prova en dans. eller rörelsekurs av något slag
där du kan njuta av musik och verkligen
känna varje cell i din kropp när du rör dig.
Det spelar ingen roll om du har två vänsterfötter -
ingen tittar på dig - det viktigaste är att du har roligt.
 
 
Har just sagt hej  till min man som åker till jobbet så här tidigt. Han skall installera sig i lite innan han skall jobba, du vet ta in maten i kylen och ta lite kaffe och se till att inte vara kissnödig och allt annat killar gör innan jobbet. Jag har en stunds meditation och känner mig nu redo för denna dag som börjar men frukost.
 
Jag skall nu ner till tvättstugan och det blir så störande, gillar inte detta upp och ner som blir,  kontra det med tvätten och allt som hör dit. Men jag gör det ändå och det är väl det so, är meningen. Jag tror att min dag är rätt bra ändå och det är ju bara att göra egentligen, eller hur.
 
Det är ju så jobbigt att man nästan dör av frustration och sånt men det är snart klart så jag kan göra annat, ja det är ju så det är. Men det är bara att göra. Ja då skall jag ner med hela baletten och tur är ju att jag har en super bra pirra som jag kan lasta på. Det är hur lätt som helst att ta sig ner med den och tvätten.
 
På med maskinerna, och upp igen, kan nu bara vänta till jag skall ner igen. Inga super mängder och det är så skönt. Allt går av sig själv. Tar en re medans jag väntar, det är ju i alla fall varmt. Då så hänga tvätten så ner igen och fixa, torkrummet är fortfarande kallt så där har dom inte fixat. Det är så taskigt för alla kläder kommer att vara blöta när jag skall ta upp dom.
 
Så upp och ner igen och upp nu när jag skall ner tar jag upp skiten. Lite sur kan jag lova då torkrummet inte har torkat kläderna som jag vill. Det är ju galet vad trött jag blir på detta fenomen som uppstår i vår tvättstuga. Det skall torka i alla fall inte ens en T-shirt gör de då är det fel på värmen och fläkten.
 
Nå väl har äntligen fått upp julkartongen på vinden. Det var himla segt att få hjälp upp med det. Nu har Juhani fixat det. Vi skall också få ett lås upp till vinde så man skall ha blippen för att komma in. Hoppas det kommer att ändra mycket spring där uppe. Har ingen som helst lust att ha allt detta spring för det röks där och det är inte så bra när det är en vind, kan brinna bra där.
 
Allt klart och även jag så då kan jag ta mig ner till Brinken då vi får lunch sällskap och det är så trevligt. Pia och Malin kommer på besök. Det är ju så kul. Vi har en sallad framför oss och det kan man ju bara njuta av. Vi tar en kaffe/te stund sen och bara det är ju helt nice. Så det blir snack och lite annat så nu skall jag ha en bra eftermiddag och njuta av sällskapet.
 
Malin blir kvar då vi har vår middag, torsdagsmiddag med Karlsson & Lindblom, så vi kan ta oss till centrum vid fyra tiden, vi skall handla till middagen, det är kalkonbröst och gratäng vitkål och broccoli. Så det blir ju super gott. Camilla skall till tandläkaren så jag och Malin handlar det som skall vara. Vi går också till apoteket för att få tag i en bra nagelbands klippare.
 
Nu kommer en bedövad Camilla och det är så lagom att vi skall ta oss därifrån innan ruschen kommer att anlända. Man bör hålla koll på mängden av folk, det är inte alls kul att hamna där när det stormar in massa folk så hipp hopp nu åker vi här ifrån.
 
 
Hemma igen blir det Kaffe/te time. Inge godsaker utan bara vanligt te/kaffe och en serie. Så skall vi då invänta resten för att äta kalkonbröst och vitkål och broccoli gratäng. Så gott kommer det att bli. Längtar. Men det tar ju ett tag och det får det göra. God mat tar lite mer tid, kärlek i matlagningen. Mums.
 
Då är det lite slappa som gäller, middagen skall ner och det blir ju hur bra som helst. Man kan bara njuta av en sen kväll och det är helt okej. Jag rullar hem vid 21 tiden och skall nu bara lägga mig och försöka somna och ha en bra natt. I morgon är det en ny dag och nya äventyr som skall göras.
 
  
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY
 Bilder tagna från Google

Denna dag är en lugn dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 2100203
och det är Disa & Hjördis  som har namnsdag.
 
Dagens ord "Play"
 
Mindfulness 
 
Känn passion inför allt och
alla som korsar din väg.
 
Vaknar upp med en lättare känsla i skallen och sen att man har sovit länge. Klockan är faktiskt 08,30, och det kallar jag sovmorgon. Det är så skönt denna dag kan bli bra och jag har en känsla av att all blir så bra. Inget är jobbigt just nu och min kropp känns super bra. Det bli så bra och man kan njuta av att bara vara.
 
Har inga stora planer i dag då vi bara har samtal via telefon. Vi kan ta det lugnt och bara ha en bra dag. Frukost är klar och vi kan fortsätta njuta av dagen. Jag skall ju hem i eftermiddag men just nu skall jag bara ha en bra dag.
 
Eftermiddags fika och jag är nöjd med denna dag, inga måsten och inget farande hit och dit, bara lugnt och stilla. Hur bra är inte det? Jag kommer att njuta av denna dag till fullo hela dagen. Så det så. Men klockan går och nu skall jag handla mat, för min son har inte tagit fram något från frysen, det glömde han.
 
Så vi tar pyttipanna till middag, han skall också göra gräddsås till det skall tydligen vara gott så nu är det dags att prova Juhanis sätt på pyttipanna. Det är gott och det kan jag allt leva med. Så kan jag ha en kväll med gubben som också kommer hem i kväll. Vad mer kan man önska sig en onsdags kväll?
 
Jag skall nu göra kväll och hoppas att den blir lika bra som denna dag.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Hur skall man ta sig igenom detta?

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 2100203
och det är ingen namnsdag som har namnsdag.
 
Dagens ord "Education"
 
Mindfulness 
 
Glädjen finns överallt:
I jordens grönskande täcke,
I himlens blåa lugn.
 
Det är en morgon med snöfall och minus tre. Det är bara ta ta på sig varma kläder och ett leende så skall denna dag också gå som jag har förväntat mig. Ja det är bara att se till vad jag vill göra och försöka upp nå det och få en bra dag. Glädje finns runt omkring mig det är bara att se den och ta vara på den.
 
 
Ibland kan det vara jobbigare men allt fint man har skall man ta hand om, vårda och se ljust på allt. Det kan kanske kännas tufft med ha tillit på dig själv så kommer det att kännas bättre. Jag har en stunds avkoppling nu med min frukost och ett ljus tämt. Mjuk musik kommer ut från högtalarna och det är ett lugn i huset, så skönt att börja min morgon så.
 
En sväng ner till Brinken kan vara på sin plats så jag skall se till att komma iväg det blir ju super bra. Har bara lust att sova igenom denna dag, ont i ryggen, ont i armar, ont i huvudet och jätte trött. Det blir inte roligare än så här. Så en te hos Camilla och lite snack om vad vi skall göra här näst. Planera något är inte så kul. 
 
Malin kom för att ta en lunch och fika med oss. Det är så kul att hon kommer ner till Camilla. Jag vet att hon får naglarna gjorda i dag och det är ju kul. Hon är svag för rosa men skall ta en helt annan färg. Spännande. Jag skall också göra mina naglar senare, dom är ju gjorda för en vecka sen. Massa te och massa snack.
 
 
 Det blev en sån där snöskottningen också. Alltså detta med plogningen är under all kritik, det är väl inte meningen att det är dom som bor där skall skotta vägen, okej att man lägger snön från tomten där men dom har en traktor som plogar. Men enligt föreningen måste vi alla hjälpa till.
 
Sagt och gjort vi fixa det och nu är jag helt slut och så vi kan nu ta te och relaxa resten av kvällen. Jag är så trött. Mer ont så klart och det är massa te inför denna kväll. Jag blir kvar efter som Thomas skall spela paddel så Camilla och jag skall se på serier och sen bara njuta av kvällen.
 
Vi lägger oss runt 22 tiden och Thomas kommer hem strax efter.
Sova och ha en skön natt.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Ny månad

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 2100201
och det är Max & Maximilian  som har namnsdag.
Vecka 5 , dag 32 på året
 
Dagens ord "Enthusiasm"
 
Mindfulness 
 
Först när du
accepterar dig själv
precis som du är,
kan du finna ro
och harmoni.
 
 
Det känns rätt tråkigt att inte kunna få ha Hayli lite till, men det få bli en annan gång, jag känner att jag kan behöva få sova ensam i min säng. Men inte för att det gör något, jag har gärna henne i min säng. Men det är skönt med egen plats. Det tror jag alla uppskattar. Nå väl pussar och kramar till dig. Hoppas resan ner går bra och att det är en god smörgås du får i dig på bilfärden.
 
Jag skall nu bara fixa frukost till mig och det är ju bara att sätta på mjuk musik och njuta av dagen. Min dotter kommer också om en stund, det blir en liten stunds laddning inför sjukgymnastik i Tullinge. Så+ vi tar Kaffe/te och sätter oss i vardagsrummet. Det är alltid så kul att ha besök hemma hos mig. Så nu njuter vi av den stunden vi har innan Tullinge.
 
Oj nu skall vi ha en lunch också, så duktiga vi är som ser till att få i oss alla saker man skall äta under dagen, två av tre än så länge. Vi är också tvungna att åka ner till Brinken då Nettan skall låna en sak av Camilla. Det är okej med det för lunchen är klar så det blir en fika med Nettan på Brinken.
 
Vacker sol dag
 
Så nu skall vi åka så det är bara att sätta sig i Bee och se till att rulla till Tullinge, nu skall vi verkligen visa att vi är nästan tillbaka till den forna formen. Jag har varit så trött efter Corona och det är svårt att hitta rätt kan jag känna. Så klart jag gör illa mig också. Det händer alltid något när jag skall göra något. Min tur så att säga.
 
Men det var inte så farligt det är bara bröstryggen som knakade till. Det lät mer än vad det gjorde skada tack och lov. Nu så är vi klara och skall ta oss hem till Brinken. Där blir ett mellan mål och det är så gott, ja vi skall också kolla några avsnitt av Supernatural så klart. Har en massa avsnitt kvar så det skall väl räcka ett tag till.
 
Hej Thomas kul att se dig, hur har din dag varit? Han svara att det har varit bra en bra dag och att han känner sig i bra form. Dom skall strax fixa middag till sig så jag skall åka hem, på vägen hem plockar jag Ashani och Juhani så vi kommer hem runt 18.20 tiden. Ashani skall fixar middag till oss och det är ju så snällt, jag kan bara sitta och njuta av kvällen jag har framför mig.
 
Så denna dag kom till enda också så nu kan jag väl säga tack för i dag.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Skön slö dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 21013031
och det är Ivar & Joar  som har namnsdag.
Dagens ord "Love"
 
Mindfulness 
 
Titta på fåglarna utanför ditt fönster, plaskar i dammen,
kvittrar i träden eller pickar på marken. Vilda djur och
växter från oss att le och väcka en känsla av förundran
 
Det är en ny dag och det är sista dagen på Januari som skall genom gås. Jag ser att solen är uppe och att det ser vackert ut och man kan allt vara nöjd med det man har. Jag skall kolla graderna på utsidan, Men se där jag har minus 14 grader i dag. Visserligen skall det bli minus sju mitt på dagen men ändå. Kall morgon kan man lugnt påstå, vill jag gå ut? Nej tack , bara om jag måste annars skiter jag i det.
 
Frukost och en stunds laddning har jag hunnit med och det ser så bra ut med dagen. Man får ta den som den är och hoppas på det bästa. Inga konstigheter eller andra saker. Så nu skall jag allt ha en solig och bra dag. Man skulle ju gå ut, men det är skit kalt så på någon promenad kan jag inte gå, jag fryser redan n u så nej tack.
 
Undra om Ukki kan ta ut Haylie? Haylie vill du gå ut lite? En söt flicka tittar på mig med frågande blick, hon säger. Måste jag det? Ha ha ha, nej inte alls, du kan andas via balkongen. Hon tittar på mig som om hon hört något supergalet. Hon säger, det är ju kallt. Hon är så grym och så egen denna flicka så det är inte sant.
 
Man kan bara njuta av att se hanne och ler för hon har så coola kommentarer. Detta bar har så mycket skinn på näsan att ingen kommer att mucka med henne när hon blir tonåring. Lite pappa upp i dagen kan man säga. Då så älskade barn du kan göra som du vill så är du glad. Jag hoppas att du hittar på något roligt i dag.
 
 
Jag vill spela häst spel, där man kan tvätta, kamma och göra saker med hästen. ja jag skall kolla vad jag hittar. Så lyckades jag att hitta ett väldigt bra spel. Hon skall läsa sig sköta om en häst eller flera. Dom skall ha mat och dom skall ut och motionera, man skall vårda dom och allt annat också. Det var inget fia med knuff direkt.
 
Hon läs sig snabbt och då kan man inte klaga eller hur? Hon roar sig en stund och det är väl okej tycker jag. Vi sitter tillsammans och hon visar alla saker som hon lärt sig. Det är ju kul. Vi titta också på My Little Ponny, Så det är en inne dag och det är okej att inte vilja gå ut. Så vi hittar på massa andra saker. Hon gillar att hjälpa till i köket.
 
Så lunchen kan ju bli hur bra som helst när man har en assistent med sig. Så gott och lätt så kan man allt tycka att denna dag går för fort och det är ju inte så kul i sig. Jag tror att det är bara som det känns för inte kan 24 timmar gå fort ena dagen och sen sakta den andra. Nä dom som tror det är nog lite konstiga, eller??
 
Jag tycker helgen har gott för fort, som alltid när det är helg, min man skall åka till jobbet det är ju inte så kul men det är ju bara så det är. Vi har en eftermiddag och en kväll. Redan nu talar jag om för Haylie att hon skall upp tidigt så hon vet. Vi skall lägga oss och det blir tidigt i kväll så du vet. Inga som helst problem. Bra där.
 
Ja då skall jag se vad vi kan hitta på i kväll då Haylie. Svaret kom på två sekunder, jag vill fixa med mina hästar. Ja ha ja det kan du göra är det okej om jag tittar på något vuxen program då? Ja det går bra tycker Haylie. Så här sitter hon och fixar med hästarna och jag kollar tv. Bättre kan man ju inte ha det. Så skönt det är att bara njuta av tillvaron.
 
Middagen blir lite annorlunda, det är ute mat som gäller, en food truck i Tullinge skall ha väldigt god mat. Jag och Juhani tar med Camilla för att handla mat, Hayli stannar hos Ukki. Vi handlar jag lämnar Camilla hemma hos sig och så åker vi hem till oss. Jag vet att min donna inte alls vill ha sådan mat så jag fixar köttbullar och spagetti, på hennes begäran, det är inga konstigheter.
 
 
Då så nu kör vi bara rakt av med middagen, du skall duscha gumman, det blir ju super bra så är det okej att spela en stund till. Hon hoppar ur kläder och in i duschen och där blev hon en stund. Hon fixa och trixa och blev klar, låna min badrock som jag fixa till så hon blev varm och så fick hon spela en stund.
 
Sängdags blev det och jag lag mig med henne och släckte lampan, Ukki kom också så vi somna nog alla tre. För hon har holt mig i handen hela natten. Mysfaktor miljonen.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

RSS 2.0