Jobbig start på året

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
 
Välkommen
Det är 
torsdag
240222
 
Dagens ord
 " Love ."
Jag har ett mycket jobbig år. 2024 kunde vara bättre. Visserligen började det redan i slutet av 2023. Muskel reumatism,  har ett schema på kortison,  jag håller på att trappa ner styrkan. Från 30 mg till 8,75 i dag. Det är skitjobbigt. Man små äter hela tiden. Hur jobbigt som hälsat. Så kom nya året 2024. Då blir jag intagen på sjukhuset, Karolinska Huddinge  B88  240215. Jag har en gallblåsa som är inflammerad och har även gatstenar.  Operation 240217, mins faktiskt inte så mycket  av den dagen efter operationen.  Men dagen efter börja jag att få besvär av en höger lunga.  Det påverkade mitt tal också. Dåligt blodvärde har jag också. Blev utskriven 240221. Väl hemma blev det värre, på tisdagen var jag tvungen att ta en ambulans till Södertälje sjukhus. Där berättade dom att jag har vätska i höger lunga. Fivck åka hem vid 17 tiden. Jag blev kallad till vårdcentralen för en efter kontroll. Ny lugg röntgen och ultraljud på hjärtat.  Röntgen är klar så ultraljudet sker 6 mars.Så det är lite för mycket tycker jag. Visst är jag glad att läckan kollar. Men nu har jag vätska i båda lungorna. Inte kul.

Ja så det går iallafall åt rätt håll. Jag tar  ett steg i taget och en dag i tage. 
Det blir all för denna gång.
 
Tack för i dag och dröm sött,  mm
 natt.
 
SUPER GRANNY
 





Bearbetning har börjat

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
 
Välkommen
Det är 
tisdag
121219
 
Dagens ord
 "Integrty."
 
 
Det är tufft ibland när man inte kan rå på saker som gör ont. Det är svårt att sätta fingret på det och få det ur världen. Jag vill inte få det ur världen med det skulle vara bra att kunna leva med det på ett sådant sätt att jag känner en viss lugn. Men det är ju lite jobbigt i bland, det är som det är.
Jag skriver om mitt barnbarn Linus.
Han kämpade nästan ett år med sin jävla cancer och så klart att den skulle vinna. Jag vet ju att just denna cancer typ som han hade finns inga barn som överlever. Bara det är skit jobbigt. Varför skall barn drabbas av en sådan skit som inte går att fixa?
 
2019 i augusti kom ett telefonsamtal till hans mamma; min dotter; ett stort vulkanutbrott landade i mitt hjärta, Ett svart moln segla upp på himmelen och miljoner frågor och frågetecken vällde fram. Först var det lugnt; det fans massa tid sa läkarna. Detta går nog bra. Men sen kom chocken att den inte går att ta bort; den sitter så galet så han skall strålas. I november 2019 började Linus sin behandling.
 
 
Fem dagar i veckan var han på behandling, Det var så ordnat att Linus fick åka hem varje dag och komma tillbaka varje morgon. Denna lösning blev bra för Linus. Han åt hemma och kände sig trygg hemma. Straxt före julen 2019 var behandlingen klar. Men en aggressiv tumör är ingen lek. Det blev massa mediciner för en de ena och de andra. Linus ville ha hemsjukvård och det var ett klokt beslut av föräldrarna.
 
Det var tunga dagar varvat med bra dagar. Månader gick och nya kom. Massa samtal med läkaren var föräldrarna på, och givetvis Linus var med. Det går inte att göra något mer för Linus, bara att se till att han har det så bra som möjligt. Hem teamet kom allt oftare varje dag. Det blev som en familj i familjen. Sommaren 2020 var extremt varmt och Linus höll på att koka sönder. Fläktar och kyl mattor gjorde en bättre situation för han.
 
Personalen på hem teamet var underbara, de hjälpte honom massor och de spela spel med han och det så bra ut ibland. Men sen kom då natten när hans kropp sa tack och hej. Min dotter ringer mig klockan 0210 och sa att det var slut. Jag hoppa i kläder och tar Bee ner. En resa som tas så där 7-8 minuter tog bara 4 minuter innan jag var nere på Brinken.
 
 
Öppnar dörren, och där låg dom alla tre, mamma, pappa och Linus. En sköterska och undersköterska var där. Stämningen var så tung att man kunde ta på den. Jag skall vara stark och se till att stötta föräldrarna i detta. Vad gör man i detta läge? Hela mitt hjärta skakat och det känns så jobbigt. Jag måste skuta det åt sidan. Jag måste vara stark i detta nu. Det är svårt, fruktansvärt svårt. 
 
Några nära och kära kom för att tya farväl. Linus var hemma till eftermiddagen så det var ju skönt. Alla som ville fick ligga bredvid Linus och hålla om honom. Känslan är obeskrivlig för mig, hur är den inte för föräldrarna. Fina Linus så saknad men aldrig glömd.
 
Du är en vacker ängel i himlen och en diamant i mitt hjärta.   
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 

Julen kommer snart

 
 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är 
231214
 
 
Har varit sjuk en längre tid med hosta och förkylning. Det är ju inte så kul med ett bakslag på en förkylning som hände förra veckan. Men bu är det mesta över och jag har kontroll på både förkylningen (som är borta nu) och muskel reumatism. Ja är det inte bu så är det bä. Gubben har också varit dålig en längre tid. Det var han som smitta mig från början. Han jobbar nu men har lite jobbigt med astman.
 
Jag har julpyntat och hoppas att snön blir kvar, vilket inte är så solklart. Till helgen blir det 5 + och då kommer snön säkert smälta bort, Det är så tråkigt tycker jag. Har längtat efter en vit jul lännge nu,, men vi får se om det blir vitt eller plaskigt och grått. Då skall jag bara runda av detta och fortsätta med lite annat här hemma.
   
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 

RSS 2.0