Det är en dag med lite olika saker att stå i

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är torsdag den 210429
och det är Tyko som har namnsdag.
 
Dagens ord "Onedience"
 
 
Det kommer alltid en ny dag när jag är kvar på jorden. Det är så klart en lättnad och det är så skönt att man kan starta på nytt varje morgon. Det är inget krångel utan bara att stiga upp och sen göra det man skall och njuta av dagen, morgonen, tystnaden, mjuk musik, frukosat och det är bara min härliga morgon. Det är så mysigt och så skönt att bara njuta. I går hade jag två samtal från Joline och hon är så fin, lilla gumman som står så nära mitt hjärta.
 
Det är mysigt att höra henne berätta om sin dag och hur hon spenderar sin dag. Skolan och hemma allt är så kul att höra. Nu i dag är det svårt för mig att åka långt, mitt knä är inte så bra vill jag lova. Det är supergalet men det är jobbigt, jag kan ju inte sträcka ut benet då jag kör när det smärtar som mest. Men det skall nog gå hoppas jag, en vacker sommar dag.
 
Det är frukost och jag skall ta och sätta mig och njuta av den och det är ju så mysigt att kunna forma sin dag efter en stuns avkoppling och känna att man är i sån fin balans i kroppen. Jag har allt i min närhet och känner att det är så mysigt. Så nu skall jag ta tag i morgonrutiner och sen är det bara att köra den korta sträckan till Brinken.
 
Vi tar te och gör oss redo för en dag med sjukgympa, sjukgymnast koll, bankärende och lite te och fint sällskap av middagsgäster: Jag skall nu bara ta te och njuta av en förmiddag med Camilla som är mitt sällskap. Det är ju bra att känna denna sköna stämning när man umgås och känner att man har varann om man behöver. Camilla går igenom en hård och tragisk stund just nu, det är svårt att säga hur det känns för det går inte.
 
När man inte mist ett barn själv kan man inte säga hur det är eller känns. Sen vad man gör av sina känslor och arbetar med sin förlust det är ju väldigt olika det kan man säga är individuellt och visar sig på många olika sätt. Det man skall säga är att det är inte så bra och känna bitterhet. Det kan leda till att man faller djupt ner i ett avgrundshål, svårt att ta sig upp. Att bearbeta den med hjälp av kunniga människor är super. Vissa är ju så proffsiga inom detta ämne. Man tar hjälp av dom och man kan då se en prick av hopp.
 
Nå väl vi skall mot Tullinge nu och göra ett ryck med lite arbete med kroppen det är en bra sak att göra och man kan ju säga att det är en av många saker som är bra för prossen av sorgearbete. Jag har ju alltid känt att göra saker med kroppen och då också ha en skön stund för att få i gång muskler, psyket, lungor, hjärta, muskler och att få en bra känsla är mycket bra och det är ju så man kan arbeta ut sin sorg.
 
Ja dagen fortsätter och det blir en bra dag och jag känner mig på super skönt och starkt humör. Hur man känner sig stark? Ja man behöver inte mäta styrka med någon, man kan andas och fylla luft i lungor och vara närvarande i nuet och bara ta det där ifrån ut och vidare in i dagen. Vi åker till mig och tar lite fika och det är ju så härligt att vara två som kan göra dessa saker och bara njuta av den härliga dagen.
 
Det är torsdagsmiddag i dag och det blir kyckling och sallad. Ja det är ju super och vi kan sätta os och njuta av en trevlig kväll. Jag tror att denna upplysta dag är så bra och man kan allt se till att bara ta hand om den på bästa sätt. Jag skall berätta att det är hur du gör din dag och vilka värderingar du sätter in i din dag som är viktigt. Att jag bär på sorg, förluster, och andra störande moment är inte all bra för kropp och själ.
 
Att se ljuset och bara ha en bra dag utan att värdera olika saker är ju det man måste göra. Det är min dag och jag ser bara till att göra mitt och låter dig själv arbeta med det du har. Hoppa på andra människor eller bitterhet är ingen lösning. Man förlorar i det långa loppet. Jag har en viktig sak i mitt liv och det är ju bara att njuta av det på rätt sätt och inte genom att trycka ner andra för man själv mår dåligt.
 
Min kväll är ett faktum och jag skall njuta av det en stund och sen tar jag natt och sover ett par timmar. Jag hoppas att du också kan sova och får en bra sömn för att det är viktigt att låta hjärnan få sortera och bearbeta sitt och sen få den vilan som behövs för att kunna sortera ut allt nästa dag. Hjärnan är komplex men när den fungerar är det en magnifik sak man skall vara rädd om.
  
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Basalkroppskännedom

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är onsdag den 210428
och det är Ture & Tyra som har namnsdag.
 
Dagens ord "Love"
 
 
Det är just denna dag som jag inte vill skall komma. Jo jag vet att den kommer varje månad och det är så jobbigt. Denna dag är tung, ledsam, jobbig på alla sätt. Jag vill verkligen inte vara här dessa dagar. Det gör så mycket och det är så skönt att slippa massa måsten just denna dag. Jag har en stark saknad varje dag, varje stund då jag inte gör något, överallt hör jag hans röst, ser han springa för bi. Det är så tungt, så orättvist. så bara sjukt jobbigt.
 
Jag kommer alltid ha min saknad efter dig i mitt hjärta. Kommer alltid att köra på med vardagen och allt som bara går, du kommer alltid vara där som ett minne jag aldrig kommer att sudda bort. Min fina krigare, mitt älskade barnbarn. Jag vet var du finns och jag vet att vi ses snart igen. Nu har jag bara en mamma roll till din mamma så hon kommer på fötter igen, din pappa kämpar varje dag och det är så det är.
 
Min morgon är ju igång och det är ingen som helst ovanlig heter i dag mot andra mornar, Jag tar min frukost, njuter av vacker mjuk musik och känner att det är så rofyllt att bara vara i mitt eget jag, forma min dag och se till att den är så bra det går för mig. Jag vet att först och främst måste jag vara i en lugn stadie för att kunna sprida lugn runtomkring mig. Så min start är ett måste för mig så jag kan komma vidare.
 
Camilla kommer snart och då skall vi dricka kaffe/te och snacka om vår dag. Vilka möten och vad vi skall göra. Vi skall bara ha en lugn och fin dag där inte man stressar och får ångest av det. Vi sitter i soffan med varsin stickning. Jag har äntligen fått henne att börja sticka. Det är mycket rogivande och jag ser att hon kommer ner i varv och det är det som är lite meningen.
 
Vi gör inga speciella saker bara var sina halsdukar till vintern. Det kan ju vara bra eller hur? Ja det blir en sallad med skinka till lunch. Vi skall sen åka iväg till banken i Tullinge. Camilla har lite ärende att fixa där. Vi kommer dit och det visar sig att man inte kommer in och att man skall beställa tid för att uträtta sina ärende, det är väl helt okej men det bör stå på hemsidan kan jag tycka. Nå väl vi tar en kaffe/te på Tegnés på torget innan vi åker till Aleris för att delta i en kurs om Basal kroppskännedom.
 
Det är vissa rörelser man skall göra, stående, liggande och på knä. Det är ju jobbigt på knä men det skall gå och jag gör bara vad min kropp kan och vill. Det är också sträckning på vrister, ben, armar, händer, rygg, nacke ja hela kroppen. Det var skönt och det känns ju bra. en vila med skön mjuk musik och då vet jag att Camillas tankar far iväg och hon har svårt att koncentrera sig. Men med lite träning kommer detta också gå bra.
 
Det blir en timme där och det var ju bra. Annars tycker jag sprutan har gjort sitt, det känns bra får se hur länge den håller i. Jag har tid hos min husläkare nästa vecka så det blir ju bra. Det är bara att köra på och se vad som händer. Vi är då klara för i dag och då tar vi oss ner till COOP, jag skall ha lite ingefäradricka. Det blev en ny stekpanna också. Min kasta jag för ett tag sen. Den var sönder reopat i tyflonet. Och det är inte alls bra det skall bara användas mjuka redskap i den.
 
Det blev en te till hos Camilla och så lite tv. Ett samtal från  finaste Joline fick jag. Hon vill inte gå på dagis under sommaren. Det kan jag förstå. Men ibland är det så att mamma och pappa måste jobba. Det är ju bara att bita i hopp och hoppas på det bästa. Det kan ju vara roligt på fritis i sommar. Man vet ju inte förens man varit där. Inget du behöver fundera på i dag. Det är långt till sommarlovet. Hon nöjde sig med de svaret och det var ju bra. Hon berätta vad hon ville att jag skall köpa. Så jag får ju titta vad jag hittar på leksaksaffären.
 
 
Nu skall jag och Camilla till Linus, där väntar nu pappa Thomas på sin fru.. Det blir lite ballonger och vi tänder ljus. Alltid så tungt att vara där, men det är klart att vi är där, mormors krigare är så saknad. Det är svårt att inte tänka på han och det är så det får vara ett tag framöver. Jag tror att det är en helande process att vara där och tända ljus, jag känner i alla fall att han uppskattar det.
 
Det är dags för mig att åka hem och Thomas och Camilla åker hem till sig. Vi ses i morgon och det blir så bra. jag vet inte vad vi har planerat för morgondagen. Bara att vi har sjukgymnastik. Det är ju bra för jag hoppas att det inte blir så mycket mer, det räcker. Så nu skall jag fixa mat till min man och sätta mig vi datorn och fixa lite. Det är alltid skönt att få saker och ting på plats.
 
Nu kommer kvällen och det blir en skön stund framför tv:n. Jag skall relaxa och se till att göra den bästa kvällen just nu. Jag har mina tankar hos Linus, det är ju som sagt nio månader av saknad i dag. Det är helt galet vad tiden går fort och på samma gång går det sakta. En konstig känsla jag har men den är ju bara där. Det som är så bra är att det är helt okej, känslor skall man arbeta med.
 
Vissa skall man bara låta få ta plats och man bearbetar dom så. Andra skall man reda ut och lägga i en säck som man sen kastar i en eld. Det är bra arbete och det blir så mycket lättare efteråt. Människor som gör ens liv svårt och jobbigt skall man inte ha intill sig, människor som ger en uppskattning och så dom kan man ha omkring sig, det ger bra energi. Så det är ju det som jag kan känna är en bra sak att införa.
 
 
Tackar för i dag och jag känner mig väldigt nöjd med dagen.
  
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 SUPER GRANNY
 
 Bilder från Google

Oj vad trött jag blev i dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är tisdag den 210427
och det är Engelbrekr som har namnsdag.
 
Dagens ord "Synthesis"
 
Ny dag och det är ju bra med det, kan känna mig lite öm i knät så det blir ju bra med det då. Jag skall ta min frukost och se till att få en skön morgon med allt jag brukar göra. Så det blir bara att köra. Jag skall ner till Camilla, vi skall till ett läkarbesök i Älvsjö så det blir att snabba på lite. Vi är bara sega båda två tror jag, få se när jag kommer dit. Då skall jag åka ner och se till att det blir en te innan vi åker vidare.
 
Då fick hon en liten avbokning på grund av sjukdom. Ja så kan det bli, läkare kan också vara sjuka. Så då är det en skön dag med massa vila. Eller om man skall ut och gå lite. Jag är väl inte så pigg på det nu då efter som det känns att man har fått en kortisonspruta i knät, ont, öm och på det bästa humöret. Jag skall dricka lite mer te så går det väl bra. Jag tror att det är bara att vila knät och sen är det bara att hoppas på en smärtlindring.
 
Jag vet inte alls om det är en reaktion som jag fått med fasen vad trött jag är. Jag somnar lite och vaknar efter två timmar, det är ju galet. Jag sov i två timmar och det är inte lite det. Camilla har också sovit. Men jag är varm om huden och fryser. Vilken bra combo. Det är ju bara för mig att köra på min efter middag. Camilla skall iväg med Thomas och spela golf och Camilla skall promenera med dom. 
 
Jag skall träffa arbetskollegor och äta en bit mat. Det är ju trevligt, jag bad dom komma till mig eftersom jag inte vill köra så långt. Jag får vara lite försiktig med knät. Vi tar en bit mat här i Tuna, jag tar sallad och Pia tar en pizza och det gör Inga också. Så kul att träffa dom och att man kan ta en liten stund att koppla av med lite snack. Vi skall planera in en träff i maj och försöka få i hopp lite flera. Alltid att vara ute i god tid.
 
Nu skall jag göra kväll och njuta av den och se på tv. Tar och drar mig tillbaka nu.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Träffa ortoped

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är måndag den 210426
och det är Teresia & Terese som har namnsdag.
Vecka 17, dag 116 på året.
 
Dagens ord "Strength"
 
 
Det är ny dag, ny vecka, men fortfarande april. Så det är bara att sätta igång dagen med en smula stress. Skall i väg 07,30 så nu gäller det att bli klar med det jag skall göra . Inga lata timmar här inte. Frukost startar dagen och så även i dag. Ja det är som det är så jag skall skynda på lite nu. Dottern kommer och skall hänga här tills jag är tillbaka. Så det är ju bra, vi har sjukgymnastik och det är det vi skall gå på sen.
 
Nu kommer bilen och jag ger mig av. Det gick inte att sätta på hörlurarna, dom är urladdade, jag som ville lyssna på en bok. Typiskt mig att inte se till att dom är laddade. Ja ja det funkar att kolla på mobilen, spela lite, ta en titt på Facebook, och se nu är jag framme, vilken tur. Då så, vart ligger 21:an då??, Där det var ju bra. nio våningar upp och här skall man nu sitta och ta det lugnt.
 
 
Bilresa till och denna väntan i väntrummet
 
Min tur är 08.40, men det dröjer lite och det blir kanske strax före nio, ja det är inga problem, min bil hem kommer 10,10 så ingen stress. Läkaren pratar och berättar och allt är väl bra och det blir ju bättre. Eftersom jag är så ung ( 64 i november ) så får jag vänta tills hela knät är trasigt så att säga. Den beläggning som är kvar skall väl då vara helt borta och så även menisken då. Ingen ide att göra något nu efter som jag är äldre. Men när det händer, att allt är trasigt och slut då får jag ett nytt gångjärn och då kan jag dansa igen.
 
 
 En god te och en varm smörgås
 
Ja det var ju bra och dåligt, för det enda nu är kortison så hej och hå, mer kortison till folket. Värktabletter och kortison ja varför inte. Smärta skall jag då inte ha. Tack för mig då, nu skall jag gå och trösta mig med en te och en smörgås. Jag tycker att det är så jobbigt, för jag vet att kortison är kortvarigt och sen är det väl inte så bra att spruta in så mycket. Men det får vi se sen nu är det som det är. Jag skall invänta taxin så jag kan lika bra njuter av mitt te och sen åka hem.
 
Hemresa
 
Så nu är jag hemma, ringer sjukgymnasten och säger att det blev en kortisonspruta. Kan inte gympa i dag. Det är ju bara så. Man skall hålla sig lugn första 24 timmarna. Ja jag vet men hur skall det gå till? Jag jag vet inte. Jag kan ju inte vara stilla, jag skall ju fixa och trixa med allt så klart så ja det är bara så. Det blir på soffan och där sitter jag och så är det ju bara att göra. Camilla hjälper mig så det går ju bra. Men jag får lite ångest att bara sitta. Jag pallar inte det, jag fixar lunch.
 
Här sitter den, plåstret färgat av byxorna. Så typiskt.
 
Det blir kyckling pytt, så äter vi och planerar in en sväng till Brinken och packa i hopp Thomas väska med tränings saker, han skall paddla. Ja det är ju bra. Så vi åker till Benevento, köper en sallad och äter den på Brinken. Vi åker sen hem för att se lite tv och dricka kaffe/ te. Vi har lite soffhäng till 22 tiden och det är ju då straxt efter som Thomas kommer och plockar upp Camilla. Jag blir sittande till klockan 23,50 vet inte varför och det är ju oväsentligt. Men det blir tufft i morgon, kommer vara as trött på eftermiddagen.
 
Min dotter
 
Det tar jag hand om då, men så är det bara. Tar och stoppar här för att krypa ner i sängen för att sova. Det var en bra dag trotts kortison sprutan.
  
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Super kall dag

 

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är söndag den 210425
och det är Markus som har namnsdag.
 
Dagens ord "Gratitude"
 
 
Det är en ny dag och den börjar med tvättstuga och att Ari skall på kurs. Så det är ju helt makalöst vad det är saker som poppar upp och som man skall göra, undra om jag skall skaffa en tvätterska, det vore ju coolt. Jag hade en för länge sen, typ 10 år sen, min mamma. Hon var enorm och hjälpte mig med massa saker. Juhani var liten och det var underbara år med min älskade mamma. Tänk om jag fick snacka med henne i dag, lyssna hur hon klara sig över kriser.
 
Min mamma har också mist ett barn, min bror Greger. Han var nio månader när han fick lämna denna värld. Så det känns lite så där udda men han är ju min bror och det är ju då så att han betyder massa för mig också. Det är inte bara att man måste ha umgåtts eller så, det finns band mellan oss och det är ju viktigt för mig i detta läge.
 
Jag har också sagt att man inte behöver ha blodsband för att höra i hopp. Men det är ju okej att ha bonus barn, föräldrar, mor och far föräldrar. Ja allt man kan tänka sig. Bara det betyder något viktigt och är genuint ömsesidigt. Det är viktigt att känna att det är rätt, för jag vet att blodsbands syskon kan verkligen bråka så det är nog bra med det också. Då sa ner till tvättstugan. Det är bara att köra på och försöka göra det bästa av allt så nu kör jag med tvätten.
 
Frukost innan tvätten, hinner jag det eller? Jo då det skall gå bra i alla fall halva, te kan jag ta sen. Det är okej Ari skall till Eskilstuna och göra en el kurs så det blir jag i tvätten, ja ja det går nog bra, inte så mycket tvätt. Ner och upp. Tar lite te och en smörgås, det är viktigt. Lyssnar på musik och titta runt på Facebook. Det händer inte så mycket så det gick ju fort. Ner igen och hänga tvätt. Så på med torktumlaren. Upp igen.
 
Så vad gör jag nu då? Ja jag kan spela lite kort på datorn. Det är ju rogivande. En timma går ju fort, ner och plocka upp torktumlare kläder och handdukar. Så nu skall jag gå upp och vika detta. Tar lite mer te och det är ju helt okej. Så sitter jag här och lyssnar på musik som är så skönt, lite ösa med rock från 80-talet. Det är ju det som är bra, sista tvätten skall hämtas, allt är torrt. Jubel så skönt. Det är bara att gå upp och fixa sig innan jag drar ner till Brinken.
 
Lägger det på sängen så jag kan ta det när jag kommer hem. Det skall bli lunch hos Karlsson, och när jag kommer ner så är Rickard där så kul så jäkla kul att träffa han. Men det är ingen Jack med. Det är ju lite tråkigt. Skall försöka träffa han snart. Det är lite jobbigt bara  han är ju i samma ålder som Linus skulle ar, dom är lika intresserad av spel och han gillar dataspel: Men det går bra och det är ju det som man skall ta tag i det också.
 
God lunch blir det, Camilla fixa kebab och det är ju gott. Jag äter visserligen inte alls så mycket mat efter som jag dricker måltidsdryck. Men lite kan man alltid smaka. Då blir det lite klassisk film "Den tunna röda linjen" Bra film och det är ju bra att hänga med hela story. Så blir det en annan film också. Rickard lämnar oss så det är bnara jag, Camilla och Thomas kvar.
 
Det är ju inte så bara och det är ju inte alls så dumt det heller. Jag har en fin och lugn dag här på Brinken. Så nu skall jag väl ta mig hem. Det är ju lite som skall vikas och läggas in i skåpet. Jag skall också ta lite te för att det är nog det som saknas och det är ju så ibland. Det smakar gott och jag har ingefära i te det är grejer det. Har druckit lite lemonad också, citron lemonad. Himla gott vill jag säga. Då så invänta min man han skall nog komma här vid 18 tiden.
 
Ari har handlat middag med sig hem och det är ju helt toppen, jag får lite sallad och kan väl få i mig den. Så det blir nog kvar massa till gubben i morgon. Så nu skall jag i alla fall fixa mig för kvällen och lite sömn som är bra för kropp och själ. Det får all vara bra så. Tackar för dagen och jag är super nöjd med den så det känns bra.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Trött? nej bara seg

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är lördag den 210424
och det är Vega som har namnsdag.
 
Dagens ord "Honesty"
 
Det är en bra dag att vakna upp till, det kan bli vad som och det är just det som jag har gjort i dag. Vaknat upp alltså. Det skall bli frukost först och det skall jag njuta av en stund så kan jag återkomma när det är klar och jag känner för att skriva ner min dag som jag nu gjort ett par år. Det är inte lätt att hålla sig inom ramen vad som jag vill skriva och kan skriva. Jag har ett bra tag varit följd av mitt X och hans fru här när den låg ute på nätet. Jag har varit tvungen att låsa den eftersom jag inte är ett dugg intresserad av hans eller hennes kommentarer och invändningar om mitt skrivande.
 
Det är dock min blogg och det är jag som känner och vill skriva om det jag skriver. Typ att Emelie är saknad i mitt hjärta, att hon var så besviken på sina föräldrar som inte lyssna. Hon saknar sin stora kärlek Roger, hon fick inte vara som hon ville. Att hon skulle ta hand om sin mammas tablett missbruk som hon alltid fik se till att hon inte tog för många. Listan kan bli så lång så lång.
 
Jag vill skriva om det som finns i mitt huvud, mina känslor, min saknad, min längtan, mina barnbarn, min barn, mina allt.  Jag vill säga att jag verkligen ogillar den eller den personen , jag vill kunna säga saker utan att få tillbaka så bisarra svar att man nästan kräks på det. Min dotter som jag nu är mycket med på grund av hennes situation, kan få sig en redig känga av mitt X genom att han skriver att hon och Linus är inte i hans liv längre, han har kastat dom på soptippen.
 
Han skriver också att min dotter skall avskriva sig sin arvs rätt från honom, hon är inte hans. Han hoppar på mina barn och det är då alla barn inklusive min son i Ärla. Jag fattar inte att han är så bitter och sjuk . Jag vet dock att det är svårt att bota denna symtom som han ligger till med.schizofreni och bitterhet, svår combo. Han har svårt med att skilja på rätt eller fel och lögn och sanning. Det är inget jag tänker hjälpa dom med och det är inget jag vill diskutera med mig själv om heller.
 
Jag vet att jag skall rensa ut han i mitt liv tills det inte existerar ett gnutta korn kvar. Han är inte värd en tanke från mig, jag arbetar hårt med detta svek som han gjort och snart är allt utrensat. Det känns så bra för mig, för ärligt talat är han inte värd det i mina ögon. Han är ingenting. Jag kan som lite info berätta att det var jag som handla mat åt dom två i början av deras förhållande. det var jag som låna ut pengar (som aldrig betalats tillbaka) till deras förlovningsringar. Det var jag som pass Emelie så ofta för att dom skulle försöka få ett lugn i sitt hus (vilket inte hände), det var också jag som stötta frun när X:et var otrogen mot henne också,
 
Jag har alltid sätt till att hjälpa dom, på jularna när mina kids var små då var det alltid så att jag fick åka till dom för att barnen skulle få träffa sin pappa på julen. När det annars inte var så noga med helger hit och dit. Ja det var ju så svårt, det är ju inte lätt att erkänna detta för dom men jag klan säga jag har gjort det och nu skall andra säckar knytas i hopp som jag kan bränna. En sak som mi dotter såg på ett kort som Emelie hade på sina föräldrar var en text som löd ungefär så här.
"Jag har valt dig  xxx och Emelie framför mina andra barn".
 
Det var inte så lätt att svälja för min dotter. Och när det skulle tömmas i Emelies lägenhet, oj oj Frun var hos grannen och drack kaffe, mitt X gick runt och gjorde ingenting, Camilla, Thomas bar och släpa på allt, min svärdotter fixa i köket,  Så vad är det för snack att Camilla aldrig hjälpte till? Det att sängen skulle stå hos Karlssons är en lösning som skulle vara i en till tre veckor, Alla kartonger var där hela Emelies bo hag var hos dom.
 
Det hade varit mer humant att förvara dom i ett förråd från Pelikan. Det var så jobbigt att alltid se Emelies säng gavel stå där, Camilla mådde så dåligt, hon var också med hemma hos Emelie när hon hade avlidit och låg i denna säng. Men det räknades inte, för hon var ju bara Camilla, detta har skett många gånger under Camillas upp växt vilket jag tycker är sjukt. När Thomas flippa ur av att se sin fru leta som en galning efter några små handdukar och något gammalt smink som saknades påstod fru X att Camilla snott.
 
Det grundade sig i att Camilla lånade en väska av Emelie när hon levde och nu var den kvar hos Camilla. Så enkelt är det till förklaringar. Men det är inget mitt X köper för han har en förmåga att det är som han säger. Det finns bara en väg och det är hans väg, allt annat är fel och det kan man inte ens fundera på. Ja det är en mycket sjuk man som finns på andra sidan min blogg. Det är så då att jag låser den och han kan inte se den.
 
Det gör att jag kan skriva vad jag vill nu utan att jag måste tänka mig för vad jag skriver, som mina gravrundor, nej nej jag får inte tända ett ljus hos Emelie, det är hellre mörkt och tråkigt där än att jag skall tända ett ljus. Hur sjukt är inte det. Jag hoppas att det är någon annan som åker och tänder ljus där, men jag är ju där ofta väldigt ofta så jag tänder ändå. Jag saknar henne också väldigt mycket.
  
Jag har nu tassat runt i pyjamas hela dagen, tagit lite te och bara haft det super. Jag tror jag skall se till att komma in i duschen så jag har gjort något av mina dagliga rutiner. Ari har åkt iväg och skall spela på hästar, och Camilla ringer och vill bjuda på middag i kväll. Så det blir nog mat på Brinken i dag. Ari kommer hem och sätter sig först i fåtöljen men lägger sig på soffan och skall bara vila lite. Han somnar.
 
Så nu är han vaken igen och jag har hunnit med att duscha också. Min duschslangen gick sönder så jag måste köpa en ny. Inte roligt alls. Nu så är det bara att ha en skön eftermiddag och låta allt komma som det vill. Jag har så pass bra koll på det mesta och jag vill bara njuta av dagen. Vi skall förbi Linus innan vi åker ner till Brinken. Jag tänder ljus hos Göran och Linus. Har inget att ställa hos Emelie. Men det är säkert någon annan som kan göra det.
 
 
Middagen blir så god och så nöjd vi alla är, det är Thomas som har gjort i ordning allt. Pasta, svamp, creme fraiche med smak, det blire en härlig röra och kycklingbitar i. Så gott, njuter av varje tugga. Som jag skrev, alla älskade den. Super god Thomas. En film och kaffe/te. Ari blir väldigt tröt slumrar in och då frågar jag om vi skall åka hem. Det blir bra tycker han. Camilla och Thomas skall tända marschallertill Linus, sen kommer hon förbi och hämta mediciner från sina låder som jag har här.
 
Det blev allt i dag så jag hoppas att allt blev bra för dig också.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Så skönt nu kommer helgen

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är fredag den 210423
och det är Georg & Göran som har namnsdag.
 
Dagens ord "Respnsibility"
 
 
Då är det fredag och det betyder för mig att det är helg. Jag kan då njuta av sovmornar, som jag hoppas jag kan få, jag har min man hemma och allt skall gå i sakta mak utan massa läkarbesök och träningar. Ja det är två dagar som man andas in djupt och bara är. Så det känns så bra och jag tycker då om dessa dagar. Men först ut i dag är ju då min frukost, som består av fil, musli, smörgås och te. Jag har även en hutt ingefära juice. Det är den stadiga jag tar varje morgon som känns super.
 
Min dotter dyker upp och vi skall nu ta tag i dagen och ladda för ett sjukgymnast besök. Camilla skall bli tryckt på och det är ju super. Så ja då är det bara att komma igång med dagen på riktigt. Fika med dottern innan vi skall iväg till Tullinge. Det är en väldigt tidig morgon tid hon har hos sjukgymnasten.08,00. Då så parkerat och nu skall hon få en riktig omgång på höft böj senan. Den är så bråkig och hon får ingen ordning på den. 
 
 
Det tog sin tid och det är ju sådant som tar tid. Jag tycker väldigt synd om henne. Det är ju grymt obehagligt att se. Det blir lite nålar också på triggerpunkterpå lårets översida och vis knät. Det är ju där senan fäster, den går långt upp i magen lite på sidan också. Där har hon ju också ont. Det är bara tråkigt att det blir behöva vara inflammerat och ge sån smärta.
 
 
Vi är klara och åker till Flemingsberg där vi skall kolla in Pulsen innan hon skall till reumatologen. Vi hitta lite bra att ha saker till hennes nagel fix. Det är ju bra att ha massa olika filar för det skall ju filas och ruggas upp och ja allt annat också. Det är snart dags för nya färger på mina  naglar så det känns ju bara bra. Jag handla ost och lite  måltids dricka, det fanns också goda bars också så det tar jag. Camilla får ett samtal från en läkare som hon nu skulle ta i affären. Hon blev lite stressad men det gick ju bra.
 
Nu skall vi till HS och Reumatologen igen. I dag skall hon få koll på dom yttersta kärlen i fingrar och tår. Detta moment är så intressant och jag fick vara med och se hela alltet. Läkaren kolla till och med senan i hennes fit, den var ju också inflammerad. Det blev en kortison spruta i dag också fast absolut inte på samma ställe som i måndags. Hon blev undersökt med ultraljud och det var också väldigt intressant.
 
 
Då kära tös skall vi ta oss hem så du får vila. Det kommer snart bli så ömt i området som just fått en kortison injektion. Vi kör hem till mig och vi tar lunch och sen lite fika. Det är en skön eftermiddag och jag kan säga att det är en bra dag trots alla hit och dit. Vi blir väldigt sega och det är lätt att bli det när man har varit på hel spänd så många timmar som vi var sen klockan åtta i morse.
 
Min gubbe kom väldigt sent och jag kör hem Camilla vid 19,30 tiden. Thomas ringer och ber oss att åka till Biltema. Han skall ha bromsskivor och ett verktyg så han kan ta bort bromsoken med. Vi är klara straxt för åtta så nu klan vi åka ner till Brinken och jag lämnar henne hemma. Det är kul att titta på när någon mekar med bilar och särskilt när dom blir så skitiga av olja och smutts som finns på däcket och bromssystemet.
 
Hemma igen och nu skall jag göra kväll och bara ta det lugnt och njuta av kvällen.
  
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google
 

Samtals dags

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är torsdag den 210422
och det är Allan & Glenn som har namnsdag.
 
Dagens ord "Harmony"
 
Ja detta är ju kul, helt otroligt och allt annat. Jag är vaken och min man kommer in till mig för att säga hej då, han skall åka nu. Det är ju hur galet som helst, jag är kissnödig och skall gå upp om bara en stund. Den lilla stunden blev en timme senare och en hysterisk ringning på ytterdörren. vad händer tänker jag och stutsar upp och går till dörren och öppnar. Det är en Camilla utanför och upprörd. Varför svarar du inte, du skrämmer mig, fattar du det säger hon i ett enda andetag. 
 
Men älskade barn, förlåt, jag har inte hört luren, vad konstigt jag hör ju den om den ringer. Letar upp min lur och den är på ljudlöst sen i går inte konstigt att jag inte hör något. Hon lugnar sig och det blir bra till slut och då skall gon få kaffe och lite valium av mig, nä jag har inge valium hon får nöja sig med kaffe.
 
Då kan man säga att det är en morgon som starta med dunder och bra. Så blev det för mig, hur blev det för dig? Ja det är ju just sådana här mornar som jag helst vill slippa. Jobbiga saker är det med det kan ju hända vem som. Nu är vi igång och skall fördriva vår förmiddag med lite tv och snack. Klockan tickar på och det blir lite så att lunchen får komma, den skall ju än då intas. Jag är inge hungrig men tar en dricka och njuter en stund av den ( måltidsdricka ).
 
Ja du gumman skall vi ta oss vidare nu då och se till att komma iväg till sjukgymnastiken, jag skall cykla i dag för det är bättre att vi gör något istället för inget. Jag hoppas att det blir bra, med lite värktabletter i botten skall jag nog klara detta. Camilla har ont i foten efter kortisonet i måndags, det är ju så att det blir ondare först och bättre sen. Hoppas det blir bättre i morgon. Hon tränar än då.
 
Klar med detta, mitt samtal är avbokat för hon är sjuk, helt okej då jag slipper stressen innan mitt samtal i Tumba. Cykla i 20 minuter medans Camilla fixa sin träning. Skall försöka fixa med knä träning på måndag. Så nu skall jag då ta med mig dottern och rulla mot Brinken. Vi plockar upp Malin så hon kan komma med nu på en gång.
 
Vi tar en fika och kollar på en tjej som fixar massa gottis, ett bra sätt att inte käka själv kanske. Nu skall jag vila en kort stund innan jag skall till Tumba igen. Jag somna vist, det var inte vanligt men så skönt. Jag hoppas att det blir lättare nu med samtalet som kommer att bli super tungt i dag. Malin blir kvar och kan slappa en stund innan vi kommer till baka. Ja så är vi framme och skall nu ha
sorgegrupp samtal.
 
Underbara människor som leder denna grupp, väldigt pedagogiska och att de lyssnar. Vi samtalar om vad sorgen sitter på kroppen, vad den känns mest. Vi snackar också om vilka känslor som finns. Det är mycket givande och jag känner att det är väldigt bra för sorgearbetet för mig och i min position men Camilla och Thomas.
 
Nu åker vi hem, vi har torsdags middag och det blir sallad. Så det är ju bara att mumsa i sig lite, väldigt lite. Lite te och sen är det bara att kvällen kvar. Jag åker hem för det är ju dags för medicin och annat som skall ske i kväll. Jag har ett formulär från ortopeden som skall fyllas i. Jag skall också göra ordning min medicinlista så den stämmer in för måndagen.
 
Så nu8 gör jag kväll och känner att denna dag har varit så givande.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Det kommer alltid en ny dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är onsdag den 210421
och det är Anneli & Annika som har namnsdag.
 
Dagens ord "Eillingness"
 
 
Ny dag, nya spännande saker som kan hända, nollgradigt, sol på G, njuter av en frukost, känner mig utvilad, mår helt okej. Vad mer kan man önska sig en onsdags morgon klockan 06,00? Jag har varit igång en timme och det känns helt okej att fortsätta min dag och njuta av den. Vi skall lufta på oss i dag, jag och Camilla. Har lite att stå i och då är det bara att köra på i de spåret för att komma vidare. Inga konstigheter eller hur?
 
Vi skall ha en super bra förmiddag och det är bara att njuta av den och se vad som händer. Jag tror att det blir väldigt bra. Vi hinner med lunchen också, det blir en fruktsallad. Så det är bara att njuta av den okså. Det är så våra dagar ser ut när man inte är uppbokad. Men ... det är vi ju faktiskt. Det är bara att gå ner till Bee (som är täckt av damm) och köra till HS. Det är så att Camilla skall få inlägg till sina skor.
 
Dom måste passa hennes fot mer och inte vara trånga, det är tydligen inte så bra då man har SLE. Kan det vara därför hon har blåa tår? Ja det är ju frågan man kan ställa sig. Hon skall ju testa blodcirkulationen i tårna nästa vecka så då vet vi mer om hur det står till. Ja så nu är vi här och läkaren kommer och ropar upp henne och vi går in. Ja jag följer med, det är väl så mammor gör med sina flickor. Grabbarna skall klara sig själv, eller dom önskar det i alla fall.
 
 
Då så det tar en stund med allt de tekniska som skall vara på fötterna. Vilka grejer, imponerad. Så kollar hon in ett par gympadojor som ser bra ut. Dom lägger hon undan. Det är nu bara att åka vidare. Men vi tar en sallad med oss. Så det blir ju att äta en god sallad sen. Men först ett stopp i Tullinge och det är dags för samtal, för Camilla.
 
Hitta ett löv med ett hjärta på.
 
Det går bra, mycket kommer upp och hon till och med kan stöka i det förflutna. Det är bra och nyttigt för henne. Jag hoppas detta kan leda till ett bra forum där hon kan tömma ryggsäcken ordentligt. Jag hoppas det. Gamla saker skall rensas ut och sen skall man knyta i hopp den och kasta den. Jag har lagt mycket bakom mig och jag vet en hel del om vad det handlar om när det gäller min dotter. Jag vet att det är tufft och att det är i slutändan bra att få ut det.
 
Människor som alltid förpestar hennes liv. Elaka människor som bara vräker ur sig skit och lögner. Det är inget att ha kvar så det skall bort. Sen allt runt hennes syster som också är så jävla jobbigt. Hennes svärfar, hennes farfar ja listan kan bli lång. Nu skall jag inte bli långrandig med detta men jag säger bara, vilka skitar vissa människor kan vara. Det som är jobbigast är Linus bortgång, hennes älskade lilla kille. Den kan vara svår att komma åt.
 
 
Nu är hon klar och börjar bli trött och behöver äta något. Jag vi tar salladen nu säger jag. Det blir bra att ta den i bilen för vi skall inte vara i Tumba förens 16,00 Så det blir bra. Gott var det och nu är det bara att ta sig vidare till Tumba Tatoo. Beställa en tid för en tatuering. Spännande. Jag vill att det skall bli en bra huvudfoting. Klar här också då åker vi hem till mig och tar en fika. Inväntar Thomas som kommer att plocka henne
 
Då har min dotter och Thomas lämnat the building. Jag skall invänta min man som skall komma hem i dag, det kan då ta lite tid eftersom han stannar i Ärla. Det blir ju så när barnbarnet fyller år. Så det är ju bara att vänta och vänta lite till. Se där, här är han ju. Min man stega just in innan för dörren, han vara och gratta trollungen som nu är stor, nio år, det är ingen lek jag lovar.
 
Då är det bara att göra kväll och se till att allt kommer som det skall. Trött och åter trött. Det är intensivt att vara spänd en hel dag för att håll i hopp men det går och jag tar små steg framåt. Det var det, nu är det i alla fall sängen som ropar på mig. Jag kan nu bara lägga mig för natten.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

En hemma dag för oss

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är tisdag den 210420
och det är ?Amalia & Amelia som har namnsdag.
 
Dagens ord "Faith"
 
 
Det är åter en ny dag och det är ju bara att köra på med en ny dag och nytt innehåll. Det är en kylig morgon mes minusgrader och det ör lite molnigt. hoppas solen når fram i dag så man kan sitta och njuta av den en stund i dag och gärna då utomhus. Så det är ju bara att köra på. Frukost, bädda, vika in kläder, badrums stök och så lite te och njuta vidare av morgonen.
 
Camilla dyker upp och det är en morgon m4ed jobbig smärta i fotleden. Men det visste vi ju att det skulle bli8. Jag har bara  så svårt att se när mina barn har ont, jävligt ont. Hon skall vila i dag också och det är lika så bra, vi har soffhäng hemma hos mig och det känns ju bra. Jag hoppas att gon kan sova lite också.
 
Lunchen i dag är en dricka och sen lite fruktsallad. Det är ju snart sommar och då skall man ha sommar kropp eller? Nä det skiter jag i, jag vill bara lätta på trycket på mitt knä och rygg. Det är viktigt att de blir lättare så man inte sliter i onödan på kroppsdelar som är lite så där påfrestande. Knän, höft, rygg och fotleder ja fötterna också. Det är ju viktigt att tänka sig för nu och inte vänta tills det blir riktigt illa.
 
Det blir lite eftermiddags snack också, jag känner att det är lite segt att inte kunna komma ut, jag vill promenera nu, det är ju viktigt att röra oss. Men det tar vi tag i imorgon, om det inte kommer snö vilket det tydligen skall göra. Har vi inte lämnat vintern nu? Jag vill ha med vår så att sommaren kommer. Tänk att bara ha en klänning och njuta av värmen. Leder, kropp och själ mår bäst av det. Jag hoppas att det bara blir nu ett kort och litet bakslag.
 
Vilken tur jag har so har vintersulor på Bee. Jag får inga problem i morgon. Det skall ju bli en sväng till HS och sen Tullinge för att avsluta i Tumba. Så min eftermiddag kommer att vara spikad. Som det ofta blir när vi planerar galet eller ett möte som bara råka komma in i almanackan. Ja så kan det vara. Thomas kommer och plockar Camilla och jag tar ett samtal från Pia. Det är ju kul att höra att det går bra på jobbet. Hon har också planterat nya blommor på balkongen. Det är ju så att dom hon köpte först frös förra veckan.
 
Nu skall jag göra kväll och ha en skön tv stund. Jag har inte alls så mycket annat för mig. Så det var ju en bra dag trotts allt. Jag hoppas på fler av dessa. När dagen bara rullar på det är ju lite bra att kunna njuta av dagarna också. Oftast blir jag ju lite nere och saknaden blommar upp som bara den.  
min lilla prins du är så saknad.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Så, det r ny vecka

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är måndag den 210419
och det är Olaus & Ola som har namnsdag.
Vecka 16, dag 109 på året.
 
Dagens ord "Truth"
 
En ny vecka, en ny måndag , en oskriven dag och det är bara att börja ta in saker och ting som är bra för mig. Jag börjar alltid min morgon med frukost och njuter av den till mjuk musik och ett ljus tänt. Det gör jag hela året och det ger så mycket harmoni. Det är magiskt att starta dagen med så mycket kärlek och glädje. För även om jag har en djup saknad efter Linus så har jag glädje i mitt liv i alla fall. 
 
Jag är så glad och stolt över mina barn och det är så fantastiska. Jag har inte alls ångrat ett enda dugg när det gäller mina barn. Så mycket kärlek, så mycket värme. Barn är något som är fantastiskt. Det är ju så underbart att kunna få barn på ett eller annat sätt. Jag tycker att barn är en glädjespridare. Visst det skall tjuras, ljugas, bråka, stökas och allt annat i mellan.
 
Det är inte lätt med barn med det är en rikedom som man får lära sig av. Inget barn är lik de andra. Alla har sin egen ram och det är så olika, men ändå lika. Jag hoppas att alla kan känna vilken glädje det är med barn. så det är mitt glädje strå. Nu är ju jag så pass gammal att jag faktiskt har barnbarn, massa barnbarn. Det går inte att undkomma i denna blogg, det är jag också så stolta över.
 
Jag har djup sorg efter Linus, det har man inte heller missat här på min blogg. Saknad och såret i hjärtat är inte läkt, det kommer ta tid. Det läker så pass att det finns en skydds yta där pusselbiten har suttigt. Det är så det är och det är så det kommer att vara. Alltid saknad, aldrig glömd. Det kan vara dagar som man inte alls kan ta för sig av livet.
 
Då så Camilla och jag har en skön morgon. Det är ett läkarbesök till reumatologen, läkaren skall känna och klämma på Camillas leder och så får vi se. Läkaren Camilla har är så fantastisk bra så det är ju galet, alla leder skall undersökas. Det är bara att köra på. Hon hittar dom kanna och blåa tår Camilla har, hon hittar vänsterbenet som Camilla har besvär med en infektion finns ju där. Fot leden, ja den mår ju inte heller så bra.
 
 
Fint akvarum på motagningen
Väntar på läkaren
 
Kortison, två sprutor, ja det är ju sådant man få ta när man är reumatiker. Så hon får inte belasta sitt ben i dag. Det var ju spännande. Längsta sträckan hon får gå ör nu från avdelningen till parkeringen. Så var det med det, benet skall vila och ligga på fotpallen resten av dagen Det är ju rett och riktigt att man skall vila efter en kortison spruta. Så sköna höna nu är vi hemma och du får allt lägga upp fötterna på fot pallen.
 
Här sitter vi nu och bara kan njuta av dagen som susar gör bi. Lunch, mellis hinner susa förbi. Det är ju bara att njuta av dagen. Så då är vi på gång med eftermiddagen. Camilla börjar få ont som fan, det är ju så att läkaren har träffat rätt till hundra procent. Så nu är det jobbigt i hela benet och upp i ryggen. så Thomas kommer för att plocka upp henne. Så bra det var då.
 
Jag skall nu göra kväll och det är ju bara att njuta av den och se till att komma i säng i normal tid för att få den bästa sömnen. Min dag är nu avklarad och det återstår bara att säga god natt och hitta sängen. Inte alls så pjåkigt, sängen är så varm och go. Tar väl då bara och lägger mig.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

En skön dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är söndagdag den 210418
och det är Valdemar & Volmar som har namnsdag.
 
Dagens ord "Courage"
 
Vi vaknar upp och Camilla är vaken, hon har sovit oroligt och det har varigt jobbigt för henne. Nu skall vi mysa i min soffa, den är så bra att mysa i och ha ett soffhäng. Det blir frukost och sen slumrar hon in för jag är ju bredvid henne så hon kan slappna av. Jag hoppas att det är en bra stund så hon får vila ett tag. Jag kollar lite på tv och så är hon vaken igen.
 
 
Då tittar vi på vägens hjältar och Pias barnbarn är med, det var riktigt skoj. Nu så tar vi lite fika och tänker lite på att ta en promenad i det vackra vädret. Det kan ju vara skönt och Ari skall med ut, han har jobbigt med andningen. Måste bli bättre med dessa skit lungor som han nu fått efter Corona. Han har massa problem och det är inte alls så bra.
 
 
 
 
Skön promenad och det blev en bra sväng. Nu skall vi ta lunch, Ari tar en pizza och jag och Camilla tar en sallad. Jag en ost och skinka och Camilla en grekisksallad. Vi tittar på en film om hur haven och fiskar bara slaktas och sen att det är allvarligt, dör fiskarna ut, dör haven och dör haven dör vi också.
 
Så vår värld behöver verkligen hjälp att få fart på hela ekosystemet igen. Det är skit jobbigt att se, massa plast i haven och så är det massa hajar, delfiner, vatten sköldpaddor och andra arter som rasar i antal. Korallreven förstörs för den kommersiella överfiskningen med dessa stora fiskefartygen som finns i dag.
 
Vi fortsätter med go fika och tittar på tv, Camilla slumrar till igen och får en skön sömn till slut. Jag hoppas att det nu blir bättre, en timme skulle vara bra om hon sov. Thomas hämtar henne när han kommer från Ärla, jag och gubben måste handla så vi åker till Willys. Han skall ha lite saker med sig i morgon och det är bra att köpa med sig då. Vi kommer hem och jag packar upp, ställer på rätt plats och så kan han börja med maten. Vi har tvättstuga klockan 18 så nu är det bara att köra på.
 
Lite mys på kvällen och jag skall hinna med healing också. Men det går nog bra för jag kan allt få in god hälsa för mig när jag behöver det. Då så nu gör vi kväll och det är ju det som blir bäst. Älskar bara detta med kvällar, så mysigt och extra bra när gubben är hemma. Det varar de, nu är det sängen och jag kan sen njuta av en bra natt.
 
  
Fina vår blommor utan för mitt hus
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

En dag till på SPA

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är lördag den 210417
och det är Elias & Elis som har namnsdag.
 
Dagens ord "Integeity"
 
Vad nuet än ger dig,
acceptera det som om
du själv hade valt det.
 
Morgonen startar med att mitt larm går av klockan 06,00. Det var inte meningen och det bara blev så, Eva är redan vaken och det har hon varit ett tag. Jag känner att jag har sovit så bra och så länge det är bara så skönt. Det blir frukost klockan 08,00 och det är ju det vi väntar på. Hinner packa i ordning på mina saker och ser till att dom kommer på plats. Vi bär in våra saker till andra rummet där det kan stå tills vi är klara för att bära ut sakerna till bilen. Det är ju bra så, frukosten var super som alla hotell frukostar är.
 
 
 
Väskor i bilen och då blir det en dag på spaavdelningen. Pia skall på massage kl. 10,45. Så vi andra hittar ett ställe att sitta på, sen är det ansiktet för mig och fötter för Camilla. Malin och Eva har tagit helkroppsmassage så det var ju skönt för dom. Det är dags för lunch och jag äter en råkost sallad. Det var super gott. Lite mycket svart ris bara. Jag får fotmassage och det var så skönt kan jag lova.
 
 
 
Så skall vi väl packa oss i bilen klockan är 15,30, det tar ju ett tag att kommer hem, vi skall tanka också det blir ju då efter en stund på vägen, handlar lite cocosbollar och mumsmums. Det är bra att ha hemma. Men jag har min dotter med mig hem och det känns bra. Hon skall sova hos oss och det känns ännu bättre. Att ha ett av barnen hemma över natten är så underbart. Inget som jag kommer att ångra. Vi tittar på TV och äter middag, Ari har lagat och det är gott. Av någon anledning kan jag inte äta så mycket det tar stopp liksom.
 
 
 
Till slut är det natti natt, trött efter en dag på spa och glad att jag kom iväg med min dotter till slut. Hon hade en fin fredag och lördag och jag hoppas hon är nöjd.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Spa eftermiddag.

 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är fredag den 210416
och det är Patrik & Patricia som har namnsdag.
 
Dagens ord "Balance"
 
Försök att ta bort "plikten" från allt hushållsarbete. Fokusera på vad du
gör rent fysiskt i sälle för att stressa igenom varje moment. Se varje
syssla som ett positivt och kärleksfullt sätt att vårda och visa 
engagemang för ditt hem.
 
 
Då är det fredag, äntligen fredag. Det kan betyda så mycket, som t.ex.
Att vara ledig.
Att träffa en vän.
Att mannen kommer hem.
Att du kan göra något roligt.
Göra något man längtat efter.
Att njuta av fint väder och sol.
Att åka till landet och bara vara, 
Att jobba och ta hand om andra
människor behov.
 
Listan kan jag göra lång och det är bara att sätta in allt de man förknippar med helg. Jag är inte så krävande så jag nöjer mig med det jag har och det jag älskar, min familj. Så det är ju mycket man kan älska på många olika sätt och att helgen kan vara en av sakerna är inte så konstigt. Det är ju den som man vill ha och förknippar den med ledigtht.
 
Men det kan också vara så att många människor är ensamma och många barn/ungdomar och vuxna som inte alls gillar den. De förknippar ledig dag med massa olika saker som är jobbigt. Det är rent av fysiskt och psykiskt jobbigt. Det är människor som blir ensamma och känner sig så ensamma. Det är viktigt att alla som har sin familj eller vänner skall  ringa en anhörig eller hälsa på.
 
Jag vet att dagens samhälle knappt vet vad gemenskap är, det är ju så svårt att få tiden att räckatill. Men det är just det man behöver i bland, att slå ner en stund och bara njuta av livet och att lyfta en lur eller rent av hälsa på. En dag så sitter man där ensam och bortglömd, det är ju tragiskt. jag vet, mina föräldrar är så saknade och jag kan inte få dom tillbaka i detta liv, men jag har familj och det är då de viktigaste för mig.
 
En familj behöver inte vara blodsband man kan även ha bonus och att man bara har tagit någon till sig. Jag har en syster dotter och även ett barn som var placerad hos mig, jag har bonus familj och egna barn, jag har vänner som står mig nära, väldigt nära. Jag har också kollegor och bekanta. Mitt liv är väldigt berikat och det känner jag är en viktig sak i ens liv.
 
Alla barnbarn som är mina, alltså det är så mysigt att bara tänka tanken på dessa små skatter som jag är berikad med. Som jag känner att det är livets mening. har aldrig gjort någon skillnad. Mitt hjärta räcker till alla. Och apropå alla, det är mina pusselbitar och just nu och för alltid saknas en pussel bit väldigt mycket, Mitt barnbarn Linus, oj vad det är jobbigt att känna denna saknad och tomhet.
 
Min fina ängel du är så saknad och jag känner att det är en orättvisa att du lämna jordelivet. Du var full av liv och jag vet att du har det bra och slipper den "dumma knölen". Den har satt sina spår i oss alla. Jag ser din mamma och pappa varje dag och det är så jobbigt, men jag lovar dig, jag är stark för dom och framförallt för dig..
 
Frukost för mig och sen skall jag invänta Pia så vi kan åka iväg mot Grisslehamn. Det är min och Camillas dag och vi har fixat så att vi kommer iväg på en skön resa. Vi skulle varit många från början men det ramla av människor hela tiden så det blev bara en mindre grupp som åker. Jag har bestämt att jaga skall göra det bästa av allt..
 
Så nu är det så. Det blir så kul och det blir vad jag gör det till. Så let`s go. Vi tar och packar in i bilen och sen  är det bara att åka. Vi har ett 20 tal mil att åka så det är bara att rulla på. Vi skall stanna för lunch i Norrtälje och ett apoteks stopp. Vi landar till slut på Havsbaden Grisslehamn. Vi har dess värre inget rum innan 16.00 vilket inte gör ett dugg, vi hade en spa upplevelse med olika saker som man får prova på.
 
Här börjar vi med fisk pedikyr, vilken upplevelse det är, ett gäng fiskar attackerar mina fötter och det pirrar och känns som om foten somnar, Dom putsar av all död hud och är alldeles hetsiga. Så detta kan jag rekommenderar till folk som vill göra något ovanligt. Sen var det en ångbastu, svalkning med is, sitta i varmt vatten, lerinpackning, mjukmassage och man känner sig som en ny människa.
 
Allt detta tar två timmar och det var så skönt och själen njöt att vara med om detta. Så nu skall jag fixa så att jag hittar mitt rum. Middagen skall vara runt 18.30 så jag kan fiska upp lite ur väskan har ju bara lite som skall hängas. Nu är det ju bara att köra på och jag skall gå på ett annat rum event med fruktfat så det är ju super, Hej och hå massa frukt, ostar och kex. Så mysigt.
 
 
 
Middagen den får tala för sig själv, vilken mat. Nu skall jag relaxa och se till att det blir en bra och skön kväll, Jag skall njuta ända ut i fingerspetsarna. Varje minut skall vara bra, varje sak jag gör skall vara för mig. Detta är så skönt. Det blir många skratt och det är ju galet kul här.
 
  
  
 
Till slut är det ju lite sängen som kommer och jag är så trött, så trött, lång dag och nu skall jag sova. Sängen är super skön och det är bara att stänga ögonen så sover jag. Inga större nackdelar. Ljuv natt sömn och det känns så bra. Denna dag har varigt magisk och helt underbar, jag kan lugnt säga att det är en bra resa för mig, min dotter har också fått njuta av denna dag/kväll, så skönt så bra.
 
 
 
 
 
 
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Skön och bra dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är torsdag den 210415
och det är Olivia & Oliver som har namnsdag.
 
 
Jag grattar Olivia (ett av mina barnbarn)
i dag på namnsdagen.
 
Dagens ord "Efficiency"
 
Jag får kärlek och
släpper smärtan.
 
 
Det åter igen en ny dag och det är väl super att jag hänger med fortfarande och det hjälper mig att vara en person med bra energi. Det är viktigt för mig att försöka vara så positiv som det bara går för att överleva dag för dag. Man kan ge kärlek och åter få kärlek. Det är viktigt att inte göra dumma saker eller säga dumma saker för man vill inte vara elak i själen.
 
Jag har inget emot att vara en snäll och hjälpsam människa. jag tycker om att bli bemött av snällhet och sannenligt. Därför gör jag det också mot mina nära och kära. Det finns också personer som sätter sig själv i en position som gör att jag lämnar det bakom mig. Det är inte alls någon mening med att ha människor i ens liv som är helt galet för en själv.
 
Ordspråket lika barn leka bes kan i detta sammanhang stå lite för hur det är för mig. När någon vill göra dig illa så är det bara att släppa. Ja mer eller mindre i alla fall. Jag tar inte skit eller inte heller elakheter. Jag har gränser jag kan inte bara slita ut mig för någon som inte är intresserad av hu livet är eller bör vara. Jag tycker det är viktigt att vara nere på jorden och förstå att alla är olika och det är så skönt, men för det behöver man inte vara elak.
 
 
Frukost Det är bara att njuta av den och se till att allt är okej med kropp och själ. Jag har haft lite yoga och nu kan jag ta tag i min dag och hoppas på att det blir så bra som det bara kan. Solen är på väg och värmen stiger, - tre grader just nu, Camilla kommer och jag har packat väskan. Vi skall ju på spa i morgon och det kommer att vara så skönt. Jag hoppas att det blir bra för både mig och Camilla. Jag önskar oss en super bra dag.
 
Men först skall Camilla fixa med blodprov och sen har vi sjukgymnastik. Det är bra för jag måste träna musklerna i benet och särskilt runt knät. Så nu tar vi och åker till Tullinge. Jag cyklar i 20 minuter och Camilla gör sitt program. Jag har några övningar för knät också så dom gör jag. Det känns så bra. Snackar lite med våran sjukgymnast.
 
 
Klara, då skall vi till Salem, färga ögonbryn och ögonfransar. Det kommer att bli super bra. Jag tror att det gör att man ser lite piggare ut. Jag känner mig piggare. Det tar inte så lång tid med det är ju bara att njuta av lite skönhetsvård för mig själv. Så nu kan vi då åka hem till Karlssons för det är ju torsdags middag och det betyder att Eva, Malin och Niklas kommer.
 
Det är kväll nu och jag är hemma hos mig, det är bara att köra med lite ner varvning och se till att komma i säng i bra tid, det blir lång väg att åka i morgon. Det var denna dag och den är jag tacksam för. Skall njuta en stund med bra musik och lite te, relax te, det är så gott på kvällen.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Ser ljust på dagen

 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är onsdag den 210413
och det är Tiburtius som har namnsdag.
 
Dagens ord "Flexibility"
 
 
 
Varje andetag är ett tillfälle
att ta emot och släppa taget.
 
 
Jag har en tidig morgon och det är för att jag skall hinna bli klar med allt för det är ju röntgen i dag, det är dropp in så man skall bara gå dit och sitta och vänta tills jag får komma in. Men jag måste åka 07,30 så det blir kanske lite stressigt. Det är alltid spännande med utflykter som man inte kan styra över. Att man inte kan påverka hur det skall bli från A till B. Så nu sätter jag fart och ser till att bli klar med mitt morgon stök.
 
 Så nu är det frukost och avnjutning av lugn och skön morgon musik. Det är bara att ta det lugnt och det är skönt att hinna med det. Så blir det badrums stök för att sen bädda och klä på mig. Så enkelt så bra och allt i sin tid. Skall gå ner nu för jag tror bilen kommer snart. Jamen där står den.
 
Mot Hötorget
 
Mot Hötorget, det rullar på, lite stopp vid Telefonplan och Liljeholms bron. Annars går det ju bra, det tog 40 minuter in och det hade jag ju räknat med. trappor, varför, jag ser att det finns hiss men den är en liten sak så jag vill inte åka den. Det är bra att använda benet, det blir ju super så upp kommer jag. Anmäler mig i kassan och det är bara att slå sig ner i väntrummet.
 
Röntgen 
Det är så gott som tomt, en annan väntar här. Så blir det min tur, jag får komma in i ett litet rum, ta av mig byxorna och sen skall knät fotas. En framifrån, en bakifrån, en från sidan och en med framåtlutat knä. Den sista gjorde ont som fan. men nu är jag klar och min taxi kommer 09,10, så jag går till Pressbyrån i T-bannan och köper en dricka.
 
Hem resa
 
Sätter mig och pillar på luren lite och spelar för att driva tid. Nu ringer min lur och det är chauffören. Han är utanför och jag kan gå dit. Hemresan gick lite fortare och vi var hemma på en halvtimme. Upp och ett toa besök är nödvändigt, jag plockar i hopp det jag skall ha med mig. Så nu är jag klar för att ha resterande dag med Camilla och vi skall inte göra något, bara lata oss och kanske sova lite, vilket jag gjorde, somna alltså.
 
Vi tar en go fika så vi kan njuta av vår dag också lite extra mycket. Jag har inte varit så här avspänd på väldigt länge. Så det var skönt och jag tror att jag verkligen behöver det. Thomas kommer hem och det är dags att jag skall åka hem. När herr Karlsson kommer hem åker jag, för vem vill träffa han? Ha ha ha nä jag bara skojar, Thomas är super fin svärson och jag är så nöjd med han.
 
Väntar nu på min man som skall komma hem, det är ju onsdag så han skall hem och träffa mig så han klara sig till fredan. Det skall fixa middag till han, så det är ju bara att göra. Jag skall ta en dricka i stället. Det blir super bra och jag känner att det är det jag måste göra. Att tänka på tyngden är något man skall tänka på när man får problem med knäna.
 
Det är viktigt att se till att alla leder och kroppsdelar är i relativt bra skick. Jag gör mitt bästa men jag kan ju då säga att det sliter hårt att jobba inom vården. Det har jag fått kvitto på nu. Så är det, men jag är glad att jag har ett jobb och att det har givit mig så mycket. Det är bara att vara tacksam för det.
 
 
Det är en bra kväll att ägna mig åt att se till att göra roliga saker för mig, som att fixa håret, kan det vara något? Ja det tycker jag. Lite sommar ljus kanske. Det är så att min dotter kommer över i kväll och skall hänga med oss eller med mig. Min man han spelar så han hänger med sig själv. Jag hoppas att det är och blir en bra ide detta. Jag vill det det piggar upp, Så nu kan vi (jag och Camilla) fixa frippan.
 
Det är lite fika time och sen kommer Thomas och hämtar henne, härligt att ro om henne på kvällen också. Det blev väl allt i dag så då kan jag släppa denna dag och ägna mig åt nattens timmar. Det är bara att köra på. med den.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

En lugn och stilla dag

 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är tisdag den 210414
och det är Artur & Douglas som har namnsdag.
 
Dagens ord "Asventure"
 
 
Om något jobbigt händer dig i dag, känn efter vilken del av kroppen som
reagerar och hur. Fokusera på din andning och på den drabbade
området, det hjälper dig att slappna  av och åter får
lugnet. Påminn dig själv om att även de värsta
stunden bara är tillfälliga.
 
 
Så då har jag återigen en ny dag som inte alls har många förbestämda dagar och jag kan känna att det är skönt. Min natt har varigt så perfekt utan större smärta. Jag kan ju säga att det är skönt att få sova utan den intensiva smärtan jag har i mitt knä. Det är ju då så att jag behöver min sömn eftersom jag skall klara av dagen i morgon. Så en bra sömn och en skön stund för mig här och nu.
 
Frukost är på gång och min dotter kommer snart, det är ju helt skönt att hon kan komma till mig. Det gör så mycket för henne och det är också bra för mig att få besök. Det är lite jobbigt med att åka iväg på morgonen, men det gör jag så gärna. Min dotter och jag har en sund och bra relation och det är det som är viktigt. Sunda relationer över lag skall man ha.
 
När det går över styr är det bara att släppa den och inte se tillbaka, man reser sig igen och hittar en bra väg att gå framåt. Ja då är hon här, vi tar fika och snackar om vår dag. Det är så att hon skall i väg och det är då med Malin. Kul det är ju bra för mig för jag har lite att göra hemma. Det är det där med att städa i sminket och se till att man inte har så mycket skit kvar. Jag har inte så stor plats för det så det blir att se till att man kan få platsen som man skall trolla fram.
 
Så nu kommer lunchen och det är ju bra, jag känner mig småhungrig. Vet dock inte vad jag vill ha, skall se vad Camilla vill ha, vi skall inta den (kycklingmacka) nere på Brinken, Camilla behöver hämta några saker hemifrån. Så det är bara att rulla dit och sätta sig vid bordet och njuta av en god lunch. Det är inte alls så stressigt som man kan tänka sig, man åker bara dit och sätter sig för att inta lunchen. 
 
Vi slår oss ner i soffan och njuter en stund av den. Camilla skall på massage i dag och det är ju bra för henne. Så nu skall jag jag förbereda kaffe hemma och Camilla åker med Malin hem till mig, så trevligt. Vi fikar sen skall dom hem och vi säger tack och hej. Ja jag skall bara ta det lungt och invänta kvällen. Skall bara njuta av lugnet och hitta en återhämtning.
 
Pratar med Pia och hör hur hon har haft det i dag, det är ju så bra på nya stället. Hon jobbar helg med hur bra människor som helst och det är ju bra. Det rullar på för henne. Då så nu är klockan 22,20 så jag bör komma i säng. Upp tidigt i morgon så det blir nog bäst.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Fräsch start på veckan

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är måndag den 210412
och det är Liv som har namnsdag.
Vecka 15, dag 102 på året.
 
Grattis finaste Viktor på
din födelse dag.
 
 
Dagens ord "Conpassion"
 
 
LYCKA
är en resa.
Inte ett resmål.
 
 
Då skall jag starta denna dag med att säga hej hej till min man och vi ses snart. Det är bra för han att komma ner till jobbet och få känna sig aktiv. Hemma händer det inte så mycket, det är mest stillasittande och spela på datorn. Vilket är farligt i längden med hans ålder. Röra på sig är viktigt. Så nu skall jag bara säga att det är dags för min morgon rutin så på återseende.
 
Jag skall nu ner till Camilla och fixa denna dag också, ibland vill jag bara skrika rakt ut. Smärtan i mitt bröst är skit jobbig. Det går inte en enda dag utan att jag ständigt tänker på honom. Min lilla vackra krigare. Så jobbigt, så svårt att ta in, alla frågor man har utan att kunna få svar. Det gör så ont och det är inte alls så kul när dessa dagar kommer.
 
Eller till och med stunder på dagen. Jag kan inte bara sitta och vara tyst eller inte ha konsekrationen på något annat så kommer killen smygande och det skär inom mig så mycket. Jag fattar inte varför man måste få sådana här sorger, det är ju så fruktansvärt. Jag har mina knep i bland som kan hjälpa mig genom dagen. Men ibland så fungerar dom inte. Jag hoppas att det bara kan sluta göra så ont.
 
Ja jag vet att han inte kommer tillbaka till mig, så klart vet jag det, men jag saknar honom ändå. Jag tror att det kan ge med sig inom sin tid, det får ta den tid det tar och jag vet att jag kommer klara det. Med min starka tro på vad som händer när vi lämnar denna värld hjälper mig så mycket, det är bara att ibland hjälper ingenting. Jag känner mig så slut och så trött.
 
Jag skall nu fortsätta min dag med Camilla och se vad som händer, det är ju bara att fortsätta framåt. Vara stark även om jag är trasig, känna kärlek och prata om vackra minnen av denna fina kille. Camilla har också varit väldigt nere ett par dagar nu och det gör också ont. Jag har ingen som helst lust att ha det så men vad skall man göra i detta läge.
 
 
Fixa ny färg på naglarna gjorde jag,
tack Camilla, love them.
 
Jag har förövrigt väldigt ont i mitt knä och det påverkar mig också. Det är hur galet som helst. Jag och Camilla tittar på lite tv och vi somna båda två, det är också skönt att man kan slappna av. Eller det är ju så att kroppen och själen är trött så det är väl inte så konstigt att man somnar då. Ja vi har lunchat och det känns bra att nu kunna följa Camilla till läkaren. Det är ju massa saker som skall ordnas hit och dit. Jag hoppas att det blir bra i slutändan.
 
Det tar lite tid för det vart lite mycket hit och dit. Jag har väldigt ont i mitt knä och det är inte kul, jag fråga hur jag skall göra och läkaren sa att jag skall ta kontakt med min läkare och be att få värktabletter. Det låter ju bra. Så jag fick tag i han och ja jag fick värktabletter. Vilken tur det är ju smärtan som är jobbig. Då så skall vi hämta ut mediciner och sen är det bara att handla hö och spån till killarna. Då så hem och ta en fika då.
 
Det blir en bra eftermiddag med Camilla och det är ju bara att köra på och se till att vi får det vi vill ha. Lugn och ro och jag dricker gott te och är rätt lugn inombords just nu, det är skönt. Ingen verk för det har jag tagit hand om, smärtlindring är trotts allt det bästa för mig. Så nu kommer Thomas hem och vi tittar på lite tv om blomtävlingar. Dom skall bygga olika gigantiska saker t.ex. sköldpadda, en sago tron, en mobil som skall vara skit stor. Alla saker skall ha blommor i massor och mins två meter höga och ganska breda också.
 
Det är väldigt kul att se hur duktiga människor är att skapa saker och dom blir super fina också. Jag tror att det är ett bra program som kan lugna ner kropp och själ. Jag har problem med att huvud och känslor inte alls pratar med varann, det är ju galet vad det kan bli jobbiga minutrar här och där. Jag vill bara känn frid och bara få vara i min bubbla. Nu när min blogg är låst känner jag att det är väldigt skönt att inte få såna otrevliga svara som jag har fått av mitt X.
 
Han har verkligen inget liv och han skall se till att alla runt om kring mår lika dåligt som han. Han har blivit psykopat och det är ju nästan som om jag tycker synd om han. Men det skall jag släppa för han är inte alls värd något av mina krafter. Han är sjuk och behöver söka hjälp. Jag tar hand om mitt och han får ta hand om sitt, han skall no också kolla upp hans fru, det är ett stolpskott som inte är ett dugg bättre. Jag kan ju kanske lägga upp bilden hon skicka till mig. Det är ju super galet.
 
Nu skall jag hem och göra en kväll med lite tv, Benjamins sista program är i dag. Det blir super att titta på det. Så nu kan jag väl gå till sängs och sova sött för att ta tag i morgondagen  i morgon. Jag kan säga att ibland är det värt att ta värktablett.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Mina änglar

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är söndag den 210411
och det är Ulf & Ylva som har namnsdag.
 
Dagens ord "Expectancy"
 
 
ÅNGEST
tar inte bort morgondagens sånger,
utan stjäl bara dagens styrka.
 
 
Då så är jag på gång igen, ny dag och nya upptåg. Jag skall faktiskt åka med min man på en gravrund. Det är ju super och jag kan känna mig vår nöjd. Men först skall jag inta frukost och fixa lite hemma. Sen åker vi och det blir super känner jag. Så frukost först.
 
Så nu skall vi på gravrunda jag och gubben. Det är ju snart hög tid att plantera blommor bara minusgrader slutar att vara på natten. Men det vara bra att fixa rundan i dag i alla fall. Så först till min mor och far.
 
 
Det blir en färd kaffe för min man och jag tar en dricka.
Så klart då är det Skogskyrkogården och min bror.
 
 
Det blev en lunch här och det kan ju vara gott att inta, jag tog en
cheeseburgare, gubben tog två dubbel cheese.
Nu skall vi styra kosan mot Lilla Dalen. 
 
 
Göran fick ljus tänt.
 
Linus,
Ja här kan man ösa massa ljus, det är ju bara ett barn
så det är klart att du skall få alla ljus tända.
 
Ari
Jag vet han älskar bullar, men att sluka den i en tugga.
 
Så klar för i dag, jag skall nu ner och ta en fika med Camilla och Thomas innan dom skall iväg, dom skall hälsa på Juhani och Ashani. Så kul och så bra att dom kan åka dit också. Ja det är då en te för mig och sen tittar vi på ett program om Kina och matlagning. Lite hur dom gör på landet. I storstäder är det ju nästen som överallt, men på landet där många äldre människor bor. Dom kan laga mat.
 
Ja det är väl dags för mig att dra mig tillbaka och åka hem, jag har ju då en man hemma som kanske gör middagen i dag också. Jag känner att det kan ju vara super om jag kan bli servad i dag. Nu är det en sak jag undrar över, Hur är det nu Vist är en mamma värd att bli servad till helgen? Jag tycker det. Eller man kan ju hjälpas åt. Det är inte alls svårt men ibland överraskar han mig med mat.
 
Så hej gubben vad gör du? Inget svar, okej stannar upp i hallen för att lyssna. Jo då han ligger på soffan och sover okej det är bara att gå in och göra det jag skulle göra i dag, damma. Det är bra om man får bort det lite extra nu när min man är så påverkad av pollen också. Eller så är det något annat. Jag hoppas att det är "bara" är pollen.
 
Han ha massa slem i lungorna, att gå till en läkare är ju onödigt. Dumma gubbe, det är som jag säger dom är dumma i skallen. När det gäller att ta hand om sig själva skall dom bara spela macho. Så korkat. Han påstår att han inte kan gå till en vårdcentral i Eskilstuna för att han inte bor där. Men om det nu är så allvarligt som lungor och han jobbar där då skall väl han kunna gå dit, eller?
 
Ja jag börjar städa lite för det är ju det jag skulle göra damma och våt torka, det är nästan klart när min man vaknar upp och frågar mig; "vad gör du?" Ja gubben vad gör jag? Städar undan dammet från möbler och golv så du kan andas bättre, bra va? Vad snäll du är säger han, snäll? Det är väl en självklarhet att jag gör, skulle inte du göra det för mig? Oj då inget svar eller så lotsas han att han inte hörde.
 
Han gör middagen, lite väl mycket mutter från köket, han tappar saker och han svär på Finska och gnäller på att jag har kastat den stora stekpannan. Ja teflonet i pannan var skadat och det är inte så bra att använda den då. Tänk vilket super kort minne denna man har fått efter Corona dagarna, han var ju dålig i tre veckor.
 
Då så spagetti och köttfärssås blir det. Jag vill att vi sitter i köket och det går ju bra, här sitter man bättre och man når tallriken bättre. Allt är bättre. Det är snart dags att avsluta denna dag och se till att komma i säng, klockan är tio så det räcker för i dag. Det är bra att man kan få skriva av sig allt som bubblar. Inget särskilt i dag, men det kommer nog mer fram över.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
 Bilder från Google

Go fika för Camilla

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK


Välkommen
Det är lördag den 210410
och det är Ingvar & Ingvor som har namnsdag.

I dag är det dag 100 på året.

Dagens ord "Delight"

 

 
Ta för vana att alltid bära med dig en liten flaska lavendelolja, så du alltid
kan fräscha upp dina sinnen. Att gnida oljan på hals och
handleder hjälper dig att slappna av och
skapa en inre och yttre lugn.
 
Ja då skall jag ta hand om en lördag, det är en lördag som startar med tvättstuga, tänk vad roligt man kan ha en lördagsmorgon. Jag menar bara att det är så underbart kul att vara i tvättstugan klockan sju på morgonen. Visserligen är man klar till 11,00 och har då hela dagen framför sig. Så jag tror att det är bra ändå. Min man hjälper mig och det är bra. Jag tror att det är en bra sak att göra då jag kan få hjälp med tvätten. Han skall inte slippa undan. 
 
Nu är första laddningen igång och jag kan ta del ett av frukosten. Njuter av mjuk musik och skriver lite här på mitt bollplank. Den är ju låst för allmänheten nu mera och det betyder att jag kan skriva och säga vad fan jag vill. Jag har inget psyko X som läser min blogg och inte heller spyr elaka saker om mig, min dotter, och mitt döda barnbarn.
 
Jag kan verkligen se till att skriva att han är psykopat och är inte riktigt klok i skallen, hans fru är ju lika galen som han. Jag vet att jag skrev för en tid sedan att hon hade skickat ett kort till mig, det är på henne och hennes bästis (vilket är en psykisk sjuk människa också) det känns ju bra att kunna sätta upp det här och bara undra va fan dom håller på med?
 
Jag kan verkligen nu få skriva av mig vad jag egentligen vill använda denna sida till. Jag behöver skriva ner mina känslor så jag kan släppa dom sen och se framåt. Jag tror inte det är någon bra ide att köra på och hålla allt inombords. Man skall få ut det och eftersom jag inte belastar min fina familj med det så skriver jag det här och nu.
 
För ett antal år sedan, 1989, så upptäcker jag att mitt X är otrogen med den flickan som jag har hjälpt genom tonåren då det var jobbigt hemma. Inget missbruk eller så, nej mamman och flickan kunde just då inte .kommunicera Hon sov ofta hos mig och det var okej kände jag. Jag viste inte att mitt X och hon börja med ett förhållande. Dom smög runt överallt och det var några vänner som sa åt mig att dom har ett förhållande. Jag kunde inte tro på det. Varför skulle han göra så?
 
Men en natt låg dom i sängen bredvid mig och had sex, fatta jag ligger och sover när dom har sex i min säng!!!! Så sjukt så jävla sjukt. Jag drog från idioten så fort jag bara kunde. Det var ju hur jävla galet som helst. Jag vet att jag då också gjorde galna saker som lät dom behålla lägenheten, lät dom vara där samtidigt som jag var där med mina och X:ts barn. Hur galet är inte de då?
 
Jag flytta till Södertälje för en kort period och det var ju bara att leta lägenhet, jag tror att det var det bästa för tillfället. Min flytt sen till Storvreten blev ett faktum och här kunde jag skapa ett nytt hem för mina barn, Jag tror att det är en idiotisk sak att göra men jag tänkte först på mina barn, dom skall inte behöva lida för att jag inte kunde vara med deras pappa mer.
 
Det är rätt länge sen nu och jag vet att det är väldigt svåra perioder i livet som man har gått igenom. Jag vet att jag alltid har givit med mig och ser till att barnen har det bra. Nu kan jag äntligen vetelera ur mig allt skit. Det som också kan tillföras här är väl att Emelie och hennes livs stora kärlek Roger vet vad som hänt och hon blev väldigt äcklad och arg.
 
Jag tror att Emelie var väldigt upprörd över sin mammas beteende vissa perioder. Hon stoppa i sig värktabletter för allt möjligt. Hon har inte jobbat många år efter skolan, hon har varit sjukskriven hela sitt liv nästan. I alla fall minst 30 år. Hon kan inte använda händerna för det värker, hon har rullator för att knät viker sig (den använder hon INTE dagligen, bara vid besök på F-kassan) Hon har fått skador efter förlossningen och ja gud vet vad.
 
X:et har jobbat många år och förstört sin rygg, så han sluta och jobba för så där 25 år sen. Han har ju då vissa saker som är skadade i ryggen, men han kan ju sitta och spela på datorn hur mycket som helst. Varför inte göra något kontors jobb eller annat lätt jobb? Hans fru som inte heller kan använda sin kropp men hon kan vara på datorn och hon kan promenera ute utan rullator.
Vad skall man säga?
 
Så nu är det äntligen slut på vårat samarbete, det hände för ett tag sedan. Emelie dog, väldigt mystisk död. Hennes dåvarande kille (vilken är väldigt udda) "hitta" henne på morgonen den 19 september 2018. det blev en tuff dag och det är så sjukt att detta skall hända. Hon var en fin tjej som hamnade i ett destruktivt förhållande. Ingen vet vad som hänt, hennes pojkvän sa att bara han och hon viste vad som hänt.
 
Det blev många diskussionerom vad som ligger till bakgrund av detta. Att jag miste min Memla och aldrig mer kunna prata, skratta, gråta med henne var så ofattbart. Att jag hade en stor del i hennes liv vet både hon och jag. Det var ett starkt släckt band som stöttade hennes mamma och pappa. Pojkvännen spred såna obehagliga saker om Emelie så jag bara tyckte mer och mer illa om han.
 
Jag och Camilla öppna en minnessida till Emelie som man kan skriva i och dela alla tankar kring henne. Vi fira jul i Ärla hela familjen och det var den sista julen vi hade med Nisse. Camilla hade en sådan fin och mysig juldagsmorgon med honom och det var bra så för henne. Dom skratta och tyckte allt var skit bra. Om jag inte mins helg galet gick han sen bort i början på 2019.
 
Thomas (min svärson) och mitt X åkte ut till han och det var Thomas som hitta han, tog tag i allt som man skulle ta tag i. Mitt X hamna i ett chocktillstånd kan jag tänka mig. Men Thomas fanns där vid hans sida. Jag tror det var bra att en höll i tåtarna. så det blev en begravning till väldigt tätt efter Emelie. Men vi fanns där igen och det är ju en självklarhet.
 
Det var också så att Nisse skulle få lägga sin aska i Finland så Lindholms och mina barn med familjer åkte över för att göra detta. Det var ju galet hela alltet. Så skulle man då försöka repa sig från detta också då händer det som absolut blir för mycket för mig och Camilla. Linus (Camilla och Thomas son) får en diagnos.2019 0728 PONs gliom  hjärntumör. Camilla stängde in sig på en halv sekund och kämpa och hoppades så jävla mycket på att han skulle klara sig.
 
Det blev strålning i november då jag också operera min rygg (191104). Innan detta datum hade det blivit väldigt tumult mellan mitt X hans fru och Camilla och mig även Thomas fick sig en törn. Det tyckte inte Camilla hjälpte till med farfars hus, det blev galen på henne för hon inte orka ha Emelies säng i hennes hus, dom anklaga henna för att stjäla en väska som hon lånat av sin syster innan hon gick bort. Det var jag som blev sektledare och vänt Camilla mot mitt X. Även mitt X:s syster skall jag tydligen ha vänt mot honom.
 
Nu hör det hitt att jag  har svart på vitt att han avsäger sig allt när det gäller Camilla och hennes son. Han vill inte ha med henne eller mig att göra. Fine jag kan ta det, men att hoppa på en kille på sju år som också har en dödlig cancer, hur lågt får man sjunka? Jag känner att detta blir för mycket, Fru Lindholm börja skriva elakas saker på Emelies minnes sida, VA, vad gör hon? Jag bad henne sluta för här skriver vi bara om saker som rör Emelie. Men hon sluta inte. Hon älta på och då fick jag lov att ta bort henne där ifrån, tyvärr hamnade min svärdotter i den vevan också på mitt X:s sida och blev utesluten.
 
Vilket liv det blev, och vilket skit dom börja skriva överallt. Herre gud, till min blogg kom det sak efter sak efter sak. Min son i Ärla fick många kängor, min dotter var inte hans och han ville att hon avsäger sig arvsrätten och lämnar in en vuxen adoption. Men snälla. Jag fick många fula saker skrivna till mig och det kan jag säga att det är helt galet. Det sluta aldrig. Han bara ältar på och massa saker att jag förbjuder honom att träffa Linus, han viste inte om att han blev sjuk eller att han dog ett år senare (20200728).
 
En sväng till Camilla på fika och det är så mysigt att träffa Pernilla med familj, jag tycker så mycket om dom. Jag tror att det är det bäste på länge som återvänt in i mitt live. jag hoppas att det är så hela mitt r4esterande liv. Jag vill verkligen ha dom i mitt liv. Så go fika med tårta och annat gott. Så kul det är. Tyvärr tog jag inga kort just på denna tillställning för jag glömde det. Men det blir fler kort längre fram. Så det var också byte på djuren och Malin fick ny nagel färg.
 
Jag åker hem och skall nu äta lax och det blir gott. Tar en soffkväll med lugn och ro, prata med Pia och hon har det jobbigt. Män är bar roliga, det tar slut på ett långt förhållande och sen traskar dom bara vidare. Ja jag vet ju detta, det är så sjukt, så fruktansvärt sjukt. Jag har ju turen att ha en man i mitt liv som fortfarande är kvar hos mig för kärlekens skull, det är väl det som är bra.
 
Pernilla ringde också så vi snacka en stund och det är trevligt med lite bra saker att ha i sitt liv inte bara trassel och skit. Jag har ju många bra saker och det är jag super nöjd med
 
Nu tar jag och lägger mig är så trött, så trött.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.

SUPER GRANNY

Bilder från Google


Camilla Grattis

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK

Välkommen
Det är fredag den 210409
och det är Otto & Ottilia som har namnsdag.

Dagens ord "Delight"
 
 
Lyssna på din kropp - den talat ständigt till dig och
genom att uppmärksamma huvudvärk, stel nacke, orolig mage eller
kliande hud kan du bli medveten om dina problem och hindra dem att bli större.
 
Grattis Camilla på din födelse dag
 
 
 
Då skall jag köra igång min dag som då är på G. Jag skall ner till Camilla för att ta en te innan jag  och hon skall till Tullinge och se vad det blir av det. Men först alltså ner till Brinken. Jag är på väg ner i hissen nu och skall bara kasta soppor först. Det är en bra morgon med allt vad det innebär. Jag har en bra känsla av att det blir en bra dag för både mig och Camilla. Hon skall visserligen få hård massage av sjukgymnasten.
 
Det är så att Thomas är hemma, han äter födelsedags frukost med sin fina fru. Han är en fin kille med så många bra saker. Han vet exakt hur han skall fixa med sin fina fru. Ja då så nu kommer Thomas boss och dom skall iväg på jobb. Det är då dags att vi tar oss till Tullinge också. Nu skall vi göra en hård och jobbig behandling, vi och vi det är Camilla som skall få behandlingen. Det är så mycket saker i hennes kropp som har pajat och det tar tid att fixa dom. Men hon och sjukgymnasten ger inte upp.
 
Det är väldigt kul att vara med och se vad hon gör och detta skulle inte jag klara av, sjukgymnasten hänger på sin armbåge, som är placerad där Camilla har ont eller väldiga besvär. Det blir väldigt påfrestande och det gör jävligt ont. Men Camilla vet att det går över om ett par dagar, så på månda när vi tränar är det mycket bättre.
 
Ja det är ju då dags att tacka för oss och önskar sjukgymnasten et trevlig helg. Så då måste vi till ICAMAXI för att handla, lite folk på morgonen och det ökar på efter tio tiden. Så om man är där innan så är det bra. Jag har lite som måste handlas och det har även Camilla, jag hoppas att det är en snabb affär detta, jag är lite trött i kroppen. Gå i affärer och särskilt ICAMAXI är jobbigt.
 
Ja det blev RUSTA också för engångshandskar. Det är bra saker vill jag lova och i dagens samhälle med Corona är det viktigt.  Jag har sätt så många artiklar om folk som festar i stora grupper och det står massa folk i kö vid liftarna för att åka skidor. Men hur tänker alla? Smittas inte ute eller? Jo den är ju luftburen så den smittas vist. Ha avstånd och se till att man inte för smittan vidare. Det är galet att människor i allmänhet inte kan ha den respekten.
 
Ja det är ju det, respekt. Vad jag tycker att man skall ha och det är ju så det är respekten finns liksom inte. Jag tror att det är upp till vara och än att visa respekt. Jag skall inte skriva ner mig med detta för vist är det jobbigt med pandemin som är över hela världen. Jag tycker det är otäckt och det är inte alls så kul att se att det inte ebbar ut.
 
Då är vi hemma igen och det är en sån där skön eftermiddag med fika och lite serier. Jag skall hem vid fyra för att fixa middag så det är ju bra att fördriva tiden men Camilla innan. Ja det är en bra eftermiddag, Camilla börjar dock få ont i kroppen efter de som Sjukgymnasten gjorde i förmiddags. Det är ju helt crazy.
 
Hemma är min man och vi möts på parkeringen och han hjälper mig upp med sakerna som jag har handlat. Vi tar det lugnt en stund och ser till att komma ner i varv. Min man fixar sig i badrummet och det är snart dags att ta sig ner till Brinken för att gratta Camilla och ta en tårt bit. Det är trevligt och vi kollar på Deadpool 2. Den är så grym, vilken humor den har. ja då skall vi hem, blir det mat eller inte, jag hoppar det och det gör Ari också. Klockan är ju närmare 22 så då blir det mat i natt vilket jag tycker är alldeles för sent.
 
Vi gör kväll och det är ju så skönt efter en bra dag och kul kväll. Har nu lagt mig och får en fundering varför inte Pia ringer. Hon skulle ju ringa när hon åker hem efter jobbet. Hoppas hon ringer i morgon. Jag skall nu sova och hoppas på en bra natt utan smärta vilket inte fungerar så bra.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
SUPER GRANNY
Bilder från Google.
 

Mycket att stå i

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är tordag den 210408
och det är Nadja & Tanja som har namnsdag.
 
 
Dagens ord "Trust"
 
 
Förmågan att förenklad innebär att ta bort det onödiga
så att det nödvändiga kommer till tals.
 
 Det är en dag där eftermiddagen är tung och uppbokad. Jag tror att det är bara att andas och fokusera på vad som kommer först. Och för mig är det frukost och invänta min dotter. Ja vi skall umgås i dag, jag behöver verkligen hålla koll på henne. Jag vet att hon fixar dagen själv men som mamma måste jag vara där och stötta henne så mycket jag kan och det är ju väldigt viktigt för mig.
 
Jag vet att det finns ungar som är en smula griniga, men i dag, åtta månader efter Linus bortgång, det är tufft och det är det när man mister någon överhuvudtaget. Sorg är väldigt jobbigt och visar sig på många sätt. Jag handskar den på mitt sätt och andra på deras sätt. Jag vill bara att få vara i fred med min sorg och det blir inte roligare än så. Det är bara att ta en sekund, en minut, en timme en dag i taget.
 
Att ha hjälp utifrån av de som kan jobba med denna tunga fråga är ju det bästa. Jag tror att det är bra att prata med en utomstående. Det måste vara någon som kan och känner till dessa saker. Att mista någon är jobbigt för hjärtat och själen. Att mista ett barn är oerhört jobbigt. Jag kan inte föreställa mig detta för jag har inte förlorat ett barn.
 
Det är svårt att förlora sitt barnbarn det kan jag skriva under, det är svårt att se sin dotter lida, det kan jag skriva under på. Man är maktlös och allt snurrar bara runt. Hur det blir i framtiden vet jag inte. Men som sagt med bra hjälp och att jag håller koll på Camilla är det jag känner att jag måste. Så Camilla skall komma till mig i dag. Vi har en lugn förmiddag och den tar vi hand om på bästa sätt.
 
Vi tar lunch också det behöver vi så då kan jag fortsätta med den och vi kan sitta i mitt kök. Ja nu har jag hittat ett litet bord och stolar som får plats där. Det är ju fantastiskt att kunna sitta i köket och äta. Jag tycker det blev super bra. Så kyckling och sallad blev lunchen och sen skall vi göra oss i ordning, Sjukgymnastik står på listan först. Väl i Tullinge får jag mitt knä tejpat och det går bra att göra mina knä övningar.
 
 
Nu skall vi vidare till ett samtal för mig, Jag har bara en timme och man hinner prata mycket på en timme. Jag är nöjd med mitt samtal och det känns bara bra. Nu skall vi vidare till ett sorgegrupps samtal. Där vi kan prata om det olika saker som har hänt. Så det är superbra för mig, även Camilla tycker det är bra. Hon är lite tyst ibland och funderar väldigt länge på vad hon vill säga. Det är så skönt att få dela detta med henne. Jag känner mig bättre för jag vet vad som diskuteras, då kan vi sen prata om det om hon vill.
 
 
 
På väg hem, jag skall till Brinken då vi har torsdags middag. Det är på gång när vi kommer. Vi har ju gruppen en och en halv timme så det är ju lång tid. Väl hemma kan man bara invänta middagen. Thomas, min bästa svärson, hjälper mig att fixa läckan på Bee. Han byter det som skall. Så jag är glad för det. Även Bee är glad, han gillar inte trasiga delar.
 
Så det är dags att ta sig hem och göra kväll, det är inte alls så sent men det kan vara bra att lägga sig i tid. Jag tror att det är bra att försöka sova. Innan jag släcker ringer jag Pia, vi snackar lite och det är ju bra. Hon har varit ledig i dag och det kan ju vara skönt. Ett samtal till, Pernilla. Hon behövde ett par råd och vi kom i djupt samtal. Hon bär på så mycket skit sen barndomen som hon måste lyfta upp.
 
Men nu skall jag allt gå till sängs och tackar för denna dag.
Jag är glad för varje ny dag jag har. Det är
viktigt att vara nöjd med det man gör.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Om mitt liv, del ett

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är onsdag den 210407
och det är Irma & Irmelin som har namnsdag.
 
 
Dagens ord "Honesty"
 
 
Tänk dig att livet är en film och att alla inklusive du själv, är publiken.
Koppla av och se hur livet spelas upp framför dina ögon.
Bli inte för alltför uppslukad av drama.
 
Då är det onsdag, jag sitter på min kammare och funderar om det är jag eller någon annan som är i nuet och finner lugn och ro. Jag sitter och lyssnar på relax musik och känner hur allt i min värld bara växer starkare. Min dag är ett faktum och det känns bra. Jag har ju bara mig att bry mig om just nu. Ingen annan är inblandad just i detta ögonblick, jag skall straxt åka ner till Brinken för att supporta Camilla hos tandläkaren.
 
Frukosten är klar, bädda, klä mig och allt annat också. Så då kan jag köra som jag brukar varje morgon. Min dag är i färd att rullas upp. Jag skall ta Bee ner till Brinken och bara det är en hel glädje skutt för mig. Jag älskar att köra bil, men det går ju inte så långa sträckor. Man är lite dålig i leder och ryggen är inte alls så bra som jag vill. Men vad gör det när jag har mitt liv och alla in det. Jag tror att det är det bästa som hänt. Jag är stolt över mina barn och jag kan verkligen hissa flaggan i topp för alla barnbarn.
 
Men mitt liv har inte alltid varit en dans på rosor. När jag var liten och växte upp var det i ett normalt hem med problem och vi löser dom. Jag flytta hemifrån väldigt tidigt så att säga. Jag ville inte vara kvar på landet, det var i stora staden jag ville bo. Hade en etta i Hägersten ett par år, fick många vänner och det var ju kul. Träffa på massa annat folk också men det fans en respekt där som ingen överträder.
 
Jag jobba som barnflicka först och sen rulla det på med allt annat. Jag har provat på många olika jobb och det är som undersköterska som jag trivdes som bäst. Ett par år jobbade jag på ett skivbolag och kunde gå på många gigs. Jag älskar musik och det är många band som jag har sätt. Det var inte bara de band jag gilla jag gick minst två gånger i veckan på gigs.
 
På min tid kosta en biljett så där 150 kr, i dag är det en hel förmögenhet som går åt om man villa se någon. det är också väldigt få artister som kommer hit. På min tid fans det massa ställen att uppträda på. Så det var massa band som kom för att göra en konsert. Träffa en kille som var yngre en jag och det var lite så där osäkert om jag verkligen skulle be han flytta hem till mig.
 
Men det gjorde jag. Han visa sitt rätta jag efter ett par år och det var jobbigt. En arg och krävande kille som jag förstod att jag inte kan leva med. Men med två fina barn bryter man inte bara upp. Nu blev det så i alla fall efter som han var otrogen med min bästis dotter. Jag blev så rasande när det stod klart med vad dom har gjort.
 
Hade ett par vänner som sa till mig att han var otrogen men jag trodde dom inte. Så när det gick upp för mig tog jag mi9na barn och flytta. Han fick behålla lägenheten och sängen, jag ville inte ha det. Jag bodde ett tag i Södertälje hos min vän Ingela. Men fick en fyra på Storvreten efter ett tag. Jag hade jobbigt med min son som hade feberkramper innan han fyllde ett år.
 
Det var tufft och han fick också benröta i höften, Jag fick alltid vara ensam på sjukhuset för pappan var inte intresserad av att hjälpa till. Nå väl nu bodde jag med två barn i Storvreten. Jag fick snart nya vänner och det blir kul att bo där. Jag fick en ung tjej till mig som hellre vill vara hos mig än hemma hos sin familj. Det gjorde inget för mig för Pillan var en trevlig tjej med massa drömmar som hon dela med sig av.
 
Min nya man kom in i bilden och familjen växte fort, vi hade också flyttat till en femma. Under tiden jag bodde själv var det svårt för mina barn att åka till sin pappa, det var mycket bråk där och det var inte alls så trevligt som de hade hoppats på. Jag gjorde allt för att försöka få dom att åka, men min dotter bara grät och ville inte.
 
Det blev inte så mycket lättare do lilla Emelie kom till världen. Jag passa henne redan när hon var två veckor gammal. Hon var ofta hos mig hela hennes liv. Det som vart jobbigt var ju att min man och X blev vänner vilket jag tyckte var så jobbigt. Jag ville inte ha med dom att göra, men Emelie ville vara med sina syskon så det var bara att bita sig hårt i läppen.
 
Det var många dalar och djupa gropar under tiden. Jag försökte alltid medla mellan så det inte skulle bli galenheter. Men vissa saker kan man inte rädda. Min son som blev galen en dag och ville absolut inte åka till sin pappa, han till och med gömde sig när vi skulle åka och lämna dom. Vad jobbigt det var.
 
Jag och min man åkte över och prata med han och sa att barnen inte ville komma och sova över för det är bara massa bråk. Då säger mitt X att dom där jävla H--barnen kan fara åt helvete. Ja är det så du känner så, jag kan inte tvinga dig att ha barnen lika lite som jag kan tvinga mina barn att vara med dig. Så då åkte inte mina barn dit mer, men Emelie kom fortfarande till oss.
 
Under en tid i mitt liv miste jag min vän Mia i lever cancer, det var ett hårt slag mot henne och hennes tre barn, det var också en period som var jobbig för mig. Det är massa gropar och djupa dalar som man skall ta sig igenom. En annan sak som hände då barnen var små var all skit snack som spreds om mig. Att jag fejkar min dotters EP, att jag skiter i min sons utveckling och att han behöver massa stöd i skolan. Men det var ju bara jag som var med dom jo min man också.
 
Det var tufft för min son i skolan, han till och med fick byta skola. Den skolan han kom till var bra för honom han lärde sig massa och det är jag glad för. Det gick bra för dom och vi kunde lägga saker bakom oss. Han är i dag egen företagare och har en fin familj.
 
Ja det får räcka för i dag att skriva om mitt liv. Jag har inte skrivit detta någon gång och det är väl bra att det får komma ut nu. Att skriva ner saker hur mycket man verkligen har slitigt och fixat för andra, det känns skönt att släppa det sen. Mitt X otrohet satt djupa spår i mig då jag inte alls kunde lita på människor. Det har varit väldigt tufft.
 
Jag är nu i den timmen att lägga mig och sova det blir så bra och jag är nöjd med min dag. Lite saker har jag fått gjort och det är ju det som är min mening med en bra dag. Så tack för i dag kära plank, det känns så skönt att man kan få ner saker som inte alls skall låsas i mitt inre. Jag har en stor känsla av lättnad.
 
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Äntligen fri

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är tisdag den 210406
och det är Vilhelm & William som har namnsdag.
 
Dagens ord "Openness"
 
 
Frid kommer inifrån,
sök det inte utifrån.
 
 
Då så sista inlägget gjort. Det känns tråkigt men å andra sidan skriver inte jag för andra utan för mig själv och då är det bara att fortsätta i en annan form, men inte här dock. Jag har startat min dag med att kramat om min man och se till att han är i väg mot sitt jobb. Jag har haft lätt yoga i dag för det är vad som funkar just nu. Ja så är det ju min frukost.
 
 
Jag har en skön morgon för kropp och skäl, det är fantastiskt vad lugn musik är bra för kropp och skäl på morgonen. Det är ju helt galet. jag känner mig så positiv och stark, super lugn i kroppen. Det är det som är viktigast för mig på morgonen att jag hittar en balans som bara gör mig gott. Det är ju därför jag har min morgon stund i tystnad och lugn och ro.
 
Min dag kör på och det är som det skall. Camilla kommer för hon skall köra sin bil så mycket det går, Bee får vila lite och det är ju inte så kul att inte köra. Men det är bra att Camilla kör. Vi tar lite fika och tittar på Long island medium hon är så bra och det passa mitt tro och vad jag känner. Jag skulle verkligen vilja träffa henne. Jag tror det skulle ge mig så mycket. Det är en dröm jag har. bara hoppas vi stöter på varann någon gång. Ja så är det då lunch och i dag köper vi en tonfiskmacka på Benevento.
 
Vi är nu på Brinken och skall göra lite småsaker. Det finns alltid något att göra. Jag tycker vi kan se några avsnitt på Chicago fire. Så tiden ramlar för bi och helt plötsligt är det middag. Jag äter med Karlssons och det är fisk i dag. Hur gott som helst. Jag skall få skjuts efter detta avsnittet. Kommer hem och nu är bloggen låst så imorgon kan jag skriva allt jag vill och känna mig nöjd. Allt som händer och har hänt. Det blir en enda av att spy ut allt i mitt hjärta. Det skall bli så skönt.
 
Jag gör kväll nu så det är väl bara att säga.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Påsken är slut för denna gång

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är måndag den 210405
och det är , som har namnsdag.
Vecka 14, dag 65 på året.
 
Dagens ord "Birth"
 
 
Ingen dag är för obetydlig för att känna tacksamhet
över de rikliga mängder varmvatten som duschar
eller badar i. Det är värt att på minna sig om
varje dag, hela dagen. "Tack. Jag har
det verkligen bra."
 
 
Det är ju ny vecka och en röd dag på en måndag. Skönt för de som är lediga i dag, påsken har varit lång och det kan ju vara skönt. Barnen ute i landet har haft eller skall ha påsklov. Så det är ju super bra vill jag lova, Det är bara att njuta och även då i dag. Min morgon har varit bra med lite olika saker att stå i. Skall ju bara ha en fin morgon som alltid och det Är ju det med min morgon, lugn och stilla, min man kollar på film och det kan störa en smula men det övervinner jag.
 
Apropå min man, jag tacka han för hjälpen att ta upp tvätten. Snacka om försvars tal. Det var jag som skulle ha väckt han, det var jag som skulle göra allt. Men va?? Det hade bara varit för dig att inte lagt dig i soffan och somnat. Eller varför inte bara ett "förlåt gumman, det var inte min mening", så det vart en stor grej för han.
 
Jag har fixat frukost, bäddning och badrums stök. Då är jag klar för min dag och det är ju bra, så då kör jag nu då. Skall plocka in kläder från tvätten i går. Det var några saker som inte torkade som de borde så klart. Men det tar jag i eftermiddag, jag tror jag skall ta de lite piano och snacka lite med min man. Jag skall på en gofika hos Camilla så det är efter lunchen så vad skall vi ha för lunch?
 
Jag fixar sa Ari och fixa till en bacon och ägg macka. Det är ju bra, då kan man mumsa på den och sen är det väl bara att ta en lugn siesta. Klockan är nu dags att fara i väg en stund, jag tror att det är bra så. Man kan göra massa saker om man har den tid som man planerar för. Så vilka kanelkringlor dom har köpt, så färska och så goda. Det tackar man inte nej till.
 
Blir där ett tag och det är så mysigt med go fika, en gång i veckan får vi ha gofika, annars är det bara fika. Måste dra åt lite på alla go saker som man stoppas i sig. Men det är ju påsk så det borde vara okej då. Så hur mycket godis har jag ätit då? inte alls mycket, jag har lite svårt att stoppa i mig. Så jag väljer ju mat framför godis. Det är ju bättre.
 
Det är en liten tanke som går igenom mitt huvud nu, jag har ju lite funderingar på detta med min blogg, den kommer att vara nerlagd inom kort och då får jag ha ett bollplank på gammalt sätt, penna och bok. Det är ju bara att jag får försöka fixa för mig så bra det går. Tror sista dagen är i morgon så jag har en liten tid till att skriva. 
 
Jag har beslutat detta på grund av massa skit som jag får här. Visserligen är det så att jag skall godkänna det som jag tillåter publiceras. Men det är jobbigt för mig att se allt skit. Jag har också hört att jag har idiotiska äckel barn ( inte ordagrant så, men det blir min tolkning) Det är ju tråkigt för Jerry, Jimmie, Rickard, Camilla, Elisabet och mina barnbarn att få veta det.
 
Det är också massa saker som skrivits till mig att jag skall gå och dö, att jag är en sektledare, att jag ljuger om massa saker, att det är bra om mina barn dör. Samma sak där, mina barn och barnbarn får sig en känga hela tiden. Det är något jag absolut inte vill. Det är därför jag avslutar denna blogg och ser till att mina barn inte får se dessa saker som är kastade på mig.
 
Det är ju bara att lägga ner och så hoppas jag det slutar på FB också då. Det är svårt för mig att svara där efter som jag inte har dom. Men det är lika bra och avsluta det också. Tänk att människor går så långt att dom hoppar på ens barn och barnbarn. Undra vad dom kommer att säga när det kommer till dom. Ja min dag skall då gå mot sitt slut.
 
Hemma fixar min man middagen och det är alltid lika skönt att bara slippa laga mat. Jag har gjort det tillräckligt. Så nu får jag gotta mig med att andra gör det åt mig. Lyxigt skall det vara. Och det är ju jag väldigt försänt av. Jag har aldrig nekat någon att äta hos mig så det är nu min tur att få bli serverad.
 
Det är klart med denna dag och jag skall titta på Benjamins nu och sen är det väl sängen, så tack för i dag och hoppas du är nöjd med påsken och att du har träffat alla du vill. Så på återseende.
 
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Till Ärla

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är söndag den 210404
och det är Marianne & Marlene som har namnsdag.
 
Dagens ord "Sisterhood
Brotherhood"
 
 
När våra tankar slukas av oro,
går vi miste om dagens upplevelse.
 
 
Då är det påskdagen och jag har fortfarande ägg kvar att dela ut. Jag hoppas jag kan ge dom sista till ett par barnbarn som är kvar. Det skulle vara bra. Få se när man kan komma dit. Nu är det i alla fall morgon och vi skall, eller jag skall göra lite morgon rutiner så att man inte missar något. Det kommer att bli så som jag planerat. Då är det bäst. Min dag blir helt super när jag får vakna i lugn och ro.
 
Jag har mjuk musik, jag har gjort yoga och även de övningar som jag har för mitt knä, som för övrigt jävlas lite nu. Jag har andats och jag är i balans för min dag. Allt är så bra och allt känns bara bra. Inga andra svårigheter skall störa för nu är jag klar för min dag. Sol ute och man kan förvänta sig en 11 till 12 grader, och solsken. Det låter väl så bra så eller hur.
 
Då så först ut i dag är en snabb färd till Brinken då Camilla behöver sin medicin. Jag tror att 16.500 steg var lite för mycket på en och samma gång. Hon blir så stel och smärtan rasar i höjden. Det är bara att vara snäll mot kroppen i dag och ta det lugnt. Hemma igen och skall nu se om det skall förberedas en lunch så småningom.
 
Det blir en snabblunch på Donken längst vägen. Jag och Ari skall ner till fina Ärla och lapa sol på altan. Det blev så i dag och det är ju kul, skall ge flickorna påskägg och det är ju kul. När jag kommer ner så är det bara två fina tjejer och det är ju bra så. Amanda och Johanna är inte hemma. Så då får jag ägna min tid på dessa två. Det är lite stökigt med Jolin som skall iväg till en kompis. Hon är väldigt glad för det. Så kul för henne.
 
Man tar lite kramar och så innan hon drar i väg, det är ju då Haylie som får hela uppmärksamheten. det är ju helt okej. Man får ge och ta så alla blir nöjda. Glömde Neas kuvert hemma, då får jag väl skicka det. Bättre sent än aldrig. Vi skall ta oss hem nu och se om det händer något hemma. Jag blir så trött av att åka bil och att sitta med benet som man gör i en passagerarstol är inte alls kul.
 
Då ska jag ta tag i tvätten och det vara ju det, ja så tråkigt så riktigt tråkigt. Men det måste jag göra. Min man hjälper till att bära och det är ju bra. Så på med allt och sen är det bara att gå upp, det blev två maskiner och det är nästan två veckor sen jag tvätta. Inte illa, jag har ju tvättat tummel kläder hos Camilla, lite fusk måste det va. 
 
Prata men Pernilla i luren och hon har det bra, hon har haft besök och det är så kul. Vi snackar om barnen och det som hände där, jag tycker att det är för mycket ibland, väldigt för mycket. Men det är ju nu dags att hänga tvätt. Jag tror att det blir en enkel kväll med tvätten, Ari skall hjälpa till så det går nog super.
 
Klar och min man ligger på soffan och snarkar. Om man skall hjälpa till så lägger man sig inte på soffan och sover, det är ju helt galet. Men jag tar upp tvätten skälv och påfrestningen på mitt knä är så mycket just nu. Tur att han sover så jag inte slår han. Ha ha ha ja den mannen är bara för mycket i bland. Det är nog en mans gen tror jag, vet fler som är så .....lata när det gäller hushållet.
 
Ja då så tack för i dag och ha det gott, vi ses nog i morgon för det är ju så att jag kommer att lägga ner denna blogg för att hitta min styrka och  min energi på annat.
Ses kanske i morgon.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Så kan det bli

 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är lördag den 210403
och det är Ferdinan & Nanna som har namnsdag.
 
Dagens ord "Understanding"
 
 
För att få sinnesro måste vi säga upp oss
från jobbet som chef för universum.
 
 
Det är en ny dag och det är fortfarande det beslutet som jag hade i går som gäller. Jag skall bara avsluta lite med att ta det steg för steg och den här bloggen kommer att avslutas med en stort av slut. Nej då inget att oroa sig för jag skall inte göra saker jag borde ha gjort för länge sen. Jag skall inte göra andra saker heller. Bara avsluta när jag är klar.
 
I dag är jag inte riktigt det för jag skall göra denna dag också. Men börjar med en bra sömn och en fin morgon, det är alltid en bra start på dagen och man känner sig så glad för det. Jag kan njuta av små små saker för att vara nöjd och det är jag glad för. Man behöver inte gå crazy, lite är också bra. Storhetsvansinne är absolut inget att ha.
 
Frukost och allt annat morgon fix är klart och det är ju super att kunna vara klar i tid och nu skall det bli lite barnbarns träff, Jack och Elton firar födelsedagen tillsammans. Det är kul för då kan jag träffa dom och Olivia. Lite påskägg kan man dela ut. Det vart grillad till lunch och cupcakes till fikat. Så trevligt med sol och skönt trots lite blåst. Jag kan ju frysa mitt i sommaren också.
 
Så lite saker är det ju och nu kan man lugnt bara ta det lugnt och se vad som händer. Gubben kollar hästar och jag skall väl ta en glass båt, titta på tv och bara njuta av dagen. Inte fel alls riktigt skönt kan jag lova. Nu vill jag bara se till att det är en bra dag för mig och det kommer att bli så bra. Vi skall inta middag på Brinken i dag, så det är bara att invänta detta.
 
Jag skall handla lite fläskfilé och pommes och ta med ner så det blir ju super duper. Jag kör Bee också, han fungerar och det känns så bra så skönt och ja, super. Det skall bli lite film för min och Camillas del. Men Ari skall kolla varför inte sätet i fram går att ställa in. Och Thomas skall grilla. Det blir sen middag och jag är okej med det.
 
Vi hänger ett tag hos Karlssons och det känns ju bra. Nu skall jag och min man hem för det är väl dags att göra kväll och så. Jag har väl inget att göra så men det är ju skönt när man är hemma när tröttheten slår till. Men det var en underbar dag och det är ju det man vill ha. Tackar för i dag och sen får vi se vad som händer.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Glad påsk

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är fredag den 210402
och det är Gudmund & Ingmund som har namnsdag.
 
Dagens ord "Puepose"
 
 
Om ditt sinne har svårt att komma till ro, försök att känna
efter och identifiera dina känslor utan att se dom som
problem som behöver lösas.
Bara att erkänner att:
"Jag känner mig rädd",
"Jag känner mig orolig",
"Jag känner mig arg",
och så vidare är mindfulness och ett steg i rätt
riktning mot förståelse och harmoni.
 
 
Jag skall börja min dag med att ta frukost ock kurera min kropp från en djup sömn som knockade mig i går på två röda. Jag har väl aldrig somnat så fort som i går. Jag tror att det är helt makalöst vilken vändning det blev. Jag lade mig visserligen inte förens 00,30 och det är ju en sen tid för mig som i vanligt vis är trött 21,30. Men det är då morgon  nu och jag är i full färd att inta min frukost och även ha lite andnings yoga innan. Mjuk musik och allt är fridfullt. 
 
Har funderat lite med min blogg här. Det är ett bollplank som jag inte får använda som jag vill, eller skriva vad jag känner. Det är ju helt galet att det är så. Men jag har beslutat att det kanske är bättre att lägga ner den och använda papper och penna i ställen. För då slipper jag allt det som kommer in till mig, sådant skit som jag absolut inte tänker publicera.
 
Det är inte det som är meningen med min blogg. Jag kan ske kommer att dra mitt skit här och nu för att sen lämna det för gott. Jag har funderat i några dagar och det är ju det som nu är det jag funderar på. Kan kännas trist för mig och det kan vara en jobbig sitts för jag vet att skriva är ett bra sätt att få ut allt i ditt system, all sorg, aggression, ledsamhet, saknad och ren ilska.
 
Det är ju inte alls bra att ha detta tryck i huvud, kropp och själ. Allt måste komma ut och man skall som jag skrev på mindfulness i dag, ge känslan ett ansikte. Det är då man kan lägga den åt sidan och fortsätta i rätt riktning. Man skall göra klart, stänga säcken och elda upp den. Det är en bra väg att köra, man skall hitta harmoni det inre lugnet som finns i oss alla. Åtminstone om du låter det komma fram. Man mår bättre helt enkelt.
 
Jag har studerat massa saker i mitt liv och jag vet att jag mådde bäst en perjord då jag studera Native Indians  livsstil. Deras sätt att se på saker och hur man behandlar medmänniskor. Dessa vägar är för mig viktig i dag också, den har bara kommit lite ur kurs, lite ut balans. Att få den tillbaka är stort för mig. Även då kommer ju lite naturliga saker in i bilden som det jag kallar hokus pokus.
 
Jag har blivit kallat för häxa med väldigt negativt uttalande och massa anat också. Jag tycker det är väldigt opassande, ja jag tar ordet häxa det kan jag ta (det finns väldigt många bra häxor också) Men elakheter och annat skit det är inget för mig. Jag har några i min familj som hela tiden säger att jag skall skita i det och bara gå vidare, vilket är det rätta. Men ibland blir jag så ledsen och arg när jag läser om att kasta mitt barnbarn och dotter i soporna.
 
Det är visserligen en sak som personen i fråga har bestämt själv. Men att sen säga att jag har förbjudit hen att träffa Linus, det är så fel. Det har hen bestämt själv. Man bör minnas det man säger eller skriver så allt kommer på plats. Jag tror att det är nyckeln till lösningen på detta problem. Det är lätt att skylla på andra när man inte vågar se sitt egna problem.
 
Jag har varit en allt för tålmodig och öppenhjärtad person som alltid har försökt hjälpa mina närmst till en bra start eller andra svårigheter. Har alltid hjälpt barn som behöver stöd och en plats att bo på. Ibland får man betala massa för det med sorg och hat. Men jag hade en dröm med min man att kunna öppna ett stort hus med massa barn som behöver vägledning och tröst. Många barn och ungar har passerat revyn via mitt hem.
 
Många har det bra i dag och vissa lever på ilska. Men det är avslutat kapitel för nu är det jag och min man i vårt hus, bara vi. Det är en ny situation för mig men jag gillar det. Jag har också många fina barnbarn som är mitt hjärtas stora kärlek. Jag är en mormor/farmor och det är så mysigt. I början eller starten av denna blogg var jag bara superfarmor, men nu är jag ju också mormor och bonus mormor. Det är också viktigt till två fina ungdomar.
 
Det som är viktigt för mig är inte viktigt för dig, alla har det dom själv vill ha. Jag skulle aldrig säga att man inte får och så. Man skall göra det som är gott till sitt hjärta och själ. Att säga saker som inte är sanna eller att det inte alls är på ett vist sätt är ingen höjdare för någon. Jag tror att det är skadligt för själen att göra sådana saker. Man skall allt se att de man gör är bra för sig själv, ja, men man skall inte skada någon för att nå dit.
 
Att få en chans att få ett bra liv går inte ut på att vara du, elak eller ljuga för att vinna poäng. Jag vet att livet är tufft och slitsamt av många själ. Jag vet att när man förlorar sina föräldrar eller ett barn är det som att slita ut hjärtat och få det trampat på. Att bara se det onda i det hela är självklart ett tag, sorg måste bearbetas väldigt noga, man skall prata om det och man skall ha hjälp att komma för bi det djupa diket. Man kommer alltid att känna sorg, det är självklart. Det blir man inte av med.
 
Min pappa gick bort för så där 21 år sen, det var en smäll som hette duga. Han hade Alzheimers och det är en jobbig sjukdom. Men det finns en i dag inte något botemedel. Broms medicin finns nu det är sant. Min mamma dog för 9 år sen, det är också ett slarv från vården som gjorde mig så arg. Efter som jag är undersköterska och vet hur noga det är att ge äldre så mycket bra vård och omsorg var det svårt att accseptera enes bortgång.
 
Att sen även mista en tjej som varit så mycket med mig och min familj var ett stort slag i hjärtat. Det finns många frågetecken om kring hennes bortgång, men den är rena rama tragedin. Så ofattbart, så hysteriskt sorligt. Jag lider varje dag av hens förlust. Bara åtta månader sen gick mitt barnbarn bort, han hade cancer, de där ordet man hatar  att se och säga. Det är också obotlig cancer och det är då så även om man lägger ner en förmögenhet och lite till för att komma typ till Mexico.
 
Det hjälper inte, barnet plågas och får ett helvetes år extra till vems glädje? Inte hans i alla fall. Denna sortens cancer leder fortfarande bar till döden. Forskare jobbar hårt med den och dom kanske kan lösa detta om fem tio år. Det finns några få cancer sorter som är obotlig, vi lever i 2021 och vi har en muterad cell som bildar cancer som är obotlig. Hur trist är inte det? Jag har andra nära som också lämnat jorden (för kanske ett bättre liv).
 
Det som är viktigt är att bara jag vet vad jag känner, hur ledsen jag är, hur svårt det är för mig. Det är absolut ingen annan som kan tala om för mig hur jag skall göra/känna eller på något annat sätt kunna säga till mig "nej du har inga rättigheter" osv.. jo det har jag, det är min sorg min rättighet och jag jobbar med den som jag vill. Nu skall jag då inte plåga dig mer med detta då jag skall lägga ner denna sida.
 
Det blir bra för mig och jag kan lika gärna bara skriva i min bok hur det känns och går för mig. Men i detta sista inlägg tänkte jag ta upp saker som inte jag har gjort och det kom mer kännas så fruktansvärt bra för mig. Jag har en hel dag på mig att tänka ut vad jag skall göra eller skriva. En hel dag att lägga ner på denna sida. Det är en sak jag känner att jag skall göra.
 
Ja jag skall fylla mitt hjärta med kärlek till min familj, barnen och barnbarnen, min man och mina fina vänner. Det är påsk och man kan visa lite empati och kärlek. Så det är bara att göra så man känner frid i sitt hjärta. Jag skall också ner till Brinken på lunch. Det blev en hel del kvar sen i går så lunch blir bra. Bee är inte på humör i dag så jag åker med min gubbe. Lite te och snack om olika saker, däckbyte på Bee, koll på bromsar, det är lite att pyssla med. Men det är jobbigt för mig som är lite trasig här och där. 
 
Ari och Thomas åker i väg för att ta en titt på Bee. Det är ju så att batterit är urladdat, det var mindre kul, måste fixa en grej till bromsen också. Hur svårt kan det vara att med att ha en pigg och frisk bil. Ja det fixar sig för Bee är envis han också. Ja då skall vi äta det skall bli gott. Vi tittar lite på Chicago fire, serien som just nu toppas listan på bra serier. Det är visserligen bara jag och Camilla som tittar men det är också okej.
 
Lite fika efter maten och lite soffhäng. Jag tycker att det känns bra, tänker lite på de jag skrev här i morse. Det lutar mot att jag skall avsluta denna blogg. Väldigt trist men det är tydligen det jag behöver göra för att få frid. Det är så det får bli, när det händer är inte bestämt men jag skall väl känna på tanken en två dagar. Typ nästa vecka i alla fall.
 
 
Nu skall jag ägna mig åt att ha en bra kväll hemma och se till att vi kan finna oss en lugn plats. Ja innan jag kom hem var jag och önska mitt barnbarn glad påsk. I morgon blir det ett par andra barnbarn som skall få påhälsning. Får se när vi kan komma ner till Ärla, dom var upptagna i dag. Skulle ha lämnat påskägg till barnen. kanske lite senare söndag eller så.
 
Det blir nog super duper till slut. Det är ju så att jag skall kolla in ett program på fyran klockan åtta så nu skall jag fixa lite bra mys så jag kan sätta mig till rätta och njuta av en bra kväll. Hoppas du har en bra kväll och att det är så du vill ha det.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Ja jag åker till Blåkulla

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är torsdag den 210401
och det är Harald & Hervor som har namnsdag.
 
Dagens ord "Play"
 
 
Livet är en evig cykel av
början och slut.
 
Mot blåkulla i kväll
 
 
 
Det är skärtorsdag i dag och då skall jag och ett gäng häxor fara till Blåkulla. Vi bruka samlas där och röja lite. Att vara en häxa för mig är att kunna massa saker som är bra, att alla häxor är onda är så fel- Jag vet att vi är bara snälla. Så bäst att skynda på med denna dag så jag kan få komma till uppsamlingsplatsen.
 
Innan jag skall i väg måste vissa saker vara på plats, så som det jag skall ha med mig och det som jag måste ta tag i innan avfärd. Så det är bäst att börja denna dag och se till att den är super duper. Frukosten intar jag nu först innan man skall fixa sig och trixa med det mesta. Jag har en liten tidshållning i dag så nu kör jag och det blir ju super detta.
 
Camilla kommer dock lite senare och det är ju helt okej. Jag har väldigt ont i knät och det är sjukt jobbigt med allt. Jag hoppas att det är övergående och att det inte är menisken eller något annat. Jag har ingen lust med mer saker som går sönder. Men man får se. Helt plötsligt ringer det från vårdcentralen och läkaren berättar att menisken är trasig på tre ställen, det var massa annat också och jag skall få komma till Globen och en ortoped skall ta sig en titt.
 
Ja ha ja, det var ju attans med det då. Jag tror att jag blir smått galen av detta, men det kommer att bli bra till slut och jag kommer att fixa detta också. Inga som helst svårigheter. Bit i hopp och gå vidare, andas och känn bara att det blir bra. Ja då skall jag fortsätta dagen med att plocka upp Malin. Vi skall handla till middagen i kväll. Det skall bli en Påsk middag och det är ju det som är kul.
 
Söta påskägg
 
Middagsbordet med många läckerheter  Malin och Camilla tävlade
vem som fick in flest vindruvor i munnen.
 
Vi skall handla till Lena också, hon behöver lite hem. Så nu lämnar vi det hos henne och åker vidare till Brinken, där plockar vi in och det är ju bara att mysa lite i soffan efter lunchen som kom lite sent men den blev ju av. Jag tror att det är en bra grej att få lunchen att bli av för det är ju inta alls bra att slarva med måltider. Thomas kommer hem och vi kan ta en fika och lite annat. Jag tror inte vi skall stressa mer i dag. 
 
Min man jobbar heldag och det är ju så det får bli. han kommer när han kommer. Så nu fixar Malin och Camilla med maten och även Thomas lägger en hand på den, maten alltså. Vi skall bara fixa en bra middag och ha kul och vad mer kan man göra. Jo man kan få skratta och känna sig lite i bra stämning. Vi alla har en väldigt bra kväll och Ari är med. Så det blir ett par timmar med tokigheter och skratt. Mycket bra för själen.
 
Då skall vi tacka för oss och se till att komma hem, jag lättar lite från Brinken och hamnar i Tuna, min Bee står där och det känns lite trist att inte få köra han, men man skall komla lite på han, byta däck skall jag också göra. Viktigt  tycker jag, jag får ju hjälp och det måste jag, skulle inte fixa det själv så att säga. Det är nu dags att stänga för i dag och se till att komma i väg till Blåkulla, vi skall hålla avstånd, tvätta händer och ändvänder munskydd.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Lugn och stark dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är onsdag den 210331
och det är Ester som har namnsdag.
 
Dagens ord "Grace"
 
 
Se det bästa i
alla människor
 
 
 
 
Så det är en super skön morgon med ganska bra stämning i mitt sinne. Sovit helt okej och känner ett lugn i min skäl. Jag har inget som helst stresspåslag inget att kunna gnälla över eller så. Det är bara en skön morgon och en super stund för min kropp och själ. Jag har startat min dag och känner mig nöjd med det.
 
Jag skall till skärholmen och det blir Camilla som kör, det är bra för hon skall röra på sig och se till att hon kommer dit hon vill. Ja då är man framme och det går fort. In betala, väntrum tre, av med koftan och så var det min tur. In i ett rum och av med långbyxorna. Blir in visad till ett rum med maskinen Hugo. Ligger på britsen och knät i en ställning med lock. 15 minuter så var det klart och jag kan klä på mig och gå ut till en väntande Camilla. Tack för att du körde mig. Det är så snällt av dig.
 
Vi skall till HS nu och lämna apparat som Camilla har haft på sig. Hon går upp själv och jag väntar i bilen. Det känns helt okej, tror det går fortare för Camilla att gå själv än att jag skall linka med. Då så Tullinge nästa, Malin skall hämtas. Vi tar en ute fika för en gångs skull. På Tegnérs. Vilka bakverk dom har, vilka goda bullar. Om man inte är rädd för att gå upp i vikt kan man lätt gå dit och mumsa i sig. Så färskt och gott.
 
Camilla skall nu till sjukgymnasten som skall trycka lite på triggerpunkter i ryggen och höften. Det är ganska smärtsamt men det blir ju super bra senare. Så hon står ut men hon kommer att få blåmärken av denna behandling, helt klart. Det är nu dags att åka ner till Brinken och göra sallad eller vi tar kyckling. Det går alltid hem. Vi sitter tillsammans och njuter av en god lunch och snackar lite om i morgon.
 
Först är det träning och sen fika och så var det blå kulla också. Det kommer att vara kul, väldigt kul. Hoppas att vi blir lika många som förra året. Vi häxor kan allt ha kul på sammankomsterna. Ja det blir grejer det. Det är ju bara bra och goda häxor som åker med oss, det är tur det. Ja det är i morgon inte i dag. Jag skall fixa till Mario och Luigi, det är mysigt med dom små, som inte är små längre. Dom är ju över året och är väldigt bestämda
.
 
Dessa två och jag har soffhäng
 
Så blir det soffhäng. Det är viktigt att njuta av en dag och se allt som är positivt och fint som man har. Det är bra att försöka se glädjen i det och inte massa annat som är skit. Jag har och jag gör det varje dag, så klart det skiter sig i bland men det är en ny dag i morgon och det är ju bara så bra som man kan tänka sig. Det är nu så att jag dreller hemma hos mig och hittar lite små pyssel. 
 
Det är ju super och så snällt av Thomas att köra mig hem, tack, det gör mycket när du finns där. Du är inte omöjlig att få hjälp av eller bara köra mig hem. Så min dag är till enda och jag säger bara att jag är nöjd med min dag och ser att det som en seger för mig. Min dag är min dag.
Tack för besöket och det är alltid lika kul att se dig här.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

RSS 2.0