Linus dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 210130
och det är Gunilla & Gunhild  som har namnsdag.
Dagens ord "Healing"
 
Grattis Linus
på din födelsedag
 
 
 
 
Mindfulness 
 
Lägg undan alla klockor och unna dig själv en helg av stilla mindfulness.
Lyssna inåt och låt din kropp bestämma när du skall gå upp, när du
ska äta, vad du ska göra och hur länge du skall
göra det.
  
Då är det bara att starta denna jobbiga dag med att känna olust inför den. Att vara så inte vill i dag är jobbigt i säg. Jag har en födelse dag i dag som inte man kan fixa och fira. Det är så tufft. Linus skulle ha blivit åtta år i dag, han skulle få presenter och vi skulle ha firat han med tårta och ljus. Men i dag blir det blommor, ljus och saknad vid hans viloplats.
 
 
Han har varit borta i sex månader och det är ju en stor förlust som gör väldigt ont. Så pass att man kan lätt glömma bort allt annat. Man jobbar på och hoppas dagarna skall gå och det blir tungt hur än jag vrider på det så blir allt jobbigt. Jag har inga ord och jag orkar inte det nu heller. Jag vill bara lägga mig på sängen och dra täcket över huvudet.
 
Jag får göra det i dag, bara så jag kan hitta en väg genom denna dag. En te och lite lugn på det kan jag nog få lite styrka och lite ljus. Så min dag är nu ett faktum oavsett jag vill eller inte. Det är bara att bita i hopp och se den här dagen gå vidare.
 
Jag och Hailie skall nu ta en stund tillsammans och kolla på My little pony. Hon gillas det och det låter ju bra, det är en gammal serie som även Camilla titta på. Det blir lite te och mys. Hon är en super duper fin tjej som har mycket att säga, så pass att det inte alls är tråkigt med henne överhuvudtaget. Så det är bra att njuta av tiden.
 
Klockan tickar och jag skall kanske ha lite lunch, Haylie vill ha Mc Donalds. Okey säger Ukki och kör för att handla. Men det är ju ingen bra mat, eller. Ät vad du vill bara du äter något, det är min livsfilosofi. Barn som är krångliga med mat, dom ger man vad dom vill ha nästan hela tiden. Jag bråkar inte utan hon får nästan som hon vill.
 
Det är bara att ta för sig av det man vill ha. Ja då skall jag också äta, jag är en aning trött på Donken mat med en cheeseburgare kan allt funka. Vi fortsätter att titta på tv och har en bra dag. Hon är inte så villig att gå ut och det är ju både bra och tråkigt. Men det är kallt och jag vill heller inte gå ut. Så vad är problemet?
 
Jag Juhani och Ashani skall fixa lite med lite ljus på gravar, så jag frågar om Haylie vill komma med, hon tittar på mig och säger >nej jag stannar med Ukki, det är kallt ute<. Okej det går ju bra vi handlar på samma gång så vi äter middag sen.  Det är bara att handla blommor och sen till graven. Det är ju Linus födelsedag och det är ju bara att gå dit med ljus och blommor.
 
 
Här har det varit några stycken, det är massa fina saker och ljusen är tända kommer med ett par till. Jag tycker att det är viktigt när födelsedagen kommer upp, grattis Linus på din åttonde födelsedag. Du är med os spirutuellt och det är bra. Jag skulle bara vilja krama dig en stund.
 
Vi lämnar och sen skall jag handla mat. Juhani och Ashani följer med mi8g och det är skönt för jag vill inte vara själv just nu. På COOP går det fort och vi är klara på nolltid. Hur bra var inte det? Hemma möter vi en glad Haylie som har varit och handlat glass med Ukki, lämnat trav. Ukki berätta att hon hade gömt han skor för att dom inte skulle kunna gå ut. Hon är en sån sjön unge med så mycket hyss. Älskar henne så mycket.
 
Middags film och sen skön kväll med Haylie, Ukki är datanörd och det är så det blir och är. Klockan ramla på så nu skall man försöka få henne i säng, lätt som en plätt, kom nu så lägger vi oss, farmor är så trött. 21.30 var en bra tid att ha henne i säng, det blir inga protester för vi lägger oss samtidigt. Jag är så slut efter denna dag och verkligen behöver sova.
 
Jag tror jag kommer somna först eller? Om jag kunde skulle du få höra när hon snusar, hon har somnat. Vem är bra på att natta barn??
 
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

I eftermiddag kommer Haylie

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 210129
och det är Diana som har namnsdag.
Dagens ord "Simpicity"
 
Mindfulness 
 
Om du bär på starka känslor, så som ilska eller chock skall du tillåta dig själv att hänge dig åt känslan i stället för att undertrycka den. Att hålla stora saker inom sig för länge, så att negativa känslor kan frodas och slå rot, får dig att må dåligt.
 
Det är nu en fredag som skall tas om hand, och min man kommer hem. Vi har visserligen en tung helg framför mig men det är då. Nu är det fredag och jag skall se fram emot att Ari kommer hem. Så nu är det bara att räkna tiden, eller varför då? Jag vet ju att han kommer när han kommer. Han har ingen tidsbegränsning.
 
Jag skall njuta av lite frukost och mjuk musik så kropp och själ blir ett. Jag har inga som helst planer på att stressa i dag, det blir bara att njuta och vara sig själv en stund. Reflektera över natten, jo jag sov men har drömt konstigt, jag mindes dom båda när jag vakna, men nu när man har varit uppe är det borta. Jag vet att det var helt okej drömmar och dom handla om mina barnbarn, vi var någonstans. Det var fint och trevligt att bara få ha dom nära.
 
 
Nå väl det var ju inte så mycket att gå på men min dag tar över så nu skall jag göra mig klar för dagens aktiviteter. Det är bara att göra min dag till den sköna dag jag vill ha för att ha en bra dag krävs att man skall veta hur man gör och hur bra det känns. Det är viktigt att vara ett med kropp och själ. Det är viktigt att alla sinnen är lugna och spelar sin roll rätt.
 
 
Andning och avkoppling är också viktigt. Man kan inte bara braka på i ullstrumpan och tro att allt fixar sig själv. Nej man skall allt tänka till innan man gör något förhastat. Det är en bra övning så här på morgonen. Tänka igenom vad man säger och gör. Ingen kan bli helt perfekt, felfri eller den som tror att hen har rätt. Nä man skall nog ha lite ödmjukhet, empati och en hög toleransnivå.
 
Kan vara jobbigt i början men sen kommer det automatiskt. Det tror jag på, har hört förut (ett bra tag sen) att jag är en sektledare. Det är ju konstigt med tanke på att jag bara är PH en vanlig trygg tjej som har en bra tillvaro trots allt runt omkring. Man skall nog bara fokusera på dom nära och kära man har för att må bäst. Jag har en fin familj och ett få tal kära vänner som betyder massor för mig.
 
Man behöver inte att alla skall göra samma som jag, det är bara jag som gör så. För mig fungerar det och jag känner att jag mår bra av det. Sen skall jag nog säga att jag tycker mina saker är en bra sak att göra när man är i kris, chock, sorg förtvivlad och ledsen. Man kan läsa om  Mindfulness, yoga och andningsteknik och ta till sig det som passar en själv. För alla människor är unika på sitt sätt, har en egen aura och skall göra sin sak.
 
Då så min dag, hur skall jag lägga upp den? Det kommer att bli som det blir och det kommer att vara så bra i kväll, den inställningen har jag och den är min. Visst finns det folk som gör samma saker, så klart. Det är ganska många människor på jorden så det bör finnas någon som gör samma som jag. Det är nu hög tid att fixa med de vanliga på morgonen.
 
Klar för att åka till Brinken och ta te med Camilla. Hon väntar på mig och det blir en dag med massa soft i lugn och ro. Vi hänger denna förmiddag och snackar om allt möjligt, det är en lugn stämning så man blir seg som fasen. Det gör heller inget för vem bryr sig?
 
Det blir lunch och en serie. Vi skall bara ha en dag som är så lugn och skön och absolut inget att göra. Det är vi värda båda två. Det blir bara soffhäng och det är så skönt ibland. Allt är bara borta från att göra listan. Det är dock så att dagen går fort när man har en lugn och skön dag. Det är inte ofta jag säger att det är tråkigt när tiden flyger iväg.
 
 
Då skall jag hem och invänta min man och ett stycke Haylie. Det blir så kul att få träffa henne igen. Det är ju lite jobbiga tider just nu med Corona och allt. Men det är bara att ta det som det är och vara återhållsam. Det går bra och man skall tänka noga på detta. Vissa saker tar tid och man kan få lite olika men efter man har blivit frisk.
 
Vi gör en bra kväll och sätter oss för att titta på tv efter middagen som Haylie åt upp med bra aptit. Nu skall vi göra en kväll som sen leder till att vi skall tacka för denna dag.  Men än så blir det lite godis och sen blir det lit film eller något hon vill se. Jag har en fin kväll med henne och det är väl det som räknas.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Tänker alltid på dig

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 210128
och det är Karl & Karla  som har namnsdag.
Dagens ord "Release"
 
Mindfulness 
 
Upptäck mandalans helande kraftgenom att studera mönstret i böcker
eller genom att skapa din egen mandala. Det finns till tillexempel
mängder av målarböcker för vuxna med vackra mandalor
som du kanske färglägga för att gå ner i varv och komma
närmare din innersta känslor.
 
då har jag en jobbig dag, det är nu bara sex månader sen mitt barnbarn Linus gick bort och det är tufft och det är tungt. Jag kan inte alls känna annat är saknad, mitt hjärta är tungt och det är jobbigt. Skall försöka få denna dag att bara gå inget annat.
 
 
Min dotter är här och vi skall ta frukost och bara njuta av skön lugn musik. Få morgonen att gå förbi. Det är en bra start på en jobbig dag, vi skall göra allt vi kan för att få den så lugn och bra som det bara kan. Jag hoppas att man kan i kväll säga att dagen var helt okej. Jag och Camilla skall nu ta lite lunch och sen skall vi till Tullinge och på sjukgymnastik, det skall bli skönt att få starta den igen.
 
Det är så mycket snö så jag det tar en himla tid att komma till Tullinge. Vi hamnade i en kö där jag var bil sex av minst tjugofem bilar. Vi tog oss fram i 35 - 40 km/t. Det var inte så farligt vi hade tid. Jag  är alltid i god tid och det är skönt att vara i tid. Så vi han, och nu skall vi träna och det kommer att vara så skönt efteråt.
 
Klar och på väg för att plocka upp Malin. Måste också fixa hö till djuren hemma hos Camilla. Vi stannar på Arken zoo i Tumba. Camilla handlar mat också och jag köper godis till dom. Malin köper hö och sågspån till sina djur också. Då kan vi ta oss till Brinken, det skall bli middag med Malin och Eva så vi åker till Camilla och det blir lite te/kaffe och snack.
 
Vi har en skön eftermiddag men det är fortfarande jobbigt och jag tänker mycket på Linus. Vi alla saknar honom och det gör ont i hjärtat. Men det är så det kommer att vara ett tag framöver tills vi kan bara minnas dom bra saker han gjorde och allt vi skratta tillsammans om. Han var en kul kille med ett bestämt humör. Jag kan fortfarande höra honom skratta och känna hans doft.
 
Ja då skall det bli middag, Camilla har lagat maten i dag och det är så gott som vanligt. Korvstroganoff. Det blir lite snack och vi kolla en film, Dracula Untold. Kan rekommendera den. Så nu är vi klara och Eva och Malin skall hem så jag skall också åka, det kan vara skönt att komma hem i bra tid i dag. Men inte för att det gör mig något. Men Thomas skall jobba så han kan ju också behöva sova. Jag vet att Camilla verkligen behöver sova. Det har varit dåligt med den varan. 
 
Hemma gör Ashani en super god lemonad på citroner. Det är så uppfriskande smak, undra om man kan överleva på den? Jag skall då receptet så jag får den lika god som hon gör den. Det är nu dags att gå till sängs och försöka sova lite.
 
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Klart för denna dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 210127
och det är Göte & Göta  som har namnsdag.
Dagens ord "Openness"
 
Grattis pappa <3
Grattis mi kära bror <3
 
på namnsdagen <3
 
Mindfulness 
 
 
Var inte rädd för att sitta en
liten stund och bara tänka
 
Då är det en ny dag jag skall bara ha denna dag till att bara vara och att bara njuta av det som är bra och givande för mig. Det är klart att jag inte trampar på någon i min omgivning, jag är ingen huligan. Det är en stor det l min själ som är hjälpsam mot de som är i min närhet och så skall man vara tycker jag. Det är ju bara att tänka på hur man själv vill bli bemött.
 
Då så denna dag är ju nu igång, min dotter kom till mig så vi skall åka här i från upp ti8ll vårdcentralen, provtagning. Sen kan man göra vad som faller oss in. Jag kommer att fixa lite hemma så jag kan komma i väg strax. Allt på sin plats. Då så Camilla skall vi ta en sväng till vårdcentralen nu då, du skall lämna prov så det är ju lika bra.
 
Väl framme skulle jag då säga, det finns vissa människor som inte kan parkera. Varför skall dom ställa sig på sträcket? Jag kommer in men kan jag öppna dörren? Ja det gick så precis. Då så vänta och se vad som händer, det är vist bara en sjuksköterska här i dag. Många som blivit sjuk. Det är ju så nu, Corona överallt. Munskydd har jag så jag håller också avstånd. Camillas tur.
 
 
Det gick så där lagom fort, hon, min dotter, är svårstucken och så är hon kall om händerna. Då är det svårt att ta prover på henne. Men se där nu kommer hon. Vi skall åka mot Brinken och ta te/kaffe och sen blir det lunch. Vi har vår serie som måste följas. Den är så bra helt otroligt bra. Vi tar lite mer kaffe/te och ser ett avsnitt till.
 
Det är städdag hos Mario och Luigi, Camilla borstar dom och kollar igenom pälsen. Det är ju två hanar så det är lite gräl i bland på dom. Så nu skall allt vara klart och vi kan se om man hinner med ett avsnitt till. Maten som jag skall göra går ju ganska fort att framställa så det är ju bra. Det blir mos, fiskpinnar, remuladsås. Det är gått och det är hur bra som helst. Min man kommer så det är väl bara att sätta fart.
 
 
Hoppas det är en lugn kväll framför mig som jag önskar och hoppas på Det är bara att forma den som jag vill och njuta av den så är det lägg dags så nu skall jag sova och hoppas morgndagen blir bra och att allt går som jag önskar. Tack för i dag och det är alltid lika trevligt att se att du läser min blogg.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

En lugn dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 210125
och det är Bodil & Boel  som har namnsdag.
Dagens ord "Humour"
 
Mindfulness 
 
Har du tålamod att vänta tills leran lagt sig och vattnet blir klart?
Kan du förbli stilla tills rätt handling dyker upp av sig själv?
 
Då har jag en ny dag och den skall jag starta med en god frukost och se till att jag bara kan njuta av den kommande dagen. Det är massa känslor och det är massa saker som kan dyka upp men då får jag arbeta med dom då. Jag har ingen som helst lust att rusa i förväg och se vad som skall komma. En sak i taget och hela dagen blir så mycket bättre.
 
Så frukost, musik, återhämtning och jag fylls med energi. Vilken morgon den är stark och jag har fortfarande bubbel i hjärtat efter Jolins besök. Så starkt och så kul var det. Men det är ju nu en ny dag som skall forma sig fram och jag kan fylla den med exakt vad jag vill. Inga som helst konstigheter.
 
Jag skall börja med en dusch och att bädda sängen, där kan man göra lite mindfulness. Jag kan se färgen på lakanet eller när man fixar kuddarna kan man se guld texten som står där. Det är också bra att titta på vackra saker, och det har jag många av, mina älskade barnbarn och min familj. Det är saker som är vackra för mig, ta in bilder och se alla detaljer. Så kommer koncentrationen i ett bra läge.
 
Så min dag är nu igång och jag följer med utan att tveka eller ifrågasätta mina val. Jag har en bra rutin på morgonen och därför får jag inga störningar då. Jag hinner att få balans mellan kropp och själ och det är min nyckel till framgång. Då är det dags att ta sig ner till Bee och se till att vara super taggad att åka i väg.
 
Ja det är ju så med hela alltet, jag bestämmer hur jag vill ha min dag. Jag själv bestämmer hur jag vill må, hur jag vill ha min dag. Visst kan det komma saker som sätter allt i gungning, då är det bra med balans för att inte gunga med. Då är vi på väg, Bee och jag. Vi skall mot Brinken och jag är lite te sugen. Det blir en super bra dag.
 
Planer för i dag. Inga alls det är en dag där jag verkligen kan njuta av en dag som inte har något inbokat. Promenera är alltid bra. Luft i lungor och man kan ju passa på att njuta av snön nu när den ändå är här. Ja det blir bra. Det blir Supernatural också så klart, säsong åtta är vi på. Det är lunch time och Camilla snor i hopp något som går fort. Det är ju så bra.
 
Det blir te/kaffe stund och mer relaxing. Vi tar en promenad och det är ju super, lite kalt i ansiktet och lite frusen blir jag. Det skall bli middag med Karlsson och det är ju super bra. Jag har inte alls bråttomt hem, dom två där hemma klarar sig hur bra som helst. Jag kan vara med Camilla en stund och det är också bra. Jag hoppas att det blir en bra kväll på alla sätt för oss alla.
 
Det är nu dags att dra sig tillbaka och njuta av en kväll hemma i sitt hem. Jag har inget som skall göras så jag lägger mig och ser till att somna, drömma sött och har en bra natt sömn. Dagen jag lägger bakom mig är nu till enda.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

När hjärtat inte vill

 

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 210125
och det är Paul & Pål  som har namnsdag.
Vecka 4, dag 25 på året.
Dagens ord "Honesty"
 
Mindfulness 
 
 
Livsinstruktion:
Var uppmärksam!
 
Ny vecka nya saker att ta tag i och mitt barnbarn åker hem i dag, tidig morgon blev det och hon åker med Ukki. Så ett hej då i hallen och vi kramas så varmt och länge, Bästa helgen på länge. Så mysigt det har varit. Tack och hej finaste Joline. Jag hoppas vi ses igen. J då kan jag göra frukost och invänta min dag.
 
Sitter och njuter när min lur ringer, det är Camilla som kommer till mig, det är så trevligt. Vi kan nu sätta oss i vardagsrummet och njuta lite av morgonen i all stillhet. Mysigt och ljus är tända. Jag verkligen får en skön och lugn morgon. stor saknad av Joline. Hon äe en tjej som man kan verkligen skratta med.
 
Som vanligt glömde hon tröja, svalmasken för ögon, hörlurar och jag hittar säkert mer nu under dagen. Det är ju en liten tjej med stora funderingar. Jag tror att det är en tjej som kommer bli något riktigt stort. Men läxor vill hon inte göra så det är ju lite tråkigt. Jag har i alla fall haft en helg med total lycka och hon är så härlig att ha med att göra.
 
Jag och Camilla skall börja våran dag med att åka hem till henne och fixa lite kul saker på fyra av mina naglar. Det är så kul att vara en nagel modell, man vet aldrig hur det blir så detta kommer att vara så spännande. Jag har nu fixat bilder så du kan få se, man skall våga trixa lite. Jag är nöjd och det blir fler roliga mönster med tiden.
 
 
Så blir det lite saker som kommer akut, det är min son som kallar. Det är så att vi åker dit och hämtar han. Det blir ett besök hos Linus och sen åker Camilla med Thomas och jag tar sonen hem. Det blir först en liten omväg så vi kan sansa oss. Hemma tar jag mig och sätter igång Tv:n och slappar lite där. Jag är väldigt frusen och känner mig inte så pigg. Det är inte så bra, jag vet ju varför och det är dags att meditera lite.
 
Juhani vill att vi hämtar Ashani och handlar så hon kan köpa det som hon vill bjuda på. Så tack för det då, det kommer att bli super gott och man längtar efter maten. Jag sitter där och har det bra, då ringer min dotter. Efter fallet tidigare i dag så vill hon att jag kommer och sätter på Tens-apparaten. Det kan jag så en snabb visit till Camilla.
 
Thomas spelar paddel så han är ju inte där, man skall sätta den så rätt som det går. Lite snack och så åker jag hem, maten väntar och jag är småhungrig. Det är en god mat och jag skall nu sitta och njuta av den och sen skall jag göra kväll och lite senare lägga mig. Vi ses i morgon om du vill.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

Vackra Joline´s dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 210124
och det är Erika  som har namnsdag.
Dagens ord "Communication"
 
Mindfulness 
 
Kunskap är att lära sig något nytt varje dag.
Vishet är att släppa taget om något varje dag
 
 
Ny dag med Joline, det kan vara hur jobbigt som helst och det kan vara väldigt tjatigt att gå till affärer, men vi får se vad som kommer att hända i dag. Skall i alla fall fixa lite saker som är tyvärr nödvändiga. Mat i dag då det är tacos beställt och kokt korv för Joline. Men jag skall börja med att se till att få min morgon stund och att få en paus i allt för att få energi.
 
Frukost för mig och Jolin, Ukki har tagit Juhani till jobbet och då får ju han kaffe och bulle. Det är ju ett plus för den mannen. Så vi inväntar första saken i dag. Det kan bli kul, en sväng till Annelie Hultman och se vad jag kan få ut av det eller rättare sagt vad Joline kan få ut av det.
 
Det är väl bara att köra på denna dag  då. Det blir lite saker som jag skall fixa först så Joline skall klä på sig och vara färdig när Bee är klar för avfärd och så kan vi två starta vår dag. Det är lite saker som jag inte vill egentligen men det är bara att åka iväg och göra saker snabbt och effektivt. Hämtar Juhani och åker till COOP i Tumba, minst folk där.
 
Så skall jag lämna maten, Juhani hemma och sen skall vi vidare till arbetskollegan. Här hittar Joline lite saker hon ville ha. Så var det toaletten som ropa på Joline, sådant måste ju också man ha i beräkning. Då så min sköna skall vi hemåt. Det går smidigt och jag kan säga att vår dah blev super bra i dag också.
 
 
Lite knorr för att jag inte köper allt hon vill ha, det blir bara vissa saker. Det är ju inte därför hon vill vara med mig, eller?? No väl glad var hon och vi kunde allt fixa med sakerna som hon har fått. Hon är nöjd och leker dans prinsessa och är lite nära att falla in i Tv.n, men en sak som är rätt bra är ju att hon dricker mer vatten, hon ränner på toa väldigt ofta, vilket är super.
 
Nå väl hon skall hjälpa Juhani och Ashani med att duka och fixa middagen. Vi kör söndags tacos, men hon ville ha kokt korv med bröd. Okej blir du mätt på detta då? Ja då det blir bra säger hon. Okej fyra korvar och sen var det rap och hon är mätt.
 
Härlig tjej detta, hon har sitt humör och lite envishet. Det är bra att veta vad man vill, men ibland måste man se till vad som är bäst. Så nu när kvällen är här är det bara att göra den så bra det bara går. Vi har kollat alla avsnitt på Lady Bugg så den blev en annan serie. Då så Hur skall jag nu få henne i säng för att vi skall upp 5,00 i morgon bitti? 
 
Hon somnar till slut och jag kan lägga mig. Jag sitter hos henne och killar henne på ryggen. Det är stora saker hon har efter sin pappa, det ger mig minnen av alla kvällar med hennes pappa som jag satt på sängkanten och killa han på ryggen tills han somna. Han var så fin min lilla kille.
 
Det var en fin tröst att sitta med mina barn på kvällen och se ti8ll att dom somnar in lugnt och skönt. Alla barn har sin grej och hur dom vill ha, men att bli killad på ryggen är nog vanligaste insomnings sättet för mig och mina barn. Då skall jag lägga mig och få en skön sömn.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

En dag med Joline

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 210123
och det är Frej & Fereja  som har namnsdag.
Dagens ord "Responsibility"
 
Mindfulness 
 
Hälsningsfrasen "namaste"härstammar frånsanskri och betyder ungefär
"ljuset i mig hälsar ljuset i dig"
Ta ett steg tillbaka och försök se människor i din närhet för vad de
verkligen är, inte för vad de gör eller hur de ser ut.
 
Det är lördagsmorgon och jag har lite tid att skriva min blogg lite. Som jag brukar på morgonen så tar jag tag i min dag och försöker komma i hopp med min kropp och själ. Det är också frukost med fin musik och avslappnade toner. Det är en sådan fin stämning att ge sin kropp och själ denna start på denna dag.
 
Andas och verkligen känn hur lugnet sprider sig i kroppen och det är en sån härlig och lugn dag. Jag verkligen blir glad att det fungerar och det är så enkelt. Min hjärna har fått vila i natt, som den bör. Jag har inte haft obehagliga drömmar trotts situationen runt mig. Jag har sovit bra och säkert har jag drömt med då helt vanlig dröm.
 
Jag tar min frukost och njuter av den en stund det är så bra att bara kunna känna sig stark och pigg. Dagen är nu igång och det känns super bra. Joline är ockås vaken och äter lite yoghurt med flingor. Bra start på dagen Jolin. Då skall man göra vissa saker i dag och jag skall tända ljus på gravar. så Jolin skall få följa med.
 
 
Det blir tjorv på Biltema i Södertälje, där skall Ukki handla så det blir där. Det är också där dom har korv. Så vi sitter med mellanrum och stor försiktighet, det är viktigt att var uppmärksam och försiktig. Så då går vi till Maxin, nä vi är klara och skall hem, lämnar Ukki, han skall kolla på trav och det är hans grej. Jag tar Jolin och åker till gravar och tänder ljus.
 
 
Det blev ju bra detta, men det blev en kort runda då jag så klart skar mig på ett lock till en lyckta. Så hem och plåstra om mig. Joline var så duktig och plåstra på det som behövdes. Som ny men svider gör det. Så det blir hemma dag i stället och då är vi tillsammans hemma det går också väldigt bra.
 
Vi har väldigt trevligt och käka godis och kolla på Lady Bugg. Så skall vi ta tag i en skön eftermiddag tillsammans och bara smaska på med allt gott vi har och har den bästa eftermiddagen någonsin. Jag tar te och Joline vill bara dricka sitt vatten. Det är så kul att ha henne här. Jag får massa tid med henne o9ch det är så bra.
 
Middag, jag den blir nog som den blir, kyckling, wokgrönsaker och ris. Det är i alla fall mat. Efter middagen är det dags att ha en mys kväll och se till att man har det som bäst. Vi snackar och hon är så rolig med allt som hon vill ha. Massa gosedjur, som i och försäg tar över hennes säng. Hon vill ha smink och hon vill ha kläder och hon vill ha massa annat också.
 
 
Ja med denna flicka så har man inte tråkigt, det händer saker hela tiden. Man blir inte uttråkad i alla fall. Så då är det bara att ha en bästa kväll med denna donna. Jag måste också säga att jag är så trött nu när jag skall lägga mig, Joline har somnat och det är nu dags för mig att sova. 
Vi har en ny dag i morgon.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Vilken överraskning

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 210122
och det är Vinsent & Viktor  som har namnsdag.
Dagens ord "Enthusiasm"
 
 
 
Leta upp ett vackert foto på naturen, av någon som betyder något för dig eller av någon som gör dig glad. Ställ det på en plats där du tillbringar en stor del av din dag, exempel på kontoret eller som bakgrundsbild på datorn. Tänk på det ofta och tillåt dig själv att ta en paus och le.
 
Grattis Viktor på din namnsdag.
 
 
Då skall jag starta min dag och det är slutet på arbetsveckan för min man så han kommer hem i dag. Så det blir kul och skönt att få dela säng med min man. Ja det är rätt tomt i veckorna, det är ett måste efter som han jobbar i Eskilstuna. Men som jag sa han kommer hem i dag. Det är inte alls så många timmar kvar. Jag skall ta tag i min morgon och se till att den rullar på.
 
Frukost och njutning av skön mjuk musik och naturljud. Man har det så bra på morgonen och det är så viktigt för resten av dagen. Njuta och bara känna att kropp och själ blir ett och kan verkligen vara en härlig känsla av lugn. Det är viktigt att bara ha allt på rättplats för att hålla balansen av kropp och själ.
 
Då skall jag åka till Brinken för att hämta upp Camilla som har en läkartid att passa. Det är ju bra när jag kan se till att allt blir bra, för mig och min dotter. Så klart man gör nästan allt för sina barn. Inga konstigheter, inte alls. Det är så en förälder gör. Det är svårt att få perfekta barn, det är ingen strävan man som förälder skall ha. Man skall ha ett barn med karisma, medvetenhet, empati och kärlek.
 
Det är så viktigt att ett barn får utvecklas till en egen person, man skall bara vara där och stötta, hålla handen om det behövs. Sätta klara gränser, föra in dom på rätt väg. Detta kan då vara svårt med lite större barn, men man kan bara hoppas att det går bra för dom i vuxen ålder. Inget som man skall se till, ett barn måste få gå sin väg, bara den inte är farlig eller helt fel så klart.
 
Med beröm och uppmuntringar från en förälder växer barnen massor. Men om det är lätt? Nej det kan jag inte säga att det är. Man kan slita sig i håret och man kan tjata om saker som att städa plocka undan, hjälptill hemma och ja vad som. Det funkar i bland men oftast inte. Detta utifrån mina barn och det jag har gått igenom.
 
Med facit i handen är MINA barn rätt hyfsade vuxna medborgare. Det är framgångsrika och jobbar, jag är så stolt över dom, att dom forma sina liv, väljer sina beslut och det är väl det som är saken , dom är självständiga. Jag är också välsignad med barnbarn så jag är super nöjd att ha dom omkring mig. Tur att man kan prata med dom ibland.
 
Då så massa saker kom här, skall fortsätta min dag det kan ju vara en fördel. Jag skall köra Ashani till centrum så hon kan ta tåget till sitt jobb. Juhani är hemma och latar sig, ledig dag med andra ord. Ha en bra dag Ashani så ses vi i kväll. Jag skall nu ner till Camilla för lite saker som vi skall fixa lite saker så mot Brinken.
 
Har jag något annat för mig? Nej inte alls i dag jag har bara min och Camilla dag och vi skall ha en bra dag med massa bra saker. Jag sätter på te till oss båda och sen tar vi en stund för att relaxa och kanske lite Supernatural. Vi kan verkligen känna oss nöjda med förmiddagen. Jag hade samtal i dag och lika så Camilla.
 
Lunch, mer te och sen är det dags för Anna P att titta förbi. Jag hoppas det blir bra, jag skall nu ner till ICA för att fixa middagen. Så snabbt in och sen hem. Det är bara Juhani som är hemma. Jag väntar med spänning på min man och Joline. Ja hon fick komma till oss i dag. Jag är så glad.
 
Jag skall nu fixa middag och få se om min lilla flicka vill äta något. Det kan ju bli film och godis. Vi får se vad det blir. Så nu skall jag göra mat. Det blir en trevlig kvällsmiddag för Jolin gillade kyckling pinnar. Hon åt flera stycken och var super nöjd med det. Vi kollar på Lady bug och har en skön härlig kväll med massa avsnitt och lite eller mycket godis.
 
 
Till slut blir jag trött och jag ser att Joline är trött också det är bara om hon nu lägger sig ner och vilar lite, jag har tv:n på så det är ju vad hon är van vid. Då så vi kan nu gå till sängs och sova. Jag är super trött. En bra dag och fin överraskning med att Joline kom.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
Det är ord som är bra
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Färgstark dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 210121
och det är Agnes & Agneta  som har namnsdag.
Dagens ord "Simplicity"
 
 
 
Livet ska levas i dag och
inte i morgon
 
Ny dag med nya saker att göra och verkligen känna. Jag har haft en jobbig natt med drömmar som inte är realistiska. Har inte sovit så bra kan man lätt säga. Men jag har tvättstuga så den måste jag ju ta då, sen blir det softa och bara ha soffhäng och sova. Detta är så sjukt och jag är verkligen super trött.
 
Jag tar min morgon i min famn och startar den med lite frukost och hej då till min man, det är ju bara att slå ner på takten så jag blir lugn och kan ta tag i denna dag. Lugn musik och ljus är på så nu är jag redo för morgonens aktiviteter. Så en stunds njutning.
 
Tvätten, jag har tvättstuga i dag och så klart på morgonen, det är bättre att ha den avklarad så man kan göra annat under dagen. Min dotter är med mig och det känns bra och man kan bara göra den i den takt som det tar i tvättstugan, fyra timmar.
 
Klar och det är bara att köra på med dagen som nu skall fortsätta. Fixa lunch och se till att man tar den med till Brinken. Vi äter hos Camilla och det blir ett stopp för att plocka upp Malin, hon skall också komma med till Brinken. Så väl framme och allt så tar vi lunch. Malin, Camilla och jag är nu redo för en eftermiddag.
 
Min dotter skall nu fixa naglarna på den vänstra handen, hon gjorde den högra i går. Det blir härlig färg glada naglar för att hon vill se några av de nya färgerna. Så kul och så läckert det är. Jag har inget emot att ha olika färger på naglarna, jag vet ju att dom sitter där och att man kan göra nästan vad som helst utan att dom tappar färg eller blir fula.
 
 
Då skall vi ta lite go fika och njuta en stund på eftermiddagen, för nu skall vi bara invänta kvällen. Miss Paakki kom på en fika och är så seg. Hon har jobbat många dagar och är så trött. Det är så galet att man utsätter sig för maraton pass och många dagar i sträck. Kroppen behöver vila och återhämta sig. Hoppas du får en lugn och skön dag i morgon så du klan bara ta det lugnt.
 
Nu kommer Thomas hem och det är så att man kan förvänta sig god mat snart då. Thomas kockar och Eva och Niklas kommer också. Nu skall jag med de andra sätta mig till bords och njuta av maten som är klar och ser så god ut. Salladen ör så fräsch och det är massa vatten som skall intas. Jag måste öka på mitt vatten intag.
 
Eva är tvungen att åka iväg, hon måste besöka akuten. Det blir en stressad situation och det blir inte så bra i kroppen. "Messa mig när du vet något gumman, du vet att jag blir orolig". Så kollar vi andra på roliga klipp mer Monty python. Stämningen blev lite tung kan man säga. Det är ju bra att hon åkte men det är känslan som kommer sen som blir jobbig.
 
Jag har pratat med Joline också det är så kul och så helande att prata med mina barnbarn, dom ger mig så mycket styrka och jag kan känna mig så lättad efter ett samtal med dom. I dag pratar jag alltså med Joline och hon är exalterad ända ut i fingertopparna. Det är så mycket saker som bubblar upp på henne. Härlig donna är hon.
 
Vi skall hö4ras senare och det blir väl där efter middagen kan jag tro. Jag skall fixa disken och sen ta en paus med resten av de som är kvar här. Jag kommer att köra hem runt 20 tiden och det blir så bra så. Det har varit en bra dag ur alla synpunkter och det är så bra att bara kunna känna sig glad och fylla hjärtat med glädje. Det är inte alls så lätt alla dagar.
 
 
Hemma är det tyst och tomt, Juhani och Ashani kommer straxt efter mig. Jag ser att Juhani skall göra mat åt Ashani och att dom sedan skall vila och säkert spela lite. Ashani skall ju upp i morgon bitti så hon vill nog säkert vila och bara ha det bra. Jag vet att det krävs vissa timmar för att kunna vara pigg på morgonen. Det är så skönt att kunna starta dagen med en känsla av lättnat och att man är utvilad.
 
Nå väl jag ser att Amadeus har börjat och jag tycker det skall bli en kul sak att titta på, vad har han gjort? Det måste vara något med musiken att göra, lite PR är ju inte alls fel. Så nu skall han stå på egna fötter och bli stjärna också. Många barn till musiker går i föräldrarnas fotspår. Ja då vet världen att det kommer en ny stjärna snart då.
 
Jag skall lägga mig och titta på Tv:e i sovrummet som du vet kommer jag att somna inom kort för det händer ju alltid. Skall passa på att tacka för ditt besök och hoppas du får en bra kväll och natt. Det är ju viktigt att sova på natten och få bra återhämtning.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Just en sån dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 210120
och det är Fabian & Sebastian  som har namnsdag.
Dagens ord "Balance"
 
 
Sann ensamhet är dånet av fågelsång,
sjudande lövverk, virvlande färger,
eller ett oväsen av spår i snön.
 
av; Edward Hoagland
 
Ny dag och inte alls lika uppbokad som i går, det är skönt och det kan jag vara värd i dag. Det blir en frukost hos mig, Camilla kommer till mig och det är ju så skönt, så rogivande och en lättnad av sinnet. Jag behöver inte vara helspänn. Jag kan vara lugn och sansad, njuta av minuter som är bra, som är för bara mig. Så härligt så skön morgon.
 
Ljus, musik, frukost och min dotter. Så bäst och så bra. Nu kan jag starta dagen och se till att allt kommer på plats. Nu är jag här och njuter av min morgon och så kan jag gå vidare med min dag.
Vi skall köra Juhani till sitt jobb och sen vidare till Tullinge för samtal. Det är sådant man gör när man bearbetar sorg eller inte alla dock man har sorgearbetet på olika sätt.
 
Det är också helt okej, för det är sån tur att vi alla är så olika, annars hade det varit olidligt i världen mer än vad den är. Så där blir vi ett tag och får massa fina ideer för att hitta rätt väg och fortsätta framåt. Ja det är ju det som är lite mening med detta. Jag hoppas att man hittar en livboj som man kan hålla sig i. Det är inte fel för även jag måste hitta flera livbojor så det inte blir för tungt.
 
Jag har en stark och fin livboj i mina barnbarn som man prisar högt. Men i Corona tider skall man vara försiktig, det är ett måste. Så nu är det klart här i Tullinge och vi, jag och Camilla kan göra lite lunch och ha en bra eftermiddag. Det är också viktigt att få känna att man har det bra i hela skiten.
 
Man kan ju inte bara köra huvudet i sanden och tro att allt försvinner. Nej det blir lättare men smärtan är ju kvar. Den skall man leva med och ändå kunna känna sig glad eller till freds med tanken att Linus nu är en ängel och bor på andrasidan. Saknaden är tung som alltid när man mister en nära och kär familjemedlem. 
 
Så  min dag, tillbaka till nuet och försöka fixa dagen, vi har nu ätit lunch och skall bara ha en eftermiddag med lugn och ro. Min dotter och jag, fika time, serie time och bara vara. Om vi somnar för en stund, ja vad gör det? Inte oss i alla fall vi kan göra det om kroppen och själen vill det. Inget är förbjudet eller så gör man inte. Vi gör vad vi vill.
 
Då så nu kan jag säga att vi har sätt fyra avsnitt av Supernatural, och ja den är så bra. Vi är på säsong sju avsnitt fem tror jag. Camilla har sätt denna serie för några år men vissa avsnitt mins hon inte, jag har inte sätt den så jag tycker det är så spännande. Vårat eftermiddags häng.
 
Klockan tickar på och jag måste handla till middagen i dag, fan gillar inte att vara i affärer, hoppas det inte är massa folk. Tomt i garaget och det ser lovande ut. Ingen människa behövde jag stöta på heller. Vi håller bra avstånd. Det var mer personal än handlande människor. Så bra.
 
Väl hemma så skall jag väl då fixa middag till gubben, Ashani, Juhani och mig. Det blir Gurus, så gott det är så skönt att man hittar något annat att laga, nya roliga recept. Det blir så bra så gott. Alla gilla det och jag också. Kan jag då göra kväll nu då? Ja det tycker jag, det finns inte mycket mer än att göra en skön och mysig kväll.
Så slut i rutan.
 
(Denna år tagen från en sida på facebook 210120)
Till mina söner
 
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
Det är ord som är bra
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Denna dag blev det lite mycket på

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 210119
och det är Henrik  som har namnsdag.
Dagens ord "Freedom"
 
Vaknar upp med en litet bekymrad känsla, jag ville sova lite till. Är ganska trött och det är inte så verst roligt. Jag tar mig upp och fixar frukost, Camilla skall också äta så där sitter vi nu, njuter av våran frukost och skaffa energi så vi klarar denna dag. Den är relativt fullbokad på förmiddagen  och kvällen. Men jag skall börja med en morgon.
 
Vi gör oss klara för att åka mot Tullinge och sjukgymnastik för Camilla. Det blir känna och klämma, hon är lite sned och vind. Men det är ju nästan så man kan förstå, hon bar på Linus när han börja bli förlamad och sen fortsatte ju då han blev helt förlamad. Golv liften kom ju lite sent så att säga. Men de skador som uppstod visar sig nu.
 
Hon är en kämpe så vi skall försöka förbättra denna skadan och se om man kan stärka andra muskler också. Det är bara att kämpa och sen vara glad för det lilla som blir. Då så klara, vad står här näst på listan? Apoteket, tar det på en och samma gång så är det klart. Så och sen?? Vårdcentralen och pratstund och ett läkarbesök. 
 
Så jag väntar nu på henne att samtalstiden skall bli klar och att jag kan följa med in till läkaren, långt samtal med läkaren om framtidsplanen och hur man skall gå till väga. En sak i taget och så blir det bara att börja planera hur det skall göras och vad som skall göras. Det tar sin tid och det är bara att lyssna och se till det bästa.
 
Klara då skall vi ta en lunch och se ett avsnitt på vår serie, ja du har rätt, Supernatural. Jag skall träffa Pia i Huddinge klockan 15.00 så jag skall ju åka snart. Men ett avsnitt hinner vi, Go fika och en härlig eftermiddag har startat. Då så, jag åker nu mot Huddinge, det var vis många som också skall åt detta håll. Men kommer snart fram så jag kan rulla på. In i garaget och där är Pia. Vi går in på IN OCH FINN.
 
Hitta lite tvålar till min tvålmaskin, hitta lite smått och gott det är kul att vara i en sådan affär som kan komma med överraskningar och bra att ha saker. Vi skall också köpa en blombukett till en kollega som har fyllt år. Så nu skall vi bara njuta av denna kväll och se till att man får det 
 
Souvlaki till middag, Te och
Baklava till efterrätt
 
Vi möter upp Inga och Lydhia på Kolgrillen, det blir en bra start på kvällen och en mycket trevlig kväll med kollegorna. Maten är super och Baklavan är så god. Nu skall jag hem och det är bara att tacka för en trevlig kväll och hoppas att min natt blir bra också.
 
 
 
Väl hemma skall jag lägga mig och njuta av lite tv och sen somna eller blir det mitt i nyheterna som vanligt? Jag det återstår att se.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.
Det är ord som är bra
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

En bra start på veckan

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 210118
och det är Hilda & Hildur  som har namnsdag.
Vecka 3, dag 18 på året.
Dagens ord "Peace"
 
Ny dag och nya saker att göra eller dom harr man gjort massa gånger innan i dag. Man har massa saker som återkommer kanske inte varje dag men man har gjort dom tidigare. Det som sker varje dag är att man går upp och man lägger sig, mat äter frukost, lunch, middag, mat tar mellanmål och fikar under dagen. Förhoppningsvis är man vaken på dagen och sover på natten, detta kan dock variera så det är ju människor som jobbar natt.
 
Kroppen är egentligen inte till för nattarbeten för då skall hjärna och kropp vila. Men många jobbar natt och det visar sig gå bra. Jag har jobbat lite natt på Rosendalsgården så det kan jag säga att det känns, jag hade så svårt att sova på morgonen när jag kom hem för att sen komma tillbaka och jobba dag pass igen.
 
Nå väl inte mitt bekymmer just nu i alla fall. Så allt som skall eller morgon rutinen jag har är då igång så jag har mjuk musik, frukost och allt annat är klart så jag har startat min dag och min dotter är här, i dag också, så nice. Vi skall nu snacka lite så jag återkommer snart igen om hur dagen blir och är. Jag har inte alls så mycket på att göra listan. Ett besök på HS, det är Camilla som skall till Reumatologen. Så nu är vi på gång att åka och det är ju så bra.
 
Det är inte alls så många som är här och väntar, det är ju bara att se till att man gör en bra situation för det som skall hända. Jag tror att man bara skall vara 5 st i väntrummet för att kunna hålla två meters avstånd och det kommer lite fler som skall träffa en läkare. Så det blev lite oroväckande nära. Så en farbror går ut och vi blev inkallade till läkaren.
 
 
Samtalet blev väldigt intressant och det är inte så jobbigt som man befara, men Camilla skall göra lite tester för att kolla upp sina blåa och kalla tår. En redig undersökning och lite snack. Så nu är vi klara och det är bara att åka vidare så vi kommer hem. Det är inte så mycket med människor i byggnaden heller, det kan också bero på att vi är på den ingången som är närmast Reumatologen så vi slipper huvudentrén.
 
Så nu skall vi ta oss hem igen, det blir Brinken och det känns ju bra. Det blir lunch och sen tar vi en siesta och känner att denna dag är ju bra. Lite go fika och te vi serien Supernatural. Inget kan vara bättre en detta just nu och i dag. Det är en stund här som jag nästan somna. Är lite sliten och seg och trött. Det är inte så farligt med det och jag kan ju bara vila då.
 
 
Jag har inte så mycket mer om efter middagen, jag skall i alla fall äta med Karlssons i dag så det är ju bra. Hoppas att kvällen blir lika bra som dagen har varit. Jag skall nu bara vara och dricka te och njuta av en kväll med allt vad det innebär. Jag skall sova hos Camilla då Thomas skall spela paddel sen så då är jag med henne.
 
Vi har en trevlig kväll men nu skall jag bara ta och sova lite för att invänta en tisdag.
Tack för besöket i dag och hoppas du får en bra natt sömn.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Vilodag såklart

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 210117
och det är Anton & Tony  som har namnsdag.
Dagens ord "Faith"
 
Då har jag en ny dag och det är så jobbigt att inse att natten är över, men i dag är jag relativt pigg så det är ju bra bara det. Har nu avklarat det mesta av ruta ett och två och skall nu gå över mer resten av denna dag som för öbrigt är molnig ochminus tre grader. Har inga som helst planer i dag så det låter ju bra och det kan jag leva med.
 
Sitter och snackar med gubben om dagen, han vill handla vinterskor och det kan vara en bra ide om det är kalt om fossingarna. Så jag och Ari tar en sväng till en butik som hat hans storlek, han har ju rätt stora fötter. Sådan tur, lite folk i omlopp här. Då kan man ju slappna av lite, Det är också så att det är en försiktighetsgrad som skall vara.
 
Nu så tar vi lunch och sen är det hem. Inga som helst stress blev det, jag är fullkommligt nöjd med det. Hemma tar jag lite te och relaxar lite. Jag skall ner till Camilla med ett par kommritionshanskar för on har ont i handleden. Så dom är hemma om en timme så det är bara att invänta tiden innan jag åker dit.
 
Te och lite Supernatural blir det, det är en serie som jag kan rekommendera så bra. Vi är på siseng sex, och har bara ett par avsnitt kvar på denna sisong. Men det är flera att titta på så vi kör. Go fika är på gång och vi sätter oss till rätta med kuddar och allt annat bra som man kan ha. Spännande är det. Nu skall jag hem så det inte blir allt för sent med kvällen hemma.
 
Middag, ja det blev falsk Walevska, omtyckt fiskgratäng. Så det är de då kan den göra sig klar i ugnen och man kan relaxa en stund. Jag skall ha en stilla kväll med min man och se på Tv och sen krypa ner i en varm säng, ja den blir ju varm efter en stund så klart. Det är väldigt kallt att kryp ner i sängen. Med detta får det ta slut i dag så på återseende.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Träffa Pernilla.

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 210116
och det är Hjalmar & Helmer  som har namnsdag.
Dagens ord "Purpose"
 
Det är en ny dag och jag har en sak i dag som jag skall göra, träffa Pernilla. Men först skall jag då se till att jag har en skön och omhändertagande morgon, det är som du vet min morgonstund med guld i mun. Yoga, mindfulness och allt morgon fix är klart. Jag kan sätta mig ner och lyssna på mjuk musik och bara njuta av min frukost. Det stärker så mycket.
 
Jag har inte alls någon stress här och nu, det är bara att känna sig ett med sig själv och sin själ. Vi är starka i dag, vi har bara massa känslor som är i kropp och skäl som värmer och känns så bra. Det är nu bara att njuta för ett tag, återkommer när allt är igång.
 
Det blev så att Ari åker till Lida för han har bestämt med Rickard och Jerry att ses där och ha barnen med sig. Jag har ju då bestämt att träffa Pernilla så det var ju skit. Men så blir det ibland och det får man då ta. Jag har i alla fall lovat Pernilla när hon nu kan komma. Ja så blir det. Jag säger hej då till gubben när han åker och sen gör jag mig klar för att gå ner och skrapa snö från Bee.
 
Åker till Camilla och kan ta lite te men henne och snacka lite om natten och känslor som bubblar. Det är klart det gör det. Jag har ingen som helst aning om vad hon egentligen känner, jag har inte mist ett barn. Jag kan bara finnas där för henne och lyssna. Försöka få igång henne att göra saker. Det är svårt men oftast blir det bra.
 
I dag blir det ju lite kul för Pernilla kommer, hon och Stefan skall komma på fika så det blir kul. Jag fixar kaffe och Pernilla kommer med bullar. Det är bara att försöka få en kul stund och se till att vi får bra minnen. Både jag och Camilla får julklappar det är ju skit kul. Men som jag brukar säga är det inget nödvändigt till mig.
 
 
En fin ljusstake med tomteljus, silver halsband med en dröm fångare,
te och en tesil, örhängen och ett halsband (av Ebba)
 
Kort på Viktor och Ebba som jag ville ha.
Tack så mycket.
 
Så kul att få från Ebba, hon är en sån fin tjej, hon är omtänksam och är som en tonåring är mest. Hon pluggar och har massa saker för sig, hoppas hon kan komma till mig fram över det skulle vara kul. Det är alltid kul att få barn över, då kan man göra roliga saker och få kul minnen att lägga i minnes banken.
 
Det är dags att åka hem och se till om maten blir gjord, jag skall göra köttfärssås så det blir lätt mat i dag, messar Juhani och ber han steka köttfärsen. Han messar tillbaka att han fixar maten och en efterrätt, oj det blir kul så då slipper jag göra mat i dag. Jag har tröttnat på att göra mat och det är bara och så skönt när andra gör det.
 
chili con carne
 
Det är nu kväll och Juhani skall göra efterrätt och vi kan ha en trevlig kväll här hemma. Så underbart att vara tillsammans med det man har och kan umgås med nu under Corona. Nu skall jag ta en bit Baklava som min son har gjort, han hade en assistent, Ashani och här är resultatet. Hur mumsigt som helst. Jag då kan man njuta en stund och sen är det bara att lägga sig och avsluta denna dag.
 
 
Så slut för i dag och tack för att du titta in och hoppas du inte var för uttråkad, men det är bara så min dag ser ut. Jag vill bara ha denna sida att skriva av mig, det kan vara svårt ibland efter som detta är en blogg som då alla kan läsa. Men jag har rättighet att uttrycka mina känslor i mitt forum, så det kan ju hända att det kommer något som måste bara ut ur mitt inre, vad det än må vara så kan jag inte hålla det in nom mig och trycka bort det, det handlar om känslor, svek, och allt annat också. Så nu blir det bara att jag måste bearbeta allt för att inte jag skall hamna i en ond cirkel så det är bara att spy ut det då.
 
Det är då bara att säga slut i rutan och på återseende.
 
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Sushi kväll

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 210115
och det är Laura och Lorentz  som har namnsdag.
Dagens ord "Openness"
 
Det är åter igen en ny dag och det betyder nya saker att ta tag i. Jag har en liten plan för dagen och det är då bara att starta. Jag och Camilla skall ta frukost och sen hänga ett tag fixa hemma och sen är det bara att göra sig klar för tandläkaren, det är Camillas tur i dag så jag skall vara ett stöd till henne.
 
Men det blir lite jobb med Bee först, dörrens lås har frusit, jag kan öppna dörren men inte stänga den. Låskolven vill inte haka i. Fasen också det skall krångla nu igen. Jag är inte ett fan av detta jag vill inte ha en bil som strejkar när det blir 10 minus. Men motorn går i gång och det blir inga andra svårigheter. Får stänga av han och sen tar vi Camillas bil i stället. 
 
Väl nere i centrum tar vi en snabb visit till ICA och köper lite saker vi behöver. Då så tandläkaren var det ja, vi är lite tidiga och det blir en stunds väntan, inga som helst svårigheter. Man har ju en mobil att pilla på. Camillas tur, då ringer jag min gubbe och berättar att jag äter med Ashani, Robin, Camilla och Thomas vi skall ha sushi kväll.
 
Vi snackar ett tag och sen är vi på väg hem, det blev en miss i planeringen. Vi skulle ju upp till vårdcentralen, det missa vi. Sånt händer, hon får hänga på låset på måndag. Nu skall vi softa lite och njuta av kvällen. det blir super tycker jag. Lugn och ro. Bästa medicinen i dag. Tar ett samtal med Pia när hon är på väg mot jobbet.
 
Jag och Camilla kollar på Supernatural ( det finns 15 säsonger, vi är på säsong 6 ) lite te/kaffe och sen är man lagom seg och ligger på deras soffa. Så lugn och skön dag blev det i alla fall fram till 15 för nu skall jag hämta Juhani och Ashani som skall handla middags saker..
 
Vi far till ICAMAXI, vi har munskydd med oss och det är bara att ha dom på sig, det är mycket bättre att ha det. Så in där plocka det som skall vara, det saknas lite lax och sjögräs. Det vara rätt mycket med folk så man får slingra sig lite för att hålla avstånd. Så klara här, nu ner till COOP i Tumba för att köpa de som saknas.
 
Juhani och Ashani går in och handla själva jag blir kvar i bilen. Det är bäst så, för mycket människor här också. Det är bara att fingra lite mer på mobilen och vänta. Det dröjer inte så länge innan dom är tillbaka. Jag tror att vi är klara nu så vi kan åka hem till Camilla och starta middagen. Ashani skall fixa egna sushi så det blir spnnnande.
 
 
Vilken middag det blev, njuter av allt som kom fram på bordet, så gott. Underbart Ashani du är en pärla. Det blir en film också, vi måste få avsluta kvällen med skratt, Rosa Panten blev det ju. Helt galen fil. Klockan tickar i väg och nu måste vi dra oss hem, jag och Ashani åker hem medans Juhani träffar killarna.
 
Hemma sitter Ari och spelar och det blir lite snack med han om kylan han har upplevt på jobbet i dag. Det var vist 14 minus i Eskilstuna. Så nu kan vi väl säga att vi är klara för i dag.
Åter igen en bra dag. 
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Bjuden på middag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 210114
och det är Felix & Felicia  som har namnsdag.
Dagens ord "Willingness"
 
Det är en ny strålande dag och jag skall göra min sedvanliga morgon stöket. Men jag hinner lugnt med allt som jag skall göra så som yoga, andning, mindfallnes, frukost och badrums ritualen. Allt i sinom tid, lugnt och stilla. Jag har stillheten som gäst och njuter av tystnaden. Ett bra sätt att lära sig att stänga av ljud som man inte vill höra, det är bra att kunna i vissa lägen.
 
Ja min man har redan åkt eftersom jag nu har min lugna paus och skall njuta av stillhet, det är ju det som är lite meningen, att kunna koncentrera mig på mitt och inte bli störd av något. Min kropp och själ är ett och jag tar nu och slut för min morgon ritual.
 
Dagen är så igång och tvättstugan är på tapeten. Det är tråkigt ja jag vet men det skall göras. Så ner med tvätt och ladda maskiner, upp igen och tar te med min dotter som är hos mig. Jag tror att det är så skönt att hon är här också. Det är en bra känsla för en mamma. Ner igen och hänga tvätten, upp och mer te. Vi kollar lite på Tv och snackar.
 
Tvätten är klar och jag skall bara ta en dusch och sen är jag på väg med Ashani och Camilla ner till Brinken. Camilla skall få besök. Jag och Ashani skall plocka upp Juhani och sen åka till Södertälje för att Juhani skall ha en vinter jacka. Ja det är ju bra om man har varma kläder nu när kylan slog till. I Han hitta en för 2500, men efter som han är medlem så kostar den bra mycket mindre, typ 1500. Ett kap kan jag säga.
 
 Men innan vi kommer till Södertälje bjuder min son sin mamma på lunch och det är min favorit mat, Thai mat så klart. Tack Juhani det är så gott, kul att vara på lunch med er två.
 
 
Då skall vi åka hem och jag lämnar dom hemma för jag skall ner till Camilla för att ha middag med Eva, Malin och Niklas. Det är en stående sak som vi skall försöka hålla på. Det blir en kul kväll och god mat som Malin och Camilla fixar. Så till bords och njuter av god mat.
 
 
Kvällen är kommen och dom skall nu åka hem. Jag blir kvar eftersom jag skall sova där i natt. Jag och Camilla tittar på Supernatural och dricker te, båda två. Det blir sent och jag kan hoppas på en lång sovmorgon. Det var dagen i korta drag och en helt vanlig tillställning. Jag är nöjd med dagen och kan allt bara somna och vara tacksam för ännu en dag här på jorden.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

I dag kommer Ari hem

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 210113
och det är  Knut  som har namnsdag.
Dagens ord "Stength"
 
Har startat dagen lite väl tidigt, det är både bra och dåligt jag har ett viktigt möte i dag så jag hoppas att det är en bra sak att starta tidigt. Just nu, efter att fixat och trixat med saker som man gör på morgonen, skall jag då njuta av en frukost och skön mjuk musik. Jag skall ha mitt huvud på skaft i dag så det är verkligen en viktig sak att ha huvudet med sig.
 
Det är så tyst och lugnt runt om kring, det flesta människorna sover ytterligare en timme. Det är därför det är så skönt att känna stillheten i min dag. Då är det bara att köra på i lugn och säker fart, allt har sin tid. Jag undrar hur Bee har det, är han frusen invändigt igen? eller är det bara bra där inne? Det är just de, hur är det egentlige?
 
Dags att gå ner och köra till Brinken först. Jag skall ta en te med Camilla innan jag åker på mitt möte med min chef och HR, jag har Facklig representant med mig. Går inte och snackar med henne själv inte. Så det skall vara  ett samtal om tillbakagång till jobbet. Det blir ju inte riktigt så, inte än i alla fall. Jag vill inte vara den som stressar fram något resultat bara för att.
 
Så te, Camilla tar kaffe och vi snackar lite om vad hon skall säga till sin läkare, funderingar som hon har. Ja det blir nog bra med det. Hon behöver hjälp med sin höft och rygg, det är viktigt så hon också kan börja att jobba lite. Då så gumman nu skall jag åka så kommer jag sen. Det är så att jag skall till Huddinge och sen vänta på fackets representant.
 
Vi möts där på kommunalhuset, det blir en kort diskussion om vad jag vill och inte vill. Så skall vi nu in på mötet. Det tar sin tid och det är bara att svara på frågor om jag kan och om jag vet svaren. Det är klart till slut och jag kan åka förbi jobbet. Det blir en snabb sväng till avd. B och en stunds snack med Pia. Hon berättar om vad hon skall göra och om vi kan gå ut med tjejerna på jobbet. Det kan jag helt klart.
 
Inga från A kommer in och vi berättar att vi vill gå ut, vi tycker att vi skall gå ut redan nästa tisdag, inte sent utan redan runt 16 tiden. Låter bra då frågar vi en till så går vi ut. Nu skall jag hem och Pia och Inga skall fortsätta jobba. Bee nu styr vi ner till Camilla och tar en te och tittar på Supernatural. Det har gott bra för Camilla i dag också. Vi skall bara nu njuta av denna eftermiddag och se till att allt blir som vi vill.
 
Hon och Thomas skall iväg och det är bara att tacka för i dag och att vi ses i morgon igen. Ring om det är något, jag skall bara vara hemma och inte göra någonting särskilt invänta min man som kommer straxt, laga mat eller den sköter sig själv lite så det är bara förberedelsen som skall fixas, lite yta på kycklingen och sen swish in i ugnen.
 
Jag hänger med min man och vi strö tittar på Tv:n eller jag gör det. Så tror jag att jag skall se nyheter från sovrummet, det slutar med att jag somnar så klart med jag bryr mig inte om det, det kan också vara skönt.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Bee är frusen på insidan

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
  
Välkommen till min dag Det är tisdag den 210112
och det är Frideborg & Fridolf som har namnsdag.
Dagens ord "Love"
 
Det är lite orättvist att natten känns så kort, men det är ju inte det egentligen. Man sover sina timmar som kroppen behöver och sen är man uppe och tar hand om dagen som är så viktig för kroppen att vara vaken. Men det är klart att man är väl inte super pigg när man just vaknat, det är inte jag i alla fall. Det tar ett par minuter innan hela kroppen är vaken och på gång.
 
Njuter av min frukost och skön mjuk musik som får kropp och själ att gå samman och få ett lugn. Jag har stillhet och ljus tända, har andats och stärkt upp mitt inre. Min dag är nu ett faktum. Så underbart att kunna ha en dag till och bara njuta av livet jag har och allt runtomkring. Det finns så mycket att vara tacksam för och det är på tiden att jag får njuta av mitt liv och vad jag gör med det.
 
När man har slitigt i så många år som det blir för mig så är det inga som helst konstigheter att man nu vill njuta av livet. Man blir inte rik att vara pensionär, men man kan leva ändå. Jag har inga planeringar just nu under Corona och dom riktlinjer som finns. Jag har inga som helst lust att utsätta mig för fara igen. Det är bra som det va. jag vet att jag kan få det igen. Vem har lust med det?
 
Det är som det är, det är tur att man kan ringa och även ha videosamtal. Det underlättar en massa saker. Jag har det bra och det känns så bra med det. Nu är jag klar och skall försöka få min lilla Bee ner till Brinken och ha en bra dag där, jag tror att det är det bästa så jag skall njuta av min dag där. Det blir inga stora saker som händer i dag. Men det är ju bara att se fram emot denna dag, ta stunden som den är och få den att bara vara där.
 
Då så det blir lite fika och snack om hur det har varit under natten. Det blir en planering för dagen och det blir mer snack om vad jag skall göra. Så nu skall jag då bara vara och se till att det blir bra. Jag väntar på att min läkare skall ringa. Det är ju så att han kan ju ringa när som, för det skall ske under dagen vilket är när som mellan 09.00 och 16.30. Vänta och vänta, men vi kan konstatera att det är dags för lite Supernatural och en stunds avkoppling.
 
Lunch och det är något vi skall ha, man bör sköta måltider och se till att man bara har en bra dag, både i kropp och skäl. Ja tar Lex på en kissrunda och sen med snack. Det händer inte så mycket för det är en sådan dag. Camilla har sovit så lite i natt och nu kan hon sova lite till. Vi skall lämna Lex i dag så det är bara att invänta ett meddelande att Millan är hemma. Så vi har soffhäng en stund till.
 
Så nu kan vi ta oss ner till Vårsta, Bee som vi skall ta har blivit en iglo, det ser inte så bra ut, något är fel. Det har regnat så pass mycket att det läcker in vatten, inte bra. Vi tar Volvon, Camilla kör. Då när vi är i Vårsta ringer min läkare, vi diskuterar min situation och så beslutar han att jag skall fortsätta som i dag ett tag till. Han vill att jag skall få det bästa möjliga och inte bara slita ut mig.
 
Jag tror att det blir bra och nu kan jag planera för mig bättre. Det är galet hur det kan bli och så men man får ta en dag i taget och sen se till att man har det bäst för sig själv. Ingen annan kan göra det utan det måste du fixa själv. Jag har så svårt att koncentrera mig så det blir ju bara att se fram emot varje dag, minut för minut och göra det så bra jag kan för mig.
 
Jag är bjuden på middag i dag så det ser jag fram emot jag får ett samtal från min prinsessa och vi hinner snacka lite innan jag skall äta, Det värmer så mycket i hjärtat när jag kan prata med henne. Fina fina prinsessan min. Jag hoppas skolan har varit bra och anat snack. Hon är så sprallig och glad. Jag tror att det är min medicin just nu. Så nu tar jag och sätter mig till bords så jag får njuta av en god Thomas middag.
 
 
Jag och Camilla skall kolla på några avsnitt till på Supernatural innan jag åker hem. Det blir lite fika till och allt känns så bra. Hjärtat är med och det slår i en bra rytm och jag känner mig till freds. Men nu skall jag hem, det är så viktigt att ta mig hem så jag kan göra kväll och hoppas på att allt blir super bra. Bee är lite kall och är inte alls på humör att se till att komma hem, en inne iglo till. Hoppas detta blir bra då han är torr på insidan.
 
Väl hemma är det bara att ta och göra kväll, Pia ringer när hon kör hemåt efter sitt jobb, det är en bra sak att göra så hon kan komma hem utan större saker. Man kan vara trött i huvudet när man har jobbat kväll, det händer då att tankar inte är just där och då när man kör bil. Men med lite skit snack fungerar allt. Så nu skall jag bara vara och inte alls göra något speciellt. Skall lämna min dag och det är en enormt skön känsla.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Sådan bra dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är Måndag den 210111
och det är Jan & Jannike som har namnsdag.
Vecka 2, Dag 11 på året
Dagens ord "Willingness"
 
Det är bara att starta en ny dag, vecka och se till att den blir som jag vill. Inga konstigheter eller andra saker sker. Jag har bara en liten detalj denna vecka som jag måste få överstökad. Den kommer längre fram i veckan. Så nu skall jag allt se till att det blir som jag hoppas på. Jag får besök av min dotter i dag så det blir mycket skoj.
 
Jag skall njuta av min frukost och skön avslappnad musik det är min morgon ritual som kommer att spegla sig. Set blir så bra. Jag får en bra återhämtning och en bra start på en ny dag. Jag har minus tre grader och det skall tydligen bli nollgradigt och snöblandat regn hela dagen. Det är ju mindre bra med tanken på att det blir minus i natt kan det vara blixthalka i morgon.
 
Nå väl jag börjar min dag nu. Så Camilla kommer och vi tar en fika, hon och jag skall plocka upp Malin vid 9 tiden för hon skall fixa naglar i dag. Men vi har en stuns att relaxa på innan vi skall åka. Det blir mycket och det är så kul när mina barn kommer till mig också i bland. Det är nu dags att köra till centrum, men vi skall till Linus först. Ljus som skall bytas ut och det känns så bra att kunna åka dit och snacka lite.
 
 
 
Nu skall vi hämta upp Malin, vi tar en ny fika innan Camilla skall göra i ordning hennes naglar. Det blir fint och det är så kul att hon har något att sysselsätta sig med. Så här är lite bilder på Malins naglar.
 
   
 
  
 
Så då kan vi titta lite på Supernatural och slappa lite, det är dock strax lunch. Så vi har en trevlig dag och vi har inga som helst måsten. Bata njuta av sällskapet och go fika time. Så nu skall Thomas köra hem Malin klockan är ju 16 nu så då kan man säga att dagen är klar. Det är middag och att göra kväll för mig det är inte så lite heller. 
 
Parkerar Bee och sätter på huvan, skall låsa bilen som jag måste göra inifrån då går torkarbladen i gäng, ett misstag jag inte gör om. Ena torkarbladet på passaskerar sidan gick ju sönder så det blir att köpa nya i morgon, klantigt av mig tycker jag. Men  kan nu låsa bilen och gå upp. Ashani står och fixar middag eller på börjar det i alla fall.
 
Nu blir det lite middag med fint sällskap av Juhani och Ashani. Det är bara att få en stund med dom och njuta av god mat, det är små tacos bröd, super god sallad och fiskpinne. Man lägger fiskpinnen i brödet och den fin hackade/skurna salladen på, det är så gott, detta får hon allt göra om så gott.
 
Dom skall spela en stund så jag tittar vidare på tv. Jolin ringer mig det är så underbart att hon ringer, jag bara älskar denna unge. Jag kan ju inte nå henna skälv ( är tydligen blockad ) men hon är tapper och ringer själv till mig. Hon berättar om skolan och vad hon gör på dagarna, det var skolstart i dag så en ny termin har börjat. Tur att hon har två lov då, sportlov och påsklov.
 
Jag pratar men gubben också, det är bra med han, han får föra sig och jobba känns kroppen bättre. Han har haft jobbigt med snö i dag och det har tydligen kommit massor. Här regnar det och är plusgrader, hur kul är det??? Inte ett dugg. Skall nu göra kväll och lägga mig i sängen och titta på nyheter. Pia ringer och vi snackar lite så det känns bra att höra att hon har haft en bra dag trotts att hon skall byta arbetsplats.
 
Ja då skall jag väl säga god natt och slut för i dag.
Hoppas att se dig här i morgon.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Sköna söndag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndagdag den 210110
och det är Sigurt & Sigbritt  som har namnsdag.
Dagens ord "Grace"
 
Det har varit minus i natt och molnigt och eftersom det var lite plus i går så är det frysta vägbanor ute nu, det var ingen bra att det vart tö ett par timmar i går för det blir så halt nu då. Var försiktig om du tar bilen eller så klart när du är ute och går, bär reflex också vik det är viktigt att föraren ser dig i god tid så vi hinner bromsa.
 
Så nu har jag här i Tumba minus två och det är uppehåll så det blir en små kall dag i dag. Det gör inget för det är bara att njuta av dagen i alla fall. Jag har inga saker bokade i dag, bara en go fika på Brinken. Det blir så skönt att avnjuta denna dag,
 
Nu är det frukost som skall intas och mjuk musik för att lyssna på. En stilla morgon med ljus och still het, en morgon att kunna hitta en bra balans för kropp och själ. Ja det är så skönt med sådana dagar och man kan då bara njuta. Allt är stilla och tyst.
 
Det varar ett tag, lagom att finna balans innan min son kommer upp och skall till jobbet. Han är lite off och det är han varje morgon, så inte prata för mycket bara låta han komma till sans,  det blir bäst så. Inga frågor , Inga "du skall göra", bara ett hej och så vara tyst. Ha ha ha ja han kan det där med lugn morgon, inga upprörda ungar eller skapa obalans hos mig. Allt så skönt och i balans.
 
Så, jag måste faktiskt byta gardiner i dag, det blir faktiskt ett måst kom jag på, det är inte så att julgardinerna skall sitta uppe nu, jag har gjort slut med julen för denna gång så nu vill jag ha vår och härliga dagar att promenera på och få känna värmen från solen. Tänk att solen snart kommer att lysa varmt på dig snart, jag längtar. Hoppas du gör det också.
 
 
 
Jag sätter väl i gång nu då med byte av gardiner. Det är det sista som skall bort, jag vän tar nu på vår sol och värme. Fixa lite vis Linus kort och Görans kort. Det blir bra detta. Kärlek till er alla och jag saknar er massor. En sak hände dock som var mindre bra. Jag skulle sätta mig på soffkanten och missa en gnutta så jag ramla ner på golvet slog i ryggen i min stora ljusstake som står på golvet. Aj det gjorde ont och jag känner mig yrslig.
 
Då så nu när jag är klar med mitt hem skall jag in i duschen, det skall bara bli skönt att bara stå där och känna det varma vattnet sköljer av mig. Nice man kan ju stå här hela dagen. men jag har lovat att komma på en go fika så det är dags att köra med Bee dit. Här var det snö, massa snö oplogad väg kan man säga. Det har kommit massa snö och det skall tydligen komma mer.
 
En te och lite Supernaturalså är eftermiddagen fixad. Det blir en sväng med Lex också, han skall hem i morgon så det är bäst att gosa lite extra med han i dag och i morgon. Ja tid att åka hem, min man gör maten så det kommer att bli gott, väldigt gott. Jag ser att dom plogar vägen hemma det var ju bra men varför plogar man inte trottoaren och gångvägarna. Folk sladdar runt i snön och tvingas gå på gatorna. Inte bra.
 
Hej gubben så du fixar mat. Det är ju trevligt vad bjuder du på? Jag skall få korvstroganoff det blir gott. Han är kocken i dag också inget fel med det skall jag säga. Så nu njuter jag av min middag tillsammans med min man. Han tittar på film och jag sitter där med han och skriver lite. Vi skall inte göra så mycket nu det är bara kvälls rutiner som kommer.
 
Jag skall nu lägga mig då det är en tidig morgon i morgon. Min man skall bara se färdigt en film, den slutar visserligen väldigt sent så han ser nog inte hela. Det blir inte så bra för han näs han skall upp i morgonbitig. Nå väl jag skall sova nu och min gubbe kommer också snart så det blir super.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Så är denna dag igång

 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 210109
och det är Gunnar & Gunder  som har namnsdag.
Dagens ord "Inspieation"
 
Ny dag, nya saker att ta tag i och göra dom bra. Jag har en sak planerad i dag och det är att gå en promenad med Camilla och Lex. Det kommer att ske på dagen så nu kan jag egna mig åt att njuta av bra musik och god frukost.
 
Jag har inte alls andra planer, hoppas lite på en sån där lugn dag som bara vi kan ha. Jag sitter bredvid min man och jag upptäcker att jag faktiskt har sovit till 08.15 i dag. Det kallar jag en bra sovmorgon. Så mjuk musik och en skön stund är vad jag skall ha.
 
Min man skall nu köra Juhani till jobbet och jag kan finna en tyst omgivning och det är skönt. Det är då man får bästa kopplingen mellan kropp och själ. Jag har inga som helst andra tankar än att njuta av detta ett tag. Min man kommer hem och jag tar och packar det sista jul saker som skall bort, gardinen tar jag i morgon, då måste jag klättra och så det är jobbigt bara.
 
Camilla vill att jag kommer ner tidigare så vi hinner med en te och kaffe. Det är okej så ner till Bee och sen är det bara att ta en te. Vi skall också iväg och handla så det är en bra ide för jag behöver yoghurt och spolglans just ja toapapper också.
 
Vi tar ICAMAXI i Flemingsberg, som jag nämnde tidigare, kul att vara någon annan stans och handla. Hår tror jag ingen är rädd för att smittas av Corona, det var satans massa folk här. Tur att jag har munskydd på mig, håller mig från alla runtomkring. Vi är klara till slut och det är bara att åka till Lena, Thomas mamma med lite varor. 
 
Sen är det ju då Brinken som gäller, det är inte alls konstigt. Thomas skall fixa lite lunch det blev super gott och det är bara nötkött, ost och grönsaker. Härligt Thomas tack så mycket så gott. Camilla och jag skall titta på lite Supernatural och chilla i soffan. Man blir trött efter en god lunch och jag behöver lite te.
 
Klockan rusar iväg och det blir så att jag måste hem till min man som säkert kollar trav och känner sig lagom slö. Han har gjort middagen i dag fläsk, potatis och löksås. Det är skit länge sen jag åt det. Så gott det kommer att bli. Så i väg och skall parkera när jag upptäcker att jag har glömt mobilen. Jo jag kan då vara utan den men det kan vara så att jag behöver ringa någon.
 
Så nu vänder jag på min P plats och kör tillbaka till Brinken.- Tur att jag bor så nära. Jag går in och säger att jag glömde min mobil. Hej igen så hörs vi Camilla lite senare. Jag kör hem igen och nu parkerar jag verkligen och sätter på huvan och allt Bee skall inte få massa frost på fram rutan och sidodörrarna. Det räcker att skrapa bak rutor.
 
Kommer hem och känner god doft av löksås, det blir smarritg detta gubben. Tack för att du lagade det i dag. Då så skall vi ha en stund med oss själva och det kan vi ju behöva. Trodde jag ja, min man skall spela dataspel så klart och jag får allt vänta tills vi lägger oss. Vad gör det? Jag kan göra annat och det är jag bra på.
 
Jag och Juhani skall övningsköra lite, det blir en sväng till gravar i Botkyrka, lite mer ljus.
 
 
Kvällen kommer nu så jag kan avsluta denna dag med flaggan i topp. Det är en konst det. Men jag gör det oftast, det är sällan jag känner att jag ångrar en dag, inte nu förtiden i alla fall. Jag vet vad jag skall göra för att må bäst.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Så, en bra dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 210108
och det är Erlans  som har namnsdag.
Dagens ord "Play".
 
Det är redan hel på gång, det är ju galet vad det går undan året är redan sju dagar gammal och vi är i dag inne på åttonde dagen. Jag har ingen som helst anledning att vara upprörd över att dagarna går och det är jag inte heller. Allt har sin gång och tid. I dag skall jag försöka hitta ny gympa skor. eller så skiter jag i det. Jag vet inte säkert. Jag är inte så intresserad av att göra det egentligen men det är ett måste.
 
Dagen skall börja på en första ruta vilket den har och nu är jag ju på ruta tre, frukost, mjuk musik och en skön stund med lugn och stillhet. Det fyller hela mitt sinne och det är det som får mig att bli en bra medmänniska, alla timmar som jag lägger på mig själv är så värt det. Man har inga aggressioner eller andra konstig heter. Jag kan bara känna det som till hör mig.
 
Jag är en väldigt hjälpsam tjej, jag har inga förutfattade meningar och det är just detta som gör mig till mig. Jag är inte alls någon som är lång sint eller ältande i åratal. Men det är ju bara jag, alla människor har sitt och det är så det skall vara. Jag är extra noga med att jag mår bäst för mig, nu är det jag som är prio ett för mig.
 
Det menas inte att jag kan köra över någon för att människan kan, nej jag är inte sådan heller. Jag vill ha lugn och ro bara. Det är väldigt hårt jobb att5 fixa detta för en själ utan att bli ett stort ego. Mae det går att placera sig först med respekt. Då kan man se till andra med respekt också. Man lär sig att se till andra människors fina sidor.
 
Jo det finns alltid röt ägg men det är så få människor att dom kan man hålla på avstånd. De människor man har nära är viktiga och man skall alltid vara nära dom. Nu har världen en pandemi som är väldigt hård mot oss människor på jorden. Det är en väldig spridsam pandemi och det som är värst är att man är sjuk i några dagar innan den bryter ut.
 
Man smittas som mest en dag innan utbrottet. Det är skit jobbigt. Barn och unga tonåringar kan bära smitta men inte får själva utbrottet. Man kan son vuxen också ha det utan att bli sjuk. Så du är aldrig säker på om du har det eller inte. Men det hoppas jag alla vet vid de här laget. Du skall följa noggrant instruktioner och det är super viktigt.
 
Nog om Corona nu, jag skall ta hand om min dag och njuta av den och då är det dagen då min man kommer hem. Det känns bra för nu har jag saknat honom. Tror det är bästa saken som finns, att få sakna sin käresta och känna lycka när han kommer hem.
 
Det är nu lite Camilla tid och det är ju okej då jag och hon har haft Corona tillsammans. Jag är lite orolig att få det igen. Det kan ju vara så då jag bara hade hosta. Det är ju så vem som kan ha smittan utan att veta om det. Så ner till Brinken för lite te och hundpromenad. Det blir bra tycker jag.
Det känns lite så där avkopplande i dag, vet inte varför det är extra skönt att vara med Camilla just i dag. Men det är så trivsamt.
 
Promenaden med lilla Lex blir också av och vi båda tycker det är skönt. När vi kommer in skall vi allt ha lunch och lite mer go fika. Det behöver inte vara med en bulle eller choklad, går bra att bara ta en fika. Jag har inte så mycket mer att säga om den saken, men en bulle är alltid en bulle.
 
Jag blir kvar en tag, min man skall till Ärla en stund så det blir väl att han kommer sent. Han får hälsa barnen från mig, mina älskade barnbarn. Saknar er så mycket. Jag äter middag med Karlssons och det blir så bra så. Blir kvar till 19 tiden innan jag bara skall ta mig hem och se till att mannen får lite mat i magen. Han är som vanligt på fredagar trött och vill ta det lugnt.
 
Han sover när jag kommer hem, det ser inte så bra ut för om jag känner honom rätt blir han uppe länge och en stund in på natten. Jag får väl ta lite te och se om han vaknar. Jag tycker det är bra om han vaknar snart så det blir en bra natt också.
 
Se där det rör på sig, han kommer gående här, hej din mat står i kylen. Bara att värma lite. Jag sitter här och väntar på att du skulle vakna. Nej älskling du satt och sov i fåtöljen med en filt på dig. Men det är ju okej du har väl inte sovit länge? Nu kan vi göra kväll och njuta av den ett tag.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google.

Så blev denna dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 210107
och det är August & Agustina  som har namnsdag.
Dagens kort "Clarity"
 
Det är morgon igen, rätt fort tycker jag, det har varit en jobbig natt med drömmar och att jag har tagit av mig min mask. Ja det blir då många uppehåll då så jag blir så trött.  Det är viktigt för mig att ha masken varje natt, det hjälper mig massor. Sover bättre och har inte alls så många andnings uppehåll.
 
Det är frukost nu så det är bara att njuta av den och mjuk musik, tänt ljus och en underbar tystnad. Jag hör mina andetag och mitt hjärta som slår, allt är tyst, till och med central fläkten till huset är avstängt. Det är skönt att hinna vakna innan min son dundrar upp med ett mycket dåligt morgonhumör.
 
Han är ingen morgonmänniska, han kommer aldrig att bli det, det är så jobbigt för han på morgonen, det är bara att se tiden ann och göra sitt bästa. Han sitter järna för sig själv och vaknar upp. Nu går det ju mycket bättre än när det vara skola och så. Han har haft några år och hitta rätt sak att tackla morgonen.
 
Nå väl min stund och min njutning av lugnt, tyst och stilla, jag vill inte att det tar slut. Men det gör det ju, nu har dom vaknat i andra rummet och jag kan vakna till sans också. Det blir en ny dag med nya saker att ta tag i.
 
Jag kör Juhani och Ashani till Tumba och sen åker jag vidare till Brinken. Te/kaffe och en stunds andning. Vi kollar på en serie om mindfullnes, väldigt intressant och man skall nog på riktigt ta tag i den biten. Jag tror inte det är något fel att göra det också, yogan är ju näst intill samma sak. Jag kör båda och fixar lite healing också.
 
Jag skall ha samtal med HS nu om en stund och det är ju bra för ibland kan jag känna att jag skall spricka. Det är inte alls vad jag har i min hjärna men det är vad som händer. En tung saknad av barnbarn, denna pandemi som ställer till det, Linus som inte kommer tillbaka även fast jag vill det. Lätta på trycket och få massa feedback.
 
 
 
Lunch blir det också, en pizza som vi delar på, det går lika bra med en från affären, den är mindre och lättare att få i sig. Vi tar en promenad med Lex och det blev lite vinter bilder. Det vara skönt att komma ut och att vi fick frisk vinter luft i lungorna. Då så klart med detta så då skall jag fixa nya naglar för att jag kan och för att jag vill.
 
 
Mer te/kaffe och en bulla, det blir nu sista bullan för jag måste verkligen sluta med söt saker och godis. Julen är över och då kan jag bara lova mig att äta nyttigt och på bestämda tider, kan slarva i bland men inte ofta. Skall hem snart jag har tvättstuga och det är fane mig så tråkigt. Allt skit som skall ner och sen hängas och sen tas upp.
 
Ett litet ljus är ju då att jag blir bjuden på mat av Ashani och Juhani, det är skit trevligt. Då kan jag ju sköta tvättstuga lite lättare. Jag tog en ost och skinktallrik det blir bra nu tycker jag efter julens alla godisar. Ja upp och ner och upp och ner nu är det klart och klockan är 22.00, så boring.
Gör kväll nu så jag kan njuta av en liten tv stund.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google
 

En trött dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 210106
och det är Kasper, Melker & Baltasar  som har namnsdag.
 
 
Trettondag jul
 
Dagens kort "Grativity"
 
Då skall jag ta tag i denna dag och se vad jag får ut av den. Det är frukost och så har jag bestämt mig för att fixa naglarna om Camilla är tillräckligt pigg i dag. Det hoppas jag. Då så frukost och en stunds avkoppling, det är yoga och andnings övning som gäller. Fokusera på dagen och vad som är just nu. Det är så jag bygger upp min dag och får den att fungera. Jag har mina knep och dom passar mig.
 
Camilla skall komma över och det blir en överraskning. Fixar kaffe till henne och Ari. Juhani åker med Thomas till sitt jobb och skall jobba lite i dag. Thomas skall handla en lampa till ute kylen. Han plockar upp Camilla på vägen tillbaka. Jag skall förbi apoteket innan jag åker till henne och fixar naglar.
 
Det blir en bra dag, med avkoppling och middag. Går ner till Bee som står på Aris plats, men va fan..... Det går inte att öppna dörren den är fast frusen, jag kan inte öppna någon dörr inte bra. Till slut får jag upp passaskerar dörren. Kan då starta Bee så han blir varm. Dörren bakom förarstolen kan jag också öppna till slut, men inte förardörren. Fan jobbigt, jag kan köra ner Bee till Brinken.
 
Så när jag kommer dit ringer jag Camilla, vi skall hämta en lånehund som skall vara med Karlsson ett par dagar. Lex heter han och han är en gammal kille på nio år. Så fin liten kille. Det blir en nödvändig sak för att kuna få igång dagen på ett bättre sätt för Camilla.
 
Så kul tycker jag. Då så hund i bilen och han skall få vara med Thomas en stund när jag och Camilla åker ner till COOP och apoteket. Jag skall handla kattsand, inte till hunden utan till att lägga i strumpor i Bee som fortfarande fuktig, nu skall jag se till att det blir bättre. Jag vet att det hjälper väldigt bra.
 
Så nu är det lunch och vi äter tillsammans alla tre även Lex får mat. Så tar vi en siesta på en timme, lite kaffe och en bra serie. Super bra dag. Lex skall ut och kissa så Camilla går ut med han. Hon är väldigt trött i dag så jag säger att vi tar naglarna i morgon. Det blir så bra och det är okej. Det blir te och kaffe och så planering för middagen, det skall vara parisare i dag, för dig som inte vet vad det är så kan jag berätta det.
 
Hamburgerbröd, ägg, sallad, gurka, tomater, senap, ketchup och korv. För dom som älskar kor är detta ett ultimata korvburgaren. Jag vet att mina ungar har ätit den när dom alla bodde hemma. Nu har Camilla och Thomas fört den vidare och gör detta i bland. Det är klart att Ari skall ha middag här också så han kommer precis i god tid.
 
efter mate är det te och kaffe och Supernatural. Ari åker hem lite tidigare han skall ju ner till Eskilstuna i morgon. Jag tar en promenad med Camilla och Lex innan jag åker hem. Så nu har jag bara kvällen kvar och det blir en lugn och skön kväll, lite tv och så. kan inte bli bättre.
 
Jag blir alltid seg och trött när jag kommer i säng, jag har ingen ork att vara vaken, kollar nyheter om dårskapen i USA, och lite annan nyhet. Nu kommer min man så då kan jag somna för då vet jag att han inte somnar i soffan.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Hit och dit

 
 

SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 210105
och det är Hanna & Hannele  som har namnsdag.
 
Trettondagsafton
 
Dagens kort "Efficiency"
 
Det är åter igen en ny dag och det betyder att jag kan och vill göra denna dag till en bra tisdag för mig. Jag skall också se till att dricka massa vatten, det är nog en stor del till att jag får magknip, är lite uttorkad tror jag. Det händer lätt när hjärnan är inne på andra saker och bearbetar massa annat.
 
Det är inget som är farligt i dagsläget, det är bara att köra på min dag, frukost står först på listan sen är det bara att göra resten. Jag har mina rutiner och det är så bra det, jag behöver inte fundera så mycket jag kan bara göra. Samma saker varje morgon, dock ändrar jag på dom så jag inte behöver tappa saken att ha en bra morgon.
 
Det blir ett samtal inkommande från min dotter. Det var lite panik där nere så jag får åka nu då, det är bara så att gör det. Hon har bara mig och ett fåtal nära till som kan komma på fem röda. Det var svårt att ta sig ur sängen och resa sig, sen har det varigt en dålig natt. Det är inte kul, inte det minsta. Jag hoppas att det blir lite bättre under dagen. Vi skall till läkaren i dag och då är det den förbannade höften och ryggen som är ämnet.
 
Ibland kan jag känna att det är tame fan omöjligt att få en bra läkare som kan komma med bra saker. I dag skulle hon fått träffa en bra läkare, Dr. Roos, men antingen var han sjuk eller så var det ett annat problem. Hon fick en annan. Det blir i alla fall en MR så det är ju bra. Då kan dom allt kolla ordentligt på vad som är problemet.
 
Det tar en lång tid hos läkaren, hela 30 minuter. Men någon större undersökning blev det inte. Jag hoppas att det ordnar sig med hennes höft och rygg, Det var en tuff vår och sommar med Linus när han inte kunde gå. Många lyft blev det och det var ju det som orsakar hennes problem i dag, sen är hon ju reumatiker det hjälper ju till också.
 
Nå väl jag måste handla i dag, lite tomt i kylen är det, så Willys får en påhälsning av oss. Det går ganska fort, ja då kommer ett mess från Juhani, han mår dåligt i dag då han också tänker mycket på Linus. Ja det är tuffa tider och man kan inte så mycket mer göra än att finnas där, man kan lyssna och bara vara ett stöd i processen.
 
Jag och Camilla åker till Juhani med hans medicin och sen hem med mina varor, det är ju sjukt vad man kan få mycket gjort på kort tid om man nu är villig att göra något radikalt. Hemma hos Camilla igen då är det ju lunch, det är ju hur bra som helst. Vi har varsin Thai box, jag med ris och Camilla med nudlar.
 
Vi tittar lite på Supernatural också, en te och kaffe på det med en bulle, ja tack det skulle vara gott. Så jag fixar det och vi klan sitta en stund till. Thomas vill att vi kommer med till ICAMAXI, ja det är väl okej, man kan ju hitta något. Så var jag in på Rusta också, munskydd köper man där, dom är svarta, passar en sektledare som jag, ha ha ha.
 
En sväng till Linus så klart, det ser mörkt ut hos vissa, Göran får en lyckta nu, så det blir bra. Linus får också två nya lyktor och så tänder vi ljus, massa ljus, så fint det är. Min fina Super krigare, alltid i mitt hjärta.
 
 
Det är inte jag som skall ha dom det är Juhani på sitt jobb. Jag kör med klassiska blåa jag är ju en undersköterska. Så det är klart jag har dom då. Det passar mig bättre. Det är dags att säga hej då för nu skall jag hem och fixa middag till gänget hemma.
 
Det är fläskkotlett som står på menyn och det är potatis och gräddsås, det blir super gott. Det är länge sen som jag hade den maten. Det tar ju lite tid och så är det ju massa passande och så det är för mycket tid för min smak egentligen. Men när man blir sugen så är det ju bara att göra. Då så sen middag i dag och vem bryr sig. Jag har ingen tid att passa.
 
Då så kvällen är här och det blir ett långt samtal med Pia och sen lite tv:e. Det är nu sängen som kallar och det är så skönt att få vila efter dagens alla saker jag har gjort. Man kan säga att man flänger hit och dit och har massa saker att göra under en dag. Det händer o0ckså att jag inte planerar in något för att just få inget att göra.
 
Nu skall jag sova och det är bara att njuta av kvällen och
somna in till drömmens värld.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Bee får vinter sulor

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 210104
och det är Rut  som har namnsdag.
Vecka 1 . Dag 4 på året.
 
Dagens kort "Surrender"
 
Det känns skönt att ha en ny dag och vecka att starta med. Jag hade väldigt ont i min mage i går och det är inte så kul. Men det har släppt så det är ju bra. Min dag är i rullning så det är ju min stund med mjuk musik och härlig frukost. Jag är vaken, bara jag och det gör mig så lugn och stark. Att få en stund för mig själv på morgonen är ju så bra och så enormt skönt.
 
Har haft lite lätt yoga och kan nu känna att jag är ett med min kropp och själ. Dagen är nu ett faktum och jag har lite att stå i. Hoppas det är en bra vecka som kommer nu, det behöver jag så klart att alla behöver det men detta är min blogg. Så jag behöver en skön och stillsam vecka.
 
Jag skall  ta Bee ner till Brinken och se vad som kan vara på gång där. Det är en smärt på verkad dotter som vill att jag kommer ner, hon spela golf i går så då får man smärta dagen efter om man har dom problemen som hon har.
 
Vi tar fika och skall sen planera dagen så att jag kan se när mitt däck byte kommer till, jag har inget annat som jag måste i dag, det blir nog bra detta. Ari skall iväg med Juhani och sen handla något på Mekonomen. Han är lite "bissig" i dag, men vi skall ses nere vid garaget senare.
 
Så jag har en bra dag med min dotter och det räcker för mig. Jag hoppas det är bara att njuta av en dag som denna. Lunch blir det och det är gott, lite film och massa surr. Det är som en vanlig dag som flyter på som den skall. Ja det är en super dag.
 
Jag vet att min man redan planerat maten så det är bara att sitta ner i båten och bara invänta Herr Karlsson så jag, Camilla och gubben kan mötas upp vid garaget. Det är däck byte, det är bara att låta det blir som det blir. Nu är däcken på och jag skall nog prova hur detta känns, Bee är nu rustad för minusgrader.
 
Det är ju på gång med ett par minus grader fram över. Kan ju komma lite puder också det vet man inte, men minus grader vet jag. Kommer alltid i januari/ februari. Så den stora frågan är: kommer det snö eller inte? Ari tror att det kommer snö, jag tror det kan komma lite puder så det blir kul att se vem som har rätt om den saken.
 
Vår vinter har ju blivit så galet med åren. Jag vet att när jag var barn, för ett bra tag sen, då var det vinter från november till mars. Jag vet att det alltid var snö hög på skolgården som vi lekte "herre på täppan" på, det var snövallar mellan gator och trottoarer. Snö plogen körde varje morgon runt gården där jag bodde. Det var massa snö.
 
Det är inte alls säkert att vi får snö, jag tror att för fyra år sen ( om jag räkna rätt ) den första julen i Ärla var det massa snö, det var så mysigt, Nea hade dekorerat gården och inomhus så det såg ut som en sen från en julfilm. Vilken jul det var.
 
Ja det är tur att man har sina minnen. Det är fina minnen jag har kvar att minnas. Ja minnen skall man ha och spara, det är det äldre människor lever på sen, det är en fin sak att ta fram när saknaden är stor. Jag har så många fina minnen, jag har massa kort också, jag kan bara ta fram dom och njuta av dom. Det har ju blivit fler sen mobil kameran intågade i vår vardag.
 
Nå väl jag kommer hem där vid 18,30 tiden och då har min man fixat middag och det ser super gott ut. Jag är inte så förtjust i BBQ kladd på köttet, men det var okej än då. Så middagen blev potatisgratäng och fläskfilé, så det är ju bra det då. Nu kollar jag på film och min man spelar lite, det är hans avkoppling på kvällen.
 
Det var det, så nu kan jag meden bra känsla lägga mig och läsa nyheterna från insidan av ögonlocken. Jag är klar med mitt för i dag och det har varit en suverän dag och jag är nöjd med den. Det är bara blicka framåt. Le lite och känna att dagen har varit bra.
Jag är så nöjd.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Nya däck

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 210103
och det är Alfred & Alfrida  som har namnsdag.
 
Ny morgon och det har gott tre dagar på nya året. Det känns inget annorlunda eller så men det är ju bara att tralla på och se vad detta år kan ge. Nu är jag så less på vissa saker och hoppas det försvinner. Jag har annars min vanliga sorg och glädje så det lär vara den samma. Jag kan dock hoppas på att ingen dör i alla fall.
 
Min frukost är intagen och jag har njutit av den och haft ljus och mjuk musik på så det är som det skall. Jag tycker att det är så mysigt med att ha en bra morgon, det stärker själen så mycket och det är viktigt. Jag har inte alls någon bråttomt eller skall hinna med något. Det är så att man bara kan leva ett dag som känns bra för mig.
 
Planer i dag är att försöka hitta däck till Bee. Det kommer att vara minusgrader här också nu fram över. Det till och med kan komma snö. Det är lite sent nu, det behöver inte komma någon snö alls nu den skulle ha varit på vår julafton. Men som klimatet nu är så kommer det väl inte att vara snö på julafton på evigheter. Tråkigt tycker jag.
 
Då så dagen är igång och nu kan vad som hända, inte vet jag. Ja vi, jag och min man, skall åka ut i Grödinge och fixa nya däck av en kille där. Det är så kul att äntligen få vinter däck igen. Hoppas dom inte blir stulna i vår eller i sommar. Har ingen lust att köpa nya hela tiden.
 
Killen med däcken bor fint.
 
Nå väl på vägen dit ser vi hur en tipp brinner. Det kan vara en av alla berömda tippar som har massa saker från ett vist företag. Jag får reda på att den har brunnit sen i julas så den går tydligen inte att få släckt. Brandkåren vakar bara över den. Jobbigt för närliggande hus som har den doften över sig hela tiden.
 
Brand på en tipp
 
Nå väl har nu däcken och är på väg hem, det är bara att byta nu då, eller i morgon. Ari skall till Media Mark, men jag kan inte följa med, har fått kramper i magen så jag skall lägga mig istället. Ari släpper mig hemma och åker iväg. Jag kommer hem och lägger mig en stund på sängen. Vila är bra. Det går över snart.
 
Jag har inte så mycket att göra här i dag men jag kan ju ligga här och se på Tv eller varför inte sova lite? Jag får också bara vara, det är så skönt, så bra att bara vara och inte alls hänga upp mig på något. Lugnt och stilla, så kan man göra en bra dag via sängen också.
 
Jag kommer på att jag inte har druckit något vatten på ett par dagar, det är ju inte så bra, det måste jag ju göra. Det är väl det jag måste i dag. Bra filmer har jag tittat på och det är ju så skönt att bara vara och inte alls bli stressad av något. Oj tror jag slumra en stund, filmen är slut bara så där.
 
Lite mat får jag i mig och det är ganska bra för man måste ju få energi från något. Det är på det jag skall gå runt hela dagen på. En bra energikälla är just mat, bra mat, nyttig mat. Ja jo väldigt nyttigt är det väl inte. Man slarvar med det ibland. Jag försöker i alla fall så lite svinn får man räkna med.
 
Nu skall jag göra kväll och bara ha en skön kväll och inte göra något. Det är så skönt att bara kunna vara och ändå känna att det är så okej och så himla skönt. Det blir sova sen också. Man skall vara utvilad till en ny vecka.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Hinner med massor om man bara vill

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 210102
och det är Svea som har namnsdag.
 
Då vaknar jag upp i min säng och jag har sovit djupt och bra, det har varit två drömmar i natt och jag har inte fått någon som helst bild om vad, för utom att det var två. Funderar lite och känner efter vad som är, med det kommer inget just nu så jag släpper det och går över till min förträffliga frukost med ingefärajuice, yoghurt, musli, te och en ostsmörgås.
 
Min lugna stund på morgonen och det är ett smått störande ljud bredvid mig, min man sitter och spelar och när han skall skjuta eller något annat skit så slår han hårt på tangentbordet, det är galet vad det låter. Han har hörlurar på så jag slipper höra det i alla fall. Jag vill inte alls höra detta groteska pangandet, ett jobbigt spel tycker jag.
 
Men han gillar det så då är det hörlurar på. Det blir då lugnt för mig, helt underbart. Nu så är man klar så jag har lite små pyssel att fixa i badrummet och att bädda sängen. Det är så skönt att ha det klart, helt klart och inte tänka på det sen. Nu skall jag bara njuta vidare av denna dag.
 
Det skall bli lunch hos Ricard i dag så det blir gott, vi skall bara ge Jack en julklapp. Det blir svårt för han är också en spelkille som Elton, Robert o0ch som Linus var. Det är något med data spel som får killar att bli så beroende av det.
 
Vi har några vuxna män också, det är få tal tjejer som är intresserade av spel, Ashani och Diana det är nog dom jag känner. Jag vet att någta av tjejerna gillar andra spel som peinsess spel och Barbie spel. Jag vet att mångra spel som man kan lära sig stava läsa och först saker finns också. Dator kommer bli allt större användning för barn och ungdomar.
 
Skolor har det redan och då är det alla böcker i en dator vilket jag kan se som en bra sak. Man bär inte längre på en tung väskor med massa böcker och pennor mm. Det är smidigare med en laptop. Ja 2021 är ett år där mer områden skapar mer saker att göra via en dator, dagens utveckling.
 
Då så är i Tullinge nu så det blir en lunch med Rickard, och Jack är inte hemma så hans julklapp lägger jag på sängen. Hoppas han kommer att gilla den, det är inget spel så det kan bli svårt. Rickard fixar lunchen, potatis, lök sås och köttfärsbiffar. Väldigt gott, tack Rickard.
 
 
Det blir kaffe och te och lite snack om allt runt om. Så nu är man klar och tackar för oss. Jag skall stanna vid COOP för att gå på apoteket där. Det är migräntabletter till Camilla. Det fans ingen medicin som hon skulle ha, hon har det på recept så jag får åka till centrum. Jag köper en blomma till henne och sen går jag in på apoteket där.
 
Får det jag skall ha och när jag passerar utgången set jag en kille sno åt sig mängder med Alvedon paket och slänger ner dom i en plastpåse och går ut. Jag går in till recept disken och berättar vad jag såg och dom bara blir så trötta på detta. Tydligen har det hänt förut. Lite synd tycker jag om tjejerna. Dom är inte så gamla så det måste kännas väldigt tragiskt.
 
 
Jag sätter mig i Aris bil och han kör ner mig till Karlsson. Där blir det te och en bit av en cheesecake cake. Så gott det var. Älskar verkligen citron cheesecake. Det är mumsigt och vi tittar på Gilmores Girl. Thomas spelar och vi kan luta oss tillbaka och bara ha en skön eftermiddag. Vad Ari gör? Han har spelat på travet så han vill kolla hur det går där. Det kan vara bra att han bara kan njuta av en travkväll själv.
 
Slipper höra mig kan ju också vara skönt. Jo Camilla blev glad åt blommorna och dom blev fina på Linus bord. Vi snackar om morgon dagen och det blir faktiskt så att jag måste ha tag i vinterdäck till Bee då mina är borta från garaget, hoppas det blir bra trotts allt. Ja nu tar vi en sväng till Linus, där skall det alltid var ljus tända. Så nu skall vi dit med ljus.
 
 
Så fint det blir och jag får den vanliga klumpen i magen och tryck över bröstet. Det är inte alls konstigt då det är bara fem månader sen vi tog farväl. Jag blir väldigt ledsen här för här finns även Göran och Emelie, Så det är tungt hur som helst. Jag tar ljusen från Joline och Haylie hem för man kan byta ljus i dom, det är så fint med deras handskrivna namn. Älskar flickorna.
 
Nu tar Thomas och kör mig hem och det är väldigt passande, Ari är klar med travet och han har ätit, jag tar en sallad som jag har kvar från i går. Det räcker till mig. Så då kan man nu sätta sig och njuta av middagen. Gott är det och en lugn kväll skall jag nu fixa. Det kanske är en bra film på tv:n. Ja det kan jag väl få ha,
 
Jag sitter nu med min man  och kollar på ettan, ja det blev så. Intressanta saker där. Jag tycker att man så sällan tittar på ettan och tvåan, men ibland blir man förvånad över det dom sänder. Så här ligger jag nu på soffan och kollar på TV ett. Min man som inte alls gillar Tv ett och Tv två går in och tittar på något annat på den Tv:n. Ja jag skall nu se färdigt på detta innan jag kommer in och lägger mig.
 
Min man tittar på Hockey, det är juniorer, Sverige - Finland. Det har inte hänt något på halva perioden, men så gör Sverige mål och då vill han inte se vidare. Ha ha ha han är så roligt min man. Han håller på Finland tills de andra laget får in mål, då skall han inte se mer. Mycket rolig kille detta.
 
Nå väl nu skall vi lägga oss och det kan vara bra, min rygg säger att det är dags att sträcka ut sig och vila lite. Så jävla ont har jag fått igen. Skall be dom kolla igen. Så nu skall jag sova. Hoppas din dag har varit bra.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Den första dagen i år

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 210101
Nyårsdagen
 
Min lördag, huset vaknar upp och vi skall njuta av ett nytt år och en ny dag. Det är ju mäktigt att kunna vara så delikata dag, jag har en dag som går i lugn och ro tecken, det betyder att jag kan göra som jag vill när jag vill och om jag vill.
 
Det är ingen som säger att vi skall göra för hastade saker eller något viktigt i dag. Nej i dag är det bara en dag att ta hand om sig själv och sina nära så alla mår så bra det går. Det finns fortfarande stor saknad av mitt barnbarn. Han är en stor saknad, det bästa för mig var att bli farmor och mormor, det var det största som hänt.
 
Jag har Jag dyrkar alla mina barnbarn, dom betyder så mycket för mig. Sen när en rycks i från mig och det blir ett hål, det är inte kul, Det är alltid en pusselbit som kommer att saknas, alltid. Jag har mina guldkorn som jag kan njuta av och se till att alltid ha i mitt hjärta, det är så det är med barnbarn.
 
Nå ja jag skall fortsätta med min frukost nu så den blir klar, det är film dag i dag och Ari han softar på soffan och det blir nog att han somnar. Så det blir jag och Camilla som tittar på film och äter godis och njuter av dagen. Det är de små detaljerna som gör att man kan få livsglädje, Barnen, barnbarnen, mysiga stunder, fina ord ja massa anat.
 
Då går vi vidare och det blir, mer film och mer te och se där en sovande man, nu får han snart vakna så man kan se hur han mår egentligen. Herre min ge så seg han är. Det är en bra film om författaren till Peter Pan som spelas av Johnny Depp, Hitta Neverloand heter den.. Så bra så fruktansvärd bra film, den bör du se.
 
 
Då är det efterrätten som vi skulle ha i går som kommer att bli en eftermiddags go fika. Det är chokladpudding med krossat digestivekex och daim så klart en klick grädde. Mums kan jag lova, en socker kick som heter duga. Jag tar mig nästa igenom den, det är lite svårt och jag är tvungen att lämna för det går inte bara. Jag får en socker kick som heter duga, dricker te och får den att lägga sig, ja te utan honung.
 
Vi åker hem och Ari skall handla en sallad till mig och något till sig. Det blir bra kan jag hoppas och det kan också betyda att jag inte kommer att vara hungrig på ett par dagar. Jag tror att denna ny år blev alldeles för mycket med det goda. Ja det är nu dags att ta adjö av denna dag som ändå innehöll massa bra saker.
 
En bra start på2021 och det gäller att hålla fokus, det gäller att hitta de små saker som ger glädje i livet. Det kan vara svårt att se dom men dom är där och jag vet att det är många som inte kan eller vill hitta dom. Jag får allt kämpa varje dag för att uppnå dom men det är ett pris jag kan betala för att inte känna smärtsam sorg.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Åter igen nyår 2020/2021

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 201231
och det är Sylvester som har namnsdag.
 
Nyårsafton
 
Dagen ord "Healing"
 
Det är bara att gå upp och sätta fart med tvätten, det är bäst att få den överstökad på morgonen så man slipper att ha den kvar över dagen. Det är enklast så. Jag har inte funderat mycket över att jag tvättar på morgonen det är bara så. Skönt kan jag säga.
 
Mellan alla upp och ner så tar jag min frukost och njuter av den och skön mjuk musik, det är så avkopplande och det är så bra för kropp och skäl. Inget som kan komma och störa, bara jag och musiken och min andning, så nice.
 
Dagen rinner på och jag gör lite små stök i hemmet sådant som man måste göra ibland. Det kanske inte är så kul men skall ändå göras. Så jag tar en paus i mellan åt och tar lite te. Nu skall man snart packa ordning för att ta sig till affären, handla är ett måste då kylen är nästan tom efter julen. 
 
Ari och jag tar en sväng i hans bil och så är alla pantflaskor borta, det blev 100 spänn i pantflaskor. Inte illa, inte alls illa. Nå väl handlar och så är vi klara och då kan man lätt säga att vi har allt, nästan. Jag tror jag har glömt något det brukar jag göra. Men det finns en annan dag att göra det på så nu är det bara så det är. Inga konstigheter om det.
 
Ari skall iväg och fixa något och sen skall han lämna in travet. Så jag kollar på tv och har en bra stund bara. Camilla ringer och berättar att hon glömde påfyllningsljusen till Linus grav. Ja ha det är ju tur att jag bor så nära. Tar Bee på en kort sväng, vatten och ljus. Måste skölja av några änglar som har blivit lite jordiga.
 
 
Väl där tänder jag ett extra ljus från mig och Ari. Jag har satt nya ljus i Haylie och Joline´s ljus så dom får stå ett tag till. Det var så fint att dom har gjort egen text på dom och lämnat till Linus, finaste tjejerna. Nu skall jag hem och se om Ari har kommit hem, nähä det har han inte, det gör inget för jag kan ta lite te och sen kolla Tv:n igen. Han dyker säkert upp snart.
 
Vi skall vara nere hops Karlssons runt 16 tiden så det finns gott om tid. Så nu kommer han och jag har fixa kaffe till min man. Vi fikar och snackar lite. Så nu skall vi åka, Juhani och Ashani skall vara kvar hemma. Väl nere hos Karlssons så är det go fika time. Det är en film som kommer på och det är hur skönt som helst, bara vara och inge stress.
 
Nu kommer det att bli nyårsmiddag, galant och super gott.
 
 
 
 
 
 

Vi avrundar kvällen med ett kort spel, det är då det händer, Camilla slår Ari stort. Vilken seger Camilla. Så nu lägger vi oss, jag blev så trött, klockan är bra mycket nu. Så jag skall ändå tacka detta hemska or och hoppas på mycket bättre 2021. Så ta hand om dig så hörs vi nästa år.


 
 God natt Tack för i dag
 
 
 HAKUNA MATATA
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

RSS 2.0