En bra dag med vårsol

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är tisdag den 210033
och det är Holger & Holmfrid som har namnsdag.
 
Dagens ord "Enthusiasm"
 
 
Om du vill göra någon lycklig,
visa medkänsla.
Om du själv vill vara lycklig,
visa medkänsla.
 
Det är en ny dag och jag tror att det blir en suverän dag med så lite som möjligt med "måsten", det lutar åt en bra dag med massa saker att inte ta tag i. Som att läsa skit meddelande som jag får, som att vara ute och frysa, som att äta saker som jag inte gillar. Det är saker jag inte vill göra i dag. Det jag vill göra i dag är att ha en varm och skön dag med fina saker i, att tänka positivt och bara njuta av det man har, även om man saknar nära och kära. Det är sjukt vad det kan vara bra.
 
Frukost, ja det är frukost på gång och jag skall njuta av det och verkligen ha en varm och skön morgon så det är en bra start på min dag eller ja på morgonen. En sak jag måste berätta, jag har kört en klar röd brandbil i natt. Det är så sjukt och sen fanns det höj och sänkbara bilar, typ ändra modell när man höjde den. Var i ett garage och tvätta brandbilen och putsa på den. Jag älskade tydligen att köra den.
 
Vilken dröm man får vara med om mycket på nätterna eller morgon kvisten. Så nu skall jag ta tag in lite yoga och sen är det ju bara att njuta av dagen eller morgonen först. Jag har väl inte så mycket som är på tapeten just nu men det kommer att vara en lugn och behaglig morgon med allt vad det innebär. Jag har så skön morgon så det är bara att njuta. Det är nu dags att göra lite annat och se till att allt kommer på plats.
 
Så kommer Camilla vi skall till HS och hon skall hämta en apparat och ha den 24 timmar. Det är ju en snabb sak och det är klart på ett litet kick. Vi tar oss ner till entrén för jag måste ha något att dricka. Jag är så törstig. Det är ju helt galet men jag får sådana stunder nu för tiden. Efter min sjukhusvistelse 2019/2020. Det bara känns som om jag inte har druckit vatten på en vecka. Så nu kan vi ta hennes bil till Brinken och göra lite nytta där.
 
Det är inte alls så mycket som skall fixas och vi blir klara rätt snabbt. Det är ju lunch också i mellan så vi blir väl klara där vid 14 tiden. Ett avsnitt på brandstationen 51 i Chicago. Det är så att Pia kommer på en fika. Hon och jag skall äta middag tillsammans så det blir ju skit kul. Det är också en bra och fin kväll med hela 12 grader vid 17 tiden. Så skönt det är ute. Det var tur att vi tog en promenad ute för då kan man lugnt säga att man har njutit av vår solen.
 
 
Våran vårpromenad
 
 
Jag är en smula seg när jag kommer hem och Pia och jag har beställt varsin sallad. Det är bara att äta den, eller smaka på den i alla fall. Jag är inte hungrig så det är lite olustigt att äta. Vad skall jag göra mer än det jag gör, äter bara de jag vill ha. Klar och det får allt vara så. Nu skall jag bara se till att göra mig en bra kväll och njuta av min kväll och se till att det blir bäst för mig.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Startar på nytt

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är måndag den 2100329
och det är som har namnsdag.
 Vecka 13, dag 88 på året. 
 
Dagens ord "Humour"
 
 
Det är OK att
inte veta.
 
Det är ny vecka och min man har lämnat slottet. Jag väntar på att min dotter skall komma så vi kan ta te och njuta av en morgon tillsammans. Jag har väldigt mycket känslor i kroppen i dag och vet inte riktigt vad jag skall göra av dom. Det är så jobbigt att försöka låta allt rinna av, jag har en man och en son som säger det till mig. Slå på det, det är inte värt att älta och det är inte alls bra för mig.
 
Jag brukar släppa saker som jag anser vara fel och sådant som inte är något för mig. Jag försöker att vara stark och känna mig bättre. I gårdagens inlägg var det en droppe som fick mig att rinna över. Det blev ett par rader om det. Ja detta är mitt bollplank och jag tror att jag skall lägga ut allt som kommer upp. Det finns saker som jag då nämnde i går som jag tyvärr inte då skrivit om. Men det är heller inget som bör stå här, kanske.
 
Men nog om detta, jag har nu fått sällskap och det känns bra att bara få gå igenom min dag och se vad jag har framför mig. Vi har en fin förmiddag och vi fixar lunch, eller jag fixar lunch. Det är lite tv tittande också det är helt okej att ha den på fast vi snackar med varann. Man kan ju göra fler saker på en och samma gång. Det är nu dags för sjukgymnastik med mitt knä. Det är tufft och det gör ont. Men man skall härdas har jag hört.
 
Vi tar oss ner till Brinken då jag ville att vi skulle fixa hennes nagel bord. Man bör ha en sådan där fläkt och det är ju bara att ställa upp den, hon har en fläkt, bra när man skall fila bort material från naglar. Det dammar rätt bra kan jag lova. Har man glitter på är det värre. Nu så blir det inget av det hon vill att vi tar en fika istället. Det är okej och det är ju bara att njuta av eftermiddagen då.
 
 
Nu skall vi till Linus och fixa med ljus, det är väldigt bra att göra det för det skall väl inte regna nu. Det blir så fint och dom båda är nöjda. Så blir det väl då lite hem till Brinken igen, jag blir bjuden på middag. Det är hur bra som helst, jag älskar att äta med dom vilken god mat man får. Det blir också två avsnitt av Chicago fire.
 
 
Camilla kör mig hem, jag har inte Bee för han är lite dålig. Det är någon slang som har gott sönder. Ja det är ju skit också, jag älskar ju att köra bil och så går det inte just nu. Men han är på hjulen snart. Det var min dag i dag, mycket kortare än i går men det har jag själv valt. Vem vet jag kanske flippar ur i morgon igen. Jag skall ju vara galen sektledare så det är väl så då.
 
Tack Pillan för ditt inlägg.
 
Tackar för i dag och hoppas att det blir bättre i morgon.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Storstädning och om möblering

 
 
 SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är söndag den 2100328
och det är  som har namnsdag.
  
Dagens ord "Simplicity"
 
 
Varje ögonblick har
fler möjligheter
än vi ser.
 
Har en söndag som är lite jobbig då jag har detta datum som gör så ont, mitt lilla barnbarn är inte med mig och det är bara åtta månader sen, det är inte någon lång tid och det gör ont. Jag tycker det både går fort och sakta. Men minner av denna unika själ finns nära mig och jag vet att han har det bra. Jag vet att vi kommer att ses snart. Men det gör ont ändå. Nu är det i alla fall dagen när Linus blev super ängel och när han tacka för sig.
 
Jag har så ont i hela kroppen och det är så jobbigt att få en smärta man inte rår på. För sorg är en smärta som man inte kan ta bort, man skall leva med den och det är ett konststycke att klara av det. Ingen människa som jag känner kan klara det. Men jag försöker och få mitt liv att gå vidare. Hoppas det är lindrigare om 100 år.
 
Min dag är i full färd har bäddning och så, vi (jag och Ari) skall bara handla lite och det är ju bara att köra på. Eller det är inte så lätt i dag kan jag lova, fan det gör ont i knät. Tur att man får det röntgat snart, MR då ser dom de mesta. Ja ja den dagen den sorgen. Nu skall jag i alla fall kör på med min dag.
 
Vi skall handla in lite påskägg och sådant i dag, så det blir kul att göra barnbarnen glada. Så skall jag leta efter ett bra kusse överdrag till ena kudden på soffan. Vi tar en liten lunch och jag har då också då köpt en dricka till mig, Ari tar kaffe och en bulla. Så då är vi klara och jag tänker att jag skall fixa med ljus på gravarna, men det är väldans blött så det blir inte så bra. Jag tror jag väntar tills i morgon och tar det då. Ljusen slocknar ju bara när det är blött så klart. Ja ja jag får tända ljus hemma till mina kära. 
 
Hemma får Ari ett ryck och tycker att han skall fixa datorerna, okej vi flyttar dom då och så hux flux är det klart och jag skall fixa de sista. Det är ju jag som har det mesta plocket för mitt bord ser riktigt ut som på ett kontor med allt jag kan tänkas behöva. Jag tror att det alltid kommer att se ut så. Inget som jag tycker är fel, jag vet vad jag har alla mina saker.

 
Lite plock och fix har jag kvar
 
I stortsätt är detta klart
 
Kudden skall inte vara där och mitt vattenfall fungerar
 
Så det blir bra och nu skall jag bara fixa ett litet bord till köket. Hur ovanligt blir det inte att sitta i köket och äta? Så konstigt men det är ju där man skall sitta. Så det blir middag snart för det har Ari fixat. Det blir gott sen när det är klart: Vi kan göra en kväll då. Skall bli så skönt att bara sätta sig och njuta av det vi gjort. Det tar sin tid att flytta saker hit och dit men det blev så bra.
 
Har just sätt att LL har skrivit till mig och det var som vanligt att jag sprider massa lögner i min blogg och att jag bara skall dö eller försvinna från jordens yta. Ja det kanske sker men tyvärr inte just nu. Det är också tråkigt att läsa att jag skriver lögner här, undra vad dom har för referens
Ari fick också se vad L skrev till mig. Han svara på det och sen hade hon tagit bort det. Det är ju inte så konstigt egentligen.
 
Jag skiter i vad dom skriver och vad dom anklagar mig för, jag vet vad dom två gjorde mot mig och det som är, är ju att det visste många andra också. Men jag skiter i det också. Jag vill bara kunna skriva vad jag vill och inte behöva censurera allt. Jag har ett stort behov att bara skriva om den vansinniga tiden 1989, då jag fick mitt livs aggressionsutbrott men kunde sansa mig så pass att jag kunde ta mina barn och flytta.
 
Men jag fanns där för mina barn och den lilla memlan som kom. Hon var så ofta hos mig och vi hade så kul. Jag vill berätta om när Ari och jag fick lugna barnen med att dom inte behöver åka dit. Jag vill skriva om bråken mellan han och min son, när han spydde ur sig de mest vidriga sakerna om min son. Jag vill skriva om allt skit men nej jag gör det inte. Jag biter mig hårt i fingrarna. När sen det tragiska händer är vi alla där, alla bokstavligen.
 
Men att sen kasta skit på min dotter om att sno saker är sjukt. En väska som hon har lånat av sin syster medans hon levde. Ja det är så. Men allt annat, fy fan jag mår så illa. Undra vem som har alla lögner på lager. Undra om jag skall sätta ut bilden hon sicka till mig? Hon och bästa kompisen med dom fulaste tungor jag nånsin sett. Jag undrar nu bara det är väl bra att sluta med erat skit. Här så trött på er.
 
Jag har lovat att inte svara men nu är det sjukt otrevligt att få inlägg av er. Jag kommer inte publicera dom för det är så sjuka. Jag har bara sparat dom så jag vet vad jag har att slåss med. Nu måste jag sluta med detta för annars är det mer ilska som kommer och vem vet då vad jag skriver. Det vill jag inte denna dag vill jag bara ha till mitt och tyvärr så är min memlan ett barn i mitt liv. Det ville hon själv om ni inte viste det.
 
Så middag jag det kan vara ett bra brak och det känns ju bra. Nu skall jag varva ner och se till att jag bara kan andas lugnt och sansat med det mesta som jag vill ha runt omkring mig. Det blev en lång dag trotts att man skall ställa fram klockan känns som om jag varit vaken ett helt dygn. Skall väl bara ta denna kväll och njuta av den det skulle sitta fint. Eller det sitter fint.
 
Film och det är Tom som kör en av MIP filmerna. Så det är bara att sitta och se den så länge jag orkar. sen är det god natt. Somnar säkert så fort jag lägger mig på kudden.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Fixa vardagsrummet

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är lördag den 2100327
och det är Rudolf & Ralf som har namnsdag.
  
Dagens ord "Surrender"
 
 
Väntan är en stund an
mindfulness.
 
Det är bara att sträcka sig och känna att man kan vakna i en lugn och skön stund. Det är viktigt att inte känna stress och att man är lugn och fridfull på morgonen. Detta är dagens början och man skall bara njuta av varje ögonblick och se hur dagen tar fart i den takt jag vill. Det är så skönt och inse att detta är livet och att man trotts allt har de man behöver för dagen.
 
Att lära sig känna sin dag och vara glad och nöjd av det som finns är en liten lättnad och gör saknaden en liten smula lättare för varje dag. En saknad av någon man har kär och saknar så mycket kan inte läkas helt, hålet i hjärtat kommer vara borta och det är helt okej. För alla fina minnen man har är så starka och då kan man sakta med små steg ta sig igenom dagen och vara lycklig över minnen.
 
Jag vet att pusselbiten jan inte hittas och jag vet att jag kommer att leva med saknaden och med alla fina minnen i en enda röra ibland, det är också okej ingen dömer och ingen skall säga något annat. Man har rätt att göra som man själv vill, man kan bara ha stöttning om man tar emot den. Jag har en fin stöttning och det är ju super.
 
Jag har nu gjort min morgon med allt vad det innebär. Jag är klar för att möta dagen. Ta tag i det som är viktigas för mig. För det är jag som skall styra min dag och se till att jag har en bra dag. Så det är väl bara att börja med den då. Det kommer att vara en sån dag som jag gör den till, med respekt, kärlek och sunt förnuft.
 
Det är inte så att jag kör över alla runt omkring mig när jag skriver att jag gör min dag som jag vill. Nej det är inte alls så det går till, man skall bara se till att andra människor i din omgivning talar om vad du skall göra. Jag säger bara att man är sin egen boss. Jag är inte intresserad att vara en nickedocka, det var jag en gång för länge sen och det var inte så kul. Får det blev otrohet och skit  av det. 
 
Jag tycker att det är så svinigt att vara otrogen och det skall jag inte gå in på nu för då blir jag så ful i munnen. Jag vill berätta att det med att man skall göra som man vill själv är bara så att om jag inte vill göra något som någon ber mig göra, så gör jag det inte. Man alltid lösa problemet med en kommunikation och då lösa saken på ett vettigt sätt. Mina närmsta har jag alltid en relation till att jag finns för dom och dom finns för mig.
 
 
 
Så det är bara att köra denna dag, min man vill nu fixa lite i vardagsrummet och det är ju klart att han får det. Jag gör så mycket jag kan och det är med ett skydd på knät så jag kan förflytta mig och även böja mig. Detta kan gå bra, han gör det mesta och sen är det Camilla (som kom till mig) och jag som gör fixe, mest Camilla. Hon har öga för mycket.
 
 
Thomas hämtar henne och han tar en kaffe också, han snackar med Ari som sitter och tittar på sin kreation, han är nöjd och det är ju bra. Vi har en sak att göra i morgon, så det är bara att vila nu och ta tag i det i morgon. Nu har Karlsson lämnat för att göra lite hemma. Jag hoppas att det är en bra dag eller rättare sagt att det känns okej med allt.
 
Då så nu är vi igång med kvällen, lite let´s dance, det är underhållande och jag gillar att se hur utvecklingen blir. Det är ju alltid jobbigt med par som skall åka ut, men det är okej för det är ju så bara en kan vinna. Nu skall jag då se tar vi en film eller? Nej jag somnar nu. Är för trött går inte. När man anstränger sig så mycket under dagen med smärta och skit så blir kroppen helt utlakad på kvällen. Fy så jobbigt det är, på riktigt.
 
Lägger mig och somnar säkert på en halv sekund,
tack för i dag, kul att du tittar in.
 
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Pilla, NKS, Anna besök i dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är fredag den 2100326
och det är Emanuel som har namnsdag.
  
Dagens ord "Communication"
 
Innan du går ock lägger dig, ta en stund då du andas
bort dagens negativa upplevelser. Andas lugnt och
stilla innan du lägger dig till rätta i sängen.
Påminn dig om allt är bra och att du
åter känner harmoni.
 
Hej och hå det är fredag, är det då party? Ja för många är det så men jag har party på mitt sätt och det är en lugn och harmonisk väg med sådant jag älskar. Och en kväll där jag kommer att känna en  super fin och bra kväll. Min man kommer hem och jag skall fixa i köket, det är vad jag skall göra. Hur roligt kommer inte det bli? Jag får ta det super lugnt då jag är lite smärtpåverkad i knät. Jag kommer att vara en sagt gående PH som tar det lugnt.
 
Så frukost är klar och nu skall jag bara hänga en stund med min dotter och sen skall vi till Solna Så min dag är nu i full sång med allt vad det innebär på morgonen. Hej och hå här kommer en fredag att dra fram. Klackarna i taket och dyngraka, ha ha ha. Nä inte alls med kul att tänka så kanske. Jag har en bra dag framför mig. Helt klart. 
 
Då är min dotter här och vi skall kolla lite på tv och snacka, det tillhör en vardag för oss. Jag och hon har fått en bra morgonrutin för att komma på fötter och inte dega i hopp i soffan. Jag tror att det är många som är lika knasiga som jag som vill ha rutin på morgonen. Jag vill starta dagen i lugn och ro, ingen stress och inga måsten. Vi planerar dagen och det ser väl bra ut och så kan man allt fortsätta den som man planerar
God lunch med dom bästa
 
Solna nästan, en te/kaffe hos Pernilla, det är ett måste då jag har kläder till Ebba och vill höra hur Viktor har det. Han har ju opererats igen. Jobbigt en ny karusell som snurrar och allt vad det innebär. Jag tror inte att det känns så kul för han heller. Han har ont och ligger mest i sängen. Tråkigt. Vi bestämmer att ta en lunch och även köpa hö till Mario och Luigi. Även in på Flying Tiger. Sen säger vi hej då till Pernilla och Camilla skall ställa in shunten.
 
Är på NKS
 
Vi skall också ta ett snack med Anna P och om vad som skall hända nu. Jag har ingen som helst aning om att man kan behandla sorg på detta vis intressant att följa upp. Jag tror jag skall utbilda mig i just det. Kan vara väldigt intressant. Det är super kö hem och det är helt stopp på Essingeleden på flera ställen. Sen är kön borta och man undrar varför kön har uppkommit över huvud taget. Hemma så skönt jag är totalt slut och blev trött av denna körning på nästan en timme från Solna och hem.
 
Han med en fika innan vi åker hem.
 
Thomas plockar upp Camilla och jag går upp. Det är ju tomt hemma, trodde min man skulle vara hemma men jag han före. Så kul då hinner jag göra lite stök innan han kommer. Det är inte så farligt men det skall ju göras. Jag hoppas att det blir en bra kväll med lite kul tv program och så. Det återstår att se.
 
Ett nytt underhållnings program startar i dag, det är värt att se och man kan efter åt utvärdera det. Det kommer nog vara kul och så. Det blir väl en film också efter det. Sen är det sängen såsmaning om. Men nu skall jag berätta, jag somna i soffan mitt i filmen, Vilken tur att jag har sätt den. Går in i sovrummet och lägger mig i sängen, somnar säkert om snart.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Samtals dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är torsdag den 2100324
och det är  Maria bebådelsedagen.
 
Grattis min kära bror.
 
Voffeldagen
  
Dagens ord "Tenderness"
 
 
Nu är allt som finns
 
Jag har sagt hej svejs till gubben och har njutit av min frukost för att få med energi till min dag som nu ligger framför mig. Jag tror att det kommer att bli en liten stressad dag. Jag har en smula mycket i eftermiddag att ta tag i. Du vet samtal, träning och annat samtal som är viktig. Sen måste jag hinna ta en kopp te och njuta av dagen och kolla serier och...och .... och. 
 
Men va? nej nej det där är inte alls bra, jag tar en sak i taget och planerar upp det snyggt och smidigt. Jag kan nog planera min dag till den bästa dagen just nu, Det är faktiskt så att solen just nu kom fram och lyser på mig, en skön vår känsla med kärlek och lycka kommer i mot mig. Även fast jag är i svår sorg har jag en fin glädje att sprida. Jag kan se fina saker i det runtomkring mig.
 
Jag kan känna kärlek från nära och kära. Jag behöver inte älta och gräva gropar för mig, jag kan gå framåt. Det tar tid ja det får det, men jag fortsätter framåt. Även om jag skulle vilja ge upp så kan jag inte utsätta någon för det. Jag har lovat mina barnbarn att vara med dom ett bra till. Jag har lovat mina änglar det också. Det är viktigt att se den kam man har att ta sihg fram som ett bra täcken på att vägen jag vandrar på är bra för mig.
 
Nu när jag är på gång med sorg och sorgearbete så kan jag säga att det är så skönt att ha redskap och känna att man gör en bra sak. Att fortsätta framåt och se till att få ett någolrunda bra liv är vad dom vill mina änglar. Jag vet att Linus vill att jag skall dra hans mamma och pappa framåt. Jag vet att min mamma håller koll på dom där uppe och att det är i trygghet nu. Jag skall fortsätta kämpa och vem vet det kan komma en dag då jag skriver ner allt på mitt bollplank. Just nu är såret för stort och jag måste hitta en vardag.
 
Det är inte lätt men det är en sak jag känner att vi alla måste sträva efter, gå framåt. Jag kommer aldrig glömma mina änglar och det finns alltid i mitt hjärta. Även min bror som jag aldrig han träffa. Han är också saknad. Det var jobbigt för min mamma att gå igenom den smärtan, det vet jag i dag. Jag kan se hennes lidande på ett helt annat perspektiv nu. Men man vet inte hur det känns förens man mister ett barn.
 
Även om det är en bäbis eller ett skolbarn eller tonåring eller ung vuxen. Jag kan säga att det spelar ingen roll alls. Men det är så att sorgen ger sig till känna på olika sätt och man har rätt till sin sorg och sin saknad. Jag kan känna att vissa dagar är det helt okej ett tag medans andra dagar är i kaos. Jag har inte mist mitt barn men jag har mist mitt barnbarn. Det är nära nog. Det finns inget som svider mer än när ens barn lämnar jorden.
 
Det och andra sidan är en sak som sker och man har svårt att ta in det. Jag har sökt stöd överallt och lyckas komma uppåt och känner att jag kan vara på rätt väg. Det är ju det allt jag vill, gå framåt och få båda fötterna på jorden. Nu tycker jag att jag skall ta tag i min dag och se vad jag får ut av denna dag. Har lite att stå i och skall klara av. Åker ner till Camilla och tar lite te sen blir det lite tv serie. Det blir lunch och vi delar på en pizza. Jag känner att det blir för oss innan vi har sjukgymnastik.
 
Jag är inte så taggad på att träna men det är bara att göra. Det måste ju bli bra någon gång. Jag är rätt trött på detta men vad skall man göra? Jag får också akupunktur som hjälper lite faktiskt. Det är ju bra och jag känner att det är super bra. Ja då är jag klar och nu skall man ner på samtal och det kan vara en skön sak för mig att ha, att prata är en helande sak och det är så mycket som kommer upp och som man kan lägga i en säck och knyta i hopp.
 
Jag tycker att det är skönt med samtal, jag belastar inte min familj eller vänner. Jag pratar vist med Camilla men inte på djupet. Jag vill inte belasta henne med min sorg. Hon skall klara sin dag också. Men då har man andra till hjälp. Det är då dags att ta en snabb sväng till apoteket och fixa men lite mediciner för mitt hjärta. Ja det var det, ett samtal till har jag. Två samma dag, det måste ju vara rekord. Detta samtals forum är i en grupp ( liten grupp ) och man får lyssna på andras storys.
 
 
Jag blir klara med den här saken också och nu skall det bli vofflor och en Torsdags middag. Jag tycker dessa middagar är viktiga. Det är kul att ha rutiner som bara blir och då gör jag dom. Det är ingen smitning från dom för då missar man lite skratt och känslan av kärlek i vänskaps rum. Klockan tickar och nu är det dags att tacka för mig. Jag har hjälpt till med disken och plockat undan.
 
Det är så bra och nu skall jag bara njuta av resten av kvällen. Det blir en liten undan plock hemma och sen lite blogg. Nu kan jag lägga mig och få en skön sömn. Välbehövlig.
Slut i rutan, vi ses igen.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Jag fortsätter min vecka

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är onsdag den 2100323
och det är Gabriel & Rafael som har namnsdag.
  
Dagens ord "Freedom"
 
 
Om vi är tysta,
kan vi kanske höra
gudarnas viskningar.
 
jag skall börja denna onsdag med att säga att jag är inte alls på så bra humör som jag skulle vilja. det kan gå över under förmiddagen. Så jag har blivit en smula irriterad redan nu klockan 05,00 på morgonen, det kan sluta med att jag behöver sova en stund och återhämta mig. Jag tycker det är sjukt vad vissa kan hålla på. Det är så sjukt och på ett sätt tycker jag "men liten då". Men det är inget att ta upp här eller så så jag skall andas och lyssna på mjuk och lugn musik så är allt bra igen.
 
Det är en morgon utan sol och jag känner att det är så tyst och stilla en skön känsla som jag skall ta vara på och vårda så min dag kan vara i harmoni med mig själv. Andas, släpp allt och fokusera på mitt inre, andas.  Super känns genast bättre. Jag kan inte låta saker störa min harmoni och min dag, enkelt att bara spola bort det.
 
Nu skall jag bara njuta av min morgon, så skönt och så mysigt. Jag gillar mornar för att det är så stilla i hela huset, ingen tv är på, inga fläktar är igång, jag kan lyssna till riktigt skön relax musik och andas in så mycket sköna stunder. Jag hör fåglarnas kvitter och vissa dagar är solen uppe med mig eller hon syns vissa mornar. Hon är ju uppe varje dag.
 
Så ny uppfriskande dag och en smula bra känsla i kroppen. Jag skall fixa kaffe till Camilla och te till mig, vi tar sekund för sekund, minut för minut, timme för timme. Allt i turordning ingen stress och absolut inga måsten. Jag vill bara andas in denna förmiddag och få ut det bästa av min dag. Sådana saker som stress och annat skit  har jag inte tid med.
 
Det blir ju till slut lunch och det är så pass att det är jag som fixar i hopp en kyckling sak och grönsaker. Jag har märkt att jag gör mycket kyckling. Kan ju vara lite tråkigt och enformigt. Men det är ju så att man kan laga massa olika rätter på kyckling. Och det är ju bra. Nå väl lunchen är klar och då är det lite städning som skall göras. Typ lite plock här och där, jag måste röra på knät och se till att den leden är väl rörlig. Man vet ju inte vad röntgen säger nästa vecka.
 
 
Min dotter är en tjej som älskar att plocka och göra fint, hon har fixat i bokhyllan så det är hur fint som helst. Det är ju bara att njuta av resultatet. Hon har ett bra öga för inredning. Så nu skall jag se till att vi får en fika stund igen och njuta av det fina. Vi tar och diskuterar middagen i dag och jag lovar det blir super enkel sak, kokt korv, potatis och sås. Jag kan bara säga att jag tänker på Joline när jag äter just korv. Hon är sin far upp i dagen. Hon kan äta korv till varje mål om det skulle vara så.
 
Jolin är mitt barnbarn som är en korv älskande unge. Om man frågar henne vad hon vill äta så blir svaret " korv ", jag kan föreslå annat och det går ju bra men korv skulle vara gott blir svaret. Hur go som helst är den tjejen. Hon på minner mycket om sin pappa när han var i samma ålder. Hon är en unik tjej med fina egenskaper.
 
Denna dag försvann som en avlöning i solsken. Jag fixar kaffe till gubben, Camilla och Thomas som kommer för att plocka upp sin fina fru. Jag tror att det är ett bra avslut på denna dag, fika med Karlssons. Tack för i dag mitt kära barn, vi ses i morgon och det är ju super bra att man åter igen kan göra mästerverk nästa dag också. Det kommer alltid en ny dag och nya saker att göra eller samma saker som dan innan.
 
Jag tittar på tv en stund tror min man spelar och kollar hästar på datorn. Han brukar det. Så nu skall jag bara ta mig i säng och se en film, jag vet att jag kommer att somna. Men vad gör det jag har varit uppe hela dagen och gjort massor. Jag sover gott på natten och är till freds med mig.
Slut i rutan och ses gör vi väl förr eller senare.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Städa

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är tisdag den 2100323
och det är Gerda & Gerd som har namnsdag.
  
Dagens ord "Healing"
 
 
Livet händer.
Låt det hända.
 
Det är då dags att säga hej till en ny dag och det kan vara skönt och inte skönt. Man har en helt ny dag och den kan bli som jag vill eller så blir det inte alls som jag vill. Det är svårt att se vad som kan bli och vad som inte blir. Jag har planerat en smula och det är ju just det som är, blir det så eller inte? Det vet man inte för allt kan hända. Även om jag planerar så kan det bara gå åt helvete. Men jag startar med att ta min frukost, så kan jag senare känna mig på gång.
 
Har just nu sagt hej till Juhani och Ashani som flyttar i dag från Tuna. Det är lite tråkigt och jag känner en viss saknad. Men nu börjar deras vuxenliv på allvar. Nu skall dom bli eniga och även känna hur allt skall fungera, dom har ju bott själva förut ett par månader så det är väl inget nytt. Jag önskar dom lycka till och hoppas på det bästa för er. Jag har ju mitt och skall klara det nu.
 
Det är lite saker som man måste kasta och så men det går ju bra att fixa, med super hjälp så går allt. Man kan till och med flytta berg. Jo det är sant, med ett klart sinne och ren själ går allt att göra på rätt sätt. Att inte vara en människa med så mycket elakheter eller ilska så går allt. Det är super bra tycker jag. Dagen rullar på och det händer inte så mycket. Jag är hemma och pular lite. Fixar med blommor och mina Pallet blad ( tre stycken ) får större kruka, ett gäng skott får komma ner i jord och allt ser bra ut.
 
Så nu skall jag fortsätta dagen och jag har nu haft en te stund, det kan vara bra att äta lite kanske. Men jag är inte värst hungrig. Jag har pratat med min älskade bror i dag, det känns så bra fast det var tråkiga nyheter. Jag älskar verkligen min bror. Han är så fin på alla sätt. Nu skall jag prata med min son Jimmie också, han var det ett tag sen jag prata med. Men det är ju bra att kolla så de står på bena.
 
Hoppas jag kan  smälta alla saker som kommer till mig, det är ju så fruktansvärt jobbigt i bland. Nu skall jag i alla fall göra min kväll så mycket bättre och det är ju bra. Kära PH ta och relaxa lite nu så du kan varva ner. Ett samtal med Pia har jag också, det fungerar på jobbet och det är ju rötägg där också. Dom finns fan överallt. Vi snacka i alla fall en stund.
 
Dags att lägga sig, flera timmar för sent, det är inte bra att inte kunna varva ner så pass att jag somnar. Men nu skall jag göra ett försök. Tackar för mig och säger,
slut i rutan.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Jag tar tag i min dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är måndag den 2100322
och det är Kennet & Kent som har namnsdag.
Vecka 12, dag 81 på året
  
Dagens ord "Purification"
 
 
Upprepa de här orden så ofta du kan:
"Låt de vara"
och
"Allt är lugnt"
Lägg märke till hur det tillåter dig att
acceptera det som sker och hjälper
dig att fridfullt ta dig igenom dagen.
 
Ny vecka och ny dag och vad har jag som skall göras i dag? Sjukgymnastik så klart, det är viktigt att träna mitt ben. Men nu på morgonen hart jag inte alls något viktigt att stå i. Skall väl ner till Brinken då Camilla, Vi skall hänga där tills vi åker på träning. Så jag skall då ta min frukost och njuta av den ett tag. Helt plötsligt kommer min dotter, fatta min dotter dyker upp bara så där.
 
Vi tar kaffe/te och har en skön och lugn morgon, Juhani och Ashani är också hemma. Det är ju kul kan jag tycka. Dom packar och skall fixa med allt som skall göras in för en flytt. Jo jag håller på att glömma tvätten, jag har ju tvätt nu klockan sju. Hur kunde jag bara glömma det, eller var det så att jag verkligen ville glömma det? Ja jag tror det det är lättare att glömma något som är tråkigt är det som ger en glädje.
 
Jag skall väl då ta ner tvätten, min snälla son hjälper mig ner och vi lägger i och startar maskinerna. Jag tycker detta är så tråkigt och det ger mig inget alls. Jo det är klart man får rena kläder och det är ju bra. Men annars, nä inte kul alls. Så där springer jag upp och ner och upp och ner till slut är det klart. Jag skall nu fixa lunch till oss och sen skall Camilla och jag åka.
 
Det är bara att bita i hopp ock köra, jag kan då inte köra som jag brukar men det är lite armar och det blir ryggen, lite balans träning och så är det vänster ben som tränar mer än höger. Har en vikt på mitt höger ben och kör lite träning för att inte överbelasta det. Jag känner en smärta smygande så då lägger jag av. Det är inte bara att utsätta sitt knä för mycket, jag skall kunna gå hela dagen.
 
Så nu är vi på Brinken igen och Camilla skall fixa naglar till Malin. Det är ju kul att hon har lite kunder och kan fixa med sin hobby så hon har något att göra. Det är inte lätt att kombinera med det hon och vi går igenom. Men hon kämpar på och ser till att försöka komma bort från den tunga känslan. Jag har inga botemedel att ge men en sak vet jag, man skall sluta att göra omgivningen illa. Det hjälper inte och det finns då ingen som vill stötta en.
 
Jag kan tala om att det finns så bittra människor i världen att det är otroligt läskigt. Och jag känner inte att jag har någon som helst lust att vara i deras rum. Jag vet hur tung en sorg är och jag vet att man kan ha svårigheter med känslor. Men man skall nog rannsaka sig själv och se eller tänka på vad man vräker ur sig. Så kan det va, och så är det.
 
Men det är nu redan kväll och jag känner att jag skall fixa hemma lite eller inte, men jag skall väll hem i alla fall. Så kan jag plocka upp Juhani och Ashani som har packat i Jordbro i dag. Det är ju en bra ide att ha allt packat tills i morgon är det den stora dagen. Det känns stort, dom har köpt en lägenhet och skall nu äntligen få ett eget hus och bo i. Det är ju också så att dom har en liten som kommer i slutet av den här månaden, en Marvel. 
 
Det är ju så gulligt och jag känner att det är en så fint, har sätt bilder på honom och det känns så kul att jag längtar tills jag får träffa han. Men till dess är det bara att ha tålamod och invänta dagen så man kan krama om den lilla. Det kommer att fixa sig med kärlek och respekt då kommer man långt i livet. Man kommer så pass långt att det känns bra i själen.
 
Det är ju inte bara att man kan hitta alla fel på andra människor, det är bra att titta på sig själv också och det är ju så det är. Oftast är det en själv som bör ändra på sig och inte lägga över på andra människor. Men vissa förstår inte hur man gör och andra kan fixa det. Ja människan är komplex och det är så svår balans att hitta rätt. 
  
 
Det är Ashani som skall göra middag i dag, eller det är nog båda två. Jag tror att det kan bli super gott för något hon kan fixa god mat. I dag blir det Tacos kyckling i tacosbröd, så gott så jävla gott. Juhani har tur som har en sådan duktig tjej på mat och att hon vågar prova nya saker. Hon är grymt bra. Vi tittar på film och det är "Dead pool" 2, känns så bra. Förresten vilken härlig film, jag har sätt den ett par gånger och det är inte alls konstigt att se om den. Bra filmer kan man se flera gånger.
 
Så då skall jag försöka komma i säng för att få en ny perfekt dag.
Jag säger som det bör, slut i rutan och ha en skön söm.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Sol, sol, sol

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är söndag den 2100321
och det är Bengt som har namnsdag.
  
Dagens ord "Release"
 
 
Titta på något i naturen, som en blomma eller ett snäckskal.
Studera dess skönhet och komplexitet, och låt alla
tankar glida undan medan du fokuserar över
naturens detaljrikedom.
 
Det kommer alltid en ny dag och man kan alltid göra något gott av det. Man kan alltid se fram emot att det är en ny dag som uppenbarat sig nästa dag. Det är då du själv kan välja om du skall gräva en grop eller klättra på en stege. Det är ingen annan en du själv som kan göra det. Och det är då du mår som bäst när du kan förstå att man skall gå framåt.
 
Ja det är faktiskt upp till dig att komma upp på stegen, din närmaste grupp av människor är där för att fånga dig om du faller, men det är bara du som kan klättra upp. Jag har klättrat upp många gånger, man lär sig till slut att se vilka som man vill ha i sin när het. Det är svårt att välja ibland men det är en sak man måste. Då lägger man de som inte är bra för dig i en säck ock knyter i hopp.
 
Jag har också gjort det, jag är en människa av den naturen att det finns saker som man skall vara rädd om, så som familj, barn och barnbarn. Vänner och bara de man tycker ger värme och kärlek. Jag har många svek och många som sårat mig men det som kommer sen är underbart fint. Mina barn växer upp och blir fina människor, jag får barnbarn och det är det bästa. 
 
Det är viktigt med ett få tal vänner som är där för dig och du är där för dom. Det är jobbigt att alltid vara i svarta zoner, det är då man gräver en grop till sig själv. Jag vet de, för jag har varit i den gropen och det var inget kul. Jag trodde att alla människor skulle vara fina och att man sårar inte varann. Men ack vad jag fick smäll i ansiktet.
 
Jag tänker inte gå in på hur eller med vem ock så vidare. Jag kan tala om att många i min närhet sa till mig att detta är fel, sen fick jag uppleva det väldigt nära. Det var tur att jag hamna i en smärre chock annars hade det gott illa. Jag bestämde mig att ta mina barn och gå. Lämna lägenhet och allt. Det var det bästa. Jag har en fin vän som hjälpte mig ett tag, så jag bodde i Södertälje innan jag fick en ny lägenhet.
 
Så det är allt för djupa gropar man hamnar i men det är bara att starta klättra upp. Högt upp så man kan stänga gropen med ett lock och inte öppna det igen. Jag har stöttat mina barn i konflikter med vissa människor. Som när det blir kallade för väldigt otrevliga saker. När ett barn blir anklagad eller rent av hånad eller andra otrevliga saker. Där går min gräns.
 
Att försöka hålla en bra relation för att barnen inte skall må så dåligt, det gällde bara från min sida. Nä det är droppen nu som har runnit över och jag har verkligen lagt locket på. Jag behöver inte detta absolut inte. Nu när mitt Barnbarn har lämnat mig och jag läser att han är kastad i soporna där är så skjut.
 
Det fanns en flicka i mitt liv förr lite med än två år sen, denna lilla tjej hade jag så mycket hos mig och hon var en söt glad skit. Hon växte upp till en väldigt fin tjej. Nu är hon också borta och det smärtar mig. Vi hade en bra relation mellan varann. Jag prata om hennes problem och jag vet så mycket om henne. Hon viste så mycket om mig. Det smärtar att jag inte kan trösta henne, hon behövde så mycket kramar och kärlek.
 
Denna morgon blev väldigt påtagligt då mitt X skrev till mig, jag brukar inte svara för jag bryr mig inte. Men att säga att jag inte har med min puppas liv att göra är tyvärr fel, hon var en stor del i mitt liv. Och att säga att man har kastat Linus i sopporna nä där går min gräns. Barnen har inget med att göra vad jag tycker om dig och din fru, eller vad ni tycker om mig. Jag är den jag är och jag klättrar uppför stegen. Så du vet. Detta kommer inte att hända igen att jag pratar om dig så du kan vara lugn. Men hoppa inte på mina barn eller barnbarn dom är guld värda för mig.
 
Hoppas du nu bara kan lämna mig och gräva din grop med din fru i ställe. Jag är inte alls intresserad av dig och din fru. Jag vill bara att du skall förstå det. Nu skall jag åter gå till min dag och bara se till att den blir så bra med sol och kärlek. Jag tror inte att det kan bli bättre än massa sol i dag. Jag har redan fått i mig frukost och allt annat som skall göras är klart. Jag har kläder på mig så jag är färdig när Karlssons kommer.
 
Vi åker med Karlssons på husvisning, en ny hobby dom har och det är skit kul tycker jag. Man kan ju gå på hur många som helst. Det kommer att vara kul denna också. Med tanke på vart den ligger kan det ju vara en kul grej. Så nu är det bara att stanna på Shell och köpa kaffe till gänget och en dricka till mig. Ut på motorvägen och så är vi straxt framme. Lugnt ställe och det är fint.
 
  
 
 
Då är vi klara och det var ju kul. Om dom skall köpa ett hus? Nej nej vi går bara på husvisningar för det är kul. Vad är det för fel i det? kolla hus är skit kul. Så en fika på Brinken innan vi åker hem. Camilla vill lägga lite guld på fyra fingrar så det gör vi. Det blir ju snyggt. Så nu kan jag och min man åka till vårt hus och ha en slapp eftermiddag. Jag har ju redan fixat med vilken middag det blir så den kan jag fixa om ett tag. Fisk, potatis och äggsås.
 
Så jag och min man skall kolla på en film senare i kväll, så just nu har jag kollat mina papper och sorterat räkningar och kvitton. Det är ju bra att ha viktiga papper på ett ställe och nu för tiden har man ju kvitton på banken och internet. Så allt är mycket smidigare än vad det var förr. Jag vet att när jag betala räkningar då jag flytta till Stockholm fick man ett handskrivet kvitto med stämpel på. Sen blev det maskinskrivet och nu finns det alla kvitton på nätet. Så smidigt.
 
Ja jag skall nu tacka för mig och hoppas att du har en bra söndagskväll med allt vad som kan innehålla här. Som jag skrev skall jag se på film innan jag knyter mig.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

En dag som denna

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är lördag den 2100320
och det är Joakim & Kim som har namnsdag.
 
Vårdagsjämning
 
  
Dagens ord "Beauty"
 
 
Jag tog ett djupt andetag och lyssnade till det
gamla skrytet från mitt hjärta;
Jag är, Jag är, Jag är.
 
Det är en bra morgon då jag kan bara känna mig lugn och det som är runtomkring är som det skall. Jag har en sak som jag skall göra i dag och det är ju bra så. Inga stora grejer i dag då min kropp och själ behöver en stunds vila för att hämta sig efter gårdagens massage och sträckning. Jag tror min frukost är i tur att tas tag i. Det är inga som helst konstigheter, man kan bli väldigt trött i kroppen efter en regel behandling.
 
Jag hoppas att det inte är så hela dagen för då blir man ju så seg. Det är inget som jag vill eller känner för. Jag hoppas att det kommer en dag med fina saker som gläder mig och som jag verkligen känner att det är bra för mig. Så nu skall jag ta och fixa mitt morgonstök och hoppas det ör en super duper grej.
 
Då så man är som ny, allt är på sin plats och det är ju det som är meningen. Jag kan ju berätta att det är vårdagsjämningen i dag, det är alltid ett tecken på hopp om våren, knoppar och andra fina saker. Det är ju nu när dagarna blir längre och man kan ha chans att se solen mer kanske. Jag hoppas på det och att jag har fina dagar framför mig. Just i dag är det två plus och sol med moln. Jag är nöjd med det och känner en viss optimist att våren kommer.
 
Jag blir inte alls förvånad nu när tiden är redan lunch och jag skall straxt åka ner tipp Camilla för att fixa mina naglar. Men förs hinner jag att snacka lite med min man som just nu, är i vardagsrummet, men ... han sover då fixar jag väl bara mig lite då så kanske han vaknar av att jag stökar runt, han är för kul alltså. Trött mössa.
 
Jag fixar mig klar och se där nu är han vaken och jag kan faktiskt prata med han. Jag tror att det är nu dags att åka ner till Brinken, jag sa efter lunch så det är det nu. Hej så länge gubben jag kommer om en liten stund eller när jag är klar. Så kan vi kolla vad som händer då. Tar Bee ner till Brinken och ser till att fixa te och sitta en stund med Karlssons, dom tittar på F1 och det är en väldigt intressant serie det handlar om 2019 eller 2020.
 
Det var så intressant   att jag glömde bort varför jag kom just nu. Men det fixa min dotter och så var det naglar då. Detta är ju inte så kul efter som jag har så tunna och så sköra naglar, jag bestämmer mig för att ta ner längden på alla naglar och börja om för att se om det blir bra. Ibland får man ta beslut som är bättre en det man vill. Så korta av dom alla och vi startar igen.
 
 
Nu är dom klara och det är så klart superfina även när dom är kortare. Jag är så klart nöjd och det är ju bra, för kunden skall vara nöjd. Det är ju så att man väljer lite själv så det är ju bara att köra på med det jag får, jag tycker det är kul att hon provar olika saker och att hon vågar testa. Nu så är jag enfärgad rakt av på tio naglar med en skiftning som syns under ljus på fyra naglar.
 
Det blir lite ovant med en färg men det är helt klart okej. Jag tycker att det är så kul att få ny färg. Ja så det tog tid då första färgen inte fastna. Hur konstigt som helst. Vet inte om det var något fel på lacket, det finns ju måndags exemplar på dom också. Det finns alltid måndags X. Så nu skall jag ta och tacka för mig och det är ju inte så mycket mer som skall ske i dag, jo jag skall hämta Juhani och vi skall handla middag på foodtruck som finns i Tullinge. 
 
Har handlat en gång innan och det är okej så jag kan ju hänga på där. Det är nu bara att hänga på och beställa något som jag tycker om. Juhani vet vad Ashani vill ha och vad han vill ha. Så jag vet vad gubben vill ha. Det är bara jag som velar. En wrap med kyckling blir det. Så nu tar det 15 min när det blir klart, Sätter oss i bilen, det är varmare här inne än utanför.
 
Hemma och maten är utdelad så det är ju bara att hugga in. Jag kommer inte orka hela men det är som vanligt så den går att spara till i morgon kanske. Så nu skall jag invänta let´s dace. Jag gillar att se detta för det är enormt kul att se hur de lär sig och utvecklas. Denna typ av dans är ju riktigt roligt att se, nu är det ju så att min man inte tycker det. Men han sitter ju och spelar på datorn så det är okej tycker jag.
 
Kvällen infinner sig eller rättare sagt John blund infinner sig. Oj vad trött jag blev, bäst att vingla in till sängen. Min man ligger redan här tvärs över sängen och har barrikerat sig på min sida. Hur kul var det då? Skall försöka få han att flytta på sig, det är inte så lätt med det skall gå. Jag tackar för i dag och så ses vi en annan dag.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

En egen tid

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är fredag den 2100319
och det är Josef & Josefina som har namnsdag.
  
Dagens ord "Joy"
 
 
Begär kommer och går
du behöver inte tillfredsställa alla
 
Då så kommer äntligen fredag. Jag tror att det är  så lätt att glömma bort denna dag då man jobbar helger också. Jag kan inte förstå vad det känns bra med min fredag. Jag har inga som helst planer i dag och kan därför bara njuta av en dag som denna. Jag tror att det är en bra sak att kunna göra, njuta av en dag och vara glad och nöjd med det man har. Jag tror inte det är något annat man skall göra. För man kan helt plötsligt bara falla ner i en grop. 
 
Visserligen tar man sig upp ur den, det kan ta tid och det är jobbigt. För vissa är det omöjligt att komma vidare och andra kan komma vidare. Jag vet att det kan vara svårt och att det är bara  att ta sig framåt. Jag har verktyg till min hjälp så det är bra. Jag har lärt mig att bara vara med mig själv och se till att jag gör det jag planerar. Man skall ju först och främst rannsaka sig själv.
 
Då kan man stöta på saker som är oviktiga för en själv och dom kan man rensa bort. Allt som gör minn själ och mej nöjd skall jag ha på mitt bord. Man får ibland bita i hopp och bara gå vidare och släppa saker runt omkring. Ta tillexempelt otrohet. Det är svårt att släppa men då går man ensam vidare. Man skaffar nya mål och ser till att allt blir bra för en själv.
 
Vänner som är skitstövlar är inga vänner. Människor som bara vill göra dig illa är heller inget man samlar på. Det är viktigt att komma till insikt att du skall ha bra känsla om din dag, bygga upp din starka sida och bara se till att du väljer rätt framtid. Det kan ju vara svårt om man inte kan se klart på saker, då finns det hjälp att få. Man jobbar med sig själv och ser till att man är på banan.
 
Min morgon är snart över och jag skall ta tag i min dag och hoppas att det blir en bra dag. Jag gör den bra men det kan ju dyka upp saker som man måste ta i tur med. Så då skall jag väl starta den nu då. Jag skall köra Camilla till tandläkaren och sen skall vi väl försöka få en lunch i magen så vi tar minut för minut och ser till att förmiddagen och lunchen är bra.
 
 
Vi skall hämta lite saker hemma hos mig innan vi skall få en redig genomgång på kroppen. Det är Camilla först och sen är det ju bara att få reda på hur mycket saker som man har då. Jag har ingen lust att egentligen veta det är säkert en massa knutor, korta muskler, spända muskler och allt annat där i mellan. Jag vet ju att mycket av det som jag har är ju för man spänner kroppen så mycket hela tiden.
 
Det kan vara bara att lossa på det ibland och det skall jag göra nu och det är så spännande. Jag hoppas denna tjej är så pass bra att man kan göra det igen. Jag är värd det och min kropp och själ önskar det. Så det är då bara att köra på. Det är min tur nu så spännande. Ja skall berätta om en stund. Nu skall jag in så vi hörs straxt.
 
30 minuter senare är jag klar och det är bara att känna sig så ny och så behagligt i kropp och skäl. Det var en super duktig massör och hon kan verkligen sin sak. Jag tror att det kan vara en bra sak att fortsätta här. Att bry sig om sig själv en smula är inte fel någonstans. Jag tycker det är viktigt att bry sig, så jag tar hand om mig i alla fall så det blir så bra.
 
Nu skall vi hem och ta en liten titt på vilken middag vi skall ha, det är en middag med två fina människor, Camilla och Thomas är redo för att avsmaka kåldolmar, potatis och brunsås. Vilken fest det här blir så gott det är. Det är bra länge sen jag har haft detta för det var inte så populärt bland ungarna när dom var mindre. Och i dag tror jag inte barn får det så ofta. Det är synd för det är väldigt gott.
 
 
Det var väldigt kul att Karlssons var här på middag, det brukar vara jag som är på middag hos dom. Jag tror inte jag har bjudit dom så ofta men nu känns det bra att ha gjort det. Fram över kommer jag kunna bjuda dom för jag har ett köksbord sen i köket. Det blir ju väldigt bra tror jag. Man kan få det super duper eller hur. Det kommer kännas lite när min sista yngling flyttar. Nu har jag bara stora barn.
 
Alla har sitt och jag som mamma är inte så viktig längre, det är så det är och det är tur att jag har barnbarn som jag kan lägga kärlek på. Jag tror dock att detta är nödvändigt för barn att kunna bo själva jag mins när jag lämnade mitt föräldrar hem. Min mamma var ständigt i telefon och det var ju jobbigt för henne också. Jag klarade mig bra och det är ju bra. Har fina barnbarn, barn och en underbar man, vad mer kan man begära?
 
Saker händer och man måste ta tag i sker för att reda upp. Man mister ett barnbarn och hjärtat brister, man har människor i sin omgivning som är helt galna, man har vänner som är hur fina som helst. Jag tycker att livet har en väldigt dålig timing ibland, men oftast sker det som det skall och det är ju bra eller kanske inte. Jag har i alla fall fina barn som jag är stolt över.
 
Jag känner att jag kan stolt sträcka på mig att detta är mitt och det är jag stolt över. Jag har inte några som helst krav på mina barn, eller dom kan ju ringa någon gång och bara säga hej, hur är det? Jag tycker väl jag kan begära det, eller? Jag är stolt över vad mina barn har blivit som vuxna och jag hoppas att det är nöjda med sig själva. Jag tror inte det är så viktigt i dag med kontakt med föräldrar, jag tror att det är mer eller mindre så pass att alla har sitt.
 
Nå väl jag skall göra kväll och det är ju lite på tv som jag kan titta på och sen blir det sängen. Jag tror att det är en bra sak att veta, att man kan njuta av sitt eget liv också. Jag har inga som helst ånger för mitt liv. Jag har en stor stark känsla för familjen men man är på 2000 talet så det finns väl vissa saker som ändras.
 
Modena tider och massa annat som kommer upp. Men min barn är mina barn och jag är så stolt över dom alla. Dags att avsluta denna fredag och det med att säga tack  och hej för i dag.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Torsdag middag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är torsdag den 2100318
och det är Edvar & Edmund som har namnsdag.
  
Dagens ord "Transfoemation"
 
 
Var medveten om dina fördomar och förväntningar och
släpp all stress och krav på perfrktionism. Acceptera 
det som sker och acceptera människor för de
dem är - även dig själv.
 
Min man har lämnat Tuna och jag skall ägna mig åt att fixa en frukost som jag skall avnjuta om en stund. Det är ju bara att fixa och göra. Jag har musik på och jag känner mig så bra och har harmoni i mitt sinne. Bara njuta av denna morgon och hoppas på en bra dag eller jag skall göra en bra dag. Det är upp till mig att få den så bra som jag bara kan. Så nu kör jag denna dag och ser fram emot en super bra dag.
 
Det är dags att förbereda mig så jag skall fixa lite med badrums stök. Det är en stund som är så bra, man har all tid i världen att bara njuta av en varm dusch och sen ut och frysa i lägenheten. Så nu skall jag allt bara klä mig och så är jag klar. Camilla dyker upp. Vilken överraskning jag skulle ju till henne. Det är bara kul att hon är med mig för det är inte alls tråkigt att få besök av sina barn.
 
Det är ju bara att göra denna förmiddag super bra, vi snackar dricker te/kaffe och planerar lunch. Måste hinna fixa det innan sjukgymnastiken. Jag skall försöka träna lite om det går, men det får jag se senare. Så är vi klara och skall nu kolla lite på tv och sen åka. Jag har för ont men jag åker dit. Det blirakupunktur på knät så det är ju bra, jag vet att det fungerar och jag känner mig väldigt positiv så nu kör vi.
 
Kommer därifrån vid 13.45 och det är också bra. Vi skall in till Willys en snabbis. Min mjölk och smör är slut så klart. Så kan jag köpa ägg och lite annat. Kamilla skall också handla så det är bara att köra på. Inget som blir fel här, allt är så bra och så ordning, kommer hem till Camilla och tar i tur med lite trista saker. Går in till grannen o0ch kramar om  mannen i huset. Så jobbigt men det är så skönt för hans fru att slippa plågas.
 
Då skall vi förbereda middag det är ju torsdagsmiddag och det kommer gäster. Jag hoppas att det blir bra med tjockpannkaka med fläsk, lingonsylt och andra godsaker. Gästerna kommer och det är ju superbra. Hej det var ett tag sen. Hoppas det känns bra och att vi inte missar några fler gånger. Jag tror att det kan komma saker i mellan men det gör ju inget egentligen.
 
  
 
 
Men fan vad mätt jag blev hamna i mat koma och dog en stund på soffan. Det är inte kul alls men sådant händer. Jag tror att det är lika bra att bara ta det som det kommer. Så i dag är det torsdags middag. Jag vet att jag skall snart hem men det är först ett avsnitt om brandmännen i Chicago. Eva, Malin är kvar en stund. Thomas kör hem Nicklas och en tvättmaskin,
 
Nu är det då hög tid satt ta sig vidare hem, jag har ju matkassar i bakluckan. Men det blir tungt att bära, Juhani kommer ju samtidigt så det är väl okej att han hjälper sin lilla mamma. Sagt och gjort han hjälper mig. Kan känna att det är bra för nu skall han ju bli vuxen på riktigt. Dom flyttar ju snart. Det kommer kännas jobbigt men också skönt. Att dom har fått köpa en lägenhet för att få tag i en kan ju vara bra. Dyra pengar på en och samma gång.
 
Nå väl nu skall jag göra kväll och hoppas att dt är bra med er alla. Ha en trevlig kväll och se till att varva ner så kropp och själ hinner med att komma till ro innan man går i säng.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Trevlig dag/kväll

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är onsdag den 2100316
och det är Getrud som har namnsdag.
  
Dagens ord "Tenderness"
 
 
Allt du gör kan göras
bättre från en plats
för avkoppling
 
Var är syftet med en blogg? Ja man kan använda den till vad som helst, det är ju det du känner som är viktigt inte att göra som de flesta har sin blogg till, influenser, mode bloggare, semesterblogg osv. Jag har den till att skriva av mig för det kan vara väldigt bubbligt för mig så jag använder detta forum till ett bollplank som jag kan skriva av mig på, det används också till att beskriva en helt vanlig dag i en människas liv.
 
Jag har varit väldigt återhållsam med att just skriva om min ilska som kan bubbla upp i bland, när man får konstiga saker av konstiga människor. Som t.ex. ett kort på två människor som lipar mor linsen, fula är dom också. Men det skall man inte skriva om, för man skall inte bry sig om vad andra försöker med. Nä det är ju bara att bita i hopp och låta det passera.
 
Ibland kan jag ha lust att bara lägga ut allt men jag har en spärr i mitt agerande så jag tycker att man lägger inte ut skit på sociala media. Det är ju vrickat. Har även läst att massa kändisar får skit på sina media och det är okej att ha en åsikt men att vara elaka och dumma där går gränsen på att vara korrekt. Klart att man kan tycka olika, det hoppas jag alla gör.
 
Men att vara elaka och skriva ner någon, nej  så gör man inte. Jag tycker då att man INTE skall fortsätta läsa på dennes blogg eller Instagram. Jag har så svårt att fatta människor som läser men ändå komma med skit och rent av hot eller elakheter. Det är riktiga troll som det heter. Man kan vinkla allt i ens uttalande men att klanka ner på någon är inte rätt. I sociala media skall man sköta korten rätt och det kan vara jobbigt att alltid bita sig i tungan för att inte explodera. 
 
Jag rekomederar mindfulness ett mycket bra verktyg att ha till hands när det kommer något som inte är rätt. Vara i nuet och se saker som man annars inte har sätt, att kunna andas så man kommer i balans och känner harmoni då kan man bara släppa allt. Så till er som läser min blogg, gilla ni det inte sluta läs då. Annars är det bara att läsa vidare och bara känna att så är det för just denna tjej och hennes vanliga dag.
 
Det är dags för frukost och det är inte alls så illa. Jag har min rutin och det är bara att äta och känna sig glad. Jag har besök av min dotter och vi skall hänga en stund innan jag åker till mitt samtal. Så nu skall vi ta te och njuta av denna morgon. Tar Bee till Tullinge och har mitt samtal som är tufft och super tungt. Jag hoppas att det blir bra och att jag kan knyta dagens ämne i en säck och kasta den in i elden. Jag tror inte att det kommer att gå till 100% men i alla fall, det känns bättre.
 
Då var denna timme slut och jag åker hem för att kolla med Camilla vad vi skall göra, hon fick en läkartid på rotmos och vi skall vara i Södertälje kl, 13,00. Då skall vi ha en lunch först så det är väl bara att fixa lite, spagetti och köttbullar, Linus favorit middag. Han lärde sig faktiskt att smaka på annan mat också de sista halvåret så nu kan man tänka på han oftare med fler maträtter. Men pasta var hans liv.
 
Då så min dotter skall vi köra i väg, jag är redo och det är ju bara att åka. Jag fick klartecken att följa med henne. Hon har en person med, för det är bättre att jag är med och lyssnar så allt kommer fram eller motas. Det går rätt fort och vi blir klara inom 20 minuter. Då tar vi E4:an hem. Vi skall ta en fika stund och planera för kvällen. Jag skall ut och hon skall vara hemma. Jag tycker att det är tråkigt och att hon blir själv, det är min känsla och inte hennes.
 
Hon klarar sig det vet jag men det är ändå mitt ansvar för jag är mamma och då är det viktigt att få allt på plats så jag kan känna att jag är lugn. Det är ju inte så att jag passar henne, men jag känner att jag vill vara henne till hands, det gör mig  till en person som gillar att ta hand om mina barn. Det är väl meningen att vara förälder. Vist dom blir vuxna men det är alltid en mammas hand som behövs när det är svårt och tufft.
 
Jag hoppas att hon tycker det i alla fall. Jag vill bara att mina barn växer upp till bra människor och att jag kan vara stolt över vad dom har blivit. Jag vet att det är inte alla som tycker så men barn skall man vägleda så länge dom behöver det. Vuxna barn behöver också ha en förälder som finns där. Det är svårt att dela på sig när man har många men det skall nog gå det också.
 
 
Ja nu har jag lämnat Camilla på Brinken och det är bara för mig att ta mig till Huddinge för en träff med gamla kollegor. Vi blev bara fyra stycken men det är helt okej. Jenny, Catharina, Pia och jag. Det känns bra och vi jag känna få en stunds vardagsvinkel på mitt liv. Så det är ju bra. När jag sitter där så ringer min mobil, det är Jimmie, hej det var inte i går, så kul att du ringer jag blir så glad, så väldigt glad. Jag prata med Jolin lite lätt, hon vill komma till mig och det är ju det jag vill också. Hoppas att det fungerar snart.
 
Med Corona tider kan det vara jobbigt, det är ju inte så kul om hon får det här i Stockholm, för det är ju faktiskt så att barn kan få det, det är ju galet vad denna pandemi är envis och jobbig. Kan man beställa att den tar slut snart? Jag vill kunna umgås med mina vänner mer och slippa vara rädd att bli sjuk. Men det lär ju hålla i sig ett tag så det är bara att vänta och se tiden ann.
 
Då skall jag ta mig hem från Huddinge och se till att få hem Juhani också. Det går så bra och jag kan säga att det är en bra kväll och jag är så nöjd. Jag skall nu bara fixa lite hemma och ge mig själv en skön dusch och njuta av kvällen. Gubben är hemma och det är så skönt att han skall sova bredvid mig. Min fina snälla man.
 
Han längtar till påsken hörde jag och att han kommer att vara ledig, det kan ju vara lite kul, vi skall väl fixa lite påskägg till barnbarnen, Det är ju det dom vill ha, godis och bara mer godis. Då så min kära läsare, jag slutar med att göra kväll och att se till att få en bra sömn.
På återseende.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Jag tror det är bra så

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är tisdag den 2100315
och det är Herbert & Gilbert som har namnsdag.
   
Dagens ord "Humour"
 
 
Ibland är den viktigaste stunden på dagen
den mellan två djupa andetag.
 
Tisdag och en ny dag, det är sol ute och jag känner mig en smula upprymd. Det är inget speciellt som jag kan ta på men det bara känns bra och det är ju bra. Njuter av min frukost som vanligt, det är inte så konstigt alls det är bara att vara tacksam för ännu en dag. Jag tror att människan kräver för mycket av sig själv och av dagen. Det är väl ändå du som fyller din dag med bra saker för dig.
 
Att sprida elände eller annat skit om andra människor är inte så bra för kropp och skäl. Så när man lär sig själv att vara sann mot sig själv är det bara att känna frihet och bli stark. Det finns många gropar längst en väg man vandrar och det är inte alls något som man vill men dom finns där.
 
Jag hoppas att jag kan gå på min väg och slippa fler gropar, det är just dom som får en själ att vackla. Det är jobbigt och det är tunga saker ibland jag förstår det. Men trotts det skall jag själv gå i mina skor och känna mig bra inombords. Det är det som speglar av sig mot yttervärlden. Jag känner att just i dag är man på väg någonstans men det finns inget bestämt.
 
Jag hoppas att det är denna dag som kommer att lyfta mig eller är det inte så? Måste jag lyfta mig själv? Ja det är så, jag är den som måste inse att jag gör det som är bra för mig ingen annan. Jag belastar inte någon annan med min sorg, aggression, med min trötthet eller något annat. Jag har  professionell som hjälper mig med det, där kan man ta ut allt man vill. 
 
Min familj har ju också lidit av många saker som jag har lidit av, man säger att man sitter i samma båt. Jag tror att man skall nog rannsaka sig själv innan man börjar med att göra dumma saker. Jag vet av erfarenhet att det kan blomma upp till stora promotioner och det är rätt galet. Jag tror att smärtan man känner inom sig bör tas om hand på bästa sätt när den blir för stark och explosiv.
 
Det är viktigt att man alltid kan prata med en bra människa och få utlopp att göra sig av med sorg, ilska, mm. Ja det är en sak ´som jag röstar på. Nu röster jag på att fortsätta min dag och se till att den blir som jag önskar för mig. Det är så sjukt att man är så målmedveten med vad som är bäst för en, i dag kan jag jobba med det och det är så bra för mig.
 
Hoppas att den fortsätter växa sig starkare. Min morgon har nu gott över till förmiddag och jag är så taggad för min dag av någon underlig anledning. Jag sitter och snackar med en lätt irriterad Juhani, han kan ha vaknat lite på fel sida. Hoppas det går över för att gå omkring och vara arg är inte alls bra. Man kan ju göra dumma saker då. Min dotter ringer, hon och Thomas kommer förbi på en snabb kaffe.
 
Det är Thomas som skall ha en snabb kaffe Camilla hon blir kvar hos mig. Vi skall luncha tillsammans och även åka till Linus. Det var trevligt att få besök av min svärson också. Nog för att jag träffar honom nästan varje kväll när han kommer hem. Då så Camilla nu gör vi en bra dag och hoppas att allt går enligt vår plan för dagen.
 
Tyvärr blev det lite galet och vissa saker kommer att strykas. Det gör oss inger för vi har både kaffe och te så det räcker ett bra tag fram över. Det är fart på min son också, han skall ha medicin utskriven i dag men det händer inget. Så det är bara att ringa igen. Han blir väldigt frustrerad och det kan jag verkligen känna att det är galet.
 
Camilla och jag är hos Linus, det blev så fint hos honom nu kan man känna lite vår också. Göran får tänt också. Det är bara att tända ljus jag är ju där så gott som alltid. Då skall jag åka till centrum för att hämta medicin till Juhani, nu måste det ha kommit in. Men nej då ingen medicin ja jag kan ju inget göra så det är ju för jävligt.
 
Hoppas det kommer in senare så han kan hämta det efter jobbet. Jag skall hem och se om det finns något som jag kan börja med, typ plocka lite eller varför inte bara ha en skön eftermiddag. Det är ju så att jag tycker tiden går så fort då jag skall ha en relaxstund så även nu, klockan är redan 18.00 och jag skall fixa lite mat till oss, det blir köttbullar och mos, det är helt okej, vanlig husmanskost.
 
Det är då dags för mig att köra till Biltema och köpa en sak ti8ll Bee. Sen skall jag pocka Juhani. Hemma är Ashani och det kommer bli en super duper bra kväll. Hemma igen och det är ju bara bra och skönt. Jag skall laga maten, men oj nu har Ashani fixat det så underbart kul. Hon är ju för söt. Det är en bra tjej med massa attityd, hon kommer att bli en bra fru till min son.
 
Då så kan jag göra kväll och bara njuta av det som är bra för mig,
och jag tycker du också skall ta och ha en super duper
bra kväll. ses i morgon.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

En vanlig måndag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är måndag den 2100315
och det är Kristoffer & Kristel som har namnsdag.
Vecka 11, dag 74 på året
 
 
Den stora kärleken är inte detsamma som 
det perfekta förhållandet.
 
Det perfekta förhållandet är som horisonten.
Alla tror sig ha sett den,
men ingen har varit där.
  
Dagens ord "Efficiency"
 
 
Föreställ dig jorden sedd från rymden. Stäng ögonen,
andas och låt sedan ditt hjärta skicka kärlek till hela
Världen - Inte bara till de människor du redan
känner och bryr dig om.
 
Det är ny vecka och ny dag det är så att man skall ta en dag i taget och det är ju en bra ide att njuta av dagen och känna sig redo för att ta tag i dagen. Jag skall njuta av min frukost, lugn musik och sällskap av min dotter. Det är så trevligt och så fint att hon kommer till mig. Det är ju kul med sällskap. Hon har alltid varit en som kan hänga med sin mamma utan att känna massa måsten. Hon har alltid haft tid för sin mamma.
 
Det är då bara att köra på med tvätten. Tänk att det blir så mycket när man är fler än två. Jag fattar inte men så är det jag blir så trött på all tvätt. Juhani hjälper mig så det är bra. Han är väldigt hjälpsam. Ja så detta ner, upp, ner, upp, ner, upp. Till slut är det ju klart och jag kan pusta ut med en te och lite snack med Camilla. Jag skall bjuda på lunch i dag så vi kommer att åka till träningen från mig.
 
Lunch då, lätt smidigt och inga konstigheter, vi tittar på tv samtidigt och det är så jag nu kan äta i lugn och ro. Jag har en sån ful ovana att slänga i mig maten. Det är inte alls kul, ont i magen och proppmätt innan jag ens har ätit klart. Det är inte bra, inte alls. Så nu min dotter skall vi packa i hopp oss och åka till Tullinge. Jag skall träna knät och öka belastningen sakta men säkert.
 
Det känns väldigt tungt och det är en obehaglig känsla i knät, som en kudde liksom och så smärta så klart. Har man inte hjärtesmärta tillräckligt så man också behöver smärta i kroppen. Livet är bra underligt. Jag vet att vårdyrket är påfrestande på kroppen, jag vet och kan allt om rätt teknik vid lyft, förflyttning. Men om något händer lite oförberett så går det åt fanders. Så slits kroppen så mycket. Ja jag har nog en väldigt jobbig situation när det gäller min kropp. Jag är sliten både här och där.
 
Ryggen, knän och höfter är nog verst. Min steloperation på vänster hand är också jobbig den börjar bli så svag. Detta bara med att öppna en burk, flaska eller att skära kött är skitjobbigt. Jag hoppas att mina resterande år blir bättre nu med träning och att man håller i gång. Så kan det ju bli bra i alla fall. Nå väl nu skall vi in på COOP. Jag skall handla hem mat, dom där hemma behöver vist mat. Och då kan jag väl köpa det då.
 
 
Kycklingpinnar är på menyn i dag men innan dess skall jag och Camilla ta en mellis, lite te/kaffe och se på en serie "Chicago fire", en bra serie med massa action. Vi har nyss startat den men är redan på säsong två. Så vi kan plöja igenom flera avsnitt varje gång vi tittar på den. Så har du tråkigt ta och titta på den. Vi har det ganska behagligt och det är ju super bra. Nu är det bara att ta det lugnt innan jag skall hem.
 
Vad tog tiden vägen? Jag är hemma nu och skall bara lassta upp saker in i frysen och se till att man får en bra stund hemma innan jag fixar middagen. Ashani kommer hem och det är hon och jag som skall äta först. Det är inte alls något som  är ovanligt då Juhani jobbar sent. Men det är Ashani som fixar maten, så snällt av henne.
 
Jag tar det lite lugnt och skall nu bara njuta av min kväll och sen hoppar jag i säng för att få den sömn jag behöver. Så nu kör jag min kväll och sen tar jag natt. Så tack för besöket och hoppas att det blir en bra kväll för dig också.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

En hemma dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är söndag den 2100314
och det är Mathilda & Maud som har namnsdag.
 
 
I dag har mitt bonusbarnbarn Ebba sin födelse dag.
Super grattis tjejen.
 
 
Ur boken 
 
Stolthet kan ghöra en relation outhärdig.
Att försvara ett misstag inför sin älskade
är att begå ett nytt misstag,
Att erkänna det är att säga :
- Jag litar på dig.
  
Dagens ord "Beauty"
 
 
Vi är ofta snabba att dra förhastade slutsatser om människor vi möter.
Nästa gång du träffar någon ny, försök vara medveten om vilken
bild skapar. Fundera kring dina tankar och fördomar och vad
du kan göra för att bli mindre dömande i framtiden.
 
Då skall jag ha en söndag och ha en fin relax stund och bara ta in morgonen som jag skall njuta av.  Jag har det lugnt och stilla som jag önskar mig på morgonen. Det är så bra att få ha en stund själv innan de andra kommer upp och det är full kaos i huset. Alla snackar högt, pratar i mun på varann och det blir genast rörigt. Jag tror jag kan säga att jag har en bra stund för mig själv.
 
Det är nu dags att starta dagen och se till att jag får göra den till min dag. Så min morgon är så bra. Klar med mitt och skall nu bara bädda och se till att få en fin förmidag. Hur ser det ut med vädret? Jag har en plus och sen skall det stiga och solen kan nog komma fram senare. Det kommer ju vara så bra, då kan jag hoppa runt på mina kryckor.
 
Det känns inte så bra, jag fryser och är så trött i dag. Försöker att ta det lite lugnt och kanske sätta på mig min morgonrock av flis. Då blir det mindre kallt. Tar lite te och sen är det väl bara att vänta på resten av dagen. Jag skall ta en sväng ner till Camilla och lämna lite saker. Så det blir nog bättre då. Piggare så att säga. Min man är också seg som bara den. Ni är det i alla fall dags att åka ner.
 
Hon och Thomas tittar på en film som jag lätt kommer in i, det är bara att titta vidare och så är det väl dags att åka em. Jag skall väl fixa middag, eller vänta nu den skulle Juhani fixa. Så jag kan åka hem och bara sätta mig en stund för att relaxa. Kanske ta en mikro sömn. Det låter lite farligt då sover jag säkert fram till 24.00 och är vaken där efter och det är ju inte så bra. Nä sätta mig i soffan och kolla tv.
 
Middagen är nu klar och jag skall äta. Det blev fläskfilé, potatis, grönsaker och lite bea. Fast den hoppas jag över gillar inte det längre. Det blir en bra kväll med benet i högläge och det är ju bara att njuta av en stilla kväll och sen tackar jag för mig och säger, slut i rutan.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Det gick ju bra i dag

 
 
 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är lördag den 2100313
och det är Greger som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
.......att fira bröllopsdagar
1 år   Pappersbröllop, 5 är   Trä, 10 år   Tenn, 15 år   Kristall, 20 år
Porslin, 25 år  Silver, 30 år   Pärl,   35 år   Korall,   40 år   Rubin,
45 år   Safir, 50 år   Guld, 55 år    Smaragd, 60 år   Diamant,
65 år Krondiamant, 70 år   Järn, 75 år   Atom.   
  
Dagens ord "Understanding"
 
 
Naturens rikedom skämmer bort våra sinnen;
 
På våren kan du fokusera på blommornas alla subtila dofter och färger
eller på dofter av nyklippt gräs.
 
På sommaren kan du välja ett träd och följa det på nära håll några dagar.
Njut av dess ljuvliga grönska och majestätiska lövverk.
 
På hösten är det härligt att uppleva naturens prakt genom att ta en promenad
bland alla fallna löv. Fokusera på färger och former och hur löven
prasslar när du går.
 
På vintern kan rimfrost och morgondimma förvandla världen omkring dig.
Ta dig tid att beundra det vackra landskap de kallar
temperaturerna har skapat.
 
Det blev en lång start på dagens blogg. Jag tror att det är bara att fortsätta min morgon med frukost och ganska mycket relaxing. Jag tar min tid denna lördagsmorgon. Jag har ingen stress, jag har inget att göra om det inte kommer upp något som kan få mig att göra något annorlunda. Just nu och en stund framöver skall jag bara vara och känna mig som det var en ledig dag. Ja det är väl det som är ledig helg.
 
Så måste dock fixa lite i huset så det är fit for fight. Det är också en sak att det är helg men det är också en sak att känna sig ledig. Jag skall nu bara fixa lite så min dag är på G. Det är nu klart och jag skall bara invänta lite tid och sen se till att jag bara kan få en bra lördag som tar sig fram med starka steg. Kan ju vara en fördel. Jag har lite planer i dag men dom är inte nödvändiga, du vet som "om jag hinner med" så inga viktiga saker alls.
 
Ja jag har pratat med min dotter om vad hon skall göra, så det är ju bara att kanske åka till henne i eftermiddag, jag tror att jag också har lovat Juhani och Ashani att hämta upp dom från IKEA. Dom skall vara där när dom öppnar. Så dom slipper massa folk.
 
Då kommer det magiska ordet och jag åker dit, Juhani berättar om de timmar dom var där hur det var. Det gick bra för dom ända ner straxt innan kassorna. Här kom ett lämmeltåg som var alldeles för många människor på en och samma gång. Hur kan det vara så, har dom ingen koll på hur många som går in och hur många som går ut? Det funkar i alla fall inte tydligen. Nå väl dom har handlat "lite" Vilket jag tycker är en rolig sak. Jag mins när jag flytta. massa saker blev det.
 
Då så kära ungdomar då är ni hemma och jag skall ner till Brinken. Min man är någon stans och träffar någon kompis. Jo han har vänner nu också, fast han är väldigt noga med att få ha sin helg hemma framför datorn. Men i8 dag har han åkt till en kompis. Jag kommer ner till Brinken och där är min man. Hej vad skall du göra? Så du skall köra Thomas okej det låter trevligt.
 
 
Jag tar te med Camilla och snackar lite. Jag har lite ont i knät i dag eller rättare sagt nu på eftermiddagen. Jag tycker att vi skall titta på ett avsnitt eller två. Camilla får besök så jag kan lätta och ta mig hem för att göra middag. Min man är säkert på svält nivå. Honom möter jag i hallen med smörgåsar och juice. Varför lagar du inte mat frågar jag, svaret blir en klassiker. Jag viste inte vad som skulle fixas.
 
Jag fixar och vi kan äta, Camilla kommer och skall äta lite hon också. Vi kollar på Mello och jag har två favoriter; Tusse och Anton. Det är ju kul att hänga med hela alltet. Så kommer resultatet, Tusse vinner och jag kan väl tycka det är rätt låt som vann. Så nu skall jag ta lite mer te och se vad som sker här näst. Jag och Camilla tar en cocosboll och det är inte så bra men vem fan bryr sig. Det är en bra tröst i kvällens läge.
 
 
Min man som är en snäll pappa kör hem henne runt 23 tiden. Hon kommer att lägga sig på soffan och kolla på fil och vänta på Thomas. Ja det är ju så det blir ibland. Nu skall jag bara se till att få i säng mig själv. Jag väntar på min man så kan vi lägga oss tillsammans.
Så nu är denna dag gott till enda så det känns bra.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Tur att vinden lade sig.

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är fredag den 2100312
och det är Viktoria som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
 
Kvnnor tycker ofta om tysta mön -  
de tror att de lyssnar.
  
Dagens ord "Humour"
 
 
Ett stort hjärta och ett öppet
sinne är viktigare än
ett stort hus.
 
Jag är på gång med min morgon och det är bara att köra på och se vad som händer i dag. Det jag vet kommer att hända är; ta min frukost i lugn och ro, ett möte på HS, fika med Camilla, min man kommer hem och vi skall äta ugnsbakad korv på mitt sätt. Så det är bara att bocka av på "to do list". Börjar med frukost, lugn musik och en stillhet som är makalöst.
 
Jag skall nu klä på mig och fixa sängen för att sedan åka till Camilla. Jag ger Ashani skuts till Tumba, hon skall jobba i dag. Så nu är det bara ner till Brinken och Camilla. Jag skall försöka komma till jobbet i dag. Det är lite tufft men det går nog. Jag har inget bestämt, det beror på hur dagen känns. Jag har nu landat och skall ta lite te, Camilla har kaffe så det är okej.
 
Jag tror inte jag stressa på henne i dag, en dålig dag tror jag, hon har säkert sovit dåligt. Men jag kan ju natta henne en stund vet jag. Det är en skön avslappnad morgon. Sen bestämmer hon sig för att vi skall lämna intyg till mitt jobb. Jag har inga som helst tanke på det men okej vi kan åka. Jag skall bara ge Juhani Alvedon han har ont i huvudet.
 
Så klar med det och då kan jag allt se till att vi kommer vidare på vår resa. Jag har ett snabbt stopp på jobbet, klart nu kan jag gå iväg där i från. Vi skall nu vidare hem och det kan ju vara skönt att känna så. Jag har inte lust med att stanna där för länge, känns bara konstigt. Jag tar Bee och Camilla med mig och kör till Brinken. Go fika.
 
 
Vi lunchar på en tonfisksallad, lite dricka också. Jag har fått i mig väldigt dåligt med vätska några dagar. Det märker jag på en gång. Mins så väl hur det var på nyår 19/20 så det skall jag inte uppleva igen. Det blir lättare att komma igång med vatten när jag märker att det verkligen har slarvats med det. Så vatten i dag för min del. Jag kan ju ta en Vitamin well awake också, det kan inte vara fel.
 
Så lite serier också, det är bara bra att känna att det är nödvändigt. Jag tar mig hem och skall snacka lite med gubben han har kommit hem tror jag. Nu är det bara att invänta middagen och ha en bra eftermiddag. Det blir korv (stekt), men rostad lök. Det blev ju Ashani som fixa middagen, så snällt av henne.
 
Jag tar mig till Juhanis jobb och hämtar han. Så det är ju bara att vara en snäll mamma och ge honom en transport hem. Då så nu kan jag äta och hinner se en bit av ett program som jag vill se. Sen var det ju en annan film och jag fråga min man om vi skulle se en film. Men nej han skall lägga sig för han är super trött. Det vet jag det är ju fredag.
 
Han somnar och jag kommer i säng straxt efter. Jag kan ju också behöva sova.
Slut i rutan och det är nu då bara att göra natt.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Storm Hugo

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är torsdag den 2100311
och det är Edvin & Egon som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Att älska är svårt -
att älska är 
ennu svårare
  
Dagens ord "Strength"
 
 
Titta inte bakåt i ilska eller framåt i rädsla,
utan runt dig med medvetenhet.
 
Det är en ny super dag som jag brukar säga. Det är ju en dag som jag känner att jag verkligen tycker det är en bra dag och att jag känner mig redo för en dag men min dotter. Jag har också hamnat utanför sovmornar igen. Så det skall bli skönt att sova minst till nio, I wish. Det är nu i alla fall en morgon med, frukost, mjuk musik, dusch, bädda sängen och lite annat. Jag hoppas att jag kan få en bra dag trotts allt. Det är bara att jobba för det.
 
Då så klar för dagen, Camilla har kommit och hon är här så vi kan sätta oss i vardagsrummet och njuta av en start på förmiddagen, Vi tar te och snackar, slötittar på tv och vi tittar på ett program som heter "home makeover", man kan ju hitta lite inspiration av vissa saker. Jag tycker det är bara kul att se när så många hjälper andra medmänniskor.
 
Det är nu dags för Tullinge och det är Camilla som har en tid i dag, vi måste ju varva lite. Det tar en stund och sen är det bara att gå hem och se till att man får i sig lite lunch. Vi är hemma hos mig. Jag skall fixa lite hemma så det är bra. Det är väldigt blåsigt ute hör jag. Jag har öppna fönster ventilen så man kan höra vinden här.
 
Så då har vi ätit lunch och det är bara vi hemma. Vi tar en eftermiddags fika och sen tar man det piano. Vinden har tilltagit sig och nu är det redigt blåsigt. Jag hoppas det inte kommer att blåsa hela dagen, det är ju riktigt kallt. Tur att man sitter inne och att man kan ha en bra varm dag inomhus. Det är nu time att röra sig ut, ett möte och sen måste jag handla.
 
Jag messar till min son och lyssnar om jag kan få hjälp. Juhani och Ashani möter upp mig så det är ju bra. Så har handlat det som alltid tar slut. Så ini bakluckan och sen är det hem, jag upptäcker att det är orkan de Lux utan för Bee. Nu skall hatten på så jag slipper is ine i bilen. Så det är väldigt besvärligt att sätta på mössan det blåser och är så jobbigt. Juhani fixade det och vi kan gå upp.
 
Hemma skall jag på med ugnen och in med lasagne, det är bara att tacka Karin för maten i dag. Så god och så lätt. Jag kollar lite på tv och när maten är klart så är det film och man skall äta lite. Jag skall nu göra kväll och se till att allt är som det skall med allt förberett in för i morgon. Jag skall nu sova. Så slut i rutan.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Massa minus

 

 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är onsdag den 2100310
och det är Edia & Ada som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Allt som lever
förändras,
 
Såväl människor
som relationer.
 
  
Dagens ord "Adventure"
 
 
Ta en promenad i regnet, även om det inte känner för det!
Det kommer att ge dig en helt ny bild av din omgivning
i form av nya lukter och ljud, som i sin tur bidrar till 
att öka din medvetenhet och göra det lättare
att vara närvarande i nuet.
 
Hej
Ny dag och så kommer min man hem i dag, Jag startar med min frukost och ser till att jag får den dagen som jag vill ha för mig. Det blir ju aldrig 100% men det är ju i alla fall det som jag kan tänkas göra. Så nu är denna dag igång och jag får börja med frukost. Trotts allt är det en super bra start på min dag med frukost, ny tankad och med en enorm bra känsla för min dag, tar jag tag i den och kommer att få en bra dag.
 
Lite sådant man skall göra på morgonen, så som duscha, bedda, klä sig och lite annat. Så är jag igång och min dotter är här hon kom i morse så vi skall hänga här innan hon skall till sjukgymnasten. Vi har lite tid till att hänga och ha lite fika med snack och planering. Jag hoppas det är en bra morgon för henne också, har hon fått sovit ordentligt i natt? Är det  en bra dag för henne?
 
Hoppas det och hoppas vi kan njuta av dagen på ett bra sätt. Det är ju så att jag bara är orolig för henne, en mamma har alltid sin skyddande hand på sina barn tills hon lämnar jorden. Så nu är jag i en förmiddag där vi straxt skall iväg och se vad sjukgymnasten har att säga till Camilla. jag är bara med och kollar vad som sägs för att sen återberätta det till Camilla.
 
Så nu skall vi luncha och det är en god pasta, räkor och en krämig sås allt i hopp blandat och jag lovar det är så gott. Det är Thomas som har fixat detta och det finns nu kvar till mig. Så gott detta kommer att bli. Jo jag vet har ätit detta förut här hos Karlssons. Vi sitter vid matbordet och känner att det är ju en stund som vi kan bara njuta av god mat och god dricka, vatten.
 
Det är då dags att känna sig redo för resten av dagen och det är lite gofika och en eftermiddag som bara rinner på. Vi skall hem till mig en stund och där kan man fortsätta med gofika och se vad som händer mer. Eller behöver vi ha mer i dag? Jag kan känna att det är alldeles lagom som det är. Jag känner att jag behöver definitivt inget mer att göra i dag. Alltid är det som lagom är bra.
 
Vi tittar på lite tv, dricker kaffe/te och allt känns så bra och så skönt. Jag vet att Thomas kommer efter fem och min man kommer närmare 18. Så vi kan bara njuta av denna dag och jag hoppas på en bra kväll och det är ju det som gör en bra dag, en bra morgon, en bra dag och en bra kväll. Middagen kommer att bli lövbiff, ris och sås. Det kommer att vara en super god middag och det kommer att vara en super bra kväll.
 
Det är skönt att veta att min man skall ligga bredvid mig och hålla om mig i natt. Det är så bra, denna natt kommer jag sova super duper. Jag skall nu säga slut i rutan och se till att få sova.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Har just fått en dag till

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är tisdag den 2100309
och det är Torbjörn & Torlaif som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Längtan
är kärlekens ständiga
följeslagare.
  
Dagens ord "Tenderness"
 
 
Om du tycker det är svårt att få in mindfulness i din vardag,
kan du placera ut små lappar här och var
som hjälper dig att
"andas"
"minnas"
och
"vara här och nu".
 
Hej
Ny dag och det är okej med mitt knä, jag sover med en rund kudde under knät så jag kan slappna av ordentligt. Ja det är ju väldigt jobbigt men nu förtiden ligger jag rätt stilla i min säng så det är ju bra. Min frukost är på gång så nu tar jag nivån till väldiga höjder. Det är också en bra morgon att åtgärda vissa saker som jag skall eller bör göra i dag. Men liten stund av frukost njutning.
 
Det är nu dags att fixa allt man skall göra på morgonen inklusive bädda sängen. Det är inte alls så mycket att fixa med men det räcker då mitt knä är väldigt vobbligt och gör ont. Nu skall jag ringa tre samtal och se om jag kan fixa tid för att snacka med en läkare. Behöver en MR röntgen också så det måste jag fixa. Så det är väl bara att köra på då, Är klar med allt nu så jag tar mina kryckor och Bee ner till Brinken för att snacka med min kära dotter.
 
Te gör jag och så kan jag också fixa kaffe till Camilla. Lite lugn morgon och det är vad jag behöver. Lite tv - serie också så är denna morgon klar och vi skall nu ta och fixa lite lunch, tiden går fort och det är ju både bra och dåligt. Det blev samtal fram och tillbaka och en väldigt arg Camilla. Jag hoppas att hon lugnar sig så vi kan ta det lugnt.
 
Jag skall också plocka upp Malin, hon skall fixa naglar så jag skall lämna huset strax. Jag skall plocka upp Juhani, så är det dags för mat och jag skall göra kväll, lite tv och jag skall ringa min man och höra hur han har det med revben och smärta. Det är väl bra hoppas jag. Men det återstår att se. Så nu är jag i alla fall hemma så det är bara vänta på maten, Juhani fixar.
 
Det är nu dags att snacka lite med Pia och se vad hon har gjort i dag. Det är ju en bra kväll så jag kan hänga här en stund. Vad kommer jag att göra här näst? inget speciellt utan bara det man bör kanske. Så jag tackar för i dag och hoppas vi ses i morgon eller inte.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Dags för kryckor då

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Till min dag Det är måndag den 2100308
och det är Siv som har namnsdag.
Vecka 10, dag 67 på året.
 
Internationella kvinnodagen
 
Ur boken 
 
Vänta inte på den stora lyckan,
så att du missar den lilla.
 
  
Dagens ord "Honesty"
Dessa ord är vad jag skall
särskilt tänka på under dagen.
 
 
Det vanliga kan vara ovanligt
 
Hej
Då skall min dag ta fart med en ny vecka och en ny dag. Min man har redan åkt och det är bara tyst, stilla och underbart skönt för mig just i detta ögonblick. Jag har tänt ljus, satt igång skön musik och känner att allt kommer på plats, jag har inget att stressa om. Det är jag och min frukost vi har mjuk musik i hela atmosfären, så andas jag lite också stora djupa andetag. Släpper allt och bara är, helt underbart. 
 
Sådan skön start på morgonen det är så bra för kropp och själ, man bara flyter med i tonerna och får en harmonisk känsla av frihet. Det är något du skall testa, för att komma i balans är detta en så underbar start och sätt att känna sig i balans. Nej den läker inte hjärte sorg men den har en effekt att lägga på ett stort plåster. Nu skall jag ta min frukost och sen komma igång med just min dag.
 
Det är då dags för sjukgymnasten att kolla mitt knä och det är så jävla jobbigt med att ha ont. Man blir lite prillig i skallen av det. Och det är väl inte så bra kan jag tänka mig, eller jag vet ju det. Jag skall försöka göra det bästa av situationen. Jag startar med att andas och att koncentrera mig på att det är ingen smärta jag känner, eller hur, vem skall jag försöka lura?
 
Nå väl undersökningen är klar och nu har jag kryckor och en sjuhelvetes smärta. Man kan kalla den för undersöknings med tillhörande smärta. Ja detta var ju inte så kul men det är ju bara att åka hem, Camilla kör, och slänga benet i högläge. Hur kul är inte det? Vi åker hem till mig och sen kommer Thomas och hämtar upp Camilla, men först blir det en dag hos mig.
 
 
Jag skall delegera ut lite jobb, jag har ju bokat tvätt stuga, så Juhani och Ashani skall ta tvätten, Tack för det. Jag tar lite te och sen upp med benet på kuddar på fotpallen. Ja här sitter jag och inget annat kan jag göra. Camilla ligger på soffan och är rätt trött i dag. Vi kollar tv, dricker kaffe/te, vi snackar, fixar lunch och fortsätter hänga i vardagsrummet.
 
Pratar med Pillan, det är sjukstuga där hemma, fina barnen, love them. Det är tråkigt för blir en snorig blir oftast alla snoriga. Har lust att sova och låta denna dag gå över fort. Hur kul på en skalla är det med en sån dundrande smärta efter en undersökning? Ja den är ju inte kul, inte alls kul. Nu skall jag göra det bästa av denna situation och se vad man kan göra åt den. Titta på en film eller bara på en underhållning. Ja det är bara distrahera tankarna med annat.
 
Det funkar från och till, men ibland är jag ju tvungen att resa på mig och gå för jag skall gå på benet med hjälp av kryckorna. Toa besök, hämta vatten och ja andra små saker. Det blir en rastlös dag och jag är så trött på detta och fattar inte riktigt varför det blir så här. Eller vist vet jag det, många undersköterskor eller alla inom vården får nog väldigt slitna kroppar med åren.
 
Det är ju inte alls någon som hels rolig sak att få, men man kan också se det på den ljusa sidan och säga fasen vad jag har hjälpt många och förgyllt deras dagar med allt jag kan. Så ja jag är nöjd med mitt arbete och den kärleken jag har lagt på de människor jag har haft under åren.
 
Så nu skall Camilla åka hem och jag skall vila lite till innan jag skall fixa middag eller Juhani får fixa. Det blir så att jag skall ner till Bee, nej jag kör inte det gör Juhani. Vi åker ner till Vårsta och Ashani och Juhani hämtar sushi. Yes det blir super god middag, kom nu skynda på vi skall hem och äta god mat. Så förresten Juhani kör super bra och han är säker på sin körning. Så kul det är att åka med han.
 
Det är då dags att ta en middag och en film till det, underhållning under en middag är inte alls fel. Man kan njuta av maten och det man tittar på så det är ju okej. Jag har snackat med Pia en stund och frågat hur hennes dag har varit, så tufft och jobbig dag Pia har haft. Vi snackar lite om ditt och datt, vi hörs i morgon. Nu är det kväll och jag skall försöka komma i säng och bara hänga en stund. Det blir lite sena nyheter
 
Nu skall jag nog släcka ner och försöka sova är sjukt trött.
Om du vill kan du titta in i morgon igen.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Fy vad det blåser kallt

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 2100307
och det är Camilla som har namnsdag.
 
 
Det är då bara att gratta Camilla
på sin namnsdag
 
Ur boken 
 
Att älska 
är att lära om
den man kunde som barn -
hängivenhet, tillit, ärlighet
 
Dagens ord "Gratitude"
 
 
Bli aldrig så upptagen med att leva att du glömmer
bort att skapa dig ett liv. Att resa när du kan,
nära eller långt bort spelar ingen roll, är
det ultimata sättet att leva
närvarande och
medvetet.
 
Det är en röd dag, en söndag med stort V på, V = vilodag. Jag skall bara ner till min dotter på en fika så det är väl det då. Annars blir det bara en fin och mysig dag med allt vad jag kan tänka mig. Jag har vilat mitt knä nu i flera dagar, det är ju klart att det blir bättre så på måndag skall jag prova med sjukgymnastik igen. Det kan ju vara bra att försöka så man ser hur det urartar sig.
 
Nu är det frukost med min sedvanliga frukos så som yoghurt, musli, te och smörgås. Det är lite tråkigt kanske att jag kör samma frukost varje morgon, men det är nog bara så jag känner att en bra frukost är det jag vill ha. Jag varierar ju smaken på yoghurten. Så det är ju bra, smörgåsarna blir också olika. Man varierar det jag tycker just den morgonen. Frukt och bär i yoghurten är super gott.
 
Av slappning och harmoni, lite sol tittar fram och det är en magisk morgon det har varit några minus i natt men det stiger nu och solen kommer att värma. Jag skall nu ta tag i min morgon och se vad set blir av den. återkommer snart igen om det blir något som skall skrivas. Ja det kommer väl alltid något att skriva om.
 
Ja då skall vi se, min förmiddag och lunch passera utan några som helst konstigheter. Jag skall ner en sväng till Brinken och lämna lite saker, tar lite te där också. Så nu skall jag ut i stormen som är och det blir så kallt när det är nordanvindar som blåser. Det är nästan risk för vinterjackan. Så det är väl bara att hoppas på det bästa, typ att man inte blåser bort. Det skulle ju va något.
 
Hos Karlssons är det lugnt och här kan man andas lite. Vi planerar för i morgon om vem som skall komma till vem. Det är ju ett besök till sjukgymnasten före sjukgymnastik. Så vi kommer åka från mig. Jag hoppas verkligen att hon kan hjälpa mig lite med mitt knä. Det har nu hållit på i sju dagar och det är inte kul det blir ju inte bättre.
 
Vi skall ses innan, Thomas släpper henne hos mig så där 05.30 tiden och då är det bara att ta lite frukost först och sen lite te. Men det är i morgon, jag tror att det är nu dags att åka hem. Jag tror det blir lagom vi skall nog fixa middagen fram över. I ett svagt ögonblick lova jag att hämta Juhani också. Det skulle vara kul om jag kunde vara lite mer en nej sägare. Min Akilles häl.
 
Då så det blir kyckling med ris och en cramfrach sås. Jag lägger kycklingen i en form och ser till att den blir klar tills jag är hemma igen. Jag skall nu åka till Juhani och plocka upp han. Vi tar en sväng till Linus det är ju på vägen vart än jag skall göra. Så det blir bra tycker jag. Så fin kväll fast blåsigt. Det är många som tänder ljus här och det ser så fint ut.
 
 
Hemma igen och då skall jag göra resten, Ashani hjälper till så det går fortare. Då skall jag ta och njuta av middagen och titta på film med min man. Han är så trött och det är tydligt att han behöver sova och lägga sig. Det är ju så uppenbart då han somna efter halva filmen. Ja han får sova jag väcker han när filmen är slut.
 
Så nu har jag fått min man i säng och skall nu säga det var allt för i dag.
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

så kan dagen också bli

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är lördag den 2100306
och det är Ebba & Ebbe som har namnsdag.
 
Grattis på namnsdagen Ebba
 
 
 
Ur boken 
 
I en bra relation är det möjligt att växa tillsammans
utan att växa ihop, att ge av sig själv utan
att felora sig själv.
 
  
Dagens ord "Flexibility"
 
 
Vi är det vi tänker.
Det vi är skapas i våra tankar.
Världen skapas av våra tankar.
 
Då skall jag ha en bra lördag och en dag med absolut inget på gång. Det blir att se till att mitt knä skall få vila i dag och det är nog det viktigaste för mitt knä nu. Undra vad som egentlige  är som är fel, det känns väldigt konstigt. Det knakar och är dålig stabilitet, här smärta. Den är inte  roligt, hoppas det går över nu eller varför inte nu på engång.
 
Frukost och allt vad det innebär. Ljus och skön lugn musik så man startar dagen sakta och lugnt. Min dotter kommer också det blir ju kul. Vi skall ta en lugn dag med massa fika och snack. Det är helt okej att bära sitta och ha det lugnt och skönt. Det är bara att nu bara ha en dag som denna.
 
Hur resten av dagen får jag återkomma till. Nu är jag tillbaka och jag har gjort lunch och vi är fyra som skall äta, jag, Camilla,  Ashani i och Ari. Så blir det fika efter lunchen. Lite tv kanske kan vara på sin plats  Ari kollar ju fil och spelar så han klarar sig. Camilla blir hem tar av Thomas. Jag skall väl då kanske fixa disken. Den skall ju in i maskinen, den går ju inte dit av sig själv. Jag skall nu ta en paus för att ladda upp mina batterier med att se en film dricka te och bara må bra.
 
Tack Joline för fina täckningar
 
Min eftermiddag går och nu skall jag fixa middag, det är satan så jobbigt att stå upp och fixa mat. Så jag tar en enkel väg ut. Den matten som gör sig själv. Potatis, panerad fisk, sallad, remuladsås. Det är bara att fixa potatis, på, ugnen på, in med fisken. Så nu kan jag sätta upp benet i viloläge igen. Så inväntar jag på att det skall bli klart typ 30 min eller så.
 
Det är gott med fisk och jag äter gärna panerad fisk, super gott. Jag gillar ju också fiskpinnar också så all fisk är bra. Nu är det lite Mello så jag gör kväll nu och då är det väl bra så. Hoppas du får en bra lördagskväll. Jag ser till att jag får det, lördagsgodis, glass och tända ljus. Så fint , så mysigt. Nu hoppas jag att det blir en bra natt också med bra sömn och minimal smärta i knät.
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Jävla knä

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är fredag den 2100305
och det är Tora & Tove som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Lova mig att vi inte
skall somna osams.
  
Dagens ord "Integrity"
 
 
När du tittar dig i spegeln ska du tänka på att
acceptera det du ser med en icke-dömande
medvetenhet, genom att säga: "Tack. Det här
är den jag är."  Förstå och tro på att alla är
vackra- och att det även gäller dig.
 
 
Då så är det en fredag som innebär att min man kommer hem, det är helg, jag har absolut inga måsten, jag kan slappa under dagen och bara ha en "grate day". Ja det är ju så det är och jag tror att jag är besatt av fredagar, det känns så underbart skönt när det är fredag. Kan inte beskriva det men det är bara en lättnad och en stunds lycka.
 
I dag eller rättare sagt just nu är mjuk musik på och jag har en sådan skön gon framför mig det är ju som sagt fredag och jag tänker njuta av den vetskapen. Det är nu frukost och det är ju då jag kan njuta extra länge med frukost och min morgon. Allt tar tid och det är det som är grejen att det tar sin tid. njuter, lyssnar, äter mycket långsamt, stillheten och tystnaden.
Vilken combo.
 
Allt mysigt tar slut förr eller senare, det kvittar för jag kan ha min känsla hela dagen och bara njuta av de stunder jag gör min dag med. Jag glömmer definitivt inte att fokusera på alla saker jag gör och inte heller på andningen då och då. Nu är det ju bara att njuta av denna morgon till 100%. Det är bara bra och själen blir varm och lugn.
 
När man vaknar upp på morgonen, jag kan känna ett par sekunders stress och hjärtat får en "jump start", det är ju lite otäckt i bland då jag egentligen vill vakna så där ett äga i taget och sträcka på mig. Nej det är hoppsan oj vad hände här. Sen är det ju så att man glömmer drömmar väldigt väldigt fort när man vaknar med ett ryck.
 
Nå väl det får räcka om morgonen alla saker så nu skall jag göra mig klar för att möta min dag. Jag har inga direkta planer mer än att jag inte kan göra många saker då knät inte är så bra. Men det kan ju vara en bra sak att bara hitta en solig plats och att den ligger lite i le så jag kan hänga dör, eller? Jag får se vad min dag ger.
 
Så det är nu dags att ta Bee till Brinken och se vad som händer här. Men vänta nu, jo in med högra benet och böj det sakta. Så bra då sitter jag i bilen och det känns okej. Jag kan alltså ha benet böjt och det känns okej, det är värre att få det helt utsträckt. och framförallt belastning det är så jobbigt. Men nu känns det bra sitta i bilen med halvsträckt ben är okej, jag kan förflytta mig, jippi.
 
Då skall jag se vad som händer nu när jag skall ur min bil, denna racer är så låg så det är nog lite jobbigt. Skulle behöva ett handtag som man kan sätta vid "grejsemojs" på mitt balken, så jag kar något att hänga på. Jag har sätt sådana men inte köpt någon. Bör kolla upp detta tror jag. Nå väl när jag nu reser på mig kan smärtan till ta och för en minut gör det jävligt ont.
 
Så belastning och utsträckt läge är ingen hitt, det låter ju kul. Men jag kan ju välja själv så det är väl bara att hoppas på det bästa nu då. Jag fixar te och kaffe så vi kan kolla färdigt på vår serie om Dr, Heart. Så kan vi väl försöka oss på en promenad längre fram, det låter som en plan. Men först fika stund, och relaxing. Vi har några samtal att fixa så nu skall både jag och Camilla fixa lite.
 
Klockan tickar i väg och det blir också lunch, sen har vi en eftermiddag att ta tag i. Här kommer en promenad och det känns okej men kan vara lite jobbigt då jag tycker mitt knä är sladdrigt. Hag ingen kontroll över det direkt. Då nu skall jag bara koncentrera mig på att gå denna promenad.
 
Vi tog oss runt och det var inga backar så det var ju bra, att bara komma ut är ju så skönt och så nyttigt. Nu skall vi båda ta go fika så man kan känna sig klar för dagen. Thomas kommer hem och jag vet att min man är hemma också. Jag skall nu bara se till att ta mig hem och det blir att fixa middag. Jag skulle vilja att jag skulle slippa i dag men så är det inte, jag skall ju bara göra det enklaste av enklast.
 
Klockan tickar i väg och det blir också lunch, sen har vi en eftermiddag att ta tag i. Här kommer en promenad och det känns okej men kan vara lite jobbigt då jag tycker mitt knä är sladdrigt. Hag ingen kontroll över det direkt. Då nu skall jag bara koncentrera mig på att gå denna promenad.
 
Vi tog oss runt och det var inga backar så det var ju bra, att bara komma ut är ju så skönt och så nyttigt. Nu skall vi båda ta go fika så man kan känna sig klar för dagen. Thomas kommer hem och jag vet att min man är hemma också. Jag skall nu bara se till att ta mig hem och det blir att fixa middag. Jag skulle vilja att jag skulle slippa i dag men så är det inte, jag skall ju bara göra det enklaste av enklast.
 
Klockan tickar i väg och det blir också lunch, sen har vi en eftermiddag att ta tag i. Här kommer en promenad och det känns okej men kan vara lite jobbigt då jag tycker mitt knä är sladdrigt. Hag ingen kontroll över det direkt. Då nu skall jag bara koncentrera mig på att gå denna promenad.
 
Vi tog oss runt och det var inga backar så det var ju bra, att bara komma ut är ju så skönt och så nyttigt. Nu skall vi båda ta go fika så man kan känna sig klar för dagen. Thomas kommer hem och jag vet att min man är hemma också. Jag skall nu bara se till att ta mig hem och det blir att fixa middag. Jag skulle vilja att jag skulle slippa i dag men så är det inte, jag skall ju bara göra det enklaste av enklast.
 
Ris och kycklingkebab, men det ser mer ut som nuggets. Det är Kronfågel som har dessa kycklingkebaben. Nå väl in i ugnen med dom och så kan man ju bara vänta på arr riset skall bli klar och även kebaben. Så jag sätter mig framför TV och det är bra så upp med benet på fot pallen.
 
Ja det är ju så bra så och det känns ju bara skönt att sitta här och bara vara, äta lite och sen ja kolla på talang. Vilket inte är så bra kan jag då tycka. Min trötthet smyger sig på och det är så jobbigt, det är nog dags att lägga sig tror jag, så sängen here I come.
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
 
Bilder från Google.

Vilar med benet i högläge

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är torsdag den 2100304
och det är Adrian & Adriana som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Lova mig att vi aldrig skall somna osams
  
Dagens ord "Power"
 
 
för snabbare lindring,
ta det lite lugnare.
 
Det är nu dags att vinka till Ari när han lämnar huset för att åka till jobbar i Eskilstuna. Det är jobbigt att vara ensam flera dagar, men nu har man gjort det så länge att det är vardag nu. Jag kan till och med uppskatta att jag är själv vissa dagar. Det är så kul när han kommer hem och det blir bra dagar när han är hemma. Så puss gubben vi ses i morgon eftermiddag.
 
Det är dags att börja med frukost för mig, det är en ritual som jag har och som är så viktigt för mig. Det är då yoghurt, musli och en liten ingefäras shot . Jag har tänt ljus och känner mig redo för lite mjuk musik det är bara att starta min dag i ett lugnt tempo så jag hinner med kropp och själ att vara en. Det är viktigt för mig att allt är lugnt för mig på morgonen. Jag vill inte ha en massa saker som stör min morgon stund.
 
Så nu är jag igång och då kommer min dotter så då blir det en te/kaffe stund och lite dö tv. Man skall titta på något som inte är tungt eller att man måste kolla hela tiden så man inte missa något. Jag tycker att det är viktigt och att ,man inte behöver titta bara lyssna eller höra ljudet i bakgrunden. Jag och Camilla har mer att säga varann är vad tv har. Viktigt att vara med i samtalen.
 
Jag får också en morgonhälsning av finaste Joline. Hon ringer till mig och berättar att i dag skall mamma köra dom till skolan. Så fint då kan man ta det lugnt på morgonen och inte alls måste passa en buss. Hon berätta vad hon gjorde i skolan i går och att hon har gjort en liten pilbåge. Så kul att höra att hon skapar saker med händerna. Hon är en fin liten tjej som man bara älskar. Jag saknar henne så mycket.
 
Jo även dom andra barnbarnen också, det är så mycket med Corona nu och det känns inte så bra att ha dom här just nu. Man skall nog vara väldigt försiktig. Många bär på smittan men har inga symtom och det kan ju då hända att man träffar en med just de. Jag hoppas nu att det blir bra med vaccinet. Jag ber Jolin hälsa flickorna och sen är det dags för Joline att åka mot skolan.
 
Jag återgå till min position och har mitt höger ben i högläge. Det är väldigt ont i mitt knä. Det skall väl vara själva fan att det alltid kommer något. Ja jag lever med en väldigt sliten kropp och det är väl inget jag ångrar, ett jobb är ett jobb och jag är väldigt glad att jag har ett. Man behöver den sociala biten så man inte går nutts.
 
 
Ashani vill vara med och fika så vi sätter oss i vardagsrummet och har det väldigt trevligt. Ashani fixar lunch och det blir pasta carbonara. Gott och det är ju alltid kul och äta andras mat. Jag tror det är väldigt lyxigt och det är så bra för mig att jag har den lyxen. Tackar och bockar. Jag och Camilla tar lite mer kaffe/te och tittar på tv.
 
Joline ringer mig igen efter skolan. Hon gör nudlar och skall ha det till mellis. Så duktig hon är, det är en stor tjej nu och det går fort. Hon blir tonåring snart och det brukar vara en jobbig period att gå igenom för tjejer. Det skall nog funka bra för henne också. Det är så fint av henne att hon ringer mig. Jag blir så varm i hjärtat. Nu skall jag i alla fall försöka vila mitt knä lite. Det är inte alls så roligt att ha så jävla ont.
 
Malin kom och vi tog en fika stund med henne. Kul att hon kom till mig också. Jag skall njuta av den stunden jag har  och se till att den blir bra. Vi kan ju inte ha torsdagsmiddag i dag, Eva är febrig. Det är ju inte bra och det kan hoppas jag att det går över snart. Krya på dig Eva. Då så n u skall Camilla och Malin åka ner till Brinken och jag skall vila lite. Det är ju bäst att göra det.
 
Jag skall berätta att min middag blev så god, jag älskar maten Ashani gör. Jag måste ju bara nämna detta. Vilken god middag det blev. Jag tackar dig Ashani för dagens middag. Nu skall jag göra kväll och njuta av denna kväll och titta på TV och sen sova, eller somna när jag skall titta på TV, det är vilket som. Jag snackar lite med Pia och hon berätta om sin dag, hon har ju bytt arbetsplats och nu är det mycket som är annorlunda, så klart. Men det fungerar och det är ju det som är viktigast.
 
Nu har jag bara en sak kvar att säga, Jag loggar ut nu.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

I dag kommer Ari hem

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är onsdag den 2100303
och det är Gunvor & Gunborg som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Kärleken kan göra en människa
tjugo kilo lättare.
Kärlek ger oss vingar.
  
Dagens ord "Obedience"
 
 
I ställer för att studsa ur sängen direkt när du vaknar på morgonen,
ska du ligga kvar en liten stund ock känna in dagen och din kropp.
Lyssna på alla ljud omkring dig och försök identifiera vilka tankar som
upptar ditt sinne.
 
Sätt dig sedan försiktigt upp och sätt fötterna på golvet. Fokusera på din
andning och sträck ut ryggraden. Låt din mage och bröstkorg höjas och
sänka sig i takt med att du andas allt djupare. Lägg märke till hur ditt
inre slappnar av och hur ditt hjärta ges plats.
 
Det är morgon och jag skall upp för att fixa lite hemma, det finns alltid något att göra. Så som sätta in disk, plocka av vardagsrumsbordet, fixa min frukost, tända ljus och sätta på mjuk musik. Min morgon är min och jag skall nu bara njuta en stund. Vaknar till av att min lur ringer och det är Camilla, dom kommer förbi om en stund och vill snacka lite. Så jag drar på mig täckbyxor (tunna sådana) och min jacka.
 
Träffar Thomas och Camilla, vi snackar lite och jag lovar att jag inte skall fixa något hemma, hon kommer i morgon och skall fixa i hallen och badrummet. Jo jag skall också hjälpa henne. Så jag säger att vi ses efter lunch och att vi sen kan ta en fika stund. Dom åker på ett möte och jag går upp. Jag skall nog handla nu på morgonen då det är lite folk i affären. Ja det låter ju super.
 
Nu skall jag se vad skall handlas? Mat, pasta, grönsaker, citroner, bröd till frysen, och vad var det mer? Jo jag vill ha smörgåsgurka. Så det var väl allt. Jag får ett samtal från Juhani som är med Ashani till läkare. Han undrar om jag vill komma. Han vill att jag kör han till jobbet. Okej. Vi stannar på MAX och dom äter brunch, sen lämnar jag han på jobbet och kör Ashani till Tumba, hon måste hem till Jordbro en snabbis.
 
Jag kör hem men blir kvar på parkeringen då jag har ett videosamtal med psykologen. Det går alldeles utmärkt att snacka i bilen också, det är bara Bee som lyssnar. Så här kan jag allt säga allt som jag vill och spy ut ilska, smärta, sorg och allt annat också. Det är så skönt efteråt när ryggsäcken är mindre före att tag. Jag tar mina matkassar upp till porten och sen in till hissen. Hemma, packar upp och ställer undan.
 
Det är nu dags att ta en dusch för jag blev varm av att gå i affären, att bära kassarna hem så en dusch på detta blir alldeles utmärkt. Nu skall jag bara invänta Camilla och se om hon kan följa med mig och handla de jag glömde. För vist är det så att jag glömmer saker när jag är i affären, det är alltid så. Jag har lista men det är ju galet vad man glömmer i alla fall.
 
Men vilken tur jag har, min dotter kommer och hon skall också handla. Så jag killar med henne och handlar det jag glömde. Så det var det nu är det hem och jag har bara att invänta kvällen och min man kommer straxt. Det blir en kväll som är superduper och min man somnar till på soffan. När jag skall lägga mig nu så väcker jag han och ser till att han kommer i säng.
 
Då är denna onsdag slut och jag kan bara njuta av en god nattsömn.   
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Det var det, tvätt i dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är tisdag den 2100302
och det är Ernst & Erna som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Förälskelsen gör oss glömska, blinda,
omdömeslösa och våghalsiga.
Det är ett under att vi kommer
levande ur den.
 
Dagens ord "Birth"
 
 
Tänd ett stearinljus och ställ det på bordet innan du sätter  dig ner
för att äta. ljuset får ett lugn att sänka sig över måltiden,
lossar spänningar och får dig att äta långsammare
och mer medvetet. Ägna gärna ett kort ögonblick
åt att tyst visa tacksamhet för maten på
tallriken.
 
Då är jag på gång med min dag och denna roliga aktivitet som kallas tvättstuga. Jag har massa saker som skall tvättas i dag så det blir väl rekord många maskiner, och det var förra gången en trasigt maskin så det är väl lika dant nu kan jag lugnt tro. Inte är den fixad. Det kommer nog ta så där ... tre månader. Ja ja jag skall nog börja på ruta ett och det är ju då frukost.
 
 
Ljus tänt och musik på, underbar morgon. Jag hoppas att det är så länge, jag älskar stillheten runt om och det är särskilt så jag vill ha min morgon. Nu kommer Camilla till mig, det är bra tycker jag att komma ut från sitt hus och njuta av andra ställen och upptäcka att det är en bra sak att göra, komma ut och vara på andra ställen med lugnet i kroppen.
 
Ja vi tar te och kollar TV, jag skall straxt gå till tvättstugan, Juhani hjälper mig ner med tre stora IKEA kassar. Katastrof, fy fasen vad mycket det är. Nå väl det var upptaget rätt duktigt förra veckan  så det blev många dagar i mellan tvättdagarna. Men skit samma jag kör på och det blir ju bra till slut, så nu är klockan sju så nu kan jag sätta på maskinerna, två stycken, en är fortfarande trasig.
 
Lite mer te vill jag ha, dricksa vatten är också ett måste, inte bra med uttorkning av kroppen. Jag vet hur läskigt det kan bli, och då är det bara att dricka vatten. Jag får hjälp med att plocka upp tvätten av Ashani och Camilla fixar mer fika så vi kan ta det lite lugnt innan hon skall till läkaren för att fixa med krångel örat. Tänk att öron barn har besvär upp i vuxen ålder. Det är ju ganska orättvist, som om det inte skulle vara tillräckligt att vara ett öron barn som yngre.
 
Nå väl här kollar en sköterska först och sen kommer en läkare och hon, Camilla alltså, får öron droppar som skall tas tre gånger per dag. Ja så kan det ju gå när haspen inte är på. Vi tar oss till Brinken för en lunch, tonfisk sallad. Det är ju super gott och jag dricker mitt vatten  hela tiden eftersom jag vet . Det blir en sväng till apoteket, hämta medicin och det är ju viktigt för mig att ha, Camilla skall ju också hämta medicin.
 
Så är det bara en eftermiddag hos mig och det är ju okej, Thomas kommer upp och tar en fika efter jobbet. Så nu är det bara att göra resten av dagen. Så bra att man kan fixa som man vill dessa dagar, njuta av min kväll och sällskap gör jag. Det blir lite skratt och lite mer skratt Jag måste säga att det är så lättat att kunna skratta lite. Jag tror att det är en bra sak att göra för att trycket är rätt på frestande av sorg.
 
Har nu sagt hej då till Karlssons och skall nu hämta Juhani igen, men ... nu blir det ju riktigt bortskämd unge. Han är värd det också. Bar kan vara bortskämda på massa olika saker. Jag vill ha struktur och det fans det med mins ungar. Massa kramar och kärlek. Man kan slösa kärlek på sin familj och det är viktigt att man inte förstör den med massa andra dårskap.
 
Nå väl nu är jag hemma och skall göra kväll med lite tv och sen skall jag sova, jag är trött i dag. Men det har som vanligt varit en dag med upp och ner, massa känslor, kärlek och vänlighet. Ja det är en dag som man kan tycka att det var en bra dag. Jag skall nu ta te och sätta mig i vardagsrummet och titta på TV. Jo tack Juhani för middagen du bjöd på.
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY 
Bilder från Google.

Det är första dagen på mars

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 2100301
och det är Albin & Elvira som har namnsdag.
Vecka 9, dag 60 på året
 
Ur boken 
 
Livets stormar
ger starkare rötter
  
Dagens ord "Clarity"
 
 
Att gå på vatten är i sanning ett mirakel.
men att vandra fridfullt på jorden
är ett mirakel än större.
 
Börjar min dag med att säga att vi är inne i en bra morgon so far. Jag har sovit bra och det betyder ju massor. Jag kan ju bara säga att det är så skönt att kunna sova bra på natten, när man skall sova. Ja det är frukost och den kan jag nu njuta av en stund för det är inte alls så att jag gör något speciellt under frukosten. Kan ju vara lite nyhetsläsning men annars är det bara mjuk musik och andning för att få kropp och själ tillsammans som en.
 
Min dotter kommer till mig i dag, vi skall hänga och vi skall fixa mitt kök lite, det är ju så att jag måste göra en redig superstädning, plocka undan, slänga, torka gol, torka luckor och allt annat också. Jag har ingen lust med detta men man måste ju, det är ju sådant som är tråkigt som man måste göra. Så vi tar te/kaffe först och sen kan vi städa och sen blir det lunch.
 
Dagen ramlar på och det är nu dags för en fika stund, vi är klara med köket och jag är nöjd så att säga. I morgon kan man ju ta hall och badrum. så är det vardagsrummet på torsdag och sen är det sovrummet på freda om det nu blir så. Jag hoppas det men man vet inte hur det kan sluta. Vi skall nu plocka upp en Malin vid Tumba. Vi åker hem till Camilla och åter igen tar vi en fika stund.
 
 
 
Vi skall äta tillsammans och se vad kvällen kan ge. Thomas kommer hem och nu är det dags att köra hem Malin och jag skall vidare för att plocka upp Juhani på jobbet. Det är bara att ta tag i detta så jag kommer hem också. Jag skall lägga mig för du skall veta att jag är trött, väldigt trött. Han kommer nu så då kan vi åka hem, Ashani har fixat middag till Juhani och jag skall  kolla på tv.
 
Gör en skön kväll med att relaxa och få återhämtning de Lux. Prata med Pia och det är en fin vän. Ja då tackar jag för mig och hoppar i bingen för att ta en skön natt och sova skönt.
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Fint väder, tvätta Bumble Bee

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 210028
och det är Maria som har namnsdag.
 
Ur boken 
 
Kärlek
kan få en kung att göra av kall
på det största riket i världen.
  
Dagens ord "Forgivness"
 
 
För att lättare dra en gräns mellan arbete och fritid,
kan du fokusera på din andning på väg hem
från jobbet. Då skingras all tankar och
orosmoln som samlats under
arbetsdagen och du
kommer hem
lugn och
avslappad.
 
Vaknar upp och känner att jag är en väldigt trött tjej i dag, jag måste ha haft en väldigt stökig dröm. Nej tyvärr i dag mins jag inte vad jag drömt, det kan se ibland men inte i dag. Jag skall ta lite frukost och det känns ju väldigt bra och det kan ge mig mer energi. Jag hoppas att denna dag kommer förbi i lungt mak.
 
Det skall tydligen vara upp emot 10 grader i dag på vissa håll, solen skall komma fram och det ser ju väldigt bra ut, men just nu är det välsigt ljusgrått på himlen utan för mig. Jag har två plus så man undrar ju om det kommer upp till tio grader i dag. Jag skall i alla fall fixa lite saker här hemma nu så jag kommer tillbaka lite senare.
 
Det blir paj hos Karlssons, det blir te hos Karlssons, det är inte alls fel. Jag skall också titta på några avsnitt på en serie som jag och Camilla tittar på. Så nu åker jag till Tumba för att plocka upp Juhani, han har jobbat och skall nu köpa byxor. Sen skall han handla Lunch till Ashani, hon får sushi, jag blir lite avundsjuk.
 
 
Skall bara ha en lugn dag för i dag är det sju månader sen mitt barnbarn lämnade mig i stor sorg, fuck cancer, barn och cancer hör inte i hopp. Jag tar lite te och funderar på om jag skall tvätta Bee. Camilla ringer och säger att Thomas vill hjälpa mig med att tvätta Bee, så rart av honom. Jag är så stolt att ha en svärson som tänker på lilla mig. Jag är så stolt att han är en sådan hjälpsam kille, jag har aldrig några svårigheter att få hans hjälp.
 
 
Smutsig Bee
 
Så jag åker ner till brinken igen och Thomas fixar med Bee. Nu är han så ren och fin, jag tar rutorna på insidan, det behövs, även att dammsuga dom det är massa sten på golvet så det är ju bra om man får bort det nu när snön är borta. Jag tycker om denna bil väldigt mycket, men det är väl inte så långvarigt han stannar hos mig. Jag har redan fått en köpare, en kille är väldigt intresserad av min Bee. Nu skall jag bara kolla om jag skall ha den eller inte.
 
 
Ren Bee
 
Svårt beslut och jag skall fundera ett tag. Nu är det dags att ta sig hem, jag skall äta middag med min man som också gör sig eller sina saker han skall ha med sig till jobbet i morgon, det skall fixas och plockas fram, Det skall laddas telefoner och det skall tas med strumpor, kalsingar och tröjor. Ja han skall packa och fixa. Vi kanske kommer att kolla någon film senare men just nu har vi lite att pyssla med på varsin dator. han spelar, så klart och jag fixar räkningar. Ja så är det i min familj.
 
Skall göra kväll nu och se vad natten kan ge mig, bra sömn hoppas jag och det är ju då en massa timmar hoppas jag. Det är då dags att tacka för mig och hoppas att det är en bra dag i morgon.
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder tagna från Google

RSS 2.0