Dagar


Dagens ros 1

Anna Larsson
För att hon vågar flytta ut i världen.
Att hon gör det som vi andra drömmer om.
Anna far till Skottland

Dagens ros 2

Jessica Berg

Också en som vågar vidga sina vyer
Jessica far till Australien.



Våra dagar rinner snabbt för bi och jag undrar om man hinner med de vi ska eller är det bara de vi hinner med vi ska göra? Vi har ju drömmar att göra vissa saker, men ibland är det bara drömmar, vi värkställer inte dom. Det är något annat som kommer i vägen eller så skiter man i vad man egentligen vill göra. Hur många har sitt drömyrke? Hur många av oss följer bara det vi vill?
Är det inte lite så att man tar de man får också? Vist är det så att mycket som man vill ha i livet har man som jag. Jag har en gubbe, barn, barnbarn, någonstans att bo, ett arbete, bra arbetskolleger, fina vänner och några kompisar. Livet är så som jag vill ha det. Men när jag var yngre ville jag verkligen flytta till England, men inte då. Jag var en fegis. Istället åkte man dit ofta istället. Hur tänkte jag här egentligen?




Nu när man har allt här är man nöjd, man strävar inte direkt efter något. Men man hör barnen vad dom vill och drömmer om.


Robin ville bli veterinär och jobba med djuren i Afrika, han kommer inte att göra detta. Han har tappat sin dröm redan.
Saga hon vill bli basket proffs, ja hon jobbar på det. Hon har drömmen där.
Camilla och hennes musik, ja den finns nog också kvar där i bakhuvudet på henne.
Jerry vad har han som han drömt om? Jaja nu har han familj och barn vilket är fantastiskt. Men hans dröm vad var den? Jo justa ja han ville bli DJ. Han har utrustning men inte fortsatte han.
Jimmie vad ville han bli? Jag vet att han som tonåring ville ha eget företag och tjäna pengar, ja det har han, företaget all så. Vad Ellie riktigt ville ha eller bli vet jag inte mer än trygghet, man och barn som hon skulle ge trygghet till. Anna hon sa aldrig riktigt vad hon ville bli, hon gjorde ett tappert försök till att bli lärare, men lade ner det. Rille flyter nog bara runt och jobbar med det han får framför sig.


Svårt att leva upp till sina drömmar, svårt att få in dom i livet man lever som då kommer och går varje dag. Är det så då att vi gör bara det vi ska och dom som vågar gå utanför ringen gör det.
Fråga återkommer och jag verkligen undrar om vi inte ska hinna med allt vi vill eller om vi ska spara dom till nästa omgång på jorden?'
Det kan väl vara vår lösning, de som inte hinner göra de saker dom vill denna gång gör det nästa gång? Om det är så det fungerar. Det kan vi inte säga förens vi riktigt vet om vi varit här innan.
Här kommer djupa saker som jag ska lämna därhän så det inte börjar feltolkas.
Vi ska i alla fall ha våra drömmar och låta våra barn drömma att dom blir prinsar och sessor. För DET är dom i våra(alla föräldrars) ögon, dom kommer att lyckas och vi ska bara stötta dom.
Vissa barn lever ut sina drömmar och dom skall vi gratta, alla barn vågar inte gå 100% nu dom kommer nästa gång.

//superfarmor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0