Fars dag

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
  
Hej,
Välkommen till min dag Det är söndag den 201108
och det är Vendela som har namnsdag.
 
Grattis på fars dag pappa,
hoppas du firar i himmelen.
 
Jag är vaken igen och då kan jag inget annat än att köra igång min dag. Jag har så svårt att somna om på morgonen, man blir liksom störd av allt annat, så som: att man måste på toa, man är hungrig och att ryggen värker för man legat fel. Ja det är ju så ofta för mig och det är en sak jag lever med och har levt med så många år. Min rygg har varit utsatt för massa saker och då får man betala för det sen.
 
Då skall jag njuta av mjuk musik och en god frukost. Min man ligger kavar i sängen och då är det bara att passa på att njuta av lugnt och skön stund. Jag tar det så lugnt och  det är så skönt. Bara jag och min själ, det blir ett under tiden och allt känns bra.
 
I alla fall för tillfället. Jag har mina tankar som kommer och går det är inte så mycket jag kan göra åt det. Jag måste ju få tänka och känna sorgen. I dag är det extra sorligt och stor saknad efter min pappa som lämna oss redan för 23 år sen. Men saknaden efter han är så stor och så tomt.
 
 
Jag hyllar han i dag med att tända tända ett ljus och det är inte alls konstigt. Han var en stor stark man som tyvärr drabbades av Alzheimers innan bromsmedicinen hade kommit. Han var väldigt dålig på slutet, han mindes oss inte och det är tufft för anhöriga. Han var en snäll pappa med stänga regler.
 
Jag vet att jag som tonåring försökte bryta dom lite då och då. Men han viste redan det innan han fråga så det blev allvarliga snack  om att man inte skall vara olydig och man skall inte trotsa sina föräldrar. Nä jag vet ju det, jag var annars en rätt snäll tjej.
 
Ja det är fint med alla saker man mins om honom, tänker extra mycket på han i dag. Det är ju fars dag. Så ha en fin dag där uppe och hälsa alla jag känner som du har med dig. Krama om mamma och ta hand om Linus och Greger. De andra är så pass äldre så dom kan ta vara på sig själva.
 
Vad skall jag göra nu? inte så mycket bara ha en lugn och skön dag med min man och så blir det farsdag fika på Brinken i kväll tror jag. Det blir i alla fall en sväng men mannen för att se om vi hittar en bra dammsugare. Jag har tjatat ett bra tag om att skaffa en liten ny skatt. Det blir då så att vi tar en Shell mack vid Slagsta först.
 
Min man vill ha kaffe och en bulla, jag tar en Aloe Vera och en bulle. Då så vi planerar vår resa lite och kommer fram till att Netonnet ligger här så vi skall börja där. Han har tittat på en dammsugare där, en Andersson och då är det ju bara att att gå dit först. Hoppas på att det inte är massa folk som springer hit och dit.
 
Tar vår vara och sen knallar vi till kassan, här uppstår det en kö för en kort minut. En ny kassa öppnas och då är man ute på ett kick. Vi tar oss vidare till Kungens Kurva , det är då ÖoB som får på hälsning, min man köper glasögon där ifrån och jan vill ha et6t par smala saker som har en plåtlåda till annars  går dom sönder på hans jobb.
 
Jag köper gravljus och han handlar choklad och även lite bra burkar som vi kan ha nytta av typ krossade tomater, champinjoner, majs och så köper han ett ljus träd, väldigt fint. Ja då så skall vi ta lite lunch kanske? Vi far till Sätra och lunchar på Daysy´s. Jag tar Wok kyckling med Cachinötter, Ari tar en Guru tallrik.
 
 
Så var vi åter på gång mot ett mål, vi bestämde oss att köra till Nynäshamn, gå runt och avsluta med en kopp kaffe. Det är ju stängt nere vid vattnet eftersom det är sen sommar attraktion, jo två restauranger har öppet. Men där var det så mycket folk så vi gick inte in. Vi leta vidare och hitta en hamburgerrestaurang, men vilken miss, jo dom har kaffe men ingen bulla. Skall vi få köpa en kaffe utan att äta?
 
Jo det fick vi en festis till mig och en kaffe till min man, 25 kr. okej vi tar det, sätter oss och Ari höll på dö på kuppen, kaffet var säkert från i går och att det har stått på sen dess också. Han drack INTE upp det han tog en mun det gick bara inte.
 
Vi går därifrån, han är så besviken och en smula arg. Vi drar upp till centrum och då är det en trav rad som skall lämnas in. Ja det vara ju då att leta efter en kaffe till min man. Han är desperat vid detta läge. Vi såg att på waynes coffee var det rätt mycket folk, nä inte där vi åker runt lite och han hittar en mack till sist, stannar bilen och går in.
 
Då så då skall vi hem och det är ju bara att köra på, fint väder hela dagen i solen skall jag tillägga. Det är så tråkigt annars när det bara regnar. Men nu är solen uppe och värmer där den skall. Vi stannar upp vid Tempo hemma och handlar lite mat för i dag. 
 
 
Uppe börjar min man med maten och så är det Rickard och Jack som kommer. Dom vill gratta pappa på fars dag. Det är ju gulligt, Jessica hane bakat som de bjöd på. Så gott detta var. Go fika mitt i mat lagningen. Ari blev glad, Jerry har ringt och det blir ju fika hos Karlssons sen.
 
Då skall vi se maten är klar han stänger av den och då kan vi åka med Bee ner till Brinken. Det blir en sen fika med glass till pappsen. det var ju trevlig att även Karlssons grattar han på farsdag. Då så kvällen är sen och min man är trött som attans, lång dag för han är det ju. Så vi åker hem och det är ju här som man blir lite fundersam om man skall titta på film eller somna.
 
Jag tror jag kollar en film. Min lur ringer och det är Pia, hon har jobbat kväll så kul att det just blir så då. Hon berätta att hon hade lunch med barnbarnen innan jobbet. Det är så kul att höra, man vill ha dom alltid hos sig. Nu så skall vi säga god natt och vi hörs.
 
Tack för att just du tittar in.
 
 
God natt Tack för i dag
 
 
  HAKUNA MATATA  
Det är ord som är bra
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0