Basalkroppskännedom

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK
 
Välkommen
Det är onsdag den 210428
och det är Ture & Tyra som har namnsdag.
 
Dagens ord "Love"
 
 
Det är just denna dag som jag inte vill skall komma. Jo jag vet att den kommer varje månad och det är så jobbigt. Denna dag är tung, ledsam, jobbig på alla sätt. Jag vill verkligen inte vara här dessa dagar. Det gör så mycket och det är så skönt att slippa massa måsten just denna dag. Jag har en stark saknad varje dag, varje stund då jag inte gör något, överallt hör jag hans röst, ser han springa för bi. Det är så tungt, så orättvist. så bara sjukt jobbigt.
 
Jag kommer alltid ha min saknad efter dig i mitt hjärta. Kommer alltid att köra på med vardagen och allt som bara går, du kommer alltid vara där som ett minne jag aldrig kommer att sudda bort. Min fina krigare, mitt älskade barnbarn. Jag vet var du finns och jag vet att vi ses snart igen. Nu har jag bara en mamma roll till din mamma så hon kommer på fötter igen, din pappa kämpar varje dag och det är så det är.
 
Min morgon är ju igång och det är ingen som helst ovanlig heter i dag mot andra mornar, Jag tar min frukost, njuter av vacker mjuk musik och känner att det är så rofyllt att bara vara i mitt eget jag, forma min dag och se till att den är så bra det går för mig. Jag vet att först och främst måste jag vara i en lugn stadie för att kunna sprida lugn runtomkring mig. Så min start är ett måste för mig så jag kan komma vidare.
 
Camilla kommer snart och då skall vi dricka kaffe/te och snacka om vår dag. Vilka möten och vad vi skall göra. Vi skall bara ha en lugn och fin dag där inte man stressar och får ångest av det. Vi sitter i soffan med varsin stickning. Jag har äntligen fått henne att börja sticka. Det är mycket rogivande och jag ser att hon kommer ner i varv och det är det som är lite meningen.
 
Vi gör inga speciella saker bara var sina halsdukar till vintern. Det kan ju vara bra eller hur? Ja det blir en sallad med skinka till lunch. Vi skall sen åka iväg till banken i Tullinge. Camilla har lite ärende att fixa där. Vi kommer dit och det visar sig att man inte kommer in och att man skall beställa tid för att uträtta sina ärende, det är väl helt okej men det bör stå på hemsidan kan jag tycka. Nå väl vi tar en kaffe/te på Tegnés på torget innan vi åker till Aleris för att delta i en kurs om Basal kroppskännedom.
 
Det är vissa rörelser man skall göra, stående, liggande och på knä. Det är ju jobbigt på knä men det skall gå och jag gör bara vad min kropp kan och vill. Det är också sträckning på vrister, ben, armar, händer, rygg, nacke ja hela kroppen. Det var skönt och det känns ju bra. en vila med skön mjuk musik och då vet jag att Camillas tankar far iväg och hon har svårt att koncentrera sig. Men med lite träning kommer detta också gå bra.
 
Det blir en timme där och det var ju bra. Annars tycker jag sprutan har gjort sitt, det känns bra får se hur länge den håller i. Jag har tid hos min husläkare nästa vecka så det blir ju bra. Det är bara att köra på och se vad som händer. Vi är då klara för i dag och då tar vi oss ner till COOP, jag skall ha lite ingefäradricka. Det blev en ny stekpanna också. Min kasta jag för ett tag sen. Den var sönder reopat i tyflonet. Och det är inte alls bra det skall bara användas mjuka redskap i den.
 
Det blev en te till hos Camilla och så lite tv. Ett samtal från  finaste Joline fick jag. Hon vill inte gå på dagis under sommaren. Det kan jag förstå. Men ibland är det så att mamma och pappa måste jobba. Det är ju bara att bita i hopp och hoppas på det bästa. Det kan ju vara roligt på fritis i sommar. Man vet ju inte förens man varit där. Inget du behöver fundera på i dag. Det är långt till sommarlovet. Hon nöjde sig med de svaret och det var ju bra. Hon berätta vad hon ville att jag skall köpa. Så jag får ju titta vad jag hittar på leksaksaffären.
 
 
Nu skall jag och Camilla till Linus, där väntar nu pappa Thomas på sin fru.. Det blir lite ballonger och vi tänder ljus. Alltid så tungt att vara där, men det är klart att vi är där, mormors krigare är så saknad. Det är svårt att inte tänka på han och det är så det får vara ett tag framöver. Jag tror att det är en helande process att vara där och tända ljus, jag känner i alla fall att han uppskattar det.
 
Det är dags för mig att åka hem och Thomas och Camilla åker hem till sig. Vi ses i morgon och det blir så bra. jag vet inte vad vi har planerat för morgondagen. Bara att vi har sjukgymnastik. Det är ju bra för jag hoppas att det inte blir så mycket mer, det räcker. Så nu skall jag fixa mat till min man och sätta mig vi datorn och fixa lite. Det är alltid skönt att få saker och ting på plats.
 
Nu kommer kvällen och det blir en skön stund framför tv:n. Jag skall relaxa och se till att göra den bästa kvällen just nu. Jag har mina tankar hos Linus, det är ju som sagt nio månader av saknad i dag. Det är helt galet vad tiden går fort och på samma gång går det sakta. En konstig känsla jag har men den är ju bara där. Det som är så bra är att det är helt okej, känslor skall man arbeta med.
 
Vissa skall man bara låta få ta plats och man bearbetar dom så. Andra skall man reda ut och lägga i en säck som man sen kastar i en eld. Det är bra arbete och det blir så mycket lättare efteråt. Människor som gör ens liv svårt och jobbigt skall man inte ha intill sig, människor som ger en uppskattning och så dom kan man ha omkring sig, det ger bra energi. Så det är ju det som jag kan känna är en bra sak att införa.
 
 
Tackar för i dag och jag känner mig väldigt nöjd med dagen.
  
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.
 SUPER GRANNY
 
 Bilder från Google

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0