Om mitt liv, del ett

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Välkommen
Det är onsdag den 210407
och det är Irma & Irmelin som har namnsdag.
 
 
Dagens ord "Honesty"
 
 
Tänk dig att livet är en film och att alla inklusive du själv, är publiken.
Koppla av och se hur livet spelas upp framför dina ögon.
Bli inte för alltför uppslukad av drama.
 
Då är det onsdag, jag sitter på min kammare och funderar om det är jag eller någon annan som är i nuet och finner lugn och ro. Jag sitter och lyssnar på relax musik och känner hur allt i min värld bara växer starkare. Min dag är ett faktum och det känns bra. Jag har ju bara mig att bry mig om just nu. Ingen annan är inblandad just i detta ögonblick, jag skall straxt åka ner till Brinken för att supporta Camilla hos tandläkaren.
 
Frukosten är klar, bädda, klä mig och allt annat också. Så då kan jag köra som jag brukar varje morgon. Min dag är i färd att rullas upp. Jag skall ta Bee ner till Brinken och bara det är en hel glädje skutt för mig. Jag älskar att köra bil, men det går ju inte så långa sträckor. Man är lite dålig i leder och ryggen är inte alls så bra som jag vill. Men vad gör det när jag har mitt liv och alla in det. Jag tror att det är det bästa som hänt. Jag är stolt över mina barn och jag kan verkligen hissa flaggan i topp för alla barnbarn.
 
Men mitt liv har inte alltid varit en dans på rosor. När jag var liten och växte upp var det i ett normalt hem med problem och vi löser dom. Jag flytta hemifrån väldigt tidigt så att säga. Jag ville inte vara kvar på landet, det var i stora staden jag ville bo. Hade en etta i Hägersten ett par år, fick många vänner och det var ju kul. Träffa på massa annat folk också men det fans en respekt där som ingen överträder.
 
Jag jobba som barnflicka först och sen rulla det på med allt annat. Jag har provat på många olika jobb och det är som undersköterska som jag trivdes som bäst. Ett par år jobbade jag på ett skivbolag och kunde gå på många gigs. Jag älskar musik och det är många band som jag har sätt. Det var inte bara de band jag gilla jag gick minst två gånger i veckan på gigs.
 
På min tid kosta en biljett så där 150 kr, i dag är det en hel förmögenhet som går åt om man villa se någon. det är också väldigt få artister som kommer hit. På min tid fans det massa ställen att uppträda på. Så det var massa band som kom för att göra en konsert. Träffa en kille som var yngre en jag och det var lite så där osäkert om jag verkligen skulle be han flytta hem till mig.
 
Men det gjorde jag. Han visa sitt rätta jag efter ett par år och det var jobbigt. En arg och krävande kille som jag förstod att jag inte kan leva med. Men med två fina barn bryter man inte bara upp. Nu blev det så i alla fall efter som han var otrogen med min bästis dotter. Jag blev så rasande när det stod klart med vad dom har gjort.
 
Hade ett par vänner som sa till mig att han var otrogen men jag trodde dom inte. Så när det gick upp för mig tog jag mi9na barn och flytta. Han fick behålla lägenheten och sängen, jag ville inte ha det. Jag bodde ett tag i Södertälje hos min vän Ingela. Men fick en fyra på Storvreten efter ett tag. Jag hade jobbigt med min son som hade feberkramper innan han fyllde ett år.
 
Det var tufft och han fick också benröta i höften, Jag fick alltid vara ensam på sjukhuset för pappan var inte intresserad av att hjälpa till. Nå väl nu bodde jag med två barn i Storvreten. Jag fick snart nya vänner och det blir kul att bo där. Jag fick en ung tjej till mig som hellre vill vara hos mig än hemma hos sin familj. Det gjorde inget för mig för Pillan var en trevlig tjej med massa drömmar som hon dela med sig av.
 
Min nya man kom in i bilden och familjen växte fort, vi hade också flyttat till en femma. Under tiden jag bodde själv var det svårt för mina barn att åka till sin pappa, det var mycket bråk där och det var inte alls så trevligt som de hade hoppats på. Jag gjorde allt för att försöka få dom att åka, men min dotter bara grät och ville inte.
 
Det blev inte så mycket lättare do lilla Emelie kom till världen. Jag passa henne redan när hon var två veckor gammal. Hon var ofta hos mig hela hennes liv. Det som vart jobbigt var ju att min man och X blev vänner vilket jag tyckte var så jobbigt. Jag ville inte ha med dom att göra, men Emelie ville vara med sina syskon så det var bara att bita sig hårt i läppen.
 
Det var många dalar och djupa gropar under tiden. Jag försökte alltid medla mellan så det inte skulle bli galenheter. Men vissa saker kan man inte rädda. Min son som blev galen en dag och ville absolut inte åka till sin pappa, han till och med gömde sig när vi skulle åka och lämna dom. Vad jobbigt det var.
 
Jag och min man åkte över och prata med han och sa att barnen inte ville komma och sova över för det är bara massa bråk. Då säger mitt X att dom där jävla H--barnen kan fara åt helvete. Ja är det så du känner så, jag kan inte tvinga dig att ha barnen lika lite som jag kan tvinga mina barn att vara med dig. Så då åkte inte mina barn dit mer, men Emelie kom fortfarande till oss.
 
Under en tid i mitt liv miste jag min vän Mia i lever cancer, det var ett hårt slag mot henne och hennes tre barn, det var också en period som var jobbig för mig. Det är massa gropar och djupa dalar som man skall ta sig igenom. En annan sak som hände då barnen var små var all skit snack som spreds om mig. Att jag fejkar min dotters EP, att jag skiter i min sons utveckling och att han behöver massa stöd i skolan. Men det var ju bara jag som var med dom jo min man också.
 
Det var tufft för min son i skolan, han till och med fick byta skola. Den skolan han kom till var bra för honom han lärde sig massa och det är jag glad för. Det gick bra för dom och vi kunde lägga saker bakom oss. Han är i dag egen företagare och har en fin familj.
 
Ja det får räcka för i dag att skriva om mitt liv. Jag har inte skrivit detta någon gång och det är väl bra att det får komma ut nu. Att skriva ner saker hur mycket man verkligen har slitigt och fixat för andra, det känns skönt att släppa det sen. Mitt X otrohet satt djupa spår i mig då jag inte alls kunde lita på människor. Det har varit väldigt tufft.
 
Jag är nu i den timmen att lägga mig och sova det blir så bra och jag är nöjd med min dag. Lite saker har jag fått gjort och det är ju det som är min mening med en bra dag. Så tack för i dag kära plank, det känns så skönt att man kan få ner saker som inte alls skall låsas i mitt inre. Jag har en stor känsla av lättnad.
 
 
Tack för i dag och dröm sött, god natt.  
SUPER GRANNY
Bilder från Google.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0