Vi kör på så vi blir starka

 
 
SUPERFARMOR BLOGG
MITT BOLLPLANK 
 
Hej,
Välkommen till min dag Det är måndag den 2100215
och det är Sigfrid som har namnsdag.
Vecka 7 dag 46 på året.
 
Dagens ord "Adventure"
 
Mindfulness
 
 
Njut av ditt luktsinne - regnvåt jord, nybakat bröd, nyklippt gräs
eller os från grillen. Lukter och dofter hjälper till att väcka
ditt medvetande så att du blir mer
närvarande i nuet.
 
Det är nu bara att starta denna dag och se till att jag kan ha en bra dag. Det är bara du själv som kan bestämma hur din dag skall vara. Man bestämmer om den skall vara bra eller en dålig dag. Man kan själv vara medveten om att se till sin dag och bara få den helt som man önskar. Jo det kan alltid hända avvikelser. Det är då man skall hantera dom, gå vidare och försöka komma in på det harmoniska vägen igen.
 
Det jag skall göra nu är att bara se till att min dag är bra och ljus. Jag vill inte koncentrera mig på dåliga saker. Smärtan är där men det skall gå bra ändå. Saknaden av Linus och andra är stor men jag känner en närvaro som gör mig stark att gå vidare. Jag glömmer inte och min kärlek är stark. Det jag har i dag är viktigt, jag är så nöjd med detta och kan bara säga att det är bra, det kommer att gå bra och det är ju det som är meningen kan jag tycka.
 
Livets hårda saker som dyker upp och gör djupa sår i hjärtat är ju bara en sak av hela livet. Nu är jag väldigt djup och det kan vara bra i bland när man skall sortera saker, dessa spar jag och dessa kastar jag. Min tanke är att det jag gör för mig är mitt ansvar. Jag ber ingen annan att välja åt mig eller påverka mina beslut. 
 
Som nu, det är frukost till mig, jag har mjuk musik på för mig och det är bara att se till att min kropp och själ är i balans för denna dag. jag har inga större saker på gång utan det är bara att ta minut för minut, timme för timme, dag för dag. Allt har sin tid och sin plats, det är bara så och man handskas med olika känslor och det är jobbigt att sortera, det kan ta tid och det får ta tid.
 
Det är inte alls bara att glömma eller att göra. Man är fylld av olika kän
nslor och dom tar olika lån eller kort tid. Det bestämmer bara jag för det är mina känslor och funderingar. Nu skall jag åter gå till denna måndag och se till att jag har det bra och lugnt. Så min dotter kommer, vi skall till Tullinge vid nio tiden för att köra lite sjukgymnastik.
 
 
Det är också barncancerdagen i dag, man tänder ett ljus för alla barn som kämpar och för dom vi har mist. Det är dock hela 85% som blir friska men det är15% som inte klarar av sin sjukdom. Det är en slitande perjord för föräldrar som mister sina barn, det finns också föräldrar som kämpar för barnen som inte blir friskförklarade. Jag har både ett barn sju och ett halvt år som lämna sina föräldrar i en stor och tuff sorg. Hela familjen är berörda och det är tufft.
 
 
Jag har en bonusdotter som sliter sitt hår för sin son, som jag också tänder ett ljus för, du är alltid i mina tankar fina Viktor, som inte blir friskförklarad. Det är jobbigt de också, denna ovisshet. Barn och cancer hör inte i hopp. Barn som går från barn onkologen till vuxen onkologen. Denna sjukdom är ett helvete för så många. Det berör så många och det är inget man kan göra mer än att bidra till BARNCANSERFONDEN och be för alla barn.
 
Då skall jag och min dotter ta oss till Tullinge och se om vi kan ha en bra sjukgymnastiks dag. Det är segt och det är så jobbigt, jag kan inte fatta så segt det kan vara. Men dit kommer vi och det är så bra att man tar sig till dessa ställen så man kan få hjälp och känna sig stark. Det är bra för muskler, ryggen, leder och ja hela kroppen.
  
Vi går inte här för att få muskler eller bara gympa. Nej detta är sjukgymnastik och då får man göra sakerna på rätt sätt. En timme slitande så då kan man ju säga att det är en bra sak för man kan alltid få i sig mer vatten och känna sig nyttig och stark. Då är vi klara och jag kan säga att nu är jag verkligen sugen på te, så hem till Camilla och se vad som skall komma här näst.
 
Hon skall ju ha en röntgen och det är ju sent så vi skall lunch och vila oss lite. Det blev så att vi somna båda två. Jag var tröttare än vad jag trodde, hur det nu skall förklaras. Jag vet inte jag bara vart så trött. Sov två timmar och det är inte de vanligaste när det gäller mig. Men det kan ju hända den bästa, det hände ju mig. Så efter att ha sovit så tar vi kaffe/te och så kommer Thomas hem. Ja det vara ju så kul han hänger på med en kaffe.
 
Jag hörde att det finns killar på ett spel som tvingar yngre barn att köpa saker åt dom, Hampe har tydligen ett par sådana i sin grupp han spelar med. Inte okej att utnyttja mindre barn i spelen. Så jävla tråkigt tycker jag. Thomas skall undersöka saken. Nu är det nog dags att fara hem för jag är lite seg så det är bra att komma hem innan det blir mörkt.
 
 
Hemma har min man fixat i hopp lite mat, pannbiff, potatis och brun sås. Det ser gott ut och jag hoppas det är lika gott. Nu skall jag njuta av middagen. Så kan jag göra kväll och säkert vara med på healing också. Det skulle sitta fint . Jag har inga andra planer för min kväll så jag hoppas att den blir så bra jag vill.
 
Då så ja jag är nöjd med min dag och vi ses i skrift i morgon.
Hoppas jag.
 
 
 Tack för i dag och dröm sött, god natt
 
 
SUPER GRANNY 
Bilder tagna från Google

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0